Dodaj do ulubionych

Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty

03.08.05, 21:16
Podajcie proszę nazwę dyskoteki w Solinie, którą ochraniają osoby skazane
wcześniej za rozboje - myślę, że leży to w interesie społecznym !
Obserwuj wątek
    • Gość: XXI Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: 195.136.92.* 03.08.05, 22:08
      Pasowałoby zamnknąc tą tancbudę
      • Gość: :o) CHAMÓW Z WA_WY NIE BRAKUJE IP: *.res.pl 04.08.05, 11:39
        wszędzie gdzie nie pojedziemy do byle jakiego kurortu zawsze warszawiak jest
        nie mile widziany przez swoje zachowanie. przyjedzie taki rodowity krawaciasz
        co mieszka od roku w stolicy bo skończył szkołe srednią i wyruszył za
        poszukiwaniem pracy do miasta bo w swej wsi nic nie ma do roboty. nio a potem
        jak jedzie na wczasy to myśli że jest panem całego świata. jak by nuie było
        warszawa jest i będzie największą wsią polski.
        • mpatrys [...] 04.08.05, 11:47
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Jola 19 Re: CHAMÓW Z WA_WY NIE BRAKUJE IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 04.08.05, 12:22
            Musiał zachowywać się jak Niemiec w Karpaczu!
            • Gość: Przyjaciel Re: CHAMÓW Z WA_WY NIE BRAKUJE IP: *.de.ibm.com 04.08.05, 12:33
              jaki Niemiec w Karpaczu??? o co ci chodzi!?
        • Gość: Anka22 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:51
        • Gość: kris Re: CHAMÓW Z WA_WY NIE BRAKUJE IP: 5.1.* / *.de.ibm.com 04.08.05, 19:20
          hmm ... z której wsi jestes? niom
        • Gość: były SAM JESTEŚ CHAM Z RZESZOWA CIULU IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.08.05, 20:37
          wejdź sobie na www.akpa.pl Chłopak był fotoreporterem, przyjechał na urlop,
          akurat go trochę znałem. Cichy i spokojny gość i akurat on musiał trafić na
          debili. A do tego jakiś półgłowek wrzuca teksty o waraszawiakach. Jesteś
          megadebilem i pozostań w Rzeszowie łajzo.
    • Gość: vault1 Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.sympatico.ca 04.08.05, 03:19
      zarzut pobicia ze skutkiem śmiertelnym?
      przeciez to bylo morderstwo z premedytacja!!!
      10!!! minut go dusił, wiec jakie pobicie?
      zasłuzył na 25 lat.
    • Gość: adam "La Mirage" - zeznania już ustawione ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 06:21
      www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050804/REGION00/50803030/-1/CALYREGION
      Do tragedii doszło o północy z wtorku na środę. W dyskotece bawiło sto osób.
      22 - letni turysta z Warszawy bawił się w dyskotece ze swoimi kolegami.
      Awantura zaczęła się od sprzeczki o dziewczynę. Wybuchła szamotanina. Potem
      sprzeczka przeistoczyła się w większą awanturę.

Zbyt mocny uścisk
      - Widziałem tego chłopaka z odległości kilku metrów - mówi didżej z Leska,
      który tej nocy prowadził dyskotekę w "La Mirage”. - Ochroniarz pokazywał mu,
      żeby wyszedł. Ale on zachowywał się agresywnie. Zaczął się wyrywać. Wtedy
      podszedł drugi ochroniarz. We dwóch nie mogli dać sobie z nim radę.
      - Jeden ochroniarz został uderzony w twarz - relacjonuje podinsp. Marek Białek
      z KPP Lesku. - Wtedy drugi przycisnął mieszkańca Warszawy przedramieniem i tak
      wynieśli go na zewnątrz.
      Świadkowie, stojący pod dyskoteką, stwierdzili nagle, że warszawiak nie daje
      znaku życia. Przystąpili do reanimacji. Uścisk ochroniarza okazał się
      śmiertelny.

Ochroniarz płakał
      Kiedy przyjechało pogotowie ludzie obstąpili karetkę. - Tłum był bardzo
      poruszony. Prawie doszło do linczu na ochroniarzach. Kilka osób zaczęło coś
      krzyczeć w ich kierunku. Widziałem, że jeden z ochroniarzy zaczął płakać. Drugi
      szlochał w ukryciu - dodaje didżej.
      Policja zatrzymano trzech ochroniarzy w wieku 31, 30 i 23 lat. Wszyscy są
      mieszkańcami Leska. Na tym, który pechowo przydusił turystę, ciąży już wyrok w
      zawieszeniu za rozbój. Dzisiaj leska policja wystąpi do sądu o aresztowanie
      dwóch ochroniarzy. Zostanie im przedstawiony zarzut pobicia ze skutkiem
      śmiertelnym. Trzeci ochroniarz będzie oskarżony o niedopuszczenie do udzielenia
      pomocy.
      - Według mnie doszło do nieszczęśliwego wypadku. Ochroniarz użył
      niewspółmiernie dużo siły w stosunku do okoliczności. Ten chłopak z Warszawy,
      choć nie był typem "pakera”, też do cherlaków nie należał - uważa didżej.

Zdaniem eksperta

Wiesław Dybaś, rzecznik KWP w Rzeszowie:
      - Wcześniej karany ochroniarz nigdy nie powinien pracować w agencji ochrony.
      Problem w tym, że od czasu, kiedy popełnił on przestępstwo, mogło upłynąć tak
      dużo czasu, że jego nazwisko znikło z Krajowego Rejestru Sadowego. To oznacza,
      że pracodawca nawet gdyby chciał, nie jest w stanie sprawdzić, czy jego
      pracownik był wcześniej karany. Oceniając w kategoriach etycznych z pewnością
      ten mężczyzna nigdy nie powinien szukać zatrudnienia w agencji ochrony,
      zwłaszcza, jeżeli karany był za rozbój.
      • Gość: obiektywny Re: "La Mirage" - zeznania już ustawione ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 07:31
        pryncypał tych ochroniarzy musi mieć mocne plecy, ukręcą łeb sprawie
        • mpatrys Re: "La Mirage" - zeznania już ustawione ! 04.08.05, 11:51
          Moge Ci powiedziec ze jako jeden z jego przyjaciol nie damy ukrecic lba tej
          sprawie!!!Ta sprawa trafi do TVN-u!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Macio !!Pozamykac dyskoteki!! IP: 195.136.36.* 04.08.05, 08:56
        wiejskie przytupajki na ktorych holota tylko czeka zeby byla jakas atrakcja w
        stylu "spuscmy wpier**l" jakiemus frajerowi z miasta.Zreszta w miastach
        podobnie.banda nachlanych fagasow i dziewek ktore sa puste jak balony.Omijam
        takie klimaty szerokim lukiem.Tam nie ma miejsca dla kulturalnych
        ludzi.Clubbing w Polsce poludniowo wschodniej praktycznie NIE ISTNIEJE.
        Jedyny w jakim bylem klub na poziomie to rzeszowskie CHILI (>25lat)...
        • Gość: wafel Re: !!Pozamykac dyskoteki!! IP: 195.117.241.* 04.08.05, 09:13
          Macio RACJA, RACJA, RACJA. Towarzystwo discowe to totalna porażka :(
    • Gość: obiektywny Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 07:29
      Nazwa jest w "Supernowościach"
      • Gość: ppww Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 07:33
        Należy zwrócić baczniejszą uwagę na to kogo właściciele takich lokali przyjmują
        na ochroniarzy.Wiele razy widziałem, że tacy panowie to banda osiłków
        czekających tylko na okazję do pokazania swojej tężyzny fizycznej (często
        nierównomiernej do tego co w mózgu).
        • Gość: obiektywny Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 07:41
          A czy oni mają jeszcze mózgi? Pytanie zdaje się być retoryczne.
          • Gość: Yacho Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 08:01
            Stałą sie tragedia
            Nie można jednak mówić o świadomym przestępstwie.
            Ochroniarze muszą reagować jak dwóch cwaniaczków zaczyna awanturę.
            Oczywiście muszą to być ludzie inteligentni, którzy muszą sobie zdawać
            sprawę ,że potencjalny rozrabiaka to ustawiony pociotek albo synalek kogoś
            ważnego.
            W tym jednak przypadku nie jest dla mnie zrozumiałe , dlaczego wyprowadzali go
            aż 10 minut.(niestety nic nie usprawiedliwia ich działania)

• Gość: Maciek Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 10:25
              Większość Was przedstawia zaistniałą sytuację jakby byli świadkami wydarzenia w
              tej dyskotece. Ale jednak znacie relacje z gazet, które w większości sytuacji
              są nieobiektywne a ich artykuły przedstawiane są tak aby przyciągnąć
              czytelników. Może faktycznie tamten koleś zaatakował ochroniarzy, a co by było
              gdyby w tej "walce" zginął ochroniarz. Ochroniarze mają na celu zapewnić
              bezpieczeństwo innym ludziom. Według mnie był to zwykły przypadek. Pozdrawiam
    • Gość: zakapior JEDNEGO DEBILA MNIEJ! IP: 80.51.255.* 04.08.05, 10:49
      szkoda mi tych ochroniarzy bo może i głupkami byli (jak to ochroniarze) ale przecież byli w pracy,normalnie wyszli z domu,zostawili dziewczyny,mieli plany..itd/itp.Posiedzą teraz kilka lat i w sumie sa juz skończeni.Nie chciałbym byc w ich skórze.A swoją droga jak mnie kiedys ochroniarze wyprowadzali z AKADEMII to dzięki "bogu" mnie nie udusili bo sie schody skończyły i zaryłem tylko mordą w śnieg.Tak czy inaczej.OBEZWŁADNIĆ i Z KNAJPY.ale nie dusić 10 minut.
    • Gość: kaczka Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 10:55
      ...adres tej dyskoteki to mało...należy ją zamknąć na zawsze a właściciela
      podać do sądu i skazać prawomocnym wyrokiem aby już nigdy nie miał szans na
      normalne życie...gdzie My żyjemy na Boga? To nie jest Polska! To busz!!!
      • mpatrys Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty 04.08.05, 11:55
        Moge zagwarantowac ze ta sprawa trafi do TVN-u!!!!!!! nie zostawimy tego tak
        sobie!!!!Jako jego przyjaciele jestesmy mu to winni.
        • Gość: kicia Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 04.08.05, 12:32
          Powtarzasz się.
          Z relacji wynika,że ochroniarz poprosił twojego kolegę do wyjś cia.Gdyby ten
          wyszedł - byłby spokój,ale on był z W-wy i nie mógł wyjść z prowincjonalnej!
          dyskoteki.
          Obawiam się Patryk,że ty jako jego kolega,o ile byłeś z nim będziesz miał
          kłopoty w prokuraturze,
          Można było po koleżeńsku cwaniaka uspokoić.
          Być może i ty masz go na sumieniu.
          A jeżeli się okaże,że denat lubiał mordobicie?
          Może to jednak wypadek przy pracy?
          • mpatrys [...] 04.08.05, 12:38
            • Gość: Maciek Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:35
              Ale to przez tego cwaniaka doszło prawdopodobnie do awantury. Gdyby zachowywał
              się spokojnie nic by mu się nie stało. Nieszczęśliwy zbieg okoliczności.
              Współczuje teraz ochroniarzom. Pozdrawiam
              • Gość: mpatrys [...] IP: 5.1.* / *.de.ibm.com 04.08.05, 13:43
                • karagana Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty 04.08.05, 13:46
                  człowieku mam pytanie czy ty czasem czytasz to co piszesz ????
                • Gość: Maciek Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:49
                  Owszem powiedziałbym Ci to w prosto w oczy. Gdyby mój kumpel cwaniakował i by
                  spotkało go to co z Waszym znajomym, pogodziłbym się z tym bo wiedziałbym że to
                  jego wina. Ale owszem przykro by mi było z tego powodu, bo to jednak kumpel
                  jakikolwiek by był. Pozdrawiam
                  • Gość: anka22 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:52
                    • Gość: Maciek Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:54
                      Słuchaj, jak się zachowywał tak jak Ty na forum, to tylko pogratulować
                      ochroniarzom. Dzięki Nim może świat będzie lepszy.
                      • karagana Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty 04.08.05, 13:56
                        wiesz ?? mialam to samo napisać co ty!!!
                      • Gość: anka22 Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 14:00
                        wiecie co szkoda slow na takich pustakow jak wy. zginal 22-letni chlopak ktory
                        mial przed soba cale zycie, a wy popieracie tych MORDERCOW.
                        nie znaliscie go byl sympatycznym, kulturalnym czlowiekiem a wy po jego smierci
                        mieszacie go z blotem
                        • Gość: karagana Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 14:07
                          wiesz co ty chyba nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, nik tu nie popiera tych
                          ktorzy przyczynili sie do śmierci twojego kolegi. Chodzi raczej o język jakim
                          się poslugujecie, slowa ktorymi sie wyrazacie i prosze nie wyzywaj nikogo od
                          burakow, pustakow etc,
                        • Gość: Maciek Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:21
                          Jak już napisałem wyżej, gdyby był taki kulturalny i miły, to nie było by
                          szamotaniny w klubie. A z relacji świadków wynika że do Niej doszło. Więc nie
                          był tak idealny jak go przedstawiacie.
                      • Gość: mpatrys Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.de.ibm.com 04.08.05, 14:01
                        jestes smieciem stary!!!tylko tyle ci powiem!!!
                    • Gość: wafel Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: 195.117.241.* 04.08.05, 13:58
                      Może droga Aniu byłaś tam i możesz opowiedzieć jak to wydlądało z Twojej
                      perspektywy? Bluzgami nie zmienisz faktów i nie pomożesz już swojemu kumplowi.
                      A może ta cała draka to była przez Ciebie? Nie zrozum mnie źle, ale Ty i Patryk
                      nie najlepiej świadczycie o miejscu z którego pochodzicie.
                      • Gość: anka22 Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 14:08
                        nie nie bylo mnie tam i patryka tez. nasz drugi kumpel ktory tam byl widzial to
                        wszystko i nic nie mogl zrobic bo dwaj bezmozgie miesniaki go trzymali. wlasnie
                        stad sa informacje ktore posiadamy
                        • Gość: wafel Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: 195.117.241.* 04.08.05, 14:11
                          To może szerzej napisz co się działo w Solinie, tak jak przedstawia to Twój
                          kolega?
                        • Gość: wafel Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: 195.117.241.* 04.08.05, 14:12
                          Tzn najważniejsze jest od czego zaczęło się to całe nieszczęście.
                          • Gość: mpatrys Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.de.ibm.com 04.08.05, 14:41
                            zaczelo sie od tego ze chlopaki staneli w obronie dziewczyny i.... Staarczy? ja
                            mam w dupie ta rozmowe bo mnie doluje to jeszcze bardziej
                  • Gość: mpatrys Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.de.ibm.com 04.08.05, 14:00
                    powiem ci tylko na koniec ze mam dosc z toba gadki!bez kitu!jestes glupi i
                    meczy mnie tlumaczenie ci pewnych rzeczy. zyj sobie, oby dlugo i spokojnie. nie
                    gadam wiecej z toba bo mi cie zal cwaniaku!!
                    • Gość: Maciek Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:19
                      Ale Ty nic nie tłumaczysz tylko obrażasz innych użytkowników forum.
          • Gość: Anka22 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:06
    • Gość: czarny pas Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 04.08.05, 12:18
      Facet/denat/ nie zna zasad walki wręcz.
      Duszący czekał na trzy klepnięcia o ziemię,które oznaczają poddanie się,ale się
      nie doczekał.
      Wszystko zgodnie z zasadami sztuki walki.
      • mpatrys [...] 04.08.05, 12:41
        • Gość: Yacho Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 12:52
          W innej lokalnej gazecie opisują to zupełnie inaczej !
          Jaka jest zatem prawda ?.
          Dopuki nie zostanie to wyjaśnione podarujmy sobie insynuacje i nie wyzywajmy
          się na forum.
          Do przyjaciela zabitego - bardzo Ci współczuję , chyba za bardzo dałeś się
          sprowokować niektórymi postami.
          Uszanujmy zmarłego
        • Gość: wafel Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: 195.117.241.* 04.08.05, 13:13
          Patryk mogę zrozumieć twój żal, ból itp. po stracie kumpla, ale te wszystkie
          chamskie odzywki nie świadczą dobrze o Tobie niestety. Opanuj troche nerwy. Nie
          dajesz powodów do współczucia swoim zachowaniem. I nie pomagasz innym zrozumieć
          i poznać całą sytuację. Nie chcę się posuwać do porównywania Ciebie i zabitego
          bez sensu kumpla, bo jeżeli był tak samo narwany jak Ty to cała ta sytuacja nie
          działa na korzyść świętej pamięci Twojego kolegi. Dla mnie nie ma znaczenia czy
          facet był z Warszawy, Gdańska, Pcimia,... Zginął człowiek i należy to wyjaśnić.
          • Gość: mpatrys Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.de.ibm.com 04.08.05, 13:17
            tu nie chodzi o narwanie, chodzi o to nie rozumiem po co niektorzy "ludzie"
            wchodza na to formu i pisza takie rzeczy! trzeba byc bez serca zeby po czyjejs
            smierci jeszcze sie nasmiewac z tej osoby albo pisac o niej zle rzeczy nie
            znajac jej zupelnie. to mnie strasznie denerwuje i tego nie daruje!!! i mam w
            dupie ze nie podoba wam sie to ze przeklinam! mam swoje powody i jesli umiecie
            to zrozumcie to!
            pozdro
      • Gość: kris Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: 5.1.* / *.de.ibm.com 04.08.05, 19:17
        i przez takich jak Ty z durnymi zasadami giną ludzie... 3 klepniecia.. co to
        jest? ring? zastanów się troche nad sobą
    • Gość: cien Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 12:57
      Solina LA Mirage
      • Gość: ceres1 Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:08
        myślałem, żesię czegoś dowiem o tym wypadku, ale jak przeczytałem wypowedzi,
        szczegółnie koloeżeństwa denata, to zbaraniałem, napewno jest to wielka
        tragedia, ale forma dyskursu jest niedopuszczalna, dziwę się czego
        administrator nie interwenuje
        • Gość: resorak Nie dziwota że zwycięża tu Wrzodak i ludze Rydzyka IP: *.ztpnet.pl 04.08.05, 16:46
          O zakłamana wsi rzeszowska!!!O czarne podkarpacie gdzie taki posłuch ma ojciec
          dyrektor! I wy quasi chrześcijanie potraficie iśc do kościoła i udawać że nic
          się nie stało????Nie dziwota że tylko na tym forum powstają KULTOWE wątki jak
          np.Kościół Katolicki sp. z o.o.Schizofrenia ???Zakłamanie???
          • Gość: juku Re: Nie dziwota że rządzą dresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 17:17
            no jak widac warszawska jak zawsze zakompleksione:-))) no ale czego mozna sie
            po nich spodziewac skoro 3/4 mieszkancow to dresy:DDDDD
            • Gość: kriss Re: Nie dziwota że rządzą dresy IP: *.de.ibm.com 04.08.05, 19:11
              JUKU 90 % młodziaków na wsi kończy co najwyżej zawodówke... macie sie
              rzeczywiście czy, pochwalić
              • Gość: juku Re: Nie dziwota że rządzą dresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:27
                no i wlasnie te 90% co konczy podstawowke jedzie do Wawy i uwaza sie za
                rodowitych warszawiakow, co stanowi tak zwana "warszawke".
          • karagana Re: Nie dziwota że zwycięża tu Wrzodak i ludze Ry 04.08.05, 18:25
            a mozesz mi powiedziec o co ci chodzi bo nie bardzo rozumiem ???
    • Gość: Maciek Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:40
      Forum jest po to, aby wyrażać własne opinie. Według mnie ochroniarze postąpili
      właściwie wyprowadzając go z dyskoteki, lecz niestety nie potrzebnie skończyło
      się na śmierci. Pozdrawiam
      • Gość: anka22 Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:42
        a jestem ciekawa czy bylbys takiego samego zdania gdyby to byl towj kumpel
    • Gość: Kriss Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.de.ibm.com 04.08.05, 19:07
      jeszcze sie nie spotkalem z tym zeby swój na swego donosił (świadkowie z
      pobliskich wsi), a tym bardziej jezeli dana osoba była z innego miasta.
    • Gość: daro winni są zawsze ochroniarze !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 20:39
      W lokalach podających alkohol ochroniarze powinni liczyć się z atakami agresji
      klientów (nie wiem jak było w tym przypadku naprawdę) i scysjami pomiędzy
      klientami.
      Dlatego do obowiązków ochroniarze należy zapobieganie awanturom i likwidowanie
      ich w zarodku, lub ewentualne obezwładnianie awanturników.
      Na pewno skutecznośc ochroniarza nie zależy od ilości interwencji, a nawet im
      ich mniej, tym lepiej.
      Inną sprawą jest to, iż właściciele lokali oszczędzają na usługach agencji, i
      zatrudniają "na czarno" zupełnie nie nadające się do tego osoby - w tym
      przypadku karanego za pobicia !
      • zorneus Jestem w szoku... 04.08.05, 22:41
        ...po tym, co tu przeczytalem :/

Gdybyscie nie wiedzieli, to juz ustalono, ze przyczyna smierci nie bylo
        uduszenie, ale urazy glowy. Ten 22-latek zostal po prostu skatowany przez
        debili, ktorzy zywia sie sterydami.

Nie wiem, jak mozna ich bronic. Nie rozumiem, jak mozna teraz, kilkadziesiat
        godzin po smierci, prowokowac znajomych chlopaka :( Co za zdziczenie i brak
        wspolczucia... brak slow :/

Bylem w weekend w Bieszczadach, wyjechalem w poniedzialek, dwoch kolegow
        zostalo. We wtorek bawili w poblizu. Tuz po tragedii rozmawiali z ludzmi. Przed
        chwila zdali mi relacje... Zupelnie inna, niz relacja w "Nowinach".

To, co napisaly "Nowiny" to po prostu skandal, zupelny brak rzetelnosci i
        obiektywizmu. Dziennikarka, widac, nie pofatygowala sie na miejsce,
        porozmawiala tylko z kolesiem z Leska, ktory jest przeciez pracownikiem tego
        lokalu.

Wspolczuje wlascicielce lokalu. Realia prowadzenia tego typu biznesu sa takie,
        ze to nie wlasciciel lokalu wybiera sobie ochroniarzy, ale ochroniarze
        wybieraja sobie lokal. To oczywiste, ze gdyby wlascicielka chciala zrezygnowac
        z takiej ochrony, splonalby jej lokal na przyklad, albo w trakcie dyskoteki
        bylaby taka rozpizducha, ze trzeba byloby budowac lokal od nowa :/ To nie
        przypadek, ze ochroniarz mial wyrok za rozboj.

Najbardziej wspolczuje jednak rodzinie chlopaka, jego kolegom i znajomym. I
        przepraszam, w imieniu normalnych forumowiczow, za to, co musieliscie tutaj
        przeczytac...

Nic wiecej juz nie pisze, bo slabo mi sie robi, gdy sobie pomysle, ze nastepny
        moge byc ja...
        • Gość: mpatrys Re: Jestem w szoku... IP: *.de.ibm.com 05.08.05, 13:48
          dzieki. jestes jedna z normalniejszych tu osob i potrafisz nas zrozumiec.
        • Gość: anka22 Re: Jestem w szoku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:49
          Zorneus dziekujemy Ci za te slowa. jestes jedna z nielicznych osob ktora
          podchodzi do tej sprawy z glowa na karku. pozdrawaim
          • Gość: Maciek Re: Jestem w szoku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:04
            Z relacji świadków wynika że to Wasz kumpel uderzył najpierw ochroniarza.
            • zorneus Re: Jestem w szoku... 05.08.05, 18:10
              Myslisz, ze 22-latek po dwoch piwach uderzylby agresywnego osilka z ochrony,
              wiedzac, ze ten jest tu z cala ekipa sterydziarzy? Brak slow...

Prowokujesz po prostu znajomych chlopaka i bezczelnie klamiesz.

Poza tym... z relacji jakich swiadkow?

Oto relacja z Super Nowosci (zgodna z niemal wszystkimi innymi):

"Tuż po północy inny uczestnik imprezy zaczął zaczepiać jedną z warszawianek.
              Jej koledzy stanęli w obronie dziewczyny. Doszło do sprzeczki i szarpaniny.
              Do akcji wkroczyli ochroniarze dyskoteki. Jeden z nich zaatakował chłopca z
              Warszawy. Na pomoc ruszył mu drugi kolega z grupy, 22-letni fotografik."

Zauwaz, wiec, ze ten chlopak akurat nikogo nie prowokowal!!! Swiadkowie
              twierdza, ze zachowywal sie spokojnie. Ale widzac, ze agresywni ochroniarze
              zaatakowali jego kolege, podszedl do nich... Ci zareagowali agresja:

"Inny ochroniarz chwycił chłopca od tyłu i oplótł jego szyję swoim krępym
              ramieniem. Unieruchomionego w ten sposób chłopca zaczęli okładać pięściami dwaj
              kolejni ochroniarze. Masakra trwała kilkanaście minut! Gdy ofiara bestialskiej
              akcji ochroniarzy przestała się ruszać, wywleczono chłopca przed lokal i
              porzucono na chodniku. Nikogo z pracowników dyskoteki nie interesował jego
              dalszy los. Koledzy pobitego młodzieńca i inni goście dyskoteki wezwali
              pogotowie i policję. Nieprzytomnemu chłopcu ktoś zaczął robić sztuczne
              oddychanie i masaż serca..."
              • Gość: Maciek Re: Jestem w szoku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 20:51
                Widzisz Ty powołujesz się na relacje mediów. Ja także, Ty przedstawiasz
                sytuacje przedstawioną przez jego kolegów, a ja oglądałem w TV Rzeszów sytuacje
                przedstawioną przez DJ klubu i właścielke. Są praktycznie wzajemnie
                wykluczające z wyjątkiem elementu końcowego, czyli śmierci chłopaka. Dlatego
                nie nam oceniać jak było na prawdę, do tego służy niezawisły sąd. Mam do Ciebie
                pytanie skoro masz patent na wygłaszanie prawdy, dlaczego skoro doszło do
                szamotaniny i ten chłopak co nie żyje, który był tak niby spokojny ucierpiał a
                temu drugiemu się nic nie stało??? Widzisz, ja nie mówie że ochroniarze dobrze
                postąpili, tylko tak mi się wydaje ten chłopak też nie był bez winy. I nikogo
                nie prowokuje tylko próbuje się dowiedzieć jaka była prawda...
    • darino nowe fakty ! 04.08.05, 23:08
      We czwartek lekarze przeprowadzili sekcję zwłok turysty z Warszawy, który
      zginął podczas dyskoteki w jednym z lokali nad Zalewem Solińskim. - Uznali, że
      bezpośrednią przyczyną śmierci chłopaka było stłuczenie mózgu, obrzęk, wylew do
      pnia mózgu oraz zachłyśnięcie się. Potwierdzają to zeznania wielu świadków,
      którzy powiedzieli nam, że podejrzani bili ofiarę - mówi Marek Białek, zastępca
      komendanta leskiej policji.
      miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,2855482.html
    • Gość: daro ochroniarze pracowali na czarno ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 06:10
      Podejrzani pracowali w pizzeri na czarno. Tylko jeden z nich, Franciszek L.,
      posiada licencję ochroniarza. 31 - letni mężczyzna jest pracownikiem Agencji
      Ochrony Mienia "Poglesz” w Sanoku. Na co dzień pracuje jako ochroniarz oddziału
      Podkarpackiego Banku Spółdzielczego w Lesku. Jest mistrzem wschodniej sztuki
      walki TAEKWONDO.

Ma dobra opienię
      Agata Smyka , prokurator rejonowy w Lesku ocenia zachowanie ochroniarzy jako
      wysoce nieprofesjonalne. - Przecież mogli zastosować takie chwyty, jakich używa
      policja i wyprowadzić tego człowieka na zewnątrz. Ale przecież byli to ludzie z
      ulicy - mówi prokurator
      - Moja opinia o Franciszku L. jest pozytywna - mówi Marek Hędrzak, dyrektor PBS
      w Lesku. - Jest uczciwy i koleżeński. Potwierdzają to inni pracownicy banku.
      Daniel S., główny sprawca nieszczęścia, w "La Mirage” był pomocnikiem
      Franciszka L.. Ciąży na nim wyrok w zawieszeniu za rozbój. Franciszek L. choć
      ma licencję ochroniarską, nie ma uprawnień do ochrony imprez masowych.

Trzeci jest na wolności
      - Błędem naszego pracownika jest to, że jeśli już zdecydował się na nielegalną
      pracę, to powinien sobie dobrać ludzi godnych zaufania - uważa Zbigniew Pilch
      kierownik d.s. dyscypliny i zabezpieczenia w Agencji "Poglesz”.
      Trzeci z podejrzanych, stojący w "La Mirage” na bramce, zostanie objęty dozorem
      policyjnym. Sekcja zwłok 22 - letniego Piotr Z. wykazała, że został dotkliwie
      pobity po głowę. Stwierdzono u niego obrzęk mózgu.

www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050805/REGION00/50804015/-1/CALYREGION
      • Gość: Maciek Re: ochroniarze pracowali na czarno ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:30
        Jak już podawała TV Rzeszów nie było wymagane posiadanie licencji ochroniarza,
        gdyż lokal może pomieścić do 300 osób. Zatem nie zostało złamane prawo w tym
        przypadku. Pozdrawiam
        • Gość: Marta Re: ochroniarze pracowali na czarno ! IP: *.osk.enformatic.pl 05.08.05, 17:15
          Współczuję bardzo rodzinie i znajomym którzy stracili tak bliską osobę.
          Napewno wina leży po stronie ochrony ,trzech silnych ochroniarzy powinno sobie
          poradzić z obezwładnieniem ,nie trzeba używać aż takiej siły,trzeba to robić
          profesjonalnie jak wszystko zresztą.
          Ochroniarz powinien przejść szkolenie jak sobie radzić ze swoją agresją,napewno
          nie każdy potrafi nad sobą zapanować .
          Nauka którą teraz przeszli kosztowała wszystkich (napewno ich też)zbyt drogo.
          Wybaczcie jednego nie rozumie jesteście młodzi,pewnie wykształceni dlaczego
          tak często mówicie<<bo On był z Warszawy>> to chyba głupie.

• Gość: daro praca na czarno ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 19:58
          Chodziło mi o to, że pracowali bez umowy o pracę lub umowy zlecenia.
          • Gość: Maciek Re: praca na czarno ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 20:53
            Z tego co wiem Daro mieli umowy, ale mogę się mylić. Pozdrawiam
        • Gość: były Maciuś, pisz bajki lepiej IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.08.05, 20:59
          Wziąleś sie za adwokaturę wikidajłów? Bo nie lubisz Warszawy? Nie lubisz jej
          tak bardzo, że mózg Ci odjęło? Bredzisz o sprzecznych relacjach i na siłę
          budujesz hipotezy przeciwne, szukasz winy Piotra. "Bo się stawiał!" Ochroniarze
          musieli być od niego o dwie głowy wyżsi (on nie był wysoki). Zareagował bo
          myślał pewnie, że to jednak cywilizowany kraj i lokal, w którym można kwestie
          sporne rozstrzygnąć inaczej niż mordobiciem. Cóż, tak się składa, że kiedyś
          dobrze znałem kilka agencji ochrony i ochroniarzy bez liku. Byli wśród nich
          fachowcy wyłuskujący ludzi z tłumu bez zakłócania zabawy innym, ale byli tez i
          tacy, którzy całe noce ćpali koks albo amfetaminę "aby być skoncentrowanym".
          Ci "ochroniarze" to Twoi duchowi bracia, dlatego ich bronisz. Przecież nie
          mogli w konflikcie wziąć strony kolesi z Warszawy. Tym bardziej, że zaczęło się
          wszystko od chamskich zagrywek ich ziomala. No to pokazali warszawce jak to się
          robi w Rzeszowie. I jeszcze jedno - nie wierze w te ich łzy. Artykuł był pisany
          w określonym celu i z góry ustaloną tezą (zgodną z Twoim bredzeniem). Widocznie
          za blisko macie do Białorusi.
    • Gość: Natalka Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 21:06
      I widac jacy to warszawiaki sa lubiani przez innych .czym on zawinil , znalam
      go to przyjaciel mojego brata.Piotrus byl spoko kolesiem .A teraz go nie
      ma .........
      Przez takich kulturystow ktorym w glowie koks i sterydy
      • Gość: Maciek Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 09:46
        ... i prawdopodobnie przez cwaniactwo. Jakoś jego kolegom nic sie nie stało, a
        było ich przynajmniej 5.
        • Gość: były jesteś nieuleczalnym idiotą IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.08.05, 21:01
          jednak
          • Gość: Maciek Re: jesteś nieuleczalnym idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:05
            Weź słownik języka polskiego( mam nadzieje że wiesz o co chodzi) i znajdź
            określenie słowa "idiota". Pozdro
            • Gość: były Re: jesteś nieuleczalnym idiotą IP: 217.153.131.* 12.08.05, 19:08
              znaczenie pochodzi z greki od słowa "osobny" - w tym znaczeniu używał go Fiodor
              Dostojewski pisząc "Idiotę". Chodziło o kogoś innego, unikat, blisko innej
              rosyjskiej kategorii "jurodiwych" - szaleńców tkniętych Bożą ręką. Pragnę Cię
              uspokoić, że dziś używa się tego wyrazu w znaczeniu zdecydowanie bardziej
              potocznym. Odartym z natchnień za to z całym ciężarem organicznego
              nieprzystosowania i niedopasowania do rzeczywistości. Idiota dziś to ktoś
              przede wszystkim niereformowalny. Ktoś, kogo sądy są beznadziejnie nietrafione.
              • Gość: Maciek Re: jesteś nieuleczalnym idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 21:00
                No właśnie dokładnie pasuje to do Twojej skromnej osoby:-) Nic dodać nic ująć:-)
    • Gość: agnieszka Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 10:00
      co za ludzie! nie wiem, jak można wypisywać takie brednie! i co z tego że on był
      z warszawy? i co z tego, że my jesteśmy z rzeszowa? ludzie jakimi stereotyami
      się kierujecie okreslając tego ś.p. człowieka "cwaniaczkiem z warszawy". Czy
      miło Wam jak o Rzeszowie, ktoś mówi Polska C. Jeśli ktoś ocenia ludzi według
      miejsca zamieszkania, to bardzo wąski światogląd musi prezentować. I nie ma co
      snuć dywagacji, czy był agresywny. Pomyśl, że to mogłeś być ty. Ochroniarz jest
      od tego, żeby ochraniać i musi znać własne możliwości, a nie tłuc ile wlezie, bo
      testosteron buzuje. Popatrzcie przez chwilę co wy czulibyście, gdyby wasz
      przyjaciel został w ten sposób pobity, czy tak samo twierdzilibyście, że dobrze
      mu tak bo cwaniakował? Mamy XXI wiek i nie mga paowac prawa dżungli. Współczuję
      wszystkim jego przyjaciołom i znajomym. Wstyd mi za tutaj wypowiadających się
      • Gość: Maciek Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 10:22
        Czy ja napisałem, że ochroniarze dobrze postąpili? Na początku przeczytaj
        wszystkie posty następnie oceniaj. Słuchaj prawdopodbnie, gdyby on nie był bez
        winy to nic by się nie stało. Napisałaś że ochroniarz jest po to żeby
        ochraniać, masz racje, w 100% się z Tobą zgadzam, ale czy ma ochraniać
        agresywnych ludzi czy ma odizolować agresywnych ludzi od spokojnych. Pozdrawiam
        • Gość: sprawiedliwy "czy ma ochraniać agresywnych ludzi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 10:52
          czy też izolować agresywnych ludzi od spokojnych".
          Otóż jedno i drugie - ten agresywny również zapłacił za wstęp, jedzenie,
          alkohol i poczucie bezpieczeństwa.
          Od wymierzania kary jest sąd, a nie fizole z bramki - poza tym kara śmierci za
          zamieszanie (nie wiadomo czy z jego winy) to chyba kara za wysoka ?
          Poza tym często przewija się tutaj argument, że zmarły był sobie sam winien, bo
          był "cwaniakiem z Warszawy". Jeśli takie jest podejście mieszkańców powiatu
          leskiego do sprawy, to może ogłosić jakiś bojkot turystyczny Leska i okolic -
          "Krainy, Gdzie Mordują Turystów" ?
          • Gość: Maciek Re: "czy ma ochraniać agresywnych ludzi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 11:02
            Wiesz trudno jest ochraniać ochraniarzowi kogoś kto sam go atakuje. Wiesz
            śmierć może nastąpić wszędzie, przechodząc przez ulice, idąc do sklepu... lecz
            słuchając zeznań DJ, właścicielki lokalu, a jego przyjaciół trudno ocenić kto
            mówi prawdę. Z jednej strony właścielka boi się zamknięcia lokalu, z drugiej
            trudno żeby przyjaciele obciążali zeznaniami własnego kumpla. Pozdrawiam
          • Gość: wars98 Parę słów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 11:17
            Witam wszystkich!
            Przez przypadek trafiłem tu na forum. Chciałem krótko napisać w sprawie tej
            tragedii. Jeśli idzie o Piotra Zawadę to tak się składa, że go znałem. Jestem
            przyjacielem jego siostry - Magdy. Piotrek był wspaniałym, spokojnym dzieckiem
            (miał zaledwie 22 lata). Był fotografikiem. Nie był agresywny. Stanął w obronie
            zaczepionych przyjaciół. Wiem co piszę, bo z tą rodziną mam kontakt od 10 lat.
            Skatowanie człowieka (w tym przypadku pobicie ze skutkiem śmiertelnym) to nie
            jest "wypadek przy pracy", tylko świadome i celowe działanie sprawców. Wiem coś
            o tym i to z własnego doświadczenia, bo sam czegoś podobnego doświadczyłem
            swego czasu, a i w moim życiu zawodowym (jestem prawnikiem) także stykam się
            takimi sytuacjami. Fakt jest faktem. Właścicielka lokalu zatrudniła tych
            niby "ochroniarzy" na czarno, w tym jak się okazało jeden z nich był już
            wcześniej karany za podobny czyn. A mogła mieć spokój rządając od ludzi
            zaświadczenia o niekaralności i zatrudniając legalnie. A tak...?
            Pozostawiam sprawę bez komentarza, bo z faktami się niepolemizuje.
            Pozdrawiam
            Piotr Lewandowski (z Warszawy)
            • Gość: autor Re: Parę słów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 11:30
              Ludzie! zamordowano człowieka! a część się zastanawia czy to nie był przypadek.
              NIE MOŻNA przypadkowo zabić człowieka dusząc go i okładając pięściami! jak się
              awanturował, to mogli go wyprowadzić, wysłać do radiowozu, obezwładnić ale nie
              zabijać. W pracy ochroniarza nie ma miejsca na takie przypadki! Winny jest
              tylko jeden - ten ktory zabił. I nikt inny.
    • Gość: agnieszka Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 13:30
      Maćku! Sam napisałeś, że ochroniasz ma izolować agresywnych ludzi, czy zolacja
      Twoim zdaniem to zakatowanie kogoś na śmierć? Samo słowo ochorna coś chyab tutaj
      sugeruje! To nie jest ring i za nonsensowne uważam dywagacje, czy był agresywny,
      czy też nie. NIkt nie miał prawa go zabiajać. Są inne sposoby na uspokojenie
      człwoieka, niż katowanie go do nieprzytomności. Nie róbcie wstydu swoimi
      komentarzami naszemu regionowi, bo nadal poktuje w was mentalność rodem z Polski
      D. Uszanujmy śmierć niewinnego człowieka. Niech spoczywa w spokoju. A zabójców
      pod sąd, nich on orzeknie, co dalej.
      • Gość: resorak Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.ztpnet.pl 07.08.05, 14:16
        Po to jest 60 godzin szkolenia z taktyki interwencji żeby wiedzieć kiedy,którą
        i jaki środek zastosować.Jeśli jest nas kilku, interwencja powinna być
        zakończona profesjonalnie.Ale dodam,że aby dostać LICENCJE trzeba skończyć
        kurs/250 godzin/,przejśc badania psychologiczne, mieć czyste
        konto/niekaralność,dobra opinia w środowisku i...zdać egzamin.Ale przecież na
        dyskotece można pełnić służbę bez licencji/ochrona niekwalifikowana/ nie mając
        uprawnień do stosowania środków przymusu i broni.Można stosować chwyty
        obezwładniające /siłe fizyczną/.I trzeba opanować EMOCJE.A takie wieśniaki
        bieszczadzkie,wychowane na bójkach wioskowych,znanych na wsi rzeszowskiej nie
        potrafią tego.Potrafią słuchać Rydzyka,wybierać Wrzodaka i jak gdyby nic co
        tydzien na kolana i do kasownika/spowiedzi/.A po "delete" znów mordobicie.
        A te wpisy jak nic potwierdzją to co napisałem.Nie jestem z W-wy ale mam
        korzenie rzeszowskie i coś nie coś wiem o tej mentalności.
        • Gość: Maciek Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 15:13
          Ależ ja się w zupełności Agnieszka z Tobą zgadzam. Postąpili nagannie i powinni
          ponieść kare. Tylko próbuje dowieść, a przynajmniej tak mi się wydaje, że
          ochroniarze pracują w ogromnym stresie i gdyby po stronie tamtego chłopaka nie
          było ataku na ich osobę to raczej by się nic nie stało. Ale to są tylko
          dywagacje, co by było gdyby, no ale stało co się stało...i się niestety nie
          odstanie.Pozdrawiam
          • Gość: Yacho Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 08:23
            Czy ktoś sprawdził zawartoś alkoholu we krwi ochroniarzy?
            Jeżeli szprycują to w wyniku spożycie nawet niewielkiej ilości alkoholu mogą u
            nich wystąpić problemy z opanowaniem.
      • karagana Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty 08.08.05, 08:56
        agnieszko nikt tu nie broni ochroniarzy, trzeba sobie to jasno powiedzieć,
        zawinili, zabili czlowieka musza za to ponieść kare oby jak najsurowsza.
        Problem powstal po wypowiedziach przyjaciól zabitego chlopaka, ktorzy w swoich
        postach sprowadzili wszystkich mieszkańcow podkarpacia do poziomu tych
        bandytow. Sorry ale czuję się obrazona postami anki22 i mpatrysa rzucającymi
        naokolo mięsem i wyzwiskami pod adresem kazdego mieszkańca tego regionu np. wy
        buraki pastewne, pustaki etc. O gorszych nie wspomne. Przepraszam, nie uważam,
        ze jestem mniej warta tylko dlatego, ze mieszkam na podkarpaciu. jest to moj
        wybor, mieszkalam przez wiele lat w mieście duuużo większym niz Warszawa, nie
        uwazam sie za czlowieka II kategori. Gdyby nie posty tych niby przyjacioł
        zabitego to ten wątek rozwinąłby sie w zupelnie innym kierunku. Szkoda, ze
        sunflower usunął te posty, bo dałyby one pelny obraz sytuacji jaka miala
        miejsce na forum. Teraz jest to tylko próżne gadanie.
        • Gość: były do karagany - jest takie pojęcie - emocje IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.08.05, 21:18
          Tobie emocje w tej sprawie nie sprawiają problemu, jego przyjaciołom i rodzinie-
          tak. Więc skończ kochana z demagogią. Były przekleństwa i miały prawo być.
          Szczególnie, gdy na tym forum pojawiały się posty Macka i innych (również
          jeden Twój). Uprawiacie sofistykę, bo Wam wisi ta sprawa. Macie pretensje, ze
          komuś puściły nerwy i nabluzgał na forum, a w następnym zdaniu z iście
          chrześcijańskim miłosierdziem snujecie refleksje czy aby ofiara sama nie
          zawiniła, a biedny ochroniarz (tu szczyt idiotyzmów Mackowych) "pracuje w
          stresie" i w zasadzie należą mu sie wyrazy współczucia, bo jakiś lokalny
          szmatławiec (sorki, ale styl artykułu nie pozwala mi mówić inaczej) napisał, że
          jeden z ochroniarzy płakał, a drugi "szlochał w ukryciu" (toż to piramidalna
          propagandowa bzdura - jak w ukryciu, to skąd to autor wiedział? Koledzy z
          bramki mu życzliwie przekazali?). Może i mieszkałaś w duużym mieście, ale
          prowincję, tak jak i wolność - nosi się w sobie. Miejsce zamieszkania nic nie
          ma tu do rzeczy.
          • karagana Re: do karagany - jest takie pojęcie - emocje 10.08.05, 22:14
            nigdzie nie napisalam, ze popieram tych ochroniarzy, jedynie, ze czuje sie
            obrazona sprowadzeniem wszystkich mieszkańcow podkarpacia do poziomu tychże.
            Nigdy nikomu nie zrobilam krzywdy i nie jestem odpowiedzialna za to, ze jakis
            debil jeden z drugim utlukl czlowieka 100 km od Rzeszowa i w zwiazku z tym
            wszyscy rzeszowiacy to mordercy. A takie oskarzenia padaly ze strony niby
            przyjacioł zabitego. Moze i jak napisaleś "noszę prowincję" w sobie ale nie
            pozwole sie obrażać. Uważasz, ze wszelkie chamstwo mozna wytlumaczyć
            wzburzeniem, wg mnie nie bo niestety z postow anki22 i mpatrysa wialo poczuciem
            wyższości tylko dlatego, ze pochodzą z Warszawy. zresztą twoj post jest
            utrzymany w podobnym tonie (choć jest zdecydowanie spokojniejszy musze
            przyznać). Jeszcze raz napiszę, że żaluję iż sunflower usunął tamte posty, to
            co pozostało z tego wątku nie daje pelnego obrazu dyskusji jaka miala na
            forum). Pozdrawiam "pana z wielkiego miasta noszacego wielki świat i wolnośc w
            sobie". Ta maluczka z prowincji.
            • Gość: były niestety zrozumiałaś jedynie połowę IP: 217.153.131.* 12.08.05, 19:19
              Co wskazuje, że Ciebie też ponoszą emocje. Nigdzie też nie powiedziałem, że coś
              w sobie noszę. Ta imputacja także wskazuje, że raczej upychasz świat do swoich
              o nim wyobrażeń niż oglądasz go jakim jest. Na tym własnie polega
              prowincjonalizm. Na projektowaniu tego, co szczególne (idywidualne) na to, co
              ogólne. W tym znaczeniu może istnieć również prowincjonalizm nowojorski. I,
              żeby było jasne - nie mówię, że ja tego nigdy nie robię. Staram się tylko to o
              sobie wiedzieć. Pozdrawiam.
          • Gość: Maciek Re: do karagany - jest takie pojęcie - emocje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 10:40
            "Były przekleństwa i miały prawo być."

Po pierwsze przeczytaj sobie regulamin forum, a następnie się wypowiadaj.

"Macie pretensje, ze komuś puściły nerwy i nabluzgał na forum, a w następnym
            zdaniu z iście chrześcijańskim miłosierdziem snujecie refleksje"

Nie wiesz to się nie wypowiadaj na temat mojej osoby akurat to co ja sądze wiem
            tylko ja. Możesz jedynie opowiadać o swoich ocenach, sposobie myślenia, ale nie
            o innych bo ich po prostu nie znasz.

""pracuje w stresie" i w zasadzie należą mu sie wyrazy współczucia"

Pokaż mi post gdzie napisałem że za to że pracuje w stresie należą mu się
            wyrazy współczucia.

"bo jakiś lokalny szmatławiec (sorki, ale styl artykułu nie pozwala mi mówić
            inaczej) napisał, że jeden z ochroniarzy płakał, a drugi "szlochał w ukryciu""

A czy ja się opierałem na relacji tej gazety?! słuchaj oceniasz mnie nie znająć
            mnie. Spoko możesz mnie obrażać jeśli Ci się to podoba i sprawia frajdę. Ale
            troszkę pokory że istnieją ludzie o innych poglądach i nawet jeśli nie podoba
            Ci się ich tok myślenia to przy najmniej to uszanuj i nie obrażaj.

"(toż to piramidalna propagandowa bzdura - jak w ukryciu, to skąd to autor
            wiedział? Koledzy z bramki mu życzliwie przekazali?)."

A relacja kolegów jest wyłącznie prawdziwa??? Trzeba wysłuchać dwóch stron, nie
            tylko jednej.

Na przyszłość troszkę więcej kultury. Pozdro

• Gość: były Wstrzymaj konie IP: 217.153.131.* 12.08.05, 19:27
              Odniosę się do dwóch spraw: Wpisujesz się w chór tych, którzy plotą głupstwa, a
              kiedy sie ich na tym przyłapie, to odwołują sie do wolnosci słowa i pogladów.
              Sek w tym, ze Ty nie prezentujesz poglądu, Ty prezentujesz stanowisko.
              Ustawiasz sie pozycji quasi adwokackiej i tworzysz kontrargumenty na potrzeby
              wyłacznie zaistnienia na tym forum.
              Sprawa druga. Sugerujesz, że koledzy zabitego mogą kłamać TAK SAMO jak zabójcy.
              To czysta sofistyka, która prowadzi do takich absurdów jak ciagnaca się osiem
              lat sprawa "Ultimo". A poza tym to kolejny "łatwy" osąd. Zwykła kontra, za
              którą nie kryje się refleksja, za nia jesteś tylko Ty ze swoim Ja.
              PS
              Nie wydaje mi się, abym Cie obrażał. Jestem złośliwy jedynie.
              • Gość: Maciek Re: Wstrzymaj konie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 21:15
                "Wpisujesz się w chór tych, którzy plotą głupstwa, a kiedy sie ich na tym
                przyłapie, to odwołują sie do wolnosci słowa i pogladów."

Za głupstwa uważam co innego. Twoje brednie które nie mają się nijak do
                wolności poglądów. Dlaczego uważasz że to co napisałeś jest prawdziwe? Nie
                byłeś tam więc nie możesz się obiektywnie wypowiedzieć. Ja wiem że ochroniarze
                postąpili nagannie. Próbuje się tylko dowiedzieć jak do tego doszło. A może
                chór mówi prawdę a Ty pleciesz głupstwa???

"Sek w tym, ze Ty nie prezentujesz poglądu, Ty prezentujesz stanowisko."

A skąd Ty taki "wszystko wiedzący" jesteś??? To ja wiem co ja prezentuje a nie
                Ty. Rozumiem że chciałbyś wiedzieć wszystko i Tobie wydaje się że wiesz, ale
                się mylisz:-)

"Ustawiasz sie pozycji quasi adwokackiej i tworzysz kontrargumenty na potrzeby
                wyłacznie zaistnienia na tym forum."

Ufff kolejne brednie:-))) inaczej ująć tego nie można. Nie zapomnij że ja
                nikogo nie bronię, także nie moim marzeniem jest zaistnieniem na forum,
                widocznie kolejny raz się pomyliłeś władco świata "wszechwiedzącego":-)))

"Sugerujesz, że koledzy zabitego mogą kłamać TAK SAMO jak zabójcy."

Przeczytaj dokładnie i nic nie sugeruje. Napisałem że kłamać mogą zarówno
                ochroniarze jak i świętej pamięci Piotrek. Nie wiadomo jak było również Ty

"Zwykła kontra, za którą nie kryje się refleksja, za nia jesteś tylko Ty ze
                swoim Ja."

Dokładnie to zdanie przedstawia Ciebie. Doskonałe podsumowanie

"Nie wydaje mi się, abym Cie obrażał. Jestem złośliwy jedynie."

Vice versa.
                Pozdrawiam

• Gość: Rzeszowiak Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty IP: *.krak.tke.pl 09.08.05, 10:28
      Większość ochroniaży to ludzie bez mózgów największą przyjemność sprawia im
      bicie ludzi. Celuje w tym rzeszowska firma pane Porady "Sekurite" Takie ochrony
      powinny być zlikwiowane.
      • marcelina1968 Re: Policja wyjaśnia okoliczności śmierci turysty 09.08.05, 10:58
        To nie jest miejsce ani pora do zalatwiania swoich osobistych porachunkow, masz
        cos do tej firmy albo jego wlaściciela to zalatw to w odpowiedni sposob, ten
        watek nie jest dobrym rozwiazaniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka