Dodaj do ulubionych

Samoobrona u progu wyborów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:03
Partie polityczne tak radykalne i niebezpieczne dla demokracji jak Samoobrona
powinny zostać zdelegalizowane. Nawet LPR dąży do ograniczenia demokracji
metodami demokratycznymi...
czy już trzeba sie bać?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Samoobrona u progu wyborów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:05
      LUDZIE po prawej stronie jest MICHAEL JACKSON!!!!!!
      • Gość: vote Re: Samoobrona u progu wyborów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:24
        zadziwająca jest manipulacja gw i jej pismaków, jak możńa wyjaśnić taką
        prymitywną dyskredytacje, podaje się że niby rektor i kilku studentów(będacy na
        listach) studiwali/ują WSG w Przemyślu
        przecież to nie jest specyfika samoobrony, psl i sld ma swoją szkołe wssg
        tyczyn, rektor na miarę jarosza i co, nic nie piszą
        niech sobie piszący przegladnie listy psl i znjdzie tam 5 studentów/absolwentów
        wssg a trzeba dodac, ze pobierali tam nauki niejaki sławny Sówka, Greń,
        Kuźniar, Buż i wielu innych zasłuzónych dla partii robotniczo chłopskiej
        szkoda, że tego nie napiszecie i nie poszukacie tropów tylko czepiacie sie
        samoobrony, mysłe, ze jak lepper dojdzie do władzy, a napewno dojdzie jak nic
        sie nei zmieni zdelegalizuje gw i wysłe dziennikarzy na .....wiadome gdzie
        • Gość: społem Re: Samoobrona u progu wyborów IP: *.dab.tke.pl 25.07.05, 21:46
          No to się nie załapałeś na listę OBOROWEGO i jest stres. Jak ten! ha!
          ha!!! !!!!!ha kandydacik startuje ze swoją partyjką oszołomów i znajduje
          poparcie a jeszcze jest elektorat co dyskuskutuje o jego SF TZW programie to
          mię wszystko opada i żona jest NIEZADOWOLONA.
        • guzik_bezpieczenstwa Re: Samoobrona u progu wyborów 26.07.05, 08:01
          trafiłes jak kulą w plot.. z wymienionych osób żadna nie jest w sld...
    • elfhelm a Kośla? 25.07.05, 21:46

• Gość: stachowska Re: Samoobrona u progu wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:53
      dokładnie tak! wssg kuźnia sldwoskich działaczy, ale o tej szkoel cisza! ludzie
      nędzne pismaki obudźcie się, napiszcie coś o przekrętach klanu stachowskich,
      ćzyżby ta szkółka była poza prawem? bujara kogo się boisz? choć pisać nie umiesz
      postaraj się choć odrobinę byc obiektywna.
    • Gość: josef jaka piekna ta Zbyrowska :))) IP: *.man.rsk.pl 25.07.05, 22:04
      Wyglada jak drag queen :))
    • Gość: Polikarp Jak i kiedy mnożą się kameleony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:01
      Gdybyśmy wybierali ludzi, a nie listy, to takie postacie, jak p. Tuderek
      byłyby "za burtą", a teraz, skaczą z kwiatka na kwiatek i wciąż utrzymują się
      na powierzchni.

Jako demokracja nie mamy alternatywy: Jednomandatowe Okręgi Wyborcze,
      jendoznaczny standard wymagań od kandydatów na parlamentarzystę, ograniczenie
      imunitetu do minimum.

Jeśli tego nie zrobimy, to w pewnej chwili może już nie być czego ukraść...
      • san5 Re: Jak i kiedy mnożą się kameleony... 26.07.05, 15:49
        Czy gdybyśmy wybierali ludzi (jednomandatowe okręgi wyborcze) a nie listy, to
        uniknęlibyśmy przypadków typu Tuderek? Nie byłbym tego taki pewien. Pomnę, że w
        ubiegłorocznych wyborach do PE nieznany wówczas na Podkarpaciu kandydat Adwent,
        startujący w dodatku z drugiego miejsca listy LPR pokonał pierwszego na liście
        autochtona Zapałowskiego. Głosowanie było więc na osobę, czy na listę? Czym
        kierowali się wyborcy głosując na osobę im całkowicie nieznaną?
        I chociaż jestem zwolennikiem jednomandatowych okręgów, nie wydaje mi się, by
        mogły być one skutecznym remedium na złe rządzenie państwem, wynikające m.in. z
        obecnych unormowań prawnych. Zasada jednomandatowych okręgów ma przecież też
        swoje ułomności np. jak budować większość parlamentarną do trwałego rządzenia.
        Wydaje mi się, że bez okrzepnięcia demokracji i oświecenia narodu (a na to
        potrzeba jeszcze sporo czasu), kariery w polityce będą nadal robiły rozmaite
        upiory.
    • Gość: jkmm Re: Samoobrona u progu wyborów IP: *.ghnet.pl 26.07.05, 09:03
      Ja byłem pewien że z listy Samoobrony wystartują "intelektualiści".A tu taka
      przyjemna niespodzianka i tylu ludzi z wyższym wykształceniem zdobytym na
      różnych "sorbonach".Śmiechu warte te listy Samoobrony!
    • Gość: pazner Re: Samoobrona u progu wyborów IP: *.osk.enformatic.pl 26.07.05, 16:18
      I na cholere mi ta demokracja? Co mam z niej? Mi jest potrzebna taka gospodarka
      która daje miejsca pracy i dobre zarobki a nie jakies rządy motłochu
    • Gość: Sędzia Kozak Re: Samoobrona u progu wyborów IP: *.gal.pl / 80.48.103.* 26.07.05, 20:06
      Towarzysze z Samoobrony - to dobrzy i sprawdzeni towarzysze !!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka