Dodaj do ulubionych

Nie chcą bloków

11.07.05, 23:44
Dlaczego każda nowa inwestycja musi byc realizowana z przeszkodami. To jest
wg powiedzenia budujcie wszędzie tylko nie tutaj!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mieszkaiec Pobitna Re: Nie chcą bloków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 07:44
      I bardzo dobrez że nie chcą. Kto nie wie jaki to teren to zapraszam, przyjdźcie
      i zobaczcie, jak tam ciasno. Niech SMLW bierze przykład z "PROJEKTANTA" i
      buduje na obrzeżach a nie wcina się w ogródki, jak wielkie hipermarkety
      • Gość: Dlugaz Re: Nie chcą bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:36
        No ta wszyscy chca nowych inwestycji, nowych mieszkan, nowych miejsc pracy tylko
        zeby to było "gdzieś indziej" niż w ich sąsiedztwie
        • m.monroe2 Re: Nie chcą bloków 12.07.05, 08:59
          Szkoda ze tak wielu mieszkancow miasta mysli o tym co dobre dla nich a nie dla
          ogolu - to co dzieje sie z parkingiem CH Nowy Swiat to skandal. Drodzy
          mieszkancy, pomyslcie o 180 tys. ludzi a nie tylko o kilkuset mieszkancach
          blokow ktorym przeszkadza parking!
          • Gość: 4piętrowiec Re: Nie chcą bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:50
            Ja nie rozumiem jednego - Co za różnica czy bedzie 4 pietra czy 3 pietra? Czy
            po zbudowaniu bloków 4 piętrowych ludziom z szeregówek nagle przestanie słońce
            zaglądać do pokoju? Bzdura!
    • macpherson Re: Nie chcą bloków 12.07.05, 10:57
      Wszędzie zawsze znajdzie się jakaś banda pieniaczy...
      • Gość: Mieszkaniec Pobitn Re: Nie chcą bloków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:10
        Ciekawe jakby u ciebie postawili dom w ogródku???? To wtedy może inaczej byś
        mówił
      • Gość: mieszkaiec pobitna Re: Nie chcą bloków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:13
        A może by tam wybudowac plac dla dzieci, albo jakieś boisko? Tam dzieciaki nie
        mają gdzie grać w piłkę i się bawić!!! Słupek o tym nie myśli bo nie ma z tego
        kasy!!! DRAŃ!! Boisko niech zbuduje!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: 4piętrowiec Re: Nie chcą bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:21
          Przejdź po miescie i zobacz gdzie się buduje place zabaw. Przeważnie tam gdzie
          stoi już kilka bloków i gdzie jest więcej niż np 20 dzieci. A teraz to se
          postaw zjeżdzalnie w swoim ogródku dla dzieciaków. Postawia bloki to i wybudują
          później piaskownice, jakąś chustawke to i te dzieci z szeregówek skorzystają.
          • Gość: autor Re: Nie chcą bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:02
            bez zlośliwości. Wyobraźcie sobie, że kupujecie super działkę na osiedlu domków
            jednorodzinnych, płacicie 12 tys za ar a trzy lata później serwują Wam
            blokowisko pod oknami. Po to ludzie uciekają z bloków aby nie mieć tego pod
            nosem. Wszystkiemu są winne plany przestrzenne (albo raczej ich braki). Powinno
            być miejsce i dla bloków i dla osiedli domków, szeregówek itd. Powinny być
            przewidziane rużne struktury a nie chaotcznie powstające budowle bez parkingów,
            dojazdu, możliwości rozbudowania infrastruktury. Popatrzcie na Kraków i np
            osiedle Europejskie. Moim zdaniem idealna i przemyślana lokalizacja blokowisk
            • Gość: obSerwer CHCECIE PRZESTRZENI TO NA WIEŚ IP: *.krak.tke.pl 12.07.05, 16:21
              Jeśli chcesz przestrzeni to kup sobie odpowiednio dużą działkę, albo lepiej
              wybuduj się na wsi. Miasto to z definicji zabudowa zwarta i wysoka. Gdyby
              słuchać takich oszołomów to w Rzeszowie byłyby 2 kościoły, 50 domków i dwie
              ulice na krzyż. Jeśli Rzeszów nie ma być zaściankiem to muszą być inwestycje.

Ps. Nie powiększać Rzeszowa, w Rzeszowie też nie budować,więc najlepiej zaorać
              co o dziwo udało się wybudować i podziwiać widoki.:-)
        • Gość: knz Re: Nie chcą bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:01
          taaa, a jak wybuduja boisko to bedziesz prostesty pisal, zeby sciagneli kosze
          bo g...rze graja do nocy i sie tluka pilka...mentalnosc polaka
    • visioner20 Re: Nie chcą bloków 12.07.05, 15:05
      Osiedla takie jak Wzgórze Staroniwskie czy osiedle przy ul. Strzyżowskiej są
      moim zdaniem w porządku, podobnie jak Pobitno czy planowane Staromieście -
      Ogrody. Swoją drogą może warto pomyśleć nad zmianą nazw osiedli - osiedle
      Strzyżowska czy osiedle Lwowska brzmi strasznie. Brak inwencji? Tyle pięknych i
      fajnych nazw można stworzyć.
      • Gość: andziołek Re: Nie chcą bloków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:23
        mało miejsca do parkowania, plac zabaw dla dzieci do 5 roku życia, a co dla
        starszych dzieci? boisko, marzenie ściętej głowy, blok na bloku, blokomrowisko.
    • macpherson Re: Nie chcą bloków 12.07.05, 15:29
      A może by tak przytoczyć jakieś merytoryczne argumenty w tym artykule? Jaka
      będzie odległość bloków od domów jednorodzinnych i jak wyrok uzasadnił sąd?! Na
      razie wiem tylko, że ludzie protestują... a dlaczego już nie wiem i słuszność
      tego protestu ciężko przyznać, jeśli brak rzetelnej informacji.
      • Gość: jojo Dobrze,że nie chcą bloków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:02
        Ja się z tymi protestami zgadzam. Patrząc na dotychczasową zabudowę
        pobitnianskich bloków - to tylko mnożenie slamsów-faveli wciskanych "na chama"
        w starą zabudowę "ogrodową".
        A już "obkładanie" zabudowy domkowo-szeregowej blokowiskami to zbrodnia
        urbanistyczna - żeby nie nazwać tego dosadniejszym słowem.
        Wystarczy popatrzec na dotychczasowe slamsy kurpiowskiej, mazowieckiej etc
        • visioner20 Re: Dobrze,że nie chcą bloków 12.07.05, 17:34
          Jak dla Ciebie Pobitno to slumsy, to pojeździj trochę po kraju :)
          • Gość: jojo Re: Dobrze,że nie chcą bloków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:51
            jak się komuś podoba "wielka płyta" pobitnianska - jego sprawa.
            Ale wciskanie bloków między niską zabudową, bez zachowania elementarych zasad
            kształtowania krajobrazu /chociażby poprzez miękkie przechodzenie od form
            niskich do wysokich itd/ to jest awanturnictwo i bylejakośc.
            A kolejna sprawa dopasowywania "miejscowego planu zagospodarowania
            przestrzennego" do wymysłow inwestora - to kolejny przykład na chaos panujący w
            mieście w tym zakresie
    • Gość: autorka Re: Nie chcą bloków IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 12.07.05, 21:31
      I pomyśleć że rok wcześniej zastanawiałam się nad mieszkaniem w jednym z tych bloków.... Nawet złożyłam podanie. Pamiętam, że było duże zainteresowanie tą lokalizacją bo teczka aż w szwach pękała. Na szczęście zdecydowałam sie na Projektanta, i moje pięterko jest juz prawie skończone:) Co prawda to po drugiej stronie miasta, ale za to jest dużo zieleni i czuje się przestrzeń!!!
      Jeśli natomiast chodzi o ludzików z szeregówek - to po cichu się z nimi zgadzam. Wyższe bloczyska na pewno zasłonią im światło i zniszczą kameralny klimat, typowy dla "osiedli domkowych".
    • Gość: autorka Re: Nie chcą bloków IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 12.07.05, 21:31
      I pomyśleć że rok wcześniej zastanawiałam się nad mieszkaniem w jednym z tych bloków.... Nawet złożyłam podanie. Pamiętam, że było duże zainteresowanie tą lokalizacją bo teczka aż w szwach pękała. Na szczęście zdecydowałam sie na Projektanta, i moje pięterko jest juz prawie skończone:) Co prawda to po drugiej stronie miasta, ale za to jest dużo zieleni i czuje się przestrzeń!!!
      Jeśli natomiast chodzi o ludzików z szeregówek - to po cichu się z nimi zgadzam. Wyższe bloczyska na pewno zasłonią im światło i zniszczą kameralny klimat, typowy dla "osiedli domkowych".
      • Gość: Laka Re: Nie chcą bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:47
        Chyba na głowe upadli, na tym osiedlu (znam je z widzenia) i tak panuje
        ciasnota bloczki zaraz obok domków i szeregówek wszystko razem na kupie
        pociętej wąskimi krętymi uliczkami. 4 bloki na 45 arach dobre mój Dom jest
        półożony na większej działece
        i jak żona ustawi swojego chryslera nie dokładnie to musze parkować mojego
        merola troche na korcie.
        • Gość: xyz Re: Nie chcą bloków IP: *.spektrum.sih.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 00:00
          Sahara posiada dużo miejsca a i bloki nic nie zasłonią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka