Dodaj do ulubionych

RED. Rogoyski prawda czy fałsz

IP: *.telgam.pl / 213.172.183.* 07.06.05, 18:45
Znany redaktor radiowy twórca programu który piętnuje wszelkie patologie i
nieprawości w życiu publicznym od pewnegom czasu jest na garnuszku NFOZ i nie
widzi w tym nic niestosownego.Czy jeszcze istnieje coś takiego jak etyka
zawodu i tak zwana przyzwoitość???????
Obserwuj wątek
    • Gość: Czytelnik Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz IP: *.man.rsk.pl 07.06.05, 19:26
      Czwarta władza uwierzyła, że jest bezkarna.
      • Gość: Obywatel Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 20:56
        Kto go teraz napiętnuje, jak on jest czwarta władza??????????
    • Gość: słuchacz forum Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 20:29
      Może poruszyć tę sprawę w radiu forum? Ciekawe, co odpowie? Chyba nie będzie
      wciskał ze chce w NFOZie dorobić 1700 zł i to jest etyczne. to ile zarabia w
      radiu? Ma jeszcze telewizję. Wstyd panie Rogojski!!! Stracił twarz i chce
      tworzyć wizerunek? Dobre sobie he he he Tylko pogarsza pan sprawe
      • Gość: Rogoyski Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz IP: 62.93.46.* 07.06.05, 22:25
        W radiu zarabiam 600 zł i okolo 800-1100 honorariów. Mam dwie dorosłe córki na
        studiach, 34 lata pracy i koncesje telewizyjną (a nie telewizję!!!). Do tej
        telewizji nikt nie dopłaca ani złotówki! Podjąłem pracę za niespełna 1000 zł
        netto w dziale organizacyjno-prawnym, a nie jako rzecznik - kolizji tu nie ma
        żadnej. Odmówiłem wypowiedzi przed kamerą, bo nie będzie mnie uczył etyki ktoś,
        kogo nie było na świecie, kiedy ja pracowałem w tym fachu. A ten slogan o
        czwartej władzy to sobie wsadź w tyłek! Jak masz odwagę - to zadzwoń,
        podyskutujemy, ale nie na antenie, bo ja nigdy anteny do załatwiania swoich
        prywatnych spraw czy porachunków nie używałem. I jeszcze prośba - nie
        przekręcaj nazwiska, pisza się przez "y", jeśli możesz to sobie wyobrazić.
        • macpherson Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz 07.06.05, 23:15
          Pewnie kolizji nie ma - jeśli to prawda o tym dziale organizacyjno-prawnym. Tylko proszę mi przybliżyć wobec tego Pańskie zajęcie w NFZ. Przecież Pański zawód to dziennikarstwo i nijak do działu prawnego mi nie przystaje. Te wcześniejsze posty nie są moje - widząc Pańską wypowiedź pozwoliłem sobie skorzystać z okazji i poprosić o rozwianie wątpliwości związanych z tą sprawą. Wiem skądinąd, że artykuł o Panu wpierw pojawił się w Nowinach, które idą na noże z SN, z którymi Pan współpracuje, więc raczej nie ufam tym zarzutom.

Pozdrawiam
        • Gość: bleble Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz IP: *.rzeszow.mm.pl 07.06.05, 23:25
          Pozdrawiam Pana Redaktora - niech się Pan nie przejmuje szczekaczami i robi swoje.
        • Gość: ??? Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:44
          A ile zarabia u Was kierowniczka muzyczna, która poprawnie po angielsku nie
          potrafi zapowiedzieć piosenki?
        • Gość: Nowowiejski Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz IP: *.osk.enformatic.pl 08.06.05, 00:09
          po pierwsze, nie bardzo wiem skąd ten pseudonim "redaktor" - szkół w tym
          kierunku, z tego co wiem, się nie kończyło ot, tak jakoś z tzw. oprawcy
          muzycznego - coś tam się zaczęło bąkać w mikrofon i juuuuż poszło, że redaktor.
          czy Pan wie jakie gromy padają na NFOZ za wszystko ! a zwłaszcza za arogancję w
          załatwianiu spraw bolesnych i ważnych dla ludzi chorych.Ponoć ma pan odpowiadać
          za tzw.piar - brawooooo!!! no to se latawcu kupił pomagiera. jeśli będzie tak
          budował wizerunek firmy każąc se wsadzić w tyłek problem każdemu kto się upomni
          o swoje, a co się redaktoru nie spodoba to GRATULACJE. jak na pana patrzę i
          słucham, a czasami widzę na tzw. mieście, to jedyne co mi się w Panu podoba -
          choć to nie pańska zasługa - to owo "y" w nazwisku, bo reszta to.... Moi
          przodkowie się za wcześnie spolszczyli i dlatego jak wsadzaliśmy Azji pal, tam
          gdzie pan kazał se wsadzić Pański problem, to pisaliśmy się przez "J" i tak nam
          zostało.
          • Gość: etymolog Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz IP: 193.151.68.* 08.06.05, 13:32
            Nowowiejski to jak sadze cos jak obecnie Nowobogacki. Wy nie wsadzaliscie Azji
            na pal tylko oraliscie panszczyzne. A potem zostaliscie Nowowiejskimi.
        • Gość: Reymont Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 17:21
          Skończ pan, wstydu oszczędź! Pańskie "y" w nazwisku nie przystaje do tego, co
          pan tu mówisz. Niech pan nie prowadzi więcej radia forum, bo będę miał
          skojarzenie z kloaką, którą jak wspominam z żenadą, kiedyś pan prowadził
          Wizerunku NFOZU niech pan lepiej nie poprawia, bo już pan go pogorszył. Może
          warto pouczyć sie etyki od kogoś, "kto był w pieluchach, kiedy pan pracował w
          tym fachu". Autorytety z Warszawy wyraziły się jasno, a pan i tak zaprzecza.
          Może taaakie doświadczenie to za mało.
          • moby3 Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz 08.06.05, 18:45
            "Autorytety z Warszawy wyraziły się jasno". A to dobre, to juz własnych nie
            mamy, tylko ze stolycy? Co warszawka powie, to święte..
    • Gość: PKiN Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz IP: *.spektrum.sih.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 07:10
      Czy wsadzanie sobie w tyłek, są słowami p. red.
      Mam wątpliwości, każdy może wejść na forum i podpisać się jak chce.
      Castro, Putin itd.
      Jednak - jeżeli to prawda - WSTYD.
      Cały szacunek jaki sobie wypracował p. Rogoyski przez lata może prysnąć.
      • Gość: x Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 14:48
        Nie ważne jak się mówi.
        Dobrze czy źle byleby nazwiska nie przekręcali.
        Szkoła Holllywood nie idzie w las ;-)
        • t-tw Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz 09.06.05, 10:52
          No i stalo sie

Jak podalo Radio Rzeszow
          Red. Rogoyski, zawieszony w obowiazkach radiowych do czasu wyjasnienia sprawy
          dot. zatrudnienia w NFZ

Napierw trzeba bylo uzyskac wszelkie pozwolenia i papiery a dopiero potem
          zatrudniac sie w NFZ. Troche dziwna ta sytuacja.

W roznych instytucjach sa zatrudnieni radiowcy i dziennikarze jako rzecznicy
          prasowi itp, ale to jest ich glowne miejsce pracy. Jak mozna prowadzic w audycje
          w radiu Rzeszow, gdzie wiele osob narzeka na sluzbe zdrowia a potem na drugim
          etacie glowic sie jak poprawic tzw wizerunek instytucji znienawidzownej przez
          wielu pacjentow?
          • Gość: marek Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz IP: *.spektrum.sih.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:17
            Szkoda takiego obrotu sprawy.
            Potwierdza się jednak stara zasada - "kasa robi wszystko"
            Ale czy my wszystko wiemy?
            Jak wielu znas, trzyma się zasad gdy potrzebujemy forsy?
            Przecież nikogo nie skrzywdził.
            Wybrał to co uważał za zasadne, jego sprawa.
            Zrobił to co wielu z nas by zrobiło.
            Szkoda że odchodzi.
            "Nasze forum" / jego dziecko/ bez jego osoby to Corrida bez byka.
      • Gość: młody Rogoyski - prawda (?) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 23:13
        Gość portalu: PKiN napisał(a):

Czy wsadzanie sobie w tyłek, są słowami p. red.
        Mam wątpliwości, każdy może wejść na forum i podpisać się jak chce.Jednak -
        jeżeli to prawda - WSTYD.
        Cały szacunek jaki sobie wypracował p. Rogoyski przez lata może prysnąć.

niedawno miałem okazję rozmawiać z prawą ręką Rogoyskiego w TVM, czyli z jego
        żoną. Język rynsztokowy. Nieodpowiedzialna, nieobliczalna i żenująca. Wcale bym
        się nie zdziwił, gdyby to ona odpowiadała na forum w imieniu Rogoyskiego.
        Tajemnicą poliszynela jest, że Rogoyski robi wszystko co pani żona każe. Może
        było podobnie z niefortunnym NFOZ?
        • Gość: ded Re: Rogoyski - prawda (?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 20:38
          A co się dziwić. Latawiec pewnie taki sam. Każdy szuka swego. Dzięki Bogu,
          kończy sie era latawców. niedługo wybory.
    • Gość: ? Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 15:54
      Ale śmiesznie piszecie. Ja by było o czym.
      Ja dodam, że bardzo wielu dziennikarzy robi różne rzeczy. Taki Zygnumt Hajzer
      nie dość, że pracuje w Polsacie, nie dość, że prowadzi różne imprezy i
      reklamuje proszek do prania to jeszcze relacjonuje tegoroczne Opole w Polskim
      Radiu - publicznym i abonamentowym. I czy to coś złego? Maciej Orłoś z
      Teleekspresu prowadził szkolenia dla polityków z zakresu poprawy wizerunku(
      było w Gazecie, jakieś dwa miesiące temu).I pewnie lista różnych zajęć różnych
      dziennikarzy jest długa i o czym to niby świadczy?
      Poza tym różne teksty z róznych powodów powstają.
      • Gość: Śliska sprawa Re: RED. Rogoyski prawda czy fałsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 23:29
        Śliska sprawa

Autor znanych programów, emitowanych w Radiu Rzeszów, nie rezygnując z etatu
        redaktora, pracuje także w podkarpackim Oddziale Narodowego Funduszu Zdrowia.
        Łączenie tych dwóch funkcji, jest niedopuszczalne uważa Magdalena Bajer
        przewodnicząca Rady Etyki Mediów.

Redaktor Tadeusz Rogoyski nie chciał wypowiedzieć się w tej sprawie przed
        kamerą. W rozmowie telefonicznej stwierdził tylko, cytujemy - "nie widzę
        powodów, żeby się mnie czepiać. W moim postępowaniu nie ma żadnej kolizji". To
        nie kolizja a jaskrawy konflikt interesów uważa przewodnicząca Rady Etyki
        Mediów.

Profesor Jerzy Olęcki z Uniwersytetu Warszawskiego także uważa, że dziennikarz
        powinien być związany tylko z tą firmą, z którą utożsamiają go odbiorcy.
        Redaktor Rogoyski tłumaczy, że właśnie z powodu niskich zarobków zdecydował się
        na dodatkową pracę w Funduszu Zdrowia. Za pracę na pół etatu przy tym
        urzędniczym biurku ma dostawać teraz 1700 złotych brutto. Najbardziej
        tajemniczą kwestią są jego nowe zadania i obowiązki. Zarząd Radia Rzeszów,
        tłumaczy się, że nie miał podstaw prawnych ani do zablokowania podania o
        dodatkową pracę ani do zwolnienia z dotychczasowych obowiązków dziennikarza.

Po co w takim razie dyrekcja funduszu zatrudniła dziennikarza który pracuje po
        sąsiedzku prowadząc znany na Podkarpaciu program poruszający drażliwe problemy
        społeczne. Często dotyczyły one właśnie skarg na służbę zdrowia. Taką postawę
        redaktora potępiają także przedstawiciele środowisk dziennikarskich.
        Zatrudnianie w oddziale funduszu osoby pracującej w innej instytucji jest
        niezgodne z ustawą zdrowotną. Dlatego dyrektor podkarpackiego oddziału wystąpił
        o specjalne pozwolenie do prezesa funduszu. Na razie takiej zgody nie ma a mimo
        to redaktor Rogoyski pracuje w roli urzędnika.

TVP 3 Rzeszów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka