Dodaj do ulubionych

Rynek. Przebudowa z problemami

IP: *.rzeszow.mm.pl 10.03.05, 20:08
olać krakusów, co oni sobie wyobrażają. To tak jakbym wynajął sobie
projektanta domu, dał mu wskazówki a on zaprojektował po swojemu tak jak nie
chcę - nonsens. Z drugiej strony kto wybrał ten projekt skoro się nie
nadaje ???????
Obserwuj wątek
    • Gość: Asprokol Re: Rynek. Przebudowa z problemami IP: *.rzeszow.mm.pl 10.03.05, 20:29
      Ma kostkach brukowych mozna by było napisać nazwiska znamienitych rzeszowian z
      numerami telefonów komórkowych dla potomności :-)
    • Gość: Mikael Re: Rynek. Przebudowa z problemami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 20:53
      A czy w tym mieście cokolwiek przebiega bez problemów? Nie pamiętam chyba
      inwestycji która przebiegła by tu w normalny sposób, ostatnie przykłady to np
      rozbudowa lotniska, poszerzenie ulicy Cieplińskiego, "budowa" hipermarketów i
      centrów handlowych jak np Cushman.
    • Gość: Arti Re: Rynek. Przebudowa z problemami IP: *.rzeszow.mm.pl 10.03.05, 23:39
      Ja też sie nie zgadzam z przyjęciem tego projektu- kto pomyslał żeby w rynku
      były betonowe ławki i w ogóle nie nawiązujące do architektury historycznej
      latarnie przypomijaące anteny satelitarne.... Albo niech rynek będzie
      historyczny , albo , jeśli już odbieramy potomnym klimat i historię to zróbmy
      coś na prawdę oryginalnego np. oszklona płyta rynku przezktórą widać podziemia .
      Natimoast ten projekt to jest coś typu nie pies ni wydra coś na kształt świdra ,
      ani to historyczne , ani współczesne , myśle że może przypominać z tymi
      betonowymi ławkami zwykły plac osiedlowy a nie rynek... taka jest moja opinia (
      jak chcą to niech sobie w krakowie postawią koło sukiennic betonowe ławki ....
      • Gość: rutki Re: Rynek. Przebudowa z problemami IP: *.dab.tke.pl 11.03.05, 00:38
        Kto wskazał na ten projekt gniot jako najlepszy? autor, autor !!! Widziałem
        koncepcje naszych rzeszowskich architektów które miały ręce i nogi a nie
        znalazły uznania w oczach oceniaczy z magistratu.
    • Gość: NG Re: Rynek. Przebudowa z problemami IP: 195.117.152.* 11.03.05, 08:55
      Bez przesady Projekt nie jest taki zły Na pewno Rynek wyglądałby o wiele lepiej
      niż obecnie z obciachową studnią na środku wielkiego niby traktu, ze sceną
      zasłaniającą ratusz, budkami z pseudopamiątkami i jakimś zieleńcem na srodku.
      To że projekt jest nieco nowatorski nie przedzkadza w utrzymaniu dawnego
      klimatu. Wprawdzie Rzeszów to nie Luwr ale taka mała zmiana mu na pewno nie
      zaszkodzi.
    • Gość: dollores Re: Rynek. Przebudowa z problemami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:46
      Hmmm,jako przestrogę napisze tylko, ze rynek w jasle tez robili jakis czas temu
      krakowscy fachowcy. Drzewa zostaly wyciete, polozyli kostke brukowa i to taka,
      ze przy lekkim sniegu mozna sie na niej zabic ... makabra, stad wyjechalam do
      rzeszowa na stale... wiec prosze sobie wyobrazic co czuje, czytajac TAKI
      artykuł ...
      pozdrawiam mimo to ......
      • Gość: Jaslak Re: Rynek. Przebudowa z problemami IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:05
        A ja sie zastanwiałem jaki krety wybetonował nasz rynek..ławki bez oparcia kto
        to wymyslił?
        • Gość: dollores Re: Rynek. Przebudowa z problemami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 00:20
          no proszę, to teraz mamy pełną janość, a dla niektorych niedowiarków - rynek w
          jasle. poki co stoi i niezaleznie od woli rzuca się w oczy ...
          • Gość: marian Re: Rynek. Przebudowa z problemami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 20:58
            Jedna z najważniejszych spraw na Rzeszowskim Starym Rynku jest sprawa odbudowy
            i zagospodarowania pustych kamieniczek. Jak to bedzie wygladało, mowa płyta
            Rynku i kamieniczki puste pozasłaniane plakatami, drewniane przybytki na tzw.
            Dziurze Barana. Czy Prezydent Rzeszowa i Radni nie chodza po starówce
            rzeszowskiej i okolicznych uliczkach. Może by tak, w ramach przerwy w obradach
            przejsc sie wokół Ratusza i zobaczyć co jest wazniejsze. Turysci bardzo
            krytycznie oceniaja włodarzy Miasta Rzeszowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka