Dodaj do ulubionych

POGOTOWIE RATUNKOWE........

IP: *.osk.enformatic.pl 12.08.05, 08:35
To co wczoraj zobaczyłam na pogotowiu ratunkowym przeszło moje najśmielsze
oczekiwania. Spędziłam 2 godziny pod gabinetem( awaria-zalało gabinet!)po
czym pan doktor, niegrzeczny i gburowaty odesłał mnie do chirurga po
przpisaniu 2 antybiotyków o identycznym działaniu. Wylądowałam w szpitalu
miejskim, bo tam był dyzur gdzie udzielono mi pomocy ( Serdecznie dziekuję!)
jak i wszystkim pacjentom, których odesłano z kwitkiem z pogotowia. Ja
wiem ,że lekarze mało zarabiają - jak my WSZYSCY! Nie pytam o powołanie i
przysięgę hipokratesa ale gdzie o ludzki odruch pomocy drugiemu.
Obserwuj wątek
    • Gość: wafel Re: POGOTOWIE RATUNKOWE........ IP: 195.117.241.* 12.08.05, 08:55
      Mało to na pogotowiu zarabia. jeżeli jest niezłym fachowcem to prywatnie nie
      jest już tak źle. Może spieszył się do medicora, albo innego asclepiosa, bo tam
      już kasiorka czeka i dlatego był nie w humorze. Trzeba zrozumieć człowieka :)
    • Gość: milciu Re: POGOTOWIE RATUNKOWE........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 11:55
      pogotowie ratunkowe na miejsce wyapdku drogowego w 99% przypadków dojezdza jako
      ostatnie, lata świetlne po straży pożarnej i nawet policji, to jest paranoja,
      czas dojazdu zarówno w terenie zabudowanym jak i niezabudowanym ma się nijak do
      przepisów unijnych i jakichkolwiek innych norm w cywilizowanych krajach...jakby
      pogotowie działało sprawniej i lepiej mieliyśmy dużo mniej śmiertelnych ofiar
      wypadków...
      mialem okazje pare razy widzieć na własne oczy "pośpiech" pogotowia, wyglądało
      to tak:
      załoga dostała zgłoszenie, wyrazna komenda dyspozytora ze wyajzd bardzo pilny!,
      a obsluga powolutko poszla sobie do karetki i od momentu wydania dyspozycji do
      wyjazdu i minelo okolo 120 sekund!!!
    • Gość: katka Re: POGOTOWIE RATUNKOWE........ IP: *.osk.enformatic.pl 14.08.05, 12:27
      Moze warto pisac o takich rzeczach. Jesli bedziemy w ciszy godzic się na taki
      stan rzeczy, to nigdy nic się nie zmieni.
      • Gość: Skandal! Re: POGOTOWIE RATUNKOWE........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 13:33
        SKANDAL.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka