Dodaj do ulubionych

Trgiczny powrót

IP: *.unm.edu 30.08.05, 03:26
Ludzie gina jak muchy , a nowych drog jak nie bylo tak nie ma.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Trgiczny powrót IP: *.nwrk.east.verizon.net 30.08.05, 06:53
      Mysle ze nikt z tego busa nie mial zapietych pasow.Zwykla glupota i
      nieodpowiedzialnosc!Zapiete pasy zwiekszaja o 85% szanse unikniecia groznych
      obrazen.Poduszka daje nam dodatkowe 3%.Wiem cos o tym bo dzieki pasom moge
      teraz wszestkim cos poradzic ZAPINAJCIE PASY,ZAWSZE !!!!!!!!!!!
      • on_czyli_ja Re: Trgiczny powrót 30.08.05, 07:40
        Po pierwsze żadne drogi nie pomogą na głupotę ludzką, sądzę że nawet będzie
        gorzej - przy większych szybkościach to dopiero będzie się działo. Pasy? -
        zerknij na zdjęcie, pasy tym z przodu chyba by niewiele pomogły. Po drugiej
        należy wprowadzić nieuchronne sankcje karne dla wszystkich niedojrzałych do
        jeżdzenia i w szczególności pijaków - jednym słowem morderców (długie odsiadki,
        bezwzględna konfiskata aut, potężne kary i mandaty i żeby normalnie sądy zaczęły
        działać), normalne szkolenie kierowców i przyznawanie prawa jazdy, prawo jazdy
        od 25, no może 22 roku życia. Ah wiele tego, polskie drogi tutaj nic do tematu
        nie mają ponieważ jazda powinna być odpowiednia do warunków na drodze !!!
    • Gość: Jacek Re: Trgiczny powrót IP: *.nwrk.east.verizon.net 30.08.05, 08:17
      Czytaj troche uwazniej.Kierowca jest "tylko" caly polamany.Ale zyje! Mysle ze
      mial zapiete pasy.Osoba siedzaca z tylu, przy wiekszej predkosci, bez zapietych
      pasow jest w stanie nawet doprowadzic do smierci kogos siedzacego z przodu.Sila
      bezwladnosci zamienia ja po prostu w "kule armatnia".
      • Gość: mojetrzygrosze Re: Trgiczny powrót IP: *.delv.east.verizon.net 30.08.05, 09:35
        Czlowiek ma wieksza szanse przezyc wojne w Iraku niz na Polskich drogach.Mam na
        mysli kulture jazy "kierowcow mordercow".
      • e_wa Re: Trgiczny powrót 01.09.05, 21:39
        Ten artykuł nie jest napisany parwidłowo, niestety. Kierowca zginął, a ten
        ranny (połamany kierowca) to drugi - zmiennik.
        • Gość: MM Re: Trgiczny powrót IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 08.09.05, 23:58
          > Ten artykuł nie jest napisany parwidłowo, niestety. Kierowca zginął, a ten
          > ranny (połamany kierowca) to drugi - zmiennik.

I niestety biedak dzisiaj zmarl.
    • Gość: driver TIR-ami kierują chyba idioci. Co na to lekarze, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:44
      którzy orzekaja o zdolności do zawodu i pozwalają im kierować. Przecież 20
      tonowy TIR to maszyna do zabijania w rękach nieodpowiedzialnego kierowcy. Czy
      ktoś sprawdza okresowo ich predyspozycje psychoczne do pracy w tym zawodzie?
      Sporo jeżdżę i widzę że Ci ludzie siedzący o 2 merty wyżej ode mnie zachowują
      się jakby nikogo innego nie było na drodze.
    • Gość: babajaga Re: Trgiczny powrót IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 18:06
      wg mnie takie porządne, szerokie drogi bardzo ułatwiłyby życie!!! Po pierwsze
      ekonomiczna jazda samochodem przy stałej prędkości, to daje mniejsze zuzycie
      paliwa. Po drugie, każdy prowadzi tak szybko jak uważa za słuszne, wolniejsi
      jadą prawym pasem, a inni moga spokojnie ich wyprzedzić bez narażania się na
      wpadniecie w wysepkę, jadące z naprzeciwka auto, rowerzystę, bo po autostradach
      rowerzyści nie jeżdżą, anie pijani nie chodzą...
      • Gość: niako Re: Trgiczny powrót IP: *.nyc.res.rr.com 31.08.05, 02:39
        Drogi w Polsce sa tragiczne o tym wszyscy doskonale wiemy,tylko jak dlugo rzad
        musi sie przekonywac do tego, ze trzeba je zrekonstruowac stwarzajac tym samym
        szanse bezpiecznego powrotu do domu.Komentujac jazde kierowcy tira uwazam,ze
        musi poniesc kare i to wysoka za nieodpowiedzialne manewry na drodze i smierc
        pasazerow busa oraz za wielka rozpacz rodziny ktora stracila matke,zone,corke
        czy tez wnuka i syna.Uwazam rowniez ,ze wszyscy winni temu wypadkowi powinni
        miec szanse uczestnictwa w pogrzebie zabitych a szczegolnie w rodzinie gdzie z
        jednego domu poniosla smierc 'matka ,corka i wnuk'.Byc moze wtedy zastanowiliby
        sie sprawcy tragedi nad odpowiedzialnoscia i interesem majac na uwadze czyjes zycie.
        • aron2004 Re: Trgiczny powrót 31.08.05, 06:19
          daliśmy górnikom 90 mld za to możnaby zbudować kilka tysięcy kilometrów autostrad...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka