Dodaj do ulubionych

Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się wybić?

01.08.05, 14:26
No właśnie. Tylu mamy inteligentnych, młodych i pięknych ludzi na naszej
podkarpackiej ziemi, tylko czy mają tu możliwość rozwinięcia w pełni swoich
możliwości? Czy mają dostatecznie dobre warunki do tego, by się realizować?
Czy województwo im w tym pomaga, czy przeszkadza? Jak nasze uczelnie wpływają
na poziom rozwoju nas samych?

A teraz przykład.
Wiecie skąd pochodzi osoba, która jest doradcą Platformy Obywatelskiej ds.
public relations? Z Rzeszowa. Bardzo zdolny facet. Może niektórym z Was obiło
się o uszy jego nazwisko, a niektórzy moze nawet go znają, bo uczy na
rzeszowskim WSIiZ-ie. Popatrzcie, tylu jest specjalistów w tej dziedzinie w
całej Polsce, dlaczego więc wybrali jego? Dlatego, że był tańszy (bo u nas
kapitał ludzki jest słabo ceniony=opłacany)? Chyba nie.

Podzielcie się refleksjami na ten temat, ale tym razem proszę obiektywnie,
czyli na temat i bez osobistych docinek. Dziękuję =)
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 193.151.68.* 01.08.05, 14:45
      faktycznie, w wieku 26 lat zrobił doktorat, ma na swoim koncie wiele osiągnięć,
      i jest jednym z pięciu najlepszych ekspertów PR w Polsce, przeczytajcie sobie
      jego cvkę, na stronie, i wystarczy wrzucić jego nazwisko w komputer, a wyjdzie
      wam setki linków z tym co udało mu się zrobić,
      • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 01.08.05, 14:50
        chcieć to móc :/ ehhhh
        gdyby mi się tak chciało jak mi się nie chce hehe ;)))))))))))
        • Gość: x Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 14:58
          Znam człowieka.
          Praca 18 godzin na dobę (w weekendy także).
          Zero życia prywatnego.
          Nic za darmo się nie osiągnie!

Czy warto... każdy sam musi to ocenić i podjąć decyzję.
          • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 01.08.05, 15:03
            Najlepsze dopiero się zacznie - po wyborach przenosiny do "stolycy"

taaaaaa :/

Rzeszów znów straci kogoś, kto mógł tu jeszcze dużo zrobić
            • Gość: lukasz Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:13
              Wybory niczego nie zmienią, nie zmieni miejsca zamieszkania, zbyt bardzo
              związany jest z Rzeszowem i Bieszczadami. Juz wielokrotnie proponowali mu pracę
              w stolicy. Stawka warszawska nie obowiązuje tylko na terytorium mazowieckim.
      • Gość: znajomy Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:48
        Ja równiez znam Darka, poznałem go na uczelni. Zawsze był pracowitym i poważnym
        człowiekiem. Stawiał przed soba cele i je realizował. Oszczędny i cichy.
        Wymagający, przede wszystkim od siebie. To co osiągnął, osiągnął własną ciężka
        pracą. Osiągnął wiele ale uważam że wilekim kosztem. Realizyje się z tym co
        robi, jest pasjonatem. Wybór pasji jest sprawą osobistą więc nie będe
        wypowiadał się na ten temat. Życzę mu jak najlepiej. Jestem pewnien że w życiu
        osiągnie jeszcze bardzo wiele.
    • Gość: Ego Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:12
      Nie straci nie straci, znam go i wiem, że z pewnością pozostanie w Rzeszowie,
      bo gdyby chciał zrobiłby to juz wiele lat temu.
      • Gość: lukasz Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:26
        Wiele osób pracuje "zdalnie" realizując zlecenia. I dobrze zarabia.
        Poza tym ostatnio często komunikuje się z rodowitymi Warszawiekami. Nie chcę
        uogólnać, ale ich poziom wiedzy pozostawia wiele do życzenia. Coraz więcej firm
        ze stolicy szuka zleceń (przynajmniej w informatyce) poza Warszawą. Oni wiedzą,
        czego chcą. I sa skłonni za to zapłacić.
    • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 01.08.05, 15:19
      widzę, że ten temat powinien mieć trochę inny tytuł, bo rozmowa toczy się innym
      biegiem niż zamierzony :)

wróćmy do sedna sprawy. czujecie, że robicie wszystko i dajecie z siebie
      wszystko na co Was stać? no??? przyznajcie się.
      • Gość: marta Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 193.151.68.* 01.08.05, 15:24
        ja tak, i jestem z tego dumna, bo mieszkam w rzeszowie, pracuję i realizuję
        swoje marzenia, tu i nigdzie nie wyjeżdzam, nigdzie!!!!
      • Gość: lukasz Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:31
        Rynek podkarpacki nie jest tak wymagający, życie płynie bardziej leniwie. Popyt
        nie wymusza wyścigu szczurów jaki ma miejsce w Warszawie.
        • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 01.08.05, 15:43
          Hmmm, ale jest mała podaż pracy. Pracodawcy mają konkretne wymagania. Biorąc
          pod uwage jeszcze czynnik korupcjogenny - dużo większy niż w porównywanej W-
          awie...nie jest najciekawiej. Czasem mi się wydaje, że uczciwą pracę można
          znaleźć tylko przy roznoszeniu gazet. U nas jest też dużo firm rodzinnych i
          prywatnych, w W-awie duży odsetek to przedsiębiorstwa, a przyszłość jest
          właśnie tam. Może jedyną raną na "pracowniczy impas" jest założenie własnej
          działalności, bo podkarpackie władze jakoś maało skutecznie starają się
          rozwinąć ten regoin "przemysłowo".
    • Gość: plik Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 195.117.241.* 01.08.05, 15:29
      A jak on się nazywa, bo nie jestem zorientowany?
      • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 01.08.05, 15:34
        a ja nie wiem, czy mogę tak publicznie jego personalia zdradzać ?)
        • Gość: wero Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:39
          Odsyłam do strony www.tworzydlo.pl
          • Gość: plik Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 195.117.241.* 01.08.05, 15:50
            Dzieki
        • Gość: vivka Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:42
          a po co to komu.
          Gwiazdo Podkarpacia,
          a czy Ty pozostałeś w Rzeszowie gdzie kochasz to miejsce, czy tak jak inni
          oceniasz go jako prowincję.
          • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 01.08.05, 15:50
            1. Gwiazda Podkarpacia, jak sama nazwa wskazuje, jest rodzaju żeńskiego.

2. Mieszkam, pracuję i w ogóle żyję w Rzeszowie. Wiążę z tym miastem swoja
            przyszłość i pewnie dlatego tak interesuje mnie stan tego miasta i kierunek w
            jakim zmierza, oraz możliwosci jakie mi daje.

ZAdowolona, czy mam dodać coś jeszcze?
            • Gość: vivka Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 16:00
              Rozwijasz się "w pełni możliwości"? Zapewne jesteś młoda osobą, czy Tobie nie
              przeszkadza miejsce, w którym realizujesz się? Pomogła w tym uczelnia, którą
              skończyłaś?
            • Gość: przystojniak Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:06
              szczerze? to napisz coś więcej. wzrost, stan cywilny zaiteresowania,
              preferencje, czy jest szansa że dasz namówić się na kawę :)
              • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 02.08.05, 13:17
                hahahahahahahahhaaaaaaaaaa

mogę Cię umówić z tym kolesiem, który ma bardzo dużo wolnego czasu z uwagi na
                wakacje. myślę, ze będzie w Twoim typie :)))))))))))))))))))))))))
                • Gość: marta Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 193.151.68.* 02.08.05, 13:21
                  ale on chciał z Tobą się umówić gwiazdo :)
                  • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 02.08.05, 13:27
                    wiemmm, ale próbowałam to jakoś odkręcić, bo wiesz, gwiazda podkarpacia z byle
                    przystojniakiem się nie umawia ;))) no chyba, że jest młody i zdolny hehe %)
                    • Gość: przystojniak Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:43
                      Hmm... Dzięki Gwiazdo... za przydomek byle... z profesorem mnie nie umawiaj, bo
                      nie jest w moim typie i z tego co pisałaś wczesniej jest bardzo zapracowany,
                      niech więc pracuje w spokoju :) w końcu od jego pracy zalezy przyszłość
                      Podkarpacia. Czy jestem młody i zdolny ? :) młody duchemjak przedszkolak
                      (prawie:-) ) czy zdolny? musisz sama ocenić :). Ale najpierw miałas coś napisac
                      o sobie.
                      • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 02.08.05, 13:47
                        Nie prowokuj mnie! Nie będe się publicznie "obnażać" z mojego skromnego
                        żywotu :> ekshibicjonizm jest mało pi-arowy :)))))))))) Jezu, co za bzdety!
                        • Gość: przystojniak Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:51
                          Gwiazda ma skromny zywot - nie wierzę. Gwiazda świeci wysoko na niebie i raczy
                          wszystkich swym blaskiem. Ja równiez chciałem choć troszkę otrzymać tej
                          energii. Nie chcę byś się obnażała, a już na pewno nie na forum publicznym :)
                          Pozdrawiam ciepło.:)
                          • karagana Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 02.08.05, 13:53
                            !!!!!! to się juz powazne zaloty robia -:)))))Gwiazda co ty na to ????
                            • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 02.08.05, 13:59
                              Kurde, od chyba dwóch czy trzech tygodni jestem na tym forum, ale dopiero teraz
                              stwierdzam, że nareszcie ROBI SIĘ CIEKAWIE haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zaraz umrę
                              ze śmiechu!

Ale ten "przystojniak" to chyba zbyt błyskotliwy nie jest. Gdyby mu zależało na
                              mnie :-P to by mnie juz dawno na gg znalazł...no chyba, że nie ma.
                              • karagana Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 02.08.05, 14:07
                                jeszcze to forum fajne bedzie zobaczysz -:))) prezu sie przeniosl na forum
                                kuchnia, tam spamuje, ludzie tu coraz ciekawsi-:))
                                • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 02.08.05, 14:10
                                  wiesz, jakby Ci to powiedzieć, Gwiazdy maja w sobie coś takiego, że przyciągają
                                  ludzi, tzn. wabią ich sobą...a ja to juz szczególnie, co potwierdza
                                  fakt "zalotów" pewnego Przystojniaka :) tak to już jest!
                                  buziaki dla wszystkich moich fanów!!!!!!
                                  • Gość: przystojniak Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 14:37
                                    Gwiazdeczka jest surowa z swoich ocenach... podaj gwiazdeczko gg a może się
                                    odezwę
                                    • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 02.08.05, 14:47
                                      Słońce wstukaj sobie Gwiazdę Podkarpacia w katalogu /szukaj po nicku/ a na
                                      pewno znajdziesz. powodzenia!
                                      • Gość: przystojniak Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 14:48
                                        Hmm... A jednak troszkę mnie polubiłas... buziak:)
                                        • karagana Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 02.08.05, 14:51
                                          gwiazdo popatrz jaki uparty, moze nie skreslaj go tak od razu ????robi chlop co
                                          moze, zeby zwrocic na siebie uwage -:))
                                          • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 02.08.05, 14:54
                                            Gwiazda jest tylko jedna, ale szans jest wiele :)
          • sunflower_rz Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 02.08.05, 14:54
            Ciekawe co to ma być - tak jak inni. Z punktu widzenia np Phoenix, to Kraków
            czy Poznań to wioski z betonowymi blokami. Wszystko jest względne. Wracając do
            tematu, często w przypadku Rzeszowa decyduje o opinii zazdrość o status
            wojewódzki.
      • Gość: luk Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:38
        Przypomniał mi się dowcip, obrazujący Warszawkę i tamtych ludzi.

Na porodówce po korytarzu krąży 3 facetów: Murzyn, Krakowiak i Warszawiak.
        Wychodzi pielegniarka i oświadcza.
        -Mam dobra i zła wiadomość. Dobra jest taka, ze urodziło się troje dzieci -
        same chłopczyki. a zła, hmm, pomieszały sie mam. sa mali, mozece sobie wybrac.
        pierwszy ma możliwośc Warszawiak, wybiera Murzyna. pielegniarka taka zaskoczona
        mówi, żeby typował pomiędzy białymi dziećmi. a on na to: nie bedę ryzykował
        Krakusem.
        • sunflower_rz Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 01.08.05, 16:57
          Znam ludzi w Rzeszowie którzy maja życie o standardzie bez porównania wyższym
          niż wielu Warszawiaków lub mieszkańców innych dużych miast. Dzięki czemu to
          osiągnęli? Dzięki pomysłowości, wytężonej pracy i nutce szczęścia. Sukcesy
          zawodowe czy różnego rodzaju umiejętności, intelekt nie mają wiele wspólnego z
          miejscem zamieszkania. Wiele osób z tego miasta wyjeżdża, przeważnie za granice
          kraju. Trochę szkoda bo tracimy zdolnych ludzi, ale mnie cieszy to że odnoszą
          sukcesy.
          • Gość: marta Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 193.151.68.* 01.08.05, 16:59
            myslę, że najwazniejsze jest to, aby zostawali na Podkarpaciu, tu też można
            godnie zyć, wystarczy chcieć i inwestować w swój rozwój
            • sunflower_rz Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 01.08.05, 17:02
              Oczywiście, masz rację. Często mówiąc o rzekomej biedzie regionu bierze się pod
              uwagę niskie PKB. Ale czego innego spodziewać się po miejscu które ma 40%
              mieszkańców w miastach. Bardzo wysokie PKB ma na przykład Górny Śląsk i co z
              tego? Znam realia tych rejonów. Mam kolegów niepełnosprawnych do końca życia,
              bo utrzymywali się np. ze zrywania sieci trakcyjnych (porażenie prądem,
              kalectwo). Znam Polskę dobrze i nie wstydzę sie prezentować Podkarpacia.
              Niedawno przyjechała tu moja przyjaciółka - była zachwycona nie tylko
              krajobrazami, ale też tym jak zadbane są tu miasta i mniejsze miejscowosci,
              domy. A to osoba szczera i raczej niezdolna do udawania. Widzę przyszłość dla
              tego regionu, szczególnie w ostatnich latach. Pozdro :)
          • lurtz.urukhai Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 02.08.05, 17:17
            Ja bylem w samej czolowce najlepszych studentow, niestety nikt nie wykazywal
            zainteresowania moja osoba mimo moich usilowan, wiecv postanowilem wyjechac za
            granice, jestem tu lubiany, akceptowany i uwazany za bardzo dobrego pracownika
            ale ja mimo tego postanowilem wrocic. Moze uda mi sie cos stworzyc we wlasnym
            kraju i miescie, czego sobie i innym zycze...
            • Gość: mes Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 17:30
              a mnie pomógł znaleźć pracę, i za to dziękuję panie doktorze, za to że polecił
              mnie pan, i że pracuję, bo o pracę trudno
              • Gość: mes Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 17:32
                myślę że nie zawiodę, bo pracodawca ze mnie jest zadowolony
    • Gość: niedzielny Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 17:02
      czy ten geniusz ma jakies imie i nazwisko?
      • sunflower_rz Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 01.08.05, 17:04
        Poza tym niektórzy powinni pamiętać że ludzi czy społeczności nie wolno oceniac
        tylko wg statusu materialnego.
      • Gość: student Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 17:57
        tak, ma już podano jego stronę internetową, to Dariusz Tworzydło
        www.tworzydlo.pl/
        cóż, faktycznie człowiek może być przykładem
        • Gość: student Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 18:03
          i jeszcze jedno, facet robi wiele fajnych rzeczy dla regionu: patrzcie na
          przykład na Kongres największy w Polsce a w Rzeszowie:
          kongres.wsiz.rzeszow.pl/ albo popytajcie dzieci z domów dziecka dla
          których organizuje aukcje i grosza nie bierze dla siebie, np. zorganizował
          aukcje dla Domu dziecka w Stalowej Woli, lub Stowarzyszenia Wzrastanie w
          Przemyślu, niewziął grosza dla siebie, całość kwoty przekazał tym dzieciom, na
          ich wakacje, i wiele wiele innych rzeczy... takich ludzi nam potrzeba
          • Gość: student Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 18:07
            albo mi się przypomniało, że ostatniio pomaga fundacji Bliźniemu Swemu, nic
            bierze kasy za te działania, bo ma wystarczająco z tego jakim jest fachowcem z
            PR
            • Gość: PRaktyk jeszcze o PR :] IP: 83.17.119.* 01.08.05, 23:27
              Dariusz Tworzydło...

Patrzę na doświadczenie zawodowe i - poza szkołami, szkoleniami i
              konferencjami - widzę ledwie dwie firmy, dla których pracował:
              * INVEST-PROJEKT s.c. w Rzeszowie
              * BANK DEPOZYTOWO KREDYTOWY S.A. w Lublinie.

I to nie jako PR manager, ale w roli współwłaściciela firmy budowlanej i
              kierownika zewnętrznej komórki ds. marketingu :]

Z całym szacunkiem dla pana profesora... Ale sam sposób kreowania własnego
              wizerunku na forum dużo mówi już o tym, jak zdolny to facet ;)

No i jeszcze mała refleksja: czy lubelski UMCS, Politechnika Rzeszowska i
              rzeszowski WSIiZ to uczelnie, które słyną z dobrych studiów nad PR? Moim
              zdaniem, nie ma sie czym chwalic ;)

pozdrawiam,
              PRaktyk

PS.
              Jesli ktos mysli o studiach public relations, to polecam najpierw
              dziennikarstwo (dzienne) w W-wie lub Krakowie. Mozna wybrac specjalnosc PR (IV,
              V rok studiow).

Jesli w gre wchodzi na razie Rzeszow, to lepsza od WSIiZ-u jest rzeszowska WSZ -
              po niej jest szansa wskoczyc na UJ i tam uczyc sie PR-u.

Przede wszystkim jednak: bez dziennikarskiego doswiadczenia nie ma co marzyc o
              dobrze platnej pracy PR-owca. Dlatego najpierw warto pracowac za grosze w
              mediach, a pozniej szukac lepszej pracy w branzy PR.
              • Gość: absolwent Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 23:41
                w końcu są jeszcze światli ludzie na tym forum i nie dają się ogłupić tandetnej
                propagandzie wsiz
                ktoś pokazał jak to wygląda w rzeczywistości, gość dobry jest od bicia piany i
                to tyle
                oni są tacy specjaliści od pr tak jak ta informatyka znajduje się w czołówce
                rankingów - koń by się uśmiał

ps. jutro rano ,,studenci" wrócą do kombinatu i będą histerycznie stukać w
                klawiaturę, może każą skasować post, bo niepoprawny
                jutro się dowiemy, że najlepszy wydział w polsce jest na wsiz i oczywiście
                jeszcze na umcs lublin
                bhabhabhabaha aaaaaaaaaaaaaa
                • Gość: PRaktyk Re: jeszcze o PR :] IP: 83.17.119.* 02.08.05, 00:06
                  > w końcu są jeszcze światli ludzie na tym forum i nie dają się ogłupić
                  > tandetnej propagandzie wsiz

Heh... ja tylko pracuje w branzy. Nazwisko pana profesora nie zrobilo na mnie
                  wrazenia, wiec zrobilem to, do czego w tym watku mnie zachecano :)

Wszedlem na strone www.tworzydlo.pl, wchodze na "publikacje" (myslac, ze moze
                  skorzystam) i widze samych rzeszowskich wydawcow, glownie Wydawnictwo Wyższej
                  Szkoły Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie i Zeszyty Naukowe WSIiZ.

Widze tez:

"Tworzydło D., Conditions and possibilities of the application of public
                  relations activities in communication with an environment and in a process of
                  creating an image of an institution of higher education, UNESCO Cepes, 2003 (w
                  publikacji)",

...po czym dowiaduje sie, ze pan profesor dopiero uczy sie angielskiego:

"język francuski - dobrze w piśmie i w mowie (posiada Certificat de Français,
                  wydany przez Eurocentres d'Amboise (Francja) (...)
                  język angielski - dw trakcie nauki" :>

Wpisuje w Google'a Dariusz Tworzydlo i wyskakuje mi m.in. stronka
                  www.pe2004.pkw.gov.pl/WynWyb/pdf/art131prot.rtf

Okazuje sie, ze tak wysmienity specjalista od PR szukal swych szans w wyborach
                  do Parlamentu Europejskiego, startujac z list Inicjatywy Dla Polski (taka lista-
                  efemeryda b. minister Aldony Kameli Sowinskiej). Rezultat: 643 glosy.

Wydawalo mi sie, ze PR-owcy co najwyzej skutecznie przygotowuja kampanie,
                  unikajac zaangazowania w przedsiewziecia juz na starcie skazane na
                  niepowodzenie...

Gdyby nie to, nawet bym sie nie odezwal :)

pozdrawiam!
                  • Gość: absolwent Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 00:38
                    dobry żart tynfa wart, dobry ekspert na tej pustyni intelektualnej wart jeszcze
                    górę złota
                    paktyku zdemaskowałeś tę mierną maskaradę jaką robią ci ludzie, oni mysla, że
                    na tym forum są sami kretyni, którym można wciskać tony kitu a oni to kupią
                    o profesjonalizmie tego pana doktora świadczy wynik osiągnięty w wyborach,
                    chyba więcej nie potrzeba pisać
                    gdyby był taki dobry to nigdy by tam nie pracował i to chyba mówi wszystko
                    • Gość: gosciufa Re: jeszcze o PR :] IP: *.ri.ri.cox.net 02.08.05, 03:19
                      z calym szacunkiem dla Pana Tworzydlo, jednakze doswiadczenie jego sklada sie w
                      90% z pracy w jednej instytucji - WSIZ; jak to zostanie zinterpretowane to inna
                      sprawa.
                      pozatym gratuluje organizacji konferencji i innych charytatywnych wysilkow
                    • Gość: praktyk Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:01
                      Wynik wyborów świdczy o profesjonaliżnie, ciekawe, ciekawe.
                      Ale chyba public relations z załozenia jest czym zupełnie, ale to zypełnie
                      innym.
                      • Gość: absolwent Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:15
                        być może miała to być nowa forma pr lub sodówka uderzyła do głowy i mysłał, że
                        jak ma 13 stron cv to w mig znajdzie się w pe
                        zresztą najwyższy kapłan tak rozkazał wiec co miał chłopisko zrobić
                        jeśli idzie o studentów to ponoć dziennikarstwo jest tam wizytówką, tylko czy
                        zna ktoś dziennikiarza po tej szkole w poważnych mediach,
                        ps. praktyku niexle walnołeś, szczeny im opadły, przyszli do pracy
                        rankiem ;przeczytali i czekają na dyrektywy co napisac,
                        • gwiazda_podkarpacia Re: jeszcze o PR :] 02.08.05, 09:21
                          Rozbawiło mnie to heh :)))

Przynajmniej dzień miło mi się rozpoczął! DZięki!
                        • Gość: lukasz Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:29
                          Ale tytułu profesora nie dostaje się przed trzydziestką byle doktorek.
                          • Gość: absolwent Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:45
                            człowieku nie wiesz o czym piszesz, jaki profesor, profesor tej uczelni równy
                            jest kazdemu doktorowi,
                            aby być profesorem trzeba mieć habilitację i spory dorobek naukowy,
                            i pmietaj, ze mała ryba w małym stawie zawsze będzie wieksza niż w dużym
                            • Gość: lukasz Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:05
                              Zyje aktywnie, pracuje cięzko, pomaga innym. Spróbuj dostać tytuł choćby
                              doktora. To nie uczelnia pomaga (no moze, daje kasę), droga przed doktoratem
                              nie ma róz.
                              Bez hablitacji tez można zostac profesorem - radze uzupełnić wiedzę.
                              • Gość: marta Re: jeszcze o PR :] IP: 193.151.68.* 02.08.05, 11:06
                                to jest stanowisko profesora uczelnianego, tak jak stanowisko np. dyrektora,
                                lub kierownika, ale zawsze
                              • Gość: absolwent Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:35
                                mozna owszem na takiej uczelni lub podobnej,
                                doktor nie jest samodzielnym pracownikiem naukowym i do profesora tak daleka
                                droga jak z wsiz na marsa
                                • Gość: agawa Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:37
                                  Nie wszysce dotarli na WSIiZ, a Ty mówisz o Marsie :)
                    • gwiazda_podkarpacia Re: jeszcze o PR :] 02.08.05, 09:20
                      Zastanawia mnie, skąd biorą sięw Was te nieograniczone pokłady
                      podejrzliwości??? A zresztą, chyba nie powinno mnie to dziwić, bo na tym forum
                      już z założenia, panuje ogólna psychoza połączona z obsesją na punkcie
                      kombinatorstwa i prowokatorstwa. Trochę optymizmu Panowie!!!

Chciałabym jeszzce raz wyjasnić, iz motywem założenia tego tematu nie było
                      promowanie osoby Pana Dariusza Tworzydło (wyniknęło to samo z siebie, bo jak
                      się okazuje zna go wiele osób, które w dodatku są pod wrażeniem jego
                      działalności).

I jeszcze jedno - to, że w sondażach PO nie jest na pierwszym miejscu, jeszcze
                      niczego nie oznacza. Proszę też zauważyć, że praca na uczelni nie polega tylko
                      na kontaktach ze studentami, lecz wiaże się z ciagłą pracą naukową, a
                      wspomniane juzKonferencje PR na WSIiZ-ie świadczą o tym, że Pan Darek jest
                      osoba szanowaną nie tylko na gruncie podkarpackim, ale też krajowym, czego
                      dowodem są osobistości, które przybywają tu na m.in. jego zaproszenie.

Jeszzce słówko do wyborów - poczekajmy z opiniami na temat jego pracy, aż
                      będzie po wszystkim :)

• Gość: lukasz Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:37
                    Znam go, choć nigdy nie był moim wykładowcą. Jego pracę oceniam wysoko. Jego
                    charakter nie pozwalałby na posłuszne wykontywanie poleceń "z góry". Ma zbyt
                    dużą wiedzę, którą wykorzystuje w róznych obszarach.
                  • Gość: placek Re: jeszcze o PR :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:53
                    Co do propagandy, wsizu. To rzeczywiscie propaganda jest i to spora. Czy
                    tandetna? Nie wydaje mi się. Owszem mogli by zmienić to i owo, ale z tego co
                    wiem to już jest w trakcie zmian.

Co do Darka. To szanuje go nie tylko za to co robił i robi, ale także za to kim
                    jest. Pomaga innym. Nie mówie tu tylko o dzieciach z domów dziecka. Mówię o
                    zwykłym przyjacielskim geście. Masz problem - pomoże. Jest profesjonalistą i
                    dobrym człowiekiem, ale jak każdy ma wady.

Wiele się od niego nauczyłem i za to jestem mu wdzięczny.
              • Gość: praktyk Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 08:55

W pracy zajmuje się m. in. monitoringiem konkurencji. I czasem pojawia sie tam
                jego nazwisko. Występuje on w roli praktyka. Pomagają mu studenci, którzy
                niekoniecznie mają bogate doświadczenie, ale keatywni. Nad wszyskim czuwa ON i
                pedantycznie kończy zlecone prace. Z rezultatem na plus. Polecam go jako
                specjalistę od sytuacji kryzysowych.

> rzeszowski WSIiZ to uczelnie, które słyną z dobrych studiów nad PR? Moim
                > zdaniem, nie ma sie czym chwalic ;)

Moim zdaniem to jak ze studiami medycyny. Czy jakaś uczelnia wypuszcza
                wybitnych chirurgów. Chyba nie, do tego potrzebne sa lata praktyki.
              • Gość: praktyk Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 08:55

> rzeszowski WSIiZ to uczelnie, które słyną z dobrych studiów nad PR? Moim
                > zdaniem, nie ma sie czym chwalic ;)

• Gość: praktyk Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 08:56

rzeszowski WSIiZ to uczelnie, które słyną z dobrych studiów nad PR? Moim
                zdaniem, nie ma sie czym chwalic ;)

• Gość: grzesiek Re: jeszcze o PR :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:10
                  No tak. Wszyscy wypowiadaja sie na tym forum jakby na pr zjedli zeby. Powiem
                  Wam jedno, nie znacie sie na PR. Ja tez sie nie znam, ale wiem jedno, darek
                  tworzydlo to super facet. Pozdrawiam.
                  P.S. Zrobice w swoim zyciu podobnie duzo albo jeszcze wiecej od doktora
                  tworzydlo, swiat bedzie lepszy...
                  • Gość: heniek Re: jeszcze o PR :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:47
                    pracuję na stanowisku dyrektora PR w firmie dla której pracował analizowany na
                    tym forum pan dr, i powiem tak, że jest wielu ludzi, którzy po prostu nie
                    wiedzą co napisać, to bzdury piszą, dr Darek jest praktykiem, a oprócz mojej
                    firmy współpracował w swojej karierze z około 40 firmami, szkolił, prowadził
                    badania, wynkonywał analizy, robi to dobrze, sprawdziliśmy go zanim zaczął z
                    nami współpracować, zatem dobra rada dla tych co piszą a nie wiedzą co piszą, i
                    robią to na podstawie tylko niektórych zapisów w cv, najpierw zdobądźcie wiedzę
                    o człowieku, a potem się wypowiadajcie,
                    • Gość: aga Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:18
                      Pracowałam kiedyś na stanowisku kierowniczym. Dziennikarz szukajacy sensacji
                      próbował napisac negatywną opinię na temat wykonanej usługi na potrzeby tego
                      forum nieistotnej. Media mogłyby zniszczyć wizerunek firmy jednym artykułem.
                      Pan Dariusz Tworzydło jako osoba z zewnątrz i specjalista od PR pomogła mam bez
                      uszczerbku wyjść z patowej sytuacji. Polecam jego usługi.
                      Poza tym uważam, że CV jest stworzone na potrzeby naukowe, a praktyka Pana
                      Tworzydło nie zawarta na stronie jest rozległa.
              • Gość: POTURALSKI Re: jeszcze o PR :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:25
                Szanowny kolego, to że ktos jest dobry w konkretnej dziedzinie zawdziecza
                przede wszystkim sobie a nie konkretnej uczelni. Wkurza mnie jak ktos piszę ze
                jedyna , najlepsza i niepowtarzalna uczelnia to SGH, UJ, UW. Mało kto wie, ze
                niektóre z wymienionych uczelni wydatnie przyczyniły się do kryzysu
                gospodarczego Polski, poniewaz gro doradców: Messnera, Rakowskiego wywodziło
                się z SGPiS-u obecnej tak hołubionej SGH, własnie na tej uczelni był największy
                beton i w czasie przełomu 1989 gdy wcałym kraju wrzało tam jakby czas zatrzymał
                się w miejscu. Szkoda że teraz nikt o tym poniekąd wstydliwym okresie nic nie
                pisze a niekórzy z rodziców poniesli się propagandzie i wysyłaja dzieci do
                warszawki na SGH,a wiadomo że nie wszystko złoto co się świeci.
                • Gość: agawa Re: jeszcze o PR :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:36
                  O WSIiZ z Rzeszowa tu i tam. Znam zwolenników powiedzenia, że nie ważne co
                  piszą w mediach, najwazniejsze, że piszą. A skoro tyle słychać o uczelni, to
                  jest to niewątpliwie zasługa prof. Datiusza T., specjalisty od PR.
            • Gość: niedzielny Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:51
              a ty mu robisz pier za kase czy tez jestes takim filantropem?
    • gwiazda_podkarpacia Mam rozumieć, że wszyscy wolą ploty??? :D 02.08.05, 12:50
      Widzę, że osoba Pana Darka jest niezwykle popularna. Ciekawe co by powiedział
      czytajac te posty? Ale wolę sobie tego nie wyobrażać...

Wracając do tematu........co pomyślelibyście o osobie, która:

w ciągu roku akademnickiego ciężko pracuje, żeby dostać stypendium naukowe (i
      dostje), a w czasie wakacji, kiedy stypendium się urywa, biadoli, żę nie ma
      kasy, że nie ma co ze soba zrobić, że nie może znaleźć pracy, że ludzie są
      źli :\ itd itp.

Może się nie znam, ale logika podpowiada, że skoro ktoś jest tak zdolny (a
      studiuje jeden z najcięższych kierunków na polibudzie), to jest to równoznaczne
      z tym, że potrafi poradzić sobie w takich sytuacjach...chyba, że ma słabe PR :)

Jest wiele takich osób, młodych-zdolnych, które mogłyby się wybić, a jednak nie
      udaje im się i po studiach lądują albo na bezrobociu, albo w najlepszym
      wypdadku pracują w Mc'Donaldzie przy frytkach - to taki ogólnik, ale wiecie o
      co chodzi.

Przykre, nie?
    • Gość: PRaktyk Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 83.17.119.* 02.08.05, 12:53
      Cztery godziny nie zagladalem na forum, a tu prosze: 20 nowych wpisow :)

Prof. Tworzydlo cieszy sie wieksza popularnoscia, niz posel Lukacijewska czy
      prezydent Rzeszowa ;)

A powazniej... dzielac sie swoimi watpliwosciami na temat tegoz specjalisty,
      spodziewalem sie szybkiej reakcji "zadowolonych klientow" :P

"grzesiek", "heniek", "aga" - wszyscy wychwalaja profesora ;) tylko dlaczego
      wszyscy naraz, w odstepie godziny i z adresow IP, jakby nie firmowych ;)

Podsumowujac:
      z kryzysem w procesie kreowania wizerunku prof. Tworzydly na rzeszowskim
      forum "GW", stronnicy tegoz poradzili sobie bardzo przecietnie ;)

Zabraklo wiarygodnych, konkretnych glosow poparcia, i wyczerpujacego
      ustosunkowania sie do wszelkich zarzutow :) Chwale tylko szybkosc reakcji
      i "gubienie w tlumie" niesprzyjajacych wpisow. Bezsensowne, swiadczace o
      nerwowej reakcji, bylo wprowadzenie do dyskusji chaosu informacyjnego
      (wprowadzenie nicku "praktyk", prawie identycznego jak moj i trzykrotne
      powtorzenie jednej wypowiedzi).

pozdrawiam!
      PRaktyk
      • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 02.08.05, 12:58
        Gdybyś był taki mądry jak jesteś głupi, to mielibyśmy w Rz-owie drugiego
        doktorka D.T. A szkoda... :(

Wybaczam Ci ten post w imieniu wszystkich, jak to ujałeś "zadowolonych
        klientów" oraz tych wszystkich, którym ten człowiek wiele w życiu pomógł.
        Naprawdę, gdybyś wiedział co piszesz, nie pisałbyś tego. Mam jeszcze tylko
        jedno pytanie - czy on Ci zrobił krzywdę, że go tak nie lubisz???
        • Gość: niedzielny Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:25
          a moze juz dosc o p. tworzydle bo walkujecie temat w kolko a mialo byc tez
          chyba o innych "mlodych, zdolnych"?
        • Gość: PRaktyk Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 83.17.119.* 02.08.05, 15:20
          > Gdybyś był taki mądry jak jesteś głupi, to mielibyśmy w Rz-owie drugiego
          > doktorka D.T. A szkoda... :(

Przykro mi :) Nawet gdybym był "tak mądry, jak jestem głupi" (:P) to nie byłbym
          drugim doktorkiem D.T, bo nie jestem z Rzeszowa :)

> Mam jeszcze tylko
          > jedno pytanie - czy on Ci zrobił krzywdę, że go tak nie lubisz???

Na szczęście nikt mi w życiu krzywdy nie zrobił :)
          Czy ja nie lubię pana D.T.??? Nieeeeeeeeeeee. Nawet nie znam go osobiście.
          Ale jak ktoś pisze, że doktor D.T jest jednym z pięciu najlepszych w Polsce
          speców od PR, to po prostu mocno się zdziwiłem :) Czytałem jedną jego
          książeczkę wydaną przez WSIiZ - dla praktykujących PR-owcow zupelnie
          nieprzydatna.
          Siedzę w tej branży, więc - w imię prawa forumowiczów do rzetelnej i
          wszechstronnej informacji - pozwoliłem sobie wyrazić swoją opinię :)

I jeszcze motto dla Was, PR-owcow od doktora DT:
          "klasyczny, dyskretny PR, oparty na kulturze i etyce to swoisty rodzaj sztuki"
          (dr Andrzej Stolarczyk :))
          • Gość: agawa Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 15:45
            podoba mi się:

> "klasyczny, dyskretny PR, oparty na kulturze i etyce to swoisty rodzaj sztuki"
            > (dr Andrzej Stolarczyk :))

Taki jest Dariusz Tworzydło. Polecem poznanie go osobiście.
            Albo poprzez szefów dużych firm z Rzeszowa, z okolic i ze stoicy.
        • sunflower_rz Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 03.08.05, 13:34
          Bez takich docinków proszę.
      • Gość: agawa Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:45
        Tak się składa, ze znam osobiście pana Darka Tworzydło, Panią poseł Elżbietę
        Łukacijewską, pana Prezydenta. Rzeszowa.
        Ale rozmawiamy o osobie Darka Tworzydło pod hasłem ”Młodzi, zdolni…”.
        Lubi krytyczne uwagi, ale istotne dla niego jest to, aby były konstruktywne.
        Ceni wartościowe wypowiedzi, a nie jak ktoś powiedział 'bicie piany'.
        Jako wymagającego wykładowcę pamiętają go studenci z poprawek czy egzaminów
        komisyjnych, którzy chętnie użyliby gwoździ do malowania jego samochodu.
        Ciekawe, ilu takich znalazło się na tym forum.

PRaktyku, chętnie podejmę się próby poprarcia albo krytyki dla osoby Pana Darka
        T. Napisz tylko w jakich obszarach. Ale konkretnie, a nie ogólnie.
        • Gość: PRaktyk Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 83.17.119.* 02.08.05, 15:39
          > Jako wymagającego wykładowcę pamiętają go studenci z poprawek czy egzaminów
          > komisyjnych, którzy chętnie użyliby gwoździ do malowania jego samochodu.
          > Ciekawe, ilu takich znalazło się na tym forum

Chyba nie posądzasz mnie o to, że mógłbym płacić za studia na prywatnej, w
          dodatku słabszej chocby od WSZ, uczelni? ;)
          Zeby zaspokoic Twoja ciekawosc: studiowalem na UJ (dziennikarstwo i komunikacja
          spoleczna)

> PRaktyku, chętnie podejmę się próby poprarcia albo krytyki dla osoby Pana
          > Darka
          > T. Napisz tylko w jakich obszarach. Ale konkretnie, a nie ogólnie

Ale ja nie mam ochoty nikogo popierac czy krytykowac :)
          Co najwyzej moglbym z nim konkurowac, ale poki co... dr D.T to tylko teoretyk,
          bez wiekszego doswiadczenia ;)
          Domyslam sie jednak, ze te wszystkie wspaniale opinie na forum, to m.in. po to,
          by doktor znalazl gdzies prace, chocby jako doradca PR...

Nieglupie, nieglupie... bo czas kampanii wyborczej to rzeczywiscie czas zniw
          dla specow od PR :)

pozdrawiam!
          • Gość: agawa Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 15:53
            UJ - droga marka.
            DT - drogo sie ceni, ma warszawskie stawki. Ludzie szukaja jego, a nie on pracy
            PR - > czas kampanii wyborczej to rzeczywiscie czas zniw dla specow od PR :)

Życze z serca Wam obu udanych zniw.
            • Gość: koper Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 193.151.68.* 02.08.05, 16:43
              faktycznie, nie szuka pracy, odmawia, odmawia, bo ma znakomitą nie tylko markę
              ale i pracę, którą ceni, zatem nikt tutaj mu pracy nie załatwia, A GWIAZDKA
              PODKARPACIA wywołała burzę a może tornado, :) bo niektórym kole w oczy sukces
              młodego rzeszowianina :) i kole to szczególnie tych spoza rzeszowa, a drogi
              kolego coś nie z rzeszowa, a uczepiłeś się doktora, jesli zapytasz choćby nawet
              cytowanych przez siebie autorytetów, (bo znakomitego fachowca przywołałeś), to
              spójrz, oni też go znają, i on ich również bo z nimi razem współpracuje,
              • Gość: PRaktyk Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 83.17.119.* 02.08.05, 18:49
                Heh... Znalazlem ten cytat w jakiejs relacji z rzeszowskiego Kongresu PR (na
                stronach WSIiZ-u). Obok bylo zdjecie, na ktorym widac tez bylo Waszego
                doktora :)

Poza tym... nikogo sie nie uczepilem :) Jesli juz czegos sie uczepilem - to
                dosc prymitywnego kreowania wizerunku jego osoby na forum... Bo forum ma sluzyc
                do wymiany opinii, a nie nachalnej propagandy jakichs osob czy uczelni, pod
                pozorem dyskusji o młodych zdolnych z Rzeszowa :]

pozdrawiam!
          • Gość: absolwent Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 16:44
            tak praktyku wygląda racjonalna dyskusja z pracownikami wsizu, jak masz
            odmienne zdanie i nie ulegasz demagogii to jesteś wrogiem, musiałeś zostać
            skrzywdzony przez dr i etc.
            im się w głowie nie mieści, że ktoś może być na tyle bystry, kompetentny, że te
            wszystkie brednie zdyskredytuje i wypunktuje
            niestety na prowincji jest tak, iż inteligentni ludzie w większości stąd
            wyjeżdżają i pozostają przeciętni, ci próbują wmówić reszcie, że są najlepsi,
            najwięksi i etc. ładnie to wszystko wychodzi, bo miejscowi nie mają pojęcia i
            im można nawet powiedzieć, że Moskwa jest stolicą Mongolii i uwierzą,
            podobnie jest z tym bałwochwalstwem - dr jest jednym z najlepszych w kraju a
            uczelnia oczywiście przoduje w pr, robi kongresy, bo wielcy nie chcą ponosić
            kosztów i dają im to zrobią za nich i się jeszcze cieszą
            ja osobiście człowieka nie znam, słyszałem, że straszny samochwała, co on to
            nie zrobił, kogo on nie zna i etc. Widocznie jakiś niedowartościowany, albo ma
            ukryty kompleks profeusza

cieszy, że nie wszyscy pogłupieli, cieszy, że są jacyś inteligentni ludzie na
            tym forum, którzy nie dają się zbałamucić,
            jak widzisz prymitywny jest ten pr, tak jak mówiłem będą stukać w klawiaturę po
            przyjściu do pracy, jutro będzie to samo, zabawne było to podszywanie się pod
            kierowników opiewających jego zalety, nieźle się tym ubawiłem, jutro proponuję
            aby studenci pisali o jego cnotach, a pojutrze dr profesorowie z wsiz i innych
            uczelni zaprzyjaźnionych
            a co do zdolności mam tutaj wątpliwości, pamiętam jak w wyborach do PE wsiz
            ogłosił badania preferencji i PO miała otrzymać gdzieś ponad 20%, w wyborach
            uzyskała około 10%, o to cały pr
            • Gość: młody i radosny Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 17:01
              i chyba masz rację Drogi Absolwencie. Ja też skończyłem te szkołę. Znam P
              Tworzydło i wydaje mi się bardzo nieszczesliwym człowiekiem. Szkoda że nie umie
              się szczerze śmiać. Szkoda że sukces (bo niewatpliwie jest to sukces), jaki
              osiągnął przypłacił tak wielka ceną. Panie Profesorze, czy warto było? Czy
              warto było rezygnowac z tak wielu rzeczy tylko po to by odnieśc taki sukces?
            • Gość: PRaktyk Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 83.17.119.* 02.08.05, 19:05
              Heh... Miales racje, absolwent :)

28 godzin zycia watku, 97 odpowiedzi - aktywnosc fanklubu doktora Tworzydly
              naprawde imponujaca ;)

Co do kongresow PR - dobrze, ze cos komus sie chce :) Tyle, ze ten Kongres to
              tez sposob kreowania wizerunku WSIiZ (ze niby jedna z lepszych uczelni
              ksztalcaca specjalistow PR) i dzialalnosc komercyjna (nie ma tam menedzerow PR -
              szkoda czasu! Sa za to liczni pracownicy samorzadowi z biur czy kancelarii
              prezydentow, burmistrzow czy wojtow, ktorzy dbaja o promocje swoich szefow)

Reasumujac - znacznie bardziej ciekawsze sa integracyjne spotkania ludzi
              pracujacych w branzy, wymiana doswiadczen... Bez doktorow czy profesorow, z
              ktorych teorii wlasciwie zaden profesjonalista nie korzysta ;)

pozdrawiam!
              • Gość: PRababcia PRaktyk opowiedz o sobie, nie krytykuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 19:43
                powiedz coś o sobie, a nie bądź frustratem, tylko krytykujesz, a Ty kim jesteś,
                boiusz się???? boisz... szkoda, pochwal się co osiągnąłeś
                • Gość: Projektant Re: PRaktyk opowiedz o sobie, nie krytykuj IP: *.viknet.pl 02.08.05, 19:55
                  Szkoda słów na taki wątek.
                  • Gość: PRomusik Re: PRaktyk opowiedz o sobie, nie krytykuj IP: *.root.com.pl 02.08.05, 20:41
                    tak,bowiem są tacy, co z żalu że nic nie osiągnęli krytykują i obrażają ludzi,
                    dla których wartością jest praca i nauka, życze powodzenia wszystkim którym
                    sięchce, bo jak widać można , wystarczy odrobina chęci i mobilizacja aby nawet
                    w młodym wieku odnieść sukces, patrz na inneposty w tym wątku
                  • Gość: PRomusik Re: PRaktyk opowiedz o sobie, nie krytykuj IP: *.root.com.pl 02.08.05, 20:45
                    nie tylko PRaktyk krytykuje, niechbędzier, to jest taki prezu tego wątku :)
                    nawet mi sie podoba
                    • Gość: PRomusik pytanie do GWIAZDY IP: *.root.com.pl 02.08.05, 20:49
                      powiedzco masz współnego z WSizem, że zaczęłaś ten wątek trochę promocyjny?
                      nie, żebym był przeciw, ale wiesz, :) tak tylko pytam... (a tak a propos: fajna
                      jesteś gwiazdeczno, ja też chciałbym się umówić z Tobą, profesorka zostawię w
                      spokoju, z nim nie chce) :)
                    • Gość: PRaktyk Re: PRaktyk opowiedz o sobie, nie krytykuj IP: 83.17.119.* 03.08.05, 00:08
                      No... z prezem i Matkami Boskimi nie mam nic wspolnego ;)

Cos o mnie?

Nie mam potrzeby lansowac siebie, ale skoro pytasz...

Jak wspomnialem, studiowalem dziennikarstwo i komunikacje spoleczna na UJ
                      (dziennie), prace w mediach zaczalem 9 lat temu (etaty w dzienniku, tygodniku,
                      rozglosni radiowej, wspolpraca z polska i niemiecka tv, publikacje w necie).
                      Pozniej pracowalem jako PR manager w dwoch firmach (za duze pieniadze), dwoch
                      fundacjach i jednym stowarzyszeniu (dla NGO zawsze spolecznie).

Mieszkalem w Krakowie i Warszawie, niedawno wrocilem w rodzinne strony, bo tu
                      czas plynie trzy razy wolniej. Teraz pracuje jako freelancer. Ostatnio pisze
                      glownie strategie PR - dla agencji lub bezposrednio dla firm czy instytucji.
                      Plany zalozenia wlasnej, pierwszej na Podkarpaciu agencji PR, wciaz odkladam na
                      przyszlosc.
                      • Gość: pe Re: PRaktyk opowiedz o sobie, nie krytykuj IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 03.08.05, 00:13
                        widzisz, gratuluję ci szczerze, to dobrze, że ci się udaje, życze aby dzięki
                        Tobie takich ludzi jak ty było więcej, i aby twoje pomysły sprawiały że firmy
                        będa silniejsze, wówczas świat będzie piękniejszy,
                        jeszcze tylko jednego ci życzę, więcej szacunku do pracy innych, nawet tych, do
                        których jakoś nie pałasz "miłością", tak jak w tym wątku,
                        doktor, profesor, nie zagraża ci, tak myślę, zatem życz i jemu sukcesów, chyba
                        zasłużył na to? ale będzie miał czytania, jak wróci w październiku z wakacji,
                        bo tyle chyba mają naukowcy.
              • Gość: pe Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 02.08.05, 23:35
                niesamowita, nie było mnie ledwie dwa dni, a tu proszę, jaki "wypasiony" wątek,
                i co widzę: znowu niestety kilku krytykantów, których jedynym możliwym sposobem
                pokazania siebie jest potajemne szykanowanie innych, nawet takich osób których
                nie znają, cóż, do tego służy forum, a niestety wątpię aby ktokolwiek z tych
                krzyczacych się przedstawił, wątpię, co ja też mówię, jestem pewien, a na pewno
                nie przedstawi się PRaktyk, i nie napisze o sobie, bo jak ktoś wcześniej celnie
                stwierdzł, jest frustratem, bo nie udało mu się w życiu nic osiągnąć, oprócz
                dostepu do internetu, i dlatego nazwał się pijarem, życze owocnych dyskusji,
                ale się ubawiłem
                • Gość: PRaktyk Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 83.17.119.* 03.08.05, 00:17
                  no ja tez sie znakomicie bawie :)

Tum bardziej, ze jeszcze nie straszysz mnie kodeksem karnym... Co w stosunku do
                  tych, ktorym nie podoba sie WSIiZ, juz Ci sie zdarzalo:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=26569136&v=2&s=0
                  pozdrawiam!
                  • Gość: pe Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 03.08.05, 00:24
                    jesteś niesamowity :) ale ciebie nie będę, czasem niektórzy wymagają pouczenia,
                    ale ty nie, zbyt inteligentny jesteś, powodzenia, i do zobaczenia na necie
                    • Gość: pe nad morzem Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 03.08.05, 00:40
                      no to do zobaczenia ze słonecznej plaży w Krynicy morskiej
                      • Gość: PRaktyk Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 83.17.119.* 03.08.05, 00:42
                        Ja zawsze doladowuje sie w gorach (najchetniej Bieszczady) :)

Ale... do zobaczenia :)
                    • Gość: róża Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:11
                      .... dlaczego nie jesteście, skrajni piewcy p. Tworzydło i pani poseł uznać
                      krytyki. Jeśli pada prośba o konkretne argumenty a nie ogólniki to konczy się
                      to ripostą frustrata, zazdrosnika, niedowartościowanego konkurenta po nędznej
                      uczelni. Oprócz ach..i ech... nic więcej nie ma.
                      Chyba nie o to tu chodzi...
    • Gość: emeryt :-) Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:39
      Młodzi, zdolni, ambitni.... próbujący się wybić, zaistnieć.... Tak naprawdę to
      ważne jest to czy potencjalni klieci o nas wiedzą, czy umiemy sprzedać swoje
      usługi. Nie zawsze potrzeba szumu, nie zawsze trzeba udawać zawsze porządnych,
      czasem lepiej być normalnym, umiejącycm przyznac się do własnych slabości,
      umiejącym śmiać się z siebie i ze swoich przywar. To chyba trudniejsze od
      tworzenia własnego wizerunku jako osoby kompetentnej. Bo przecież nawet
      nalepszy fizerunek stworzony przez najlepszych specjalistów PR nie wykona za
      nas pracy, nie podejmie właściwych decyzji, nie weźmie za nas
      odpowiedzialności... to wszystko wychodzi w praniu. Życzę wszystkim młodym
      wilkom wiele zapału i powodzenia, ale nie zapominajcie że zawsze trzeba się
      skupiac na rzeczami najważniejszymi.
    • gwiazda_podkarpacia Mam pomysł!!! 02.08.05, 13:44
      Podajmy przykłady innych młodych-zdolnych z naszego regionu. przecież tylu nas
      jest :/ Można pisać o sobie - brak skromności pomaga w życiu :D
      • sunflower_rz Re: Mam pomysł!!! 02.08.05, 14:06
        Jestem młodym człowiekiem, studiuję na bardzo dobrej uczelni, dostałem się na
        nią bez problemów, ale planuję wyjechać za granicę. Znam język angielski, w
        dużym stopniu samodzielnie nauczyłem się francuskiego i hiszpańskiego. Chcę być
        architektem i mieszkać w większym mieście amerykańskim (Denver, Phoenix,
        Pittsburgh). Chcę też działać dla Rzeszowa i pomagać temu miastu. Nie wstydzę
        się go, cieszę się że to tam się urodziłem. Kocham to miasto i życzę mu jak
        najlepiej. Większość steretypów na jego temat dawno znikła, czego sam
        doświadczyłem w kraju. I wiem że z perspektywy miast europejskich i
        amerykańskich, Rzeszów i miasta zachodu to jedna i ta sama kategoria. W tym
        mieście mieszka jednak wielu młodych, utalentowanych ludzi i coraz bardziej
        odczuwa się, że to młodzi mają tu najwięcej do powiedzenia. To właśnie jest
        szansa dla miasta i jego społeczności. Pozdrawiam.
        • gwiazda_podkarpacia Re: Mam pomysł!!! 02.08.05, 14:08
          Jeśli mogę zapytać szamownego admina, jak zamierzasz pomagac temu miastu będąc
          za granicą?
          • sunflower_rz Re: Mam pomysł!!! 02.08.05, 14:10
            Mam swoje pomysły na to :) Nie chcę mówić teraz o sposobach, ale ja i wiele
            innych osób które wyjechało lub wyjeżdża, chce kiedyś wrócić do tego miasta i
            pomóc mu. W Rzeszowie dzieje się dużo dobrego i myślę że nie wolno nam tego
            zmarnować. Powinniśmy dać z siebie wiele, by rozwijać nasze miasto.
      • Gość: x Re: Mam pomysł!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 14:12
        Młodych zdolnych jest wielu.
        Mamy około 30, nie?le zarabiamy, ale... nie pracujemy po 18 godzin na dobę i w
        weekendy.
        Cieszymy się życiem, mamy życie towarzyskie, umawiamy się na randki, niektórzy
        majš rodziny (i czas dla nich).
        Tak jak pisałem powyżej co? za co?.
        Moja pierwsza poważna praca po studiach zabierała mi tyle czasu, że nie miałem
        kiedy kasy wydawać.
        Po roku zminiłem ?wiadomie na innš, może w mniej prestiżowym koncernie ale nie
        żałuję decyzji.
        • Gość: pracuś Re: Mam pomysł!!! IP: *.polanka.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 14:41
          Każdy z nas jest gwiazdką,jednak często bez blasku - od czego to zależy?
          Odpowiedź jest prosta od nas samych, od szczęścia, talentu itp., dlatego nie
          powinniśmy nikomu zazdrościć osiągnięć i kariery, ponieważ zawsze jest to
          układ COŚ ZA COŚ. To że mamy Gwiazdki na Podkarpaciu to dobrze, a jeszcze
          lepiej bo one błyszczą i to się liczy. Dla tych co zadroszczą mam świetną
          receptę: ZABIEŻCIE SIĘ DO PRACY - BO NARAZIE TO SIĘ WAM CHYBA WYDAJE ŻE
          PRACUJECIE :)) Ten człowiek, który pracuje na WSIiZ-ie, SAM SOBIE ZAPRACOWAŁ NA
          TEN BŁYSK, więc ja mu nie zazdroszczę, a dla innych może być przykładem tego,
          że można duuużo osiągnąć bez względu na miejsce zamieszkania. Tej giwazdeczce i
          innym tego typu życzę wszystkiego najlepszego i oby jak najdłużej oświetlały
          PODKARPACIE - a dlaczego Władze Regionu nie zauważają takich gwiazd???? Czyżby
          była to obawa o własne STOŁKI??????
          • gwiazda_podkarpacia Re: Mam pomysł!!! 02.08.05, 14:53
            "obawa o własne stołki"? ciekawe :)
            im się chyba nie chce, ale jak się tak zastanawiam, to sobie myślę, że może
            mają ważniejsze sprawy, np. darcie hajsu od Unii...?

Powiem Wam tak: miałam kiedyś okazję - i dalej mam - na pokazanie się szerzej
            na gruncie muzycznym, tj. wokalnym. Mogłabym to zrobić i wiem, że dałabym sobie
            radę z dostaniem się do takiej "Szansy na sukces" - Idol odpada, bo trzeba się
            choć trochę cenić :/ nie staram się o to, bo...boję się ryzyka, tzn. tego, ze
            gdybym się w to bardziej wkręciła, to ucierpiałaby na tym moja praca i studia,
            rozumiecie? Trudna sprawa. Szkoda, nie?
            • Gość: vince Re: Mam pomysł!!! IP: *.pata.pl 02.08.05, 15:46
              zkoda Gwiazdko, że jednak nie chcesz spróbować, bo ja jestem patriotą lokalnym
              i pewnie chętnie bym słuchał podkarpackiej muzyki. Narazie muszę się
              zadowolić "Tata nas wysłali" (skąd inąd fajny zespół). Także może jeszcze się
              odważysz. Nie bójmy się sukcesu i wyzwań, bo to jest smak życia. Trzymam kciuki
              za syćkich POdkarpaciaków o otwartych sercach i duszach. Hejka.
            • Gość: innalokalnagwiazda Re: Mam pomysł!!! IP: *.server.ntli.net 02.08.05, 17:50
              czesc gwiazdo podkarpacia, jak sie sprawy maja z przystojniakiem?
              napisz co nieco
              • Gość: shell Re: Mam pomysł!!! IP: *.ri.ri.cox.net 03.08.05, 01:06
                wejdz na wiecej shelli (shellow?) i bij piane ile wlezie
                • Gość: innalokalnagwiazda Re: Mam pomysł!!! IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 01:42
                  nie kapuje o co ci chodzi koles/ianko
                  • Gość: tania PRowokacja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 09:12
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: absolwent Re: Drogi PRaktyku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:00
                      ot co za chodzące inteligencje są na tym forum mające w kieszeni legitymacje
                      przereklamowanej uczelni
                      zobaczyłeś jak wygląda to wszystko, albo będą staraszyć kodeksami albo każą ci
                      podać imię i nazwisko, by cię odnaleźć i zapewne zastraszyć, inaczej nie
                      potrafią
                      jak mame kocham, toż przecież taliban, zamknięte umysły,
                      d
                      • Gość: tania PRowokacja Re: Drogi PRaktyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:28
                        Bez wazeliny boli, kolego D. :-))))))))))
                    • Gość: innalokalnagwiazda [...] IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 12:53
                      • gwiazda_podkarpacia Re: Drogi PRaktyku 03.08.05, 12:56
                        hahaha :)))))))))))))))))))

módlmy się! ;)))))))))))))))

żeby zmądrzeli co niektórzy :D
                        • Gość: tania PRowokacja Re: Drogi PRaktyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:11
                          Na kolana, grzesznico!
                    • Gość: mareno Re: Drogi PRaktyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 17:04
                      te fora są bez sensu, to wszystko jest taki przereklamowane, opisują różnie DT,
                      na gwiazde sie uwzięli, wsiz reklamują, czy to ma ręce i nogi
                      a PRaktyk, praktyki nie ma a się chwali żedwie strategie zrobił,
                      z frilanssserem jest, czyli wolnym niezatrudnionym, szkoda że nie może pracy
                      znaleźć, ale toć to jego los taki pokręcony, szkoda że nie ma podpisów i
                      prawdziwych zdjęć wówczas te fora może inteligentniejsze byłyby
    • gwiazda_podkarpacia GWIAZDA SAMA O SOBIE 03.08.05, 09:33
      Moi Drodzy!

Skoro tak nalegacie, to proszę bardzo.

Ze WSIiZ-em "mam tyle wspólnego co z Mercedesami - czyli NIC".
      Studiuje tam dwóch moich kolegów. Miałam też okazję poznać kiedyś panią, która
      pracuje tam w jakimś biurze, ale nawet nie wiem czym się zajmuje.

Ja sama pracuję w prywatnej, małej firmie, która...o losie, jednak ma czasem
      trochę wspólnego z mercami, bo ubezpieczamy m.in. i takie autka.

Poza tym syudiuję ja sobie zaocznie ekonomię na Uniwerku (a dokładnie na Ofiar
      Getta) i mam jeden egzamin na wrzesień :((((

Prywatnie....hmmm....oszczędzę Wam pikantnych szczegółów :)
      A propos - sprawa z Przystojniakiem zgasła. Wymiękł facecik :)

A teraz o tym co mam wspólnego z Darkiem.
      Otóż...w zasadzie niewiele. Kiedy zaczynałam pisać ten wątek, początkowo nie
      miałam zamiaru nawet wspominać o nim - wyszło to samo w trakcie pisania, tak mi
      się jakos skojarzył, bo w sumie to zawsze mnie ten facet intrygował. Miałam
      okazję poznać go osobiście kilka lat temu - nie zgadniecie gdzie! Pod
      kościołem, a dokładnie pod saletynami, po Mszy. To była taka Msza na której
      akurat grałam, bo tak się czasem udzielam, a kiedy wychodziłam Darek rozmawiał
      z jakimiś moimi znajomymi i tak to się właśnie odbyło. Czasem go tam spotykam,
      ale nie mam z nich jakichś większych kontaktów, bo...to chyba jasne.

Jeśli macie jeszcze jakieś wątpliwości, to prosze bardzo. Wszystkie rozwieję :D
      • Gość: tania PRowokacja Re: GWIAZDA SAMA O SOBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:30
        Czy jesteś blondynką?
        • gwiazda_podkarpacia Re: GWIAZDA SAMA O SOBIE 03.08.05, 12:49
          Jeśli to miał być żart, to cieniutki, ojjj, cieniutki :/

Jestem brunetką :-P
          • Gość: tania PRowokacja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:12
            • Gość: innalokalnagwiazda [...] IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 14:24
              • gwiazda_podkarpacia Re: GWIAZDA SAMA O SOBIE 03.08.05, 14:28
                Dobrze, że jestem na wyższym poziomie ewolucji niż ten...nawet nie bede używać
                epitetów. Nie będę się zniżać do jego poziomu, by z nim dyskutować.
                W każdym razie - współczuję mu szczerze.
                • Gość: tania PRowokacja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:35
    • Gość: PO Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: 193.151.68.* 03.08.05, 13:13
      Darku, ładnie to tak samemu o sobie pisać????
      • sunflower_rz Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 03.08.05, 13:39
        Gwiazdo daruj sobie taki styl pisania.
        • sunflower_rz Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 03.08.05, 13:41
          Niektóre posty z tego wątku powinny być usunięte i właśnie zastanawiam się czy
          to zrobić.
          • Gość: absolwent Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:14
            tego jeszcze brakowało cenzury w wolnej Polsce
            • sunflower_rz Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 03.08.05, 14:22
              Niektóre posty są obraźliwe, 2 powinny być usunięte.
              • Gość: innalokalnagwiazda Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 14:29
                nie rozumiem, gwiazda wydaje sie byc ok.
                czemu decydujecie o tym, aby usunac jakis post dopiero po jakims czasie i w
                ogole usunac, tym bardziej jesli dotyczy on czegos, o czym powinni wiedziec
                wszyscy, bo moze to jest najlepsze rozwiazanie jakiegos problemu
                widac nie wszyscy jeszcze wybudzili sie z komuny...
              • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 03.08.05, 14:30
                te obraźliwe, tak, usuńmy, ale czego Ty chcezs ode mnie???
                jestem zarejestrowaną użytkowniczką, a nie Darkiem. jak chcesz, to sobie to
                sprawdź i przy okazji uświadom innych.

Nie, no tracę cierpliwość normalnie! skończmy juzten wątek, bo do niczego
                dobrego nie prowadzi.
          • Gość: trep Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.ri.ri.cox.net 05.08.05, 00:18
            te synek hola. nie spieszaj sie tak bo licencyje zatracisz
      • Gość: poinformowany Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 18:06
        niesamowite, a nie pomyśleliście że ktoś chce zrobić koło tyłka z zazdrości
        wspomnianemu darkowi? ten sam IP to oznacza, że każdy z pracowników lub
        studentów może coś napisać, lub nawet podszyć się pod niego, a darek przecież
        był we francji jak wątek się zaczął o nim, a teraz jest na pielgrzymce, to może
        współpracownicy z wdzięczności? :):) cóż, powodzenia darku,ja życzę ci dobrze,
        PRZYJACIEL
    • Gość: innalokalnagwiazda DO GWIAZDY_ PODKARPACIA IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 14:32
      Droga gwiazdo, niezmiernie interesuje mnie wszystko co dotyczy czlowieka i jego
      skomplikowanej chwilami natury, wiec z czystej ciekawosci pytam: czemu uwazasz
      sie za gwiazde?
      • Gość: tania PRowokacja Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:43
        To przez Czarnobyl - świeci w nocy.
        • gwiazda_podkarpacia Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA 03.08.05, 14:53
          Do Taniego - przestań już pitolić, bo mi słabo.

Do innejLokalnejGwiazdy - nie uważam się za gwiazdę, to po prostu taka ksywka
          związana z pewną zabawną historią. Kiedyś pewnien uroczy taksówkarz wiązący
          pewne młode osoby, zatrzymany przez szanownych policjantów za szybką jazdę
          powiedział do nich: "Panowie! Ja się spieszę! Gwiazdy Podkarpacia wiozę!"
          Goście byli w takim szoku, że nas póścili, czaisz??? czad normalnie!
          • Gość: innalokalnagwiazda Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 15:04
            to rzeczywiscie zabawne:-))))
          • Gość: tania PRowokacja Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:05
            O jaaaaa, ale czad!
            • Gość: innalokalnagwiazda [...] IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 15:09
              • Gość: tania PRowokacja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:13
                • Gość: innalokalnagwiazda [...] IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 15:15
                  • Gość: tania PRowokacja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:21
                    • Gość: innalokalnagwiazda [...] IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 15:27
                      • Gość: tania PRowokacja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:29
                        • Gość: innalokalnagwiazda [...] IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 15:33
                          • Gość: tania PRowokacja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 18:13
        • Gość: innalokalnagwiazda [...] IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 15:14
          • gwiazda_podkarpacia Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA 03.08.05, 15:16
            wiesz co, moze nie dyskutuj z nim, to sobie pójdzie...
            • Gość: tania PRowokacja Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:22
              Może tak, a może nie.
              Może słucham ciebie, a może mnie to... nic nie obchodzi :-)
            • Gość: innalokalnagwiazda Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 15:23
              jak nie bede dyskutowac z prowokacja, to nabierze ona przekonania, ze miala
              racje i "rozwinie" skrzydla do niebezpiecznych rozmiarow
              • Gość: tania PRowokacja Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:26
                Tak.
                • Gość: innalokalnagwiazda Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 15:31
                  co ci to daje? satysfakcje z pokazania swiatu swego nabrzmialego ego?
                  • Gość: tania PRowokacja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:32
                    • gwiazda_podkarpacia [...] 03.08.05, 15:35
                      • Gość: innalokalnagwiazda Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 15:39
                        gwiazdo podkarpacia, a moze prowokacja jest jednym z tamtych policjantow i
                        teraz nie moze przebolec swojej malosci (jednej z wielu...)
                        • gwiazda_podkarpacia Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA 03.08.05, 15:45
                          wątpię, oni nie wyglądali na takich, którym tylko ego nabrzmiewa :)

intryguje mnie, jaką Ty jesteś gwiazdą - zdradź kimżeś jest! :D
                          • Gość: innalokalnagwiazda Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 16:00
                            a ja to w ogole nie jestem z rzeszowa ani nawet okolic, kiedys tylko goscilam w
                            waszych stronach (urocze tereny :-) macie)
                            czy naprawde jestem gwiazda powinni ocenic ci, ktorzy mnie znaja, bo ja zawsze
                            mam cos do powiedzenia, czasem uszczypliwego aczkolwiek slusznego

jesli tak mozna nazwac kogos kto odwazyl sie robic to, co podpowiadala mu
                            intuicja albo w imie sprawiedliwosci i ladu moralnego to tak - jestem nia, bo
                            okazywalo sie, ze mam racje, a ze nikt inny wczesniej tego nie zauwazyl albo
                            nie odkryl - bylam pierwsza
                            ot co
                          • Gość: innalokalnagwiazda Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 16:37
                            fakt, ze bedac dziewczyna i bez wczesniejszych doswiadczen za kierownica zdalam
                            egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem (w co wielu do konca nie wierzylo i
                            szczerze watpilo w moje umiejetnosci) tez czyni ze mnie pewnego rodzaju gwiazde
                          • Gość: innalokalnagwiazda Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 17:15
                            lepiej intrygowac niz byc intrygantem/intrygantka, bo to drugie jest takie
                            smutne...
                            pzdr
                    • Gość: innalokalnagwiazda [...] IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 15:36
                      • Gość: tania PRowokacja Re: DO GWIAZDY_ PODKARPACIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 18:22
                        Dziewczęta, wyblakłe Gwiazdy okolicznych wsi i siódme wicemiss publiczności
                        pobliskich gmin - złóżcie mi autograf na klacie. Proszę, proszę, proszę!
                        Aj low ju ol!
    • Gość: mamuśka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 17:06
      • sunflower_rz Re: ip 03.08.05, 22:35
        Obraźliwe i prześmiewcze posty Gwiazdy i nie tylko zostały skasowane, po
        ostatnich doświadczeniach wszyscy na forum mają dość wyzwisk czy kłótni. I tak
        zostawiliśmy kilka postów które właściwie powinny być usunięte. Co do IP to ja
        widzę je jako opiekun i zarzuty są bezpodstawne. Nikt tu nie pisał pod różnymi
        nickami z jednego IP.
        • gwiazda_podkarpacia Re: ip 04.08.05, 09:22
          chciałabym tylko uprzejmie zapytać, dlaczego zostały usunięte moje posty,
          chociaż, moim zdaniem, nie było w nich nic aż tak obraźliwego, co mogłoby do
          tego skłonić, a nie zostały usunięte posty np.taniejPRowokacji, które są o
          wiele bardziej agresywne i źle świadczą o tym kulturze tegoż forum. Chciałabym
          też zauważyć, że posty tej osoby były, jak wskazuje nick, prowokujące do obrony
          własnej godności, która wielokrotnie została przez niego naruszona. dlaczego
          nie zostały usunięte posty, które obrażały mnie, chociaż o to wnioskowałam, a
          te które były skierowane przeciw niemu już zniknęły?! to bardzo
          niesprawiedliwe...i dziwię się, że taka osoba jak Ty nie potrafi obiektywnie
          ocenić sytuacji i zachować się w sposób godny, nie tylko jako opiekun tego
          forum, ale także jako mężczyzna o wysokim poziomie kultury osobistej, jak do
          tej pory o Tobie myślałam.

przepraszam tych, których w jakikolwiek sposób uraziłam, a najbardziej
          przepraszam Pana Dariusza Tworzydło, że jego nazwisko zostało w tym wątku w
          niewłaściwy sposób użyte.
          • Gość: tania PRowokacja Re: ip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:26
            Bo nie ma sprawiedliwości na świecie.
            I jeszcze się rozpłacz.
            • sunflower_rz Do Gwiazdy 04.08.05, 12:20
              Ocenzurowane zostały 4 posty, w tym jeden Gwiazdy Podkarpacia, 2 innej lokalnej
              gwiazdy i 1 taniej prowokacji. Posty te zawierały obraźliwe dla innych treści,
              przytyki osobiste itd.
              • Gość: innalokalnagwiazda Re: Do Gwiazdy IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 13:33
                coz, ludzie zazwyczaja odrzucaja cos z dwoch powodow: albo czegos nie sa w
                stanie zrozumiec, albo godzi to w ich poczucie etyki
              • Gość: innalokalnagwiazda do sunflower'a_rz IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 13:36
                sunflower_rz, napisz nam jak wyglada twoja praca, ile godzin dziennie spedzasz
                przed komputerem i czy mozesz pracowac w domu?
                bardzo mnie to teraz ciekawi
                • sunflower_rz Re: do sunflower'a_rz 04.08.05, 13:39
                  Nie twoja sprawa.
                  • Gość: innalokalnagwiazda Re: do sunflower'a_rz IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 13:43
                    a to nie jest widac twoj najlepszy dzien...
                  • Gość: innalokalnagwiazda Re: do sunflower'a_rz IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 13:45
                    ZAZNACZ innalokalnagwiazda:a to nie jest widac twoj najlepszy dzien USUN?
                    • sunflower_rz Re: do sunflower'a_rz 04.08.05, 13:51
                      Nie zamierzam wdawać się w takie dyskusje, jestem tu by pilnować porządku i by
                      nie doszło do takich sytuacji jak jeszcze tydzień temu kiedy to połowa wątków
                      była spamem albo zbiorem wyzwisk. Usunąłem posty w których użytkownicy się
                      obrażali bo wyglądało na to że kłótnia się rozwija. I tak na 178 postów
                      pozostało 174, bo nie chcę bawić się w cenzora. Ale jest regulamin forum i
                      pewne rzeczy muszą być przestrzegane, pozdrawiam.
                      • Gość: innalokalnagwiazda Re: do sunflower'a_rz IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 14:15
                        tak, jasne, ale gdy ktos pisze, ze jest "panem bogiem" to to jest jak
                        najbardziej normalne i nie ma w tym ani krzty krzywizny umyslowej
                        a moze to kolejne przemyslenia ideologiczne opiekunow forum, ktorzy sie moga
                        zapomniec, bo wlasnie regulamin i mozliwosci techniczne forum daja im
                        taka "wladze"

to takie proste: zaznaczyc i kliknac USUN, nie tak postepuja prawdziwi
                        opiekunowie, gdzie jest sprawiedliwe, obiektywne osadzanie i moralne
                        prostowanie tych, ktorzy tego wymagaja?
                        kto zostaje w takim razie opiekunem takiego forum? wyglada na to, ze ktos z
                        przypadku, smiem twierdzic, ze bez nalezytego przygotowania psychologicznego

w zyciu nieforumowiczowskim opcja USUN jest przestepstwem i kwalifikuje sie do
                        badan psychiatrycznych
                        coz, o szefostwie tegoz forum wszyscy slyszelismy..., mi na pewno przez mysl by
                        nie przeszlo by pracowac dla takich ludzi, za nie wiem jakie pieniadze

sunflower, ty nie bawisz sie w cenzora, ty pracujesz jako cenzor tylko to sie
                        teraz tak ladnie nazywa: demokracja
                        • sunflower_rz syf na forum 04.08.05, 14:33
                          Ten post to ewidentne łamanie regulaminu. W dodatku są tu zarzuty wobec
                          redakcji. To zwykła prowokacja i wszystkie takie posty będą usuwane, nie tylko
                          przeze mnie. W ostateczności można wnieść o blokadę IP. Kończę dyskusję.
                          • sunflower_rz Re: syf na forum 04.08.05, 14:42
                            "coz, o szefostwie tegoz forum wszyscy slyszelismy..., mi na pewno przez mysl
                            by
                            nie przeszlo by pracowac dla takich ludzi, za nie wiem jakie pieniadze"

To jest cytat "lokalnej gwiazdy".
                            • Gość: innalokalnagwiazda Re: syf na forum IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 14:53
                              no, prawda zawsze smierdzi co niektorym
                    • karagana Do wszystkich Gwiazd i Slonecznikow!!!!! 04.08.05, 13:53
                      ja wiem, że dziś pada i nie wszystkim humor dopisuje ale blagam skończcie tą
                      kłótnie na forum, tak fajnie się zaczynalo robić, prezu zniknął a wy tu z
                      kłótniami wyjeżdżacie PLEASE!!! Czasem ktos coś napisze za duzo, moze
                      niepotrzebnie ale nie ma się co pieklić.

PS> do sunflowera ja naprawdę nie widzialam w tych skasowanych postach nic
                      strasznego, no moze troszkę przeholowali ale bez przesady od razu usuwać -:))
                  • Gość: innalokalnagwiazda Re: do sunflower'a_rz IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 13:52
                    sunflower, nie schlebiaj sobie zbytnio, mnie wiele rzeczy i osob interesuje
                  • Gość: innalokalnagwiazda Re: do sunflower'a_rz IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 13:53
                    z naukowego punktu widzenia
                    • sunflower_rz Re: do sunflower'a_rz 04.08.05, 13:55
                      Powiedziałem już że nie wdaję się w takie dyskusje, Karagana wysyłam Ci maila.
                      • Gość: innalokalnagwiazda Re: do sunflower'a_rz IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 14:41
                        bo to jest tak: ty, sunflower, tez jestes czlowiekiem i gdy nadsylane zostaja
                        kolejne posty najpierw czytasz je jako facet, z krwi i kosci, z calym bagazem
                        emocji, ktore w tobie siedza; dopiero potem dochodzi do ciebie, ze to ty jestes
                        opiekunem wiec trzeba pracowac, zeby kierownictwo nie wyrzucilo na bruk, a
                        wyrzuci, gdy nie beda kasowane pewne posty, mniej lub bardziej nadajace sie do
                        kasacji
                        przemysl wiec sobie co dla ciebie jest najwazniejsze: kasa czy dobro ogolu
                      • Gość: innalokalnagwiazda Re: do sunflower'a_rz IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 14:43
                        na razie wyziera tu jedynie wasza prozna, meska solidarnosc sunflower'ku
                        • sunflower_rz Re: do sunflower'a_rz 04.08.05, 14:43
                          O twoich zarzutach poinformowałem już redakcję GW.
                        • sunflower_rz Re: do sunflower'a_rz 04.08.05, 14:44
                          Wnoszę o blokadę IP tej dziewczyny.
                          • sunflower_rz Re: do sunflower'a_rz 04.08.05, 14:45
                            Obrażasz ludzi (szczególnie mężczyzn), piszesz ironiczne posty, zarzucasz
                            redakcji GW płacenie opiekunom forum, cyt. "nie wiem jakich pieniędzy" i
                            zwyczajnie prowokujesz. Dlatego mam nadzieję że skończysz z takim pisaniem.
                            • Gość: innalokalnagwiazda Re: do sunflower'a_rz IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 14:52
                              ty albo czegos nie rozumiesz i chcesz mi cos wmowic albo...

te kasowane posty to wlasnie lek przed prawda...
                            • sunflower_rz Re: do sunflower'a_rz 04.08.05, 14:53
                              I na koniec - nie życzę sobie takiego pobłażliwego tonu wobec mnie. Cały ten
                              wątek to śmietnik i myślę że tyle razy złamano w nim regulamin, że najwyższy
                              czas go usunąć.
                              • Gość: innalokalnagwiazda Re: do sunflower'a_rz IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 14:55
                                go ahead!!! poki wiesz co znaczy DELETE

spadam:-)))
                              • sunflower_rz Re: do sunflower'a_rz 04.08.05, 14:56
                                Słuchaj kobieto, piszę ostatni raz. Możesz mi wmawiać co chcesz i bawić się w
                                psychologa albo eksperta, nie robi to na mnie żadnego wrażenia. Twoje zarzuty,
                                typu "męska solidarność" albo branie kasy od redakcji Gazety Wyborzej są wiesz
                                czym. I ja tego w tym miejscu nie będę dłużej rozpatrywać. Jeśli chcesz mi
                                ukazać swą wyższość albo Bóg wie co jeszcze, to daruj sobie. Personalne
                                konflikty proszę przenosić na maila albo inne forum.

Wyjaśniam ostatni raz - usuwałem posty w których obrażono innych ludzi,
                                wyśmiano ich (poczytaj netykietę), usunąłem posty 4 osób i nie kieruję się tu
                                niczym szczególnym. I skończ tą dyskusję, jeśli nienawidzisz mężczyzn lub cos w
                                tym stylu, to idź na forum Kobieta, tu jest forum Rzeszów i ja nie życzę sobie
                                takich konfliktów.
                                • gwiazda_podkarpacia Re: do sunflower'a_rz 04.08.05, 15:01
                                  proszę, nie kasuj wszystkiego! tylko to co złe.
                                  szkoda by było fajnych i zetelnych wypowiedzi.
                                  dostałeś maila? no to juzwiesz jak by było, moim zdaniem najlepiej i
                                  przypominam przy okazji o poście, który nie jest zbyt fajny. pozdro!
                                  • sunflower_rz Re: do sunflower'a_rz 04.08.05, 15:07
                                    Gwiazdo,

Zgodnie z Twoją prośbą obrażający Cię post został usunięty. Jeśli masz jeszcze
                                    jakieś uwagi w sprawie tego wątku, prześlij je na maila.

Pozdrawiam.
                                    • sunflower_rz Małe sprostowanie 04.08.05, 15:14
                                      Oświadczam że jako społeczny moderator forum Rzeszów nie otrzymuję żadnego
                                      wynagrodzenia za swoją pracę. Opiekunowie społeczni zgłaszają się dobrowolnie i
                                      nie są bezpośrednio związani z redakcją GW.
                                      • Gość: innalokalnagwiazda Re: Małe sprostowanie IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 17:35
                                        czyli witamy na forum RZESZOW

wrocilam:-))))
                                      • Gość: innalokalnagwiazda [...] IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 17:43
                                      • Gość: innalokalnagwiazda Re: Małe sprostowanie IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 17:45
                                        tylko myszki nie spal klikajac na USUN
                                        • sunflower_rz Re: Małe sprostowanie 04.08.05, 18:53
                                          To jest w tym momencie naruszenie dóbr osobistych. Za tą obrazę odpowiesz.
                                          • sunflower_rz Re: Małe sprostowanie 04.08.05, 18:57
                                            Zachowujesz się jakbyś miała obsesję i czepiasz się mnie dlatego że mam status
                                            opiekuna. Obraziłaś mnie wielokrotnie (i to że posty są usunięte nic nie
                                            znaczy, bo w moim archiwum są nadal), także redakcję GW i administrację forum.
                                            Twoje posty zostały już przesłane do abuse. Tak się składa że widzę Twoje IP w
                                            całości. Administracja GW albo ja możemy zrobić z tego użytek, ponieważ
                                            złamałaś prawo, obrażając mnie i naruszając moje dobra. Nauczysz się, że nie
                                            wolno obrażać wszystkich dookoła. Miałaś tu więcej nie wracać i nie życzymy tu
                                            sobie ludzi wszczynających ciągłe konflikty.
                                    • Gość: absolwent Re: do sunflower'a_rz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:19
                                      no mamy włąśnie przykłąd debaty młodych, zdolnych, brawo, pokażcie jeszcze co
                                      potraficie bo jest jeszcze niedosyt
                                      • sunflower_rz Re: do sunflower'a_rz 04.08.05, 15:28
                                        Gwiazda zaczęła ciekawy temat, niestety zaraz posypały się dziwne oskarżenia.
                                        Obraźliwe posty usunąłem, często na wniosek forumowiczów. Nie lubię tylko
                                        dorabiania do tego ideologii. Jeśli ktoś ma zastrzeżenia do jakiegoś postu,
                                        który jeszcze nie jest usunięty, proszę mnie o tym informować. Usunięcie postu
                                        Gwiazdy nie było stronniczym działaniem, po prostu wdała się w kłótnię i mimo
                                        że podoba mi sie to co pisze na forum, to takie posty powinienem usuwać.
                                    • Gość: innalokalnagwiazda [...] IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 17:39
                                    • Gość: innalokalnagwiazda [...] IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 17:51
                                      • sunflower_rz Komunikat 04.08.05, 19:06
                                        Zamierzam podjąć dalsze kroki w sprawie bezpodstawnych ataków na moją osobę
                                        przez użytkownika "innalokalnagwiazda", (IP do wiadomości administracji i
                                        opiekunów). Osoba ta chyba nie zdaje sobie sprawy, że w sieci nikt nie jest
                                        anonimowy. Nazywanie kogoś półinteligentem, bezpodstawne ataki, zarzuty o
                                        branie pieniędzy od redakcji itd. nie mogą być tak pozostawione. Tu miało
                                        miejsce pomówienie i naruszenie dóbr osobistych. O treści jej postów
                                        poinformowana została administracja forum, sprawa przekazana będzie redakcji. I
                                        więcej nie piszę na temat tej sprawy na tym forum.
                                        • sunflower_rz Re: Komunikat 04.08.05, 19:20
                                          Znam już IP tej osoby, wiem z jakiego miejsca pisała. To że spoza granic kraju,
                                          nie ma tu znaczenia. Sprawa zostanie skierowana na drogę prawną. Widać w swym
                                          poczuciu wyższości (czyżby w związku z mieszkaniem poza Polską?) zapomniała, że
                                          nie ma prawa obrażać innych ludzi, zarzucając im nieprawdziwe rzeczy,
                                          naruszając ich dobre imię i zwyczajnie pomawiając. Myślę że administracja forum
                                          zajmie się sprawą. Mam nadzieję że to ostatnia osoba na tym forum pisząca w
                                          takim stylu.
                                          • Gość: absolwent Re: Komunikat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 20:04
                                            tak wytropić, zaaresztować, a moze zesłać na wygnanie :}
                                            jesli wielce sznowany społeczny administrator ma wedle swojego widzimisię
                                            dokonywać cenzury to lepej iśc na inne portale gdzie są przynajmniej normalni
                                            myśłę, że tutaj zadziałał syndrom neofity może za jakioś czas wróci normalne
                                            • sunflower_rz Re: Komunikat 04.08.05, 20:10
                                              Wykasowałem posty w których na przykład oskarżono mnie o branie pieniędzy od
                                              redakcji GW, pojawiły się zarzuty do administracji forum itd. Zostalem obrażony
                                              i wyzwany. Spotykałem się na forum z różnymi przypadkami, ale tego nie
                                              zostawię.
                                              • Gość: absolwent Re: Komunikat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 20:21
                                                przecież trzeba mieć dystans do swojej roli i do tego co niektórzy piszą,
                                                nerwowosć nie jest wskazana
                                                po wtóre, arbitralne ingerowanie w wolność wypowiedzi niszczy komunikację jaka
                                                była domeną forum
                                                mnie się wydaje, że administrator nie może być strona, wchodzącą w interakcje,
                                                które z góry będą pionowe, podrzędne
                                                bo w przeciwnym razie każda opinia niezgodna z orientacjami adm9inistratora
                                                moze być usunięta pod byle pretekstem
                                                pewniewiele należałoby pisac o obiektywiźmie, bezstronnosci i etc.
                                                • sunflower_rz Re: Komunikat 04.08.05, 20:25
                                                  Czy wyzwiska typu półinteligent są w porządku? To mnie obraża i nie życzę sobie
                                                  takiego określania mnie.
                                              • Gość: innalokalnagwiazda Re: Komunikat IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 20:21
                                                no teraz to juz ewidentnie dopinasz mi jakas latke - to bedzie znieslawienie
                                                mojej osoby i znecanie psychiczne ze szczegolnym okrucienstwem
                                                • sunflower_rz Re: Komunikat 04.08.05, 20:26
                                                  W porządku, kretyna ze mnie nie zrobisz, skoro ja cię "zniesławiam" to ja ci
                                                  udowodnię że ty mnie obraziłaś. dobrze wiesz że zwyzywałaś mnie i zarzuciłaś mi
                                                  kilka nieprawdziwych (lub niesprawdzonych) rzeczy. Popatrz na przytoczone
                                                  cytaty.
                                                • sunflower_rz Re: Komunikat 04.08.05, 20:27
                                                  Tylko teraz gdy się przestraszyłaś to zaczęłaś mnie atakować, tym razem
                                                  o "psychiczne znęcanie się". Wybacz, ja nie mówię że cię znajdę i coś ci
                                                  zrobię, ja mówię że nie powinienem pozwalać na takie nazywanie i obrażanie
                                                  mnie, to wszystko.
                                                  • sunflower_rz Re: Komunikat 04.08.05, 20:29
                                                    "mimo wszystko ciesze sie, ze nie robie zadnego wrazenia na polinteligentach..."

A dobrze wiesz, że to ja napisałem że nie robisz na mnie wrażenia. I nie
                                                    wyprzesz się tego, bo to jest w archiwum postów.
                                                  • sunflower_rz Re: Komunikat 04.08.05, 20:33
                                                    "sunflower, ty nie bawisz sie w cenzora, ty pracujesz jako cenzor tylko to sie
                                                    teraz tak ladnie nazywa: demokracja"

a tu masz kolejny tego przykład. wiesz czym są te słowa.
                                                  • sunflower_rz Re: Komunikat 04.08.05, 20:41
                                                    Tu jeszcze jeden dowód:

"Możesz mi wmawiać co chcesz i bawić się w
                                                    psychologa albo eksperta, nie robi to na mnie żadnego wrażenia."

W odpowiedzi na to był tekst "cieszę się że nie robię wrażenia na
                                                    półinteligentach". Koniec dyskusji.

Przyszłaś tu i dobrze wiesz co pisałaś, więc nie udawaj teraz niewinnej i
                                                    pokrzywdzonej. Pomiędzy groźbą a informacją o skierowaniu sprawy na drogę
                                                    prawną jest zasadnicza różnica. Czuję się poważnie obrażony tym że wg Ciebie
                                                    pracuję tu jako cenzor itd. Gdy oświadczyłem że nie biorę ani grosza,
                                                    dowiedziałem się że "mi się tylko wydaje że jestem inteligentny" itd. Po czym
                                                    nastąpił dalszy ciąg.
                                                  • Gość: i.l.g. Re: Komunikat IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 22:05
                                                    hm..., tylko ze ja sie naprawde czuje niewinna i pokrzywdzona, bo pisalam
                                                    jedynie z mysla o tym, ze chocby nie wiem za jakie pieniadze nie chcialabym
                                                    pracowac z pewnym typem ludzi, tak generalnie
                                                    dziwi mnie zatem twoja konkluzja, ze opiekunowie forum RZESZOW dostaja jakies
                                                    pieniadze...

a czy twoja praca nie jest czyms takim? tylko ze tu nie chodzi o zachowanie
                                                    dobrego wizerunku wladzy ludowej, lecz zachowanie pewnego poziomu kultury
                                                    spolecznej - i to mnie bardzo cieszy

• Gość: masta Re: Komunikat IP: *.ri.ri.cox.net 07.08.05, 17:46
                                            kolejny przyklad na twoja niekompetencje.
                                            szlanka wody wystarczy?
                                        • Gość: innalokalnagwiazda Re: Komunikat IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 20:13
                                          gosciu ty sie nie osmieszaj i nie przekrecaj znaczenia moich wypowiedzi a
                                          uwazaj bo ty mozesz beknac za takie znieslawienie i dodatkowo znecanie sie
                                          psychiczne nade mna
                                          ty chyba sobie nie zdajesz sprawy z tego co piszesz
                                          • sunflower_rz Re: Komunikat 04.08.05, 20:15
                                            Tak, teraz się broń. A od półinteligentów itd. to Ty mnie wyzywałaś - mam na to
                                            dowód. Weszłaś tu i pierwsza zaczęłaś kłótnie i zarzuty wobec administracji
                                            forum. I naucz się nie odnosić do innych z pogardą.
                                            • sunflower_rz Re: Komunikat 04.08.05, 20:17
                                              Cytat lokalnej gwiazdy - usunięty post:

"bo to jest tak: ty, sunflower, tez jestes czlowiekiem i gdy nadsylane zostaja
                                              kolejne posty najpierw czytasz je jako facet, z krwi i kosci, z calym bagazem
                                              emocji, ktore w tobie siedza; dopiero potem dochodzi do ciebie, ze to ty jestes
                                              opiekunem wiec trzeba pracowac, zeby kierownictwo nie wyrzucilo na bruk, a
                                              wyrzuci, gdy nie beda kasowane pewne posty, mniej lub bardziej nadajace sie do
                                              kasacji"
                                              • sunflower_rz Re: Komunikat 04.08.05, 20:18
                                                "tbie tylko sie wydaje, ze jestes taki inteligentny i oczytany, ach! jestes u
                                                wladzy!
                                                nawet nie wiesz co to znaczy "poblazliwy ton"...
                                                sory, jesli ja sie myle a ty jestes masochista
                                                mimo wszystko ciesze sie, ze nie robie zadnego wrazenia na polinteligentach..."

Następny cytat.
    • Gość: innalokalnagwiazda Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 21:05
      Oswiadczam wszem i wobec, ze zadna z moich wypowiedzi nie sugerowala w
      najmniejszym stopniu, ze tzw. opiekunowie forum RZESZOW pobieraja jakiekolwiek
      od kogokolwiek wynagrodzenie. Wszelkie komentarze sugerujace twierdzace
      przekonanie o powyzszym sa, uwazam, jawnym atakiem na moja osobe i proba
      znieslawienia mnie. W ramach pojednania ugodowego domagam sie od
      niejakiego "sunflower'a_rz" by zaniechal oskarzania mnie o cos, co jest
      wylacznie jego wymyslem i uwaznego z jego strony czytania postow, a z pewnoscia
      nie poslugiwania sie terminologia, o wlasciwym znaczeniu ktorej nie ma
      wybitnego pojecia.

innalokalnagwiazda
      • sunflower_rz Do "innalokalnagwiazda" 04.08.05, 21:13
        Witam,

Chcę wyjaśnić kilka spraw. Jestem od kilku dni społecznym opiekunem forum,
        zgłosiłem się ponieważ miało tu miejsce wiele konfliktów i kłótni, a także
        poniżania mieszkańców Rzeszowa. Jestem początkujący w tym, ale starałem się
        utrzymać porządek, żeby nie doszło znowu do takich sytuacji jak np. tydzień
        temu. Nie chciałem tym nikogo urazić.

Gwiazdo - nie ukrywam że było mi przykro gdy nazwałaś mnie w taki sposób
        (przynajmniej ja tak to odebrałem). Staram się czytać uważnie wszystkie posty
        ale w ciągu dwóch dni było ich ponad 1400 (co widać na liczniku), więc nawet
        przy dobrych chęciach jest to ponad siły jednego opiekuna. Jeśli źle
        zinterpretowałem Twoje posty - przepraszam.

Jeszcze raz proszę aby posty obrażające kogoś lub łamiące regulamin zglaszać mi
        na adres mail. Jeśli ktoś ma zastrzeżenia co do usunięcia jakiegoś postu, lubn
        ogólnie do moderacji proszę także o tym pisać do mnie lub slavresa.

Mam nadzieję, że na forum Rzeszów nie będzie więcej dochodziło do konfliktów.
        • sunflower_rz Re: Do "innalokalnagwiazda" 04.08.05, 21:32
          I jeszcze jedno - zgodnie z tym co napisałaś nie zamierzam o nic Cię oskarżać.
          Przepraszam za wszystko i mam nadzieję że na przyszłość będziemy się lepiej
          rozumieć. Podaję rękę na zgodę i pozdrawiam.
          • Gość: i.l.g. Re: Do "innalokalnagwiazda" IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 22:13
            zgodnie z ogolnie przyjetymi normami spolecznymi przepraszam, ze nie
            dyskutowalam z toba e-mailowo

***** TEN SIE NIE MYLI, KTO NIC NIE ROBI *****
    • Gość: i.l.g. do gwiazdy_podkarpacia IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 22:09
      gwiazdo, zyjesz? pozdrowienia ci zasylam

innalokalnagwiazda
      • gwiazda_podkarpacia Re: do gwiazdy_podkarpacia 05.08.05, 09:21
        czytam tą waszą wczorajszą, wieczorną dysputę i nie wiem co mam o tym wszystkim
        myśleć, ale w sumie...dobrze, że się pogodziliście, bo już się martwiłam.

Jakie to życie jest skompilkowane! :/
    • Gość: Inżynierus Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 08:58
      ...licza sie dwie rzeczy : talent i determinacja. Tez jestem z Rzeszowa,
      pracuje wprawdzie w innym miescie ale moge o sobie powiedziec , ze mi
      sie "udalo"-mam arcyciekawa prace w swoim zawodzie i niezle zarabiam.
      • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 05.08.05, 09:24
        hmm, no właśnie, talent, determinacja - i tak jak Tobie, ludziom się udaje
        (gratuluję sukcesu i pasjonującej pracy), ale chyba sam przyznasz, że jest małe
        zagrożenie. Ktoś kto jest mało odporny psychicznie może siętak wkręcić w pracę
        i robienie hajsu, że może zatracić własne życie, rodzinę, przyjaciół itd.
        Zgodzisz się?
        • Gość: Inżynierus Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 20:25
          No coz ... jesli ten ktos nie widzi swiata poza praca to rzeczywiscie moge mu tylko wspolczuc. Ludzie badzcie normalni: pracujcie a po pracy szalejcie bo po to zyjecie!
    • karagana Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 05.08.05, 09:02
      wracając do tematu jest na politechnice na chemii mlody zdolny czlowiek,
      doktorat zrobil w wieku 24 lat, czy ktoś wie co się z nim dzieje???
    • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 05.08.05, 09:25
      a ta młoda, która śpiewała chyab w Drodze do Gwiazd, Aśka...nie pamiętam jak ma
      na nazwisko.
      Robi karierę w Warszawie dziewczyna, ale szkoda, że przy okazji traci czas na
      prywatnych studiach :( bo podobno zdolna.
      • Gość: tania PRowokacja Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 07:37
        Wnioskuję, że ty studiowałaś za free. Masz absolutną pewność, że nie był to czas
        stracony?
        • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w 06.08.05, 09:16
          tak się składa, drogi tani PRowokatorze, że jestem w trakcie zaocznych studiów
          na państwowej uczelni /przy okazji pracuję i zarabiam na te studia/ i kosztuje
          mnie to trochę, nie tyle hajsu, co przede wszystim zdrowia i nerwów.
          pozdrawiam :]
          • Gość: tania PRowokacja Re: Młodzi-zdolni z Rz-owa...czy łatwo jest się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 10:40
            No tak, jedni muszą się bardziej przykładać, inni mniej. To kwestia ilorazu
            inteligencji. Nie przejmuj się, wierzę w ciebie.
            Pozdrawiam!
    • Gość: lapupe Młodzi Menadżerowie Kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:23
      Nie tak trudno! Istenieją organizacje, ktore pomagaja młodym i zdolnym ludziom z
      calej Polski- min. Towarzystwo Inicajtyw Twórczych "ę". Organizuja bezplatne
      warsztaty dla ludzi w wielu 15-25 lat i ucza jak pisac projekty wlasnych
      przedsiewziec spoleczno- kulturalnych. Nabor na tegorocznych Mlodych Menadzerow
      Kultury juz rozpoczety... wejdzcie na wwww.e.org.pl i sciagnijcie nakiete
      zgloszniowa:) pozdrawiam i powodzenia.
      • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi Menadżerowie Kultury 09.08.05, 14:29
        no prosze, nie sądziłam, że ten wątek jeszcze się wybije :)
        i jakie wartościowe info od razu!
        nie omieszkam tego sprawdzić. wkońcu trzeba jakoś zorganizować sobie życie w
        przerwach pomiędzy pracą, studiami, rodziną, muzykowaniem i podtrzymywanie
        znajomości :) jak ja lubię takie warsztaty i inne tego typu akcje! :)))
        lapupe! dzięki serdeczne!
      • Gość: Liverpool Re: Młodzi Menadżerowie Kultury IP: *.access.as9105.com 13.08.05, 01:48
        i dlatego warto wyjechać z tego bagna i zyc miedzy ludzmi ktorzy nie zmieszaja
        Cie z blotem tylko dletego ze jestes lepszy od nich ...

Resovia from Liverpool!
        • gwiazda_podkarpacia Re: Młodzi Menadżerowie Kultury 13.08.05, 10:22
          rozumiem, że Ty wyjechałeś?
          i jak jest? ułożyłeś sobie życie?
          zawsze byłam ciekawa jak to jest, wyjechać i zaczynać wszystko od nowa...
          z pewnością nie jest to łatwe, więc tym bardziej podziwiam takie osoby.
          powiedz, jak Ci się żyje?powiedz, powiedz....pleaseeee =)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka