Gość: Ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 20:19 Lekcja się przyda, nie piszę komu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olkusz jeżeli ludzie sprawdzający to zauważyli , to IP: *.244.157.105.ip4.tnp.pl 16.06.05, 21:36 ściągali bezczelnie i bezmyślnie. Np. osoby z profilu biol-chem - przepisali rozwiązania z mat-fiz. Dyrekcja jak zwykle nic nie widziała; "komisja" jadła winogronko, piła kawke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: jeżeli ludzie sprawdzający to zauważyli , to IP: *.osk.enformatic.pl 17.06.05, 06:50 co za bzdury wypisujesz ty chyba nie wiesz na czym polega nowa matura. W jednym dniu tylko jeden przedmiot. Pomyliło ci sie ze stara maturą sprzed kilku lat. Chyba jesteś zfrustrowany bo oblałeś maturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal parkiet trzeszczał???? Dobre IP: *.244.157.45.ip4.tnp.pl 17.06.05, 09:19 Zadaniem "komisji jest nadzór". Chodzenie po sali stresuje , ale odpisujących!!! Odpowiedz Link Zgłoś
morse Re: parkiet trzeszczał???? Dobre 17.06.05, 09:22 Nio to oczywiście. Ja na maturze miałem chodzenie, ale adrenalinka zrobiła swoje i zauwazylem to pod koniec egzaminu. Wcześniej bylem tak zajety pisaniem, ze nie spostrzeglem chodzacych nauczycieli. Dla mnie to zaden stres. Byc moze stres dla osob, ktore maja cos do ukrycia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: parkiet trzeszczał???? Dobre IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.05, 10:23 Jako członek komisji przy testach gimnazjalnych wiem, że nie trzeba chodzić po sali, żeby dokładnie przypilnować zdających... Uczniom się wydaje, że nie widać, jak próbują wyciagnąć coś z kieszeni, stosować ustalony kod porozumiewawczy (jeden palec-A, dwa-B):-)) Jednak po pierwszym stanowczym upomnieniu kończy się na obrażonej minie i muszą pracować samodzielnie... Jak widać na opisanym przykładzie egzaminów maturalnych, niektórzy dopiero teraz się nauczą, że matura to nie kolejna lekcja ściągania, a jeden z najważniejszych wgzaminów w życiu. Swoją drogą- ciekawe, kto rozwiązał zadania...? Odpowiedz Link Zgłoś
morse Re: parkiet trzeszczał???? Dobre 17.06.05, 10:27 nio nie jestem taki pewiem czy tak wszystko widać. Nio ale nie bede z blednego przekonania wytracal czlonkow Kominsji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zła Re: Ja mam pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:33 Ale jesli paru osobom powtarzaja sie błedne odpowiedzi,ale te osoby siedziały na przeciwnych kranach sali (i te odpowiedzi to zwykły zbieg okolicznosci) to czy ktos to bierze pod uwage? Czy po prostu jakis głpek patrzy ze te same bledy i odrazu uniewaznia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zła Re: Ja mam pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:33 Ale jesli paru osobom powtarzaja sie błedne odpowiedzi,ale te osoby siedziały na przeciwnych kranach sali (i te odpowiedzi to zwykły zbieg okolicznosci) to czy ktos to bierze pod uwage? Czy po prostu jakis głpek patrzy ze te same bledy i odrazu uniewaznia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zła Re: Ja mam pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:33 Sorki za błędy ale szybko pisałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzaminator błędy są takie bezmyślne, że nie ma wątpliwości IP: *.244.157.9.ip4.tnp.pl 17.06.05, 16:24 tylko dyrekcja i komisja ma wątpliwości -jak zwykle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: błędy są takie bezmyślne, że nie ma wątpliwoś IP: *.man.rsk.pl 18.06.05, 06:48 Jak udowodnili, że uczniowie odpisywali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: błędy są takie bezmyślne, że nie ma wątpliwoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 11:19 Czy identycznie -źle- rozwiązane zadania o czymś nie świadczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: błędy są takie bezmyślne, że nie ma wątpliwoś IP: *.osk.enformatic.pl 18.06.05, 08:15 To nie dyrekcja a egzaminator z OKE - w Lublinie lub w Krakowie. Przy tym jest bardzo dużo biurokracji wiec nie wszystkim chce sie kwestinowac ze uczniowie odpisywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afro Re: parkiet trzeszczał???? Dobre IP: *.pm.mielec.ptc.pl 24.06.05, 09:46 nareszcie ktoś zrobi porządek. Zawsze było tak, że uczniowie z lepszych liceów dostawali dużo gorsze stopnie z matury niż Ci z techników. Pozatym powszechnie wiadomo, jak traktuje sie mature w gorszych liceach i technikach. Ściągi wprost latają po klasie, a sami nauczyciele podpowiadają. Może wreszcie będzie sprawiedliwość w systemie ocieniania matur. Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: Oblali, bo ściągali 24.06.05, 10:11 Moja szkoła (I LO w Jarosławiu) jest co prawda beznadziejna, ale na maturze nikt nawet nie próbował ściągać. Ciekawe, jak wyszliśmy na tej uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś