Dodaj do ulubionych

stojaki na rowery!!!

02.06.05, 10:42
ten temat nie raz się pojawiał na forum ale nic się nie zmieniło na plus!
szlag mnie trafia kiedy muszę przypinać rower do latarni albo szukać godzinami
odpowiedniej barierki!!! Stojaki powinny być przy wszystkich urzędach,
centrach handlowych i większych parkingach. to zwykłe wygięte rury a bardzo
ułatwiają życie
Obserwuj wątek
    • morse Re: stojaki na rowery!!! 02.06.05, 10:45
      NIo ja nie korzystam z roweru w celu poruszania sie po miescie, ale jestem jak
      najbardziej za. NIECH MIASTO COS Z TYM ZROBI!!!!
      • alekr Re: stojaki na rowery!!! 02.06.05, 10:48
        ja korzystam bardzo często, gdyby się pojawiły stojaki pewnie więcej ludzi
        wjeżdżałoby do centrum rowerkiem a to oznacza mniej samochodów. proponuję
        pokazową akcję- rada miasta i prezydent przyjeżdżają do ratusza rowerem i
        parkują przy nowiutkich stojakach na słowackiego
        • morse Re: stojaki na rowery!!! 02.06.05, 10:50
          Nio prezydent chyba nie ;))) Nio nie wiem czy dojechalby.
          Ale idea jest dobra: RZESZOW CHCE STOJAKOW!!!!
          • Gość: MS Re: stojaki na rowery!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:53
            I gdzie się jeszcze wypowiesz, specjalisto w 120 dziedzinach? Idź najlpiej na
            forum mama-cud i zacznij doradzac matkom karmiącym piersią!
            • horshu Re: stojaki na rowery!!! 02.06.05, 11:29
              tylko mi nie mow, że tak Cie zaszokowalo to, że pisze o stojakach. Alekr
              przydalby sie jeszcze jeden stojak w sumie na zakuty łeb MS.
              Swoja drogą czy do wypowiadania się o stojakach trzeba być specjalistą w
              stojakach rowerowych.
              Nie chce Cie MS obrazać, ale wiecej nie bede Cie karmil trollu.
            • morse Re: stojaki na rowery!!! 02.06.05, 11:39
              Stojak na ŁEB MS ...hehheeh, a kto Ci takie przedsięwzięcie zasponsoruje???
              Moze tez colege na Marszalkowskiej...w co tez watpie.
              • Gość: MS Re: stojaki na rowery!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:47
                Jaką jeszcze genialną myślą nas zaskoczysz? Ale jest już jeden pozytyw. Od
                kilku godzin milczysz! Ale za pewne na któtko, bo spacerujesz teraz po okolicy,
                odwiedzasz speluny, szukasz w Rzeszoiwe lokalizacji dla nowych wieżowców,
                biurowców stacji metra LOL, stojaków i zastanawiasz się jeszcze w między czasie
                jakby tu rozkręcić to forum i forum prawa!

A czy jesteś za uwolnieniem krasnali ogrodowych?
                • morse Re: stojaki na rowery!!! 02.06.05, 17:13
                  NIE KARMCIE TROLLI!!!!
          • alekr Re: stojaki na rowery!!! 02.06.05, 10:53
            stojaki rulez. rowery rulez
    • Gość: dupa Re: stojaki na rowery!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:51
      dobrze mówi polac mu. STOJAKI BYC MUSZĄ!!
      • morse Re: stojaki na rowery!!! 02.06.05, 16:54
        Nio stojaki powinny byc przy wszystkich urzedach i placówkach panstwowych. tak
        samo jak podjazdy dla niepelnosprawnych. Czasami az sie serce kroi, jak jakas
        kobieta z mezczyzna, wyciagaja na wozku inwalidzkim, po schodach, starsza
        kobiete. Dlaczego nie podejma dzialan aby inwalidzi mogli wszedzdie miec pelny
        dostep???
    • Gość: adi Re: stojaki na rowery!!! IP: 82.160.22.* 02.06.05, 20:37
      stojaki są potrzebne ale jeszcze bardziej potrzebne są parkingi strzeżone dla rowerów !! w każdym mieście (nawet w tych najmniejszych) są takie parkingi, jeśli bedą same stojaki to nic nie da, nigdy bym nie zostawił swojego roweru na ulicy przypiętego jakąs linką bo złodziej i tak taką linke rozbroji w kilkanaście sekund.dltego potrzebne są parkingi strzeżone!
      • morse Re: stojaki na rowery!!! 02.06.05, 21:17
        Jak wygladaja te parkingi strzezone???
        Jeszcze nigdy takich nie widzialem, jak masz jakies linki do fotek gdzies w
        necie to bardzo bym prosil. Nio ale idea bardzo fajna. Pozdrowionka.
    • Gość: Frenchman Re: stojaki na rowery!!! IP: *.pata.pl 02.06.05, 20:42
      Stojaki są bardzo potrzebne - jeżdżę po Rzeszowie prawie codziennie i często
      trudno jest sensownie się wpiąć. Najgorzej jest pod Galerią Graffica - totalna
      pustynia pod tym względem - panie Podkulski zrób pan z tym coś bo chcę tam
      jeździć rowerem na zakupy!!!
    • Gość: adi Re: stojaki na rowery!!! IP: 82.160.22.* 02.06.05, 22:09
      free.ngo.pl/rowery/wir/parkingi.htm tutaj jest spis takich miejsc(parkingów i stoajków,strona żadko odwiedzana dlatego nie ma ich zbyt dużo) a takie parkingi to jedyne rozwiązanie żeby nie stracic roweru.
      • morse Re: stojaki na rowery!!! 02.06.05, 23:25
        Obczailem sobie. Teraz tylko apel do Podkulskiego, żeby zrobił te parkingi...
        Z urzedami bedzie trochę trudniej
        • Gość: adi Re: stojaki na rowery!!! IP: 82.160.22.* 03.06.05, 14:47
          dobrze by było gdyby powstały z dwa takie parkingi gdzies w centrum, ale pewnie nic z tego nie bedzie bo jak zwykle rowerzyści są dyskryminowani,a podkulski jak nie wyciągnie z jakiejś inwestycji dużych pieniędzy to nic nie zrobi, nie ma na świecie takich bezinteresownych matek teresek.
    • alekr Re: stojaki na rowery!!! 06.06.05, 13:01
      www.rowery.org.pl/veloparking08.jpg
      www.rowery.org.pl/veloparking06.jpg
      www.rowery.org.pl/veloparking09.jpg
      www.rowery.org.pl/veloparking07.jpg
      • rraaddeekk Re: stojaki na rowery!!! 06.06.05, 14:17
        Ja mieszkam na osiedlu, gdzie każda emerytka ma szczekającego kundla.
        No i tytaj ukłon w stonę Społem za bardzo dobre podejście do klienta.
        Otóż, przed sklepami właśnie Społem pojawiły się uchwyty do zawiązania psa na
        smyczy.
        Proste a genialne wyjście w stronę klienta.

(Stojak na rower też jest)
        • morse Re: stojaki na rowery!!! 06.06.05, 22:40
          hahahahha ;)) W niemczech sa natomiast pojemniki w ktorych mozna umyc swojego
          kundla. Wrzucasz swoja pocieche do tego pojemniczka, do szparki oznaczona kwote
          i masz mycie. Moze Spolem zacznie przyciagac coraz wieej kundelkow montujac
          takie urzadzenie przed sklepem.
    • nerwowy_stan Re: stojaki na rowery!!! 21.05.19, 22:36
      Ja ostatnio byłem u brata, na południu Polski, mają tak naprawdę świetnie wykonaną architekturę miejską. Z tego, co się dowiedziałem, wszystkie elementy architektoniczne, łącznie ze stojakami rowerowymi kupili w firmie Jumat. Nawet namierzyłem ich stronkę i znalazłem kontakt: www.jumatsc.pl/kontakt - teraz zastanawiam się, jak tę informację przekazać lokalnym władzom :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka