Dodaj do ulubionych

W piątek inauguracja Światowego Festiwalu Zespo...

21.07.05, 20:06
Nazwa festiwalu jest piramidalna glupota.Festiwal Zespolow Polonijnych-tak
sie winien zwac.Swiatowy bowiem i Polonijny wykluczaja sie wzajemnie.Polonia
to Polacy rozsiani po swiecie.To samo odnosi sie do Swiatowego Zwiazku Armii
Krajowej.Armia Krajowa jest krajowa,a swiatowy zwiazek to belkot.Nawet na
Alasce czlonek AK jest nadal tylko czl;onkiem AK.
Obserwuj wątek
    • Gość: jojo Re: W piątek inauguracja Światowego F Z P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:10
      Pięknie !!!! Fantastyczna promocja dla obecnego Rzeszowa - miasta rozwijającego
      sie i ładniejącego coraz bardziej . No i mobilizacja dla ekipy pana Ferenca.
      Nazwa - rzecz drugorzędna - ale bardzo adekwatna dla zakresu i pochodzenia
      uczestników.
      Oby tylko pogoda dopisała.
      A "plusów ujemnych" tej imprezy - to rzeczywiście FATALNe owe stojaki z
      plakietą festiwalu i niebieskimi wstęgami- nie wiem jak to nazwać??
      Czy w Rzeszowie nie ma zdolnych plastyków??? Wiem wiem - wszystko kosztuje,
      budżet napięty....
      Ale mamy 21 wiek - a nie siermięzny PRL gdy wystarczyło byle co postawić,
      wywiesić kilka flag i święto :(
      • Gość: jojo A za gościnę niech płacą :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:26
        Noo z tym MPK to dali gafę...
        Gośc gościem - a trochę kasy powinni zostawić - gościnnośc w stylu peerelu -
        czyli darmocha za kredyty się zakonczyłą już dawno...
        Chociaż tym bidokom zza wschodniej granicy mogliby te bilety za autobus
        odpuścić.
        Yankesy,angole itd to co innego :)))
        • Gość: kris Re: A za gościnę niech płacą :))) IP: 80.51.168.* 21.07.05, 23:29
          Dwie głupoty:

1. Kanary se mogą wypisywać kredytowe mandaty, a juz widze jak ich w Chicago
          beda komornicy scigać hehe - powodzenia!
          2.Taxi to te 15% znizki ma jako normal więc łąski nie robią.

• Gość: Resoviak z Chicago do krisa IP: *.hsd1.il.comcast.net 22.07.05, 01:38
            Czy na zdjeciu w tym wydaniu,pod hala na Podpromiu zostal uwieczniony Rymwidas?
            Ponoc mialo to miejsce przed meczem z Estonia.
      • Gość: wafel Re: W piątek inauguracja Światowego F Z P IP: 195.117.241.* 22.07.05, 09:18
        Za witacze ktoś powinien przynajmniej dostać zjebkę.
      • Gość: Andrzej Re: W piątek inauguracja Światowego F Z P IP: *.consolidated.net 23.07.05, 18:27
        Byloby bardziej reklamowo gdyby mozna bylo zobaczyc wiecej zdjec z festiwalu.
        Jest moze inna website bardziej wizualna ?
        Andrzej
        (Texas, US)
        • Gość: widz Re: W piątek inauguracja Światowego F Z P IP: 213.25.45.* 25.07.05, 13:46
          Telewizja Miejska rejestrowała wszystkie koncerty festiwalowe. Mówił mi jeden z
          operatorów, że będą płyty diwidi, czy jakoś tak. Może ktoś wi gdzie to diwidi???
          • aninhaa Re: W piątek inauguracja Światowego F Z P 17.08.05, 11:59
            Podaj email to wysle namiary na diwidi:)
    • styro Re: W piątek inauguracja Światowego Festiwalu Zes 22.07.05, 00:35
      Nie rozumiem dlaczego te 2 slowa sie wykluczaja - Polonijny bo to POlonia sie
      zjezdza a swiatowy bo najwiekszy na swiecie zjazd Poloni - prawda?
    • Gość: Resoviak z Chicago Re: W piątek inauguracja Światowego Festiwalu Zes IP: *.hsd1.il.comcast.net 22.07.05, 01:43
      Ciekawe czy "dziewczynki"tez daja{to oczywiscie wiadomo}znizki dla Polonusow?
      Wszystkim sie oplaci,bo w Ciupago godzinka od 150{nasza lub Czeszka}do 350
      {miejscowa}.
    • Gość: ala Re: W piątek inauguracja Światowego Festiwalu Zes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 08:48
      Mam nadzieję na to że i dalej będą zdięcia z festywalu i jak można więcej.
      • Gość: di Nazwa Festiwalu IP: 213.25.45.* 22.07.05, 10:11
        Ludzie co Wam przeszkadza nazwa festiwalu. Nie lepiej jest skupić się na samym
        wydarzeniu i na jego celebrowaniu. zanim zaczniecie komentarze, przyjdżcie,
        zobaczcie, poczujcie atmosferę i bawcie się. Przecież właśnie o to chodzi.
        Trochę optymizmu na co dzień
        Pozdr
        • Gość: gość Re: Nazwa Festiwalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 10:53
          chyba przyjdźcie się napijcie, bo wszyscy z tym związani codziennie nawaleni
    • gwiazda_podkarpacia Mówcie co chcecie, ale.......... 22.07.05, 10:56
      ...ci Polonusi są tacy przystojni!!!

Boże!!! Nawet słońca mi do szczęścia nie potrzeba, jak na nich patrzę!

Powinni w swoich krajach chodzić ubrani w te stroje na co dzień, to nie
      musielibyśmy kasy wydawać na tego hydraulika
      i pielęgniarkę.

No, kochani Polonusi! Macie niepowtarzalną okazję zrobić coś dal swojego kraju!
      Zróbice nam pożądny PR, a my będziemy przyjeżdżać i pracować ;]

• Gość: polonuska z kanady Re: Mówcie co chcecie, ale.......... IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 23.07.05, 05:30
        gwiazda_podkarpacia milo to slyszec moj brat jest na tym festiwalu
        • gwiazda_podkarpacia Re: Mówcie co chcecie, ale.......... 23.07.05, 09:07
          Możesz mu przekazać moje słowa ;)

A tak na serio, to podoba mi się to, co robią. Podobno coraz więcej osób na
          zachodzie przychodzi na takie koncerty. Ludziom się to podoba. Odkrywają w ten
          sposób Polskę i jej historię. To budujące...i pocieszające.

Pozdrowienia i uściski z Rzeszowa, gdziekolwiek jesteś :)
          • Gość: Studentka Re: Mówcie co chcecie, ale.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:19
            Moim zdaniem scena na rzeszowskich bulwarach jest mało udekorowana. Jest bardzo
            prosta i przydałoby się jej jakieś ożywienie.
            Pozdrawiam :)
          • Gość: polonuska z kanady Re: Mówcie co chcecie, ale.......... IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 23.07.05, 21:35
            gwazda_podkarpacia wczoraj rozmawialam z baratem i przekazalam mu ...To cudowne
            ze sa takie mozliwosci wyjazdow na tak wspaniale festiwale w polsce ....caly
            czas sledzimy w internecie i jestesmy na biezaco...dzis pojechali do Krosna na
            wystepy...wszyscy sa zachwyceni tym festiwalem
            • gwiazda_podkarpacia Re: Mówcie co chcecie, ale.......... 25.07.05, 14:14
              No, słuchaj, nie dziwne, że sie podoba! W końcu nie codziennie można zobaczyć
              coś takiego, nawet tutaj. Ale, nie wiem, czy się ze mną ludzie zgodzą, TV
              zawiodła. Oglądałam w piatek relację live z przejścia korowodu ulicą 3-go Maja -
              nie było to nic fajnego. Panowie się chyba nie postarali. Tylko jedna kamera
              była pomiędzy przechodzącymi, jedna na wysięgniku i chyba jeszcze jedna na
              dachu samochodu. To zdecydowanie za mało, bo najlepsze ujęcia łapie się z
              bliska, spomiędzy przechodzących ludzi, można było lepiej pokazać ich stroje
              itd...ale może się nie znam. I tak najlepiej jest ogladać takie rzeczy na
              własne oczy. A w ogóle, to nie wiedziałam, że jeżdżą z koncertami po okolicy.
              Myślałam, ze to tylko w Rzeszowie, ale skoro tak, to genialnie! Ludzie
              przypomną sobie jak to było za młodu :)))))

pozdro!
              • Gość: przegrzmot Hala widowiskowa IP: *.dyn.iinet.net.au 30.07.05, 14:54
                Troche z innej beczki.Ilu widzow moze pomiescic hala widowiskowa na Podpromiu ?
    • Gość: Ta-Bi Re: W piątek inauguracja Światowego Festiwalu Zes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 15:49
      Oczywiście masz rację. Jeśli organizatorzy koniecznie chcą coś dodać do nazwy
      Festiwal Zespołów Polonijnych to mogliby np. dodać rzeszowski (tak jak:
      sopocki, opolski itd.)lub podkarpacki (od miejsca gzie się odbywa)ale nigdy nie
      światowy.
      No cóż, >siwizna umysłowa< daje się zauważyć na każdym kroku, a myślenie nie
      jest mocną strona organizatorów.
      pozdrawiam
      Ta-Bi
    • Gość: Krakus Genk-Belgia Nazwa Festiwalu IP: 193.110.190.* 02.08.05, 17:19
      Przepraszam bardzo ale nie nie nie!
      Polonia naturalnie jest "swiatowa", ale nie koniecznie festiwal jest.
      Gdyby goscie festiwalu tylko przyjechaly z jednego kraju zamiast z calego
      swiata, nazwa "swiatowy festiwal" byloby zla. (Na przyklad gdy festiwal byloby
      tylko dla Francuskich (= z Francji) zespolów Polonijnych.)
      Ten festiwal jest "swiatowy" poniewaz zespoly przyjda z róznych kraj swiata.
      "Swiatowy" mówi o festiwal, oraz "polonijnych" o zespolów.
      Pozdrowienia pofestiwalowe!
      Polonijny Zespól Folklorystyczny Krakus (Genk-Belgia)
    • sunflower_rz Re: W piątek inauguracja Światowego Festiwalu Zes 02.08.05, 17:57
      Moim zdaniem organizacja festiwalu była na poziomie.
      • sunflower_rz Re: W piątek inauguracja Światowego Festiwalu Zes 02.08.05, 18:08
        Większośc gości była zadowolona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka