Gość: MArian ANtoni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 20:23 Nie poznaję p. Tokarz!!! BRAWO!! Nareszcie coś porządnego robi!! Popieram!! I myślę, ze to jej da "kopa" do aktywnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dziadson ZLIKWIDOWAĆ TO IP: 80.51.255.* 08.08.05, 22:29 Po co to komu? 120 tys rocznie dla zaspokojenia widzimisie kilku rodziców?? podstawówka 25 i gimnazjum jest zaraz obok,zamiast w jedna furtke dziaciaki moga wchodzic w drugą obok.jestem ZA likwidacją i przeznaczenie tych 120 tys rocznie na wyposażenie nowego MDKu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yacho Re: ZLIKWIDOWAĆ TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 07:59 No właśnie po co dzieci mają mieć zajęcie . Lepiej niech siedzą przed blokami i z nudów wymyślają kawały . 120 tys to 10 tys. na miesiąc(nie wiem skąd te informacje) to nie są dla miasta duże pieniądze - poza tym powstało kiedyś coś takiego jak Stowarzyszenie B4 , jest tam także psycholog i można uzyskać pomoc prawną. Ten niby nowy MDK ma powstać na Ofiar Katynia to trochę daleko jak dla małych dzieci. Wiecie jak one są zaangażowane w obronę placówki - sami chodzą z listami po blokach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Achaja Re: ZLIKWIDOWAĆ TO IP: *.osk.enformatic.pl 09.08.05, 08:45 Przeniesienie zajęć na ul.Ofiar Katynia jest napewno złym projektem. Istnieje potrzeba zagospodarowania czasu dzieciom tutaj na miejscu,napewno dobrze by było gdyby zajęcia odbywały się przy współpracy z szkołą nr.25 i gimnazjum nr 11. Napewno też trzeba zaoferować więcej zajęć i wyjść do dzieci.Odnoszę wrażenie, że o ODK zrobiło się głośno jak chcą go przenieść,a tak ,,spał" sobie troszeczkę trzeba cały czas się rozwijać. Pieniądze powinny być liczone na dziecko i od tego powinien zależeć fundusz. Myślę,że na B4 to nie są za duże pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: ZLIKWIDOWAĆ TO IP: *.dami / 81.15.189.* 09.08.05, 10:36 Jestem za zlikwidowaniem walącego się MDKu. Dla niezorientowanych: władze miasta chćą przenieść MDK do budynku który mieści się 10 m od starego.Jest to szkoła jakie na początku lat 80-tych budowano na naszych osiedlach składająca się z kilku 2 piętrowych segmentów. Co stoi na przeszkodzie aby w jednym z nich był dom kultury? Panie prezydencie nie daj się zmanipulować grupie, rób co dyktuje logika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ZLIKWIDOWAĆ TO IP: *.dami / 81.15.189.* 09.08.05, 18:24 a pod MDK właśnie trwa zebranie, ok. 40 osób, hasła wypisane na kartonikach: "Oszczędność tak ale nie kosztem kultury", "Stop pustyni kulturalnej na osiedlu", "nie damy MDK", "Zniszczyć kulturę łatwo ale co dalej" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Re: ZLIKWIDOWAĆ TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:05 Mylisz się KOCIE. NIe 10 metrów, bo dyr. Brzozowski nie ma pomieszczeń w Gimnazjum ani w SP 25, tylko na B III do SP nr 5, a to już nie to samo. Wiadomo, że chodzi o pieniądze. Najprościej jest zamknąć placówki kultury, lub je mocno okrajać. Tylko co to da? Trzeba myśleć szerzej i nie tylko o swoim końcu nosa. Ale to już indywidualna sprawa. A gdyby tu nagle było przedszkole.. w przyszłości ?!? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: ZLIKWIDOWAĆ TO IP: *.dami / 81.15.189.* 10.08.05, 16:20 O to chodzi Wujek , żeby cały MDK mógł funkcjonować w SP 25. Co do przedszkola , znam swoje możliwości-nie ma siły. Moje dzieci chodziły na początku lat 80 tych do tej szkoły. Wujek co ty. A gdyby tu nagle było przedszkole.. w przyszłości ?!? :) > Odpowiedz Link Zgłoś