Gość: paradius IP: *.pl / *.skyware.pl 25.09.05, 18:14 Marnotrawienie pieniedzy. Jakis g...niany park z mnostwem komarow i zuli sikajacych pod drzewami na terenie pod inwestycje, wartym pare duzych baniek. To mozliwe tylko w Rzeszowie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: revenant Re: Pomysł na park IP: 82.177.97.* 25.09.05, 20:09 Spoko będzie gdzie walić tanie browary i naleweczki szkoda tylko tego marketu bo trzeba będzie dymać do np. tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revenant Re: Pomysł na park IP: 82.177.97.* 25.09.05, 20:18 A tak serio to park papieski to jakaś utopia na takim miejcu powinno się budować jakieś miejsca pracy np. market czy cokolwiek innego ale nie jakiś bzdurny park!!!! Wstyd mi za nasze miasto i jego poczynania jak czytam takie pierdoły ku uciesze dewot prawicy itp. Makabryczny ciemnogród!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Pomysł na park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 20:27 Park jest potrzebny miastu a tam jest juz zaraz obok Tesco, Leclerc, Media Markt, Castorama, Jysk, CH Rejtan, Respan, Full Market i chyba dosc tego juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradius Re: Pomysł na park IP: *.pl / *.skyware.pl 25.09.05, 22:18 Niekoniecznie miałem na myśli kolejny hipermarket czy tym podobne twory. Przecież tam można by postawić całkiem niezły biurowiec nawet klasy A z podziemnym parkingiem. Na dachu mógłby być ogród na przykład na kształt Biblioteki UW. Sytuacja z parkiem to naturalnie utopia, bo z tego co pamietam to prezes Społem juz chyba z 5 lat temu zapowiadał że pierwsze 1000 drzewek sam zasadzi. Boli mnie fakt ze zyjemy w takim populistycznym ciemnogrodzie. Pal licho biurowiec- zbudujmy tam galerie (nie hadlowa), teatr, cokolwiek bo Rzeszow to totalna pustynia kulturalna. I sorry za brak polotu w moich wypowiedziach ale jestem zdruzgotany wynikiem wyborow. Chyba sie pojde upic na smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meżatka na urlopie Re: Pomysł na park IP: *.rzeszow.mm.pl 25.09.05, 22:38 Nawet jaz zbuduje sie Palac Kultury w miejsce parku to i tak kultury w Rzeszowie bedzie brakowało - kultura to ludzie a nie budowle , kultura to miedzy innymi forma wypowiedzi na forum.Skoro chcesz blaszaka zamiest Parku to sam wydajesz opinie o swojej kulturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Pomysł na park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:41 Teatr muzyczny ma powstać koło filharmonii w roku 2006 niestety prawicowej czesci rady to nie pasuje, podobnie jak niektórym osobom z UR które chcą stworzyć jego namiastkę w DK WSK, co dla mnie jest dramatem. A co Ci się paradius w wyniku wyborów nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradius Re: Pomysł na park IP: *.pl / *.skyware.pl 25.09.05, 22:59 Kaczor premierem, Kaczor prezydentem. Jakos nie ufam tym facetom. Pozyjemy, zobaczymy. A co do mojej wypowiedzi, to nie uwazam aby kultury mi brakowalo Mężatko_na_urlopie. Parkow w tym miescie jest duzo, ale nie uwazam ze wystarczajaco. Uwazam jedynie ze stawianie parku w tamtym miejscu to niemadry pomysl. Mysle ze spokojnie znalazlyby sie lepsze miejsca w tamtym rejonie. Kolo katedry powinno cos powstac bo to swietnt teren inwestycyjny a park chyba nie jest najwazniejsza i najlepsza inwestycja w tamtym rejonie. Chcesz zieleni? Po drugiej stronie ulicy sa ogrodki dzialkowe, ewentualnie zawsze pozostaja planty. W koncu to jakies 800 metrow dalej. A swoja droga, masz oczywiscie racje ze to ludzie tworza kulture a nie miejsca, ale wez pod uwage, ze gdzies ( pod jakims dachem ) to przedstawienie trzeba bedzie zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Pomysł na park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 23:01 Najłatwiej olać filharmonię, teatr, kino, muzeum i stwierdzić że nie ma kultury. Ja tu jakoś rozwinąłem się duchowo i uważam że nie gorzej niż ludzie z wielkich miast. Zresztą w większych polskich miastach też kultury brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meżatka na urlopie Re: Pomysł na park IP: *.rzeszow.mm.pl 25.09.05, 23:05 Tamten rejon jest i tak stracony zarówno na park jak i na osrodek kultury.Te dwa blaszaki zaklasyfikowały ten rejon do rejonu targowo-giełdowego więc sąsiedztwo Parku Papieskiego bedzie trochę farsą.Nie uważam ze brakuje Ci kultury -napisałam to ogólnie-Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradius Re: Pomysł na park IP: *.pl / *.skyware.pl 25.09.05, 23:17 Spoko- nie obrazilem sie przeciez. Wracajac do tematu. Owszem mamy teatry (chyba nawet 4 w tym momencie), filharmonie, 2 kina. Kilka galerii. I cos tam sie "dzieje". No wlasnie "dzieje", ale nie sa to oszalamiajace rzeczy. Siemaszkowa wystawia az 4 sztuki do roku, do filharmonii trzeba ustawiac sie z 2 tyg wyprzedzeniem zeby dostac bilet, w galeriach i muzeach od bolu 2-3 wystawy w roku warte uwagi ( no chyba ze interesuje Cie bron biala z okresu Secesji- taki przyklad). Mysle ze jest ogromne zapotrzebowanie na sztuke. Ludzie pragna jej chlonac ale nie maja gdzie. Pomyslcie o tym. Pozdrawiam tymczasem . Odpowiedz Link Zgłoś
alekr Re: Pomysł na park 25.09.05, 23:36 Paradius ma racje- taki teren jak tam to ani miejsce pod hipermarket ani park. trzeba zrobić coś co przebije dominacje blaszaków, kilka drzewek nie wystarczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
alekr Re: Pomysł na park 25.09.05, 23:39 przy katedrze, malutki. skromność dobra rzecz, nie potrzeba lecieć w hektary. Odpowiedz Link Zgłoś
airlover Re: Pomysł na park 25.09.05, 23:40 Najwieksza kultura to oskarżyć prezydenta miasta o gwałt na kobiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda ciekawe jak ten park będzie wyglądał IP: *.glogow-malopolski.sdi.tpnet.pl 26.09.05, 09:08 Jeżeli posadzą tylko krzaki to faktycznie park będzie świetny. W takim parku powinny być punkty gastronomiczne (także z piwem), duży drewniany plac zabaw, korty, skatepark, boisko do siatki i kosza, scenę (ta przy Wisłoku jest ciągle zalewana). Wtedy tam przyjdą ludzie i to całymi rodzinami. Inaczej park będzie swiecił pustkami. Tak funkcjonuja Błonia w Bielsku Białej. Co weekend są tam tłumy mieszkańców. Jeżeli zrobia kolejne miejsce kultu to nie ma co liczyć że ktoś tam przyjdzie poza staruszkami i pijakami. Jedne w dzień, a drudzy wieczorem. W Rzeszowie brakuje miejsca rodzinnego wypoczynku. Sam z Krakowskiej Pd. dymam z dzieciakiem na tę namiastkę placu zabaw do parku obok WOSiRu, bo na moim osiedlu nawet przyzwoitej pisakownicy nie ma tylko takie z błotem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomikus1 Re: Pomysł na park 26.09.05, 11:45 TO NIE JEST MIEJSCE NA PARK! to miejsce na dużą inwestycję! jesli juz ma byc to cos związane z wypoczynkiem to powinien ot byc aquapark, czy zespół kortów, basen, lodowisko itd i to wszystko powiązane z parkiem, ale nie sam park bo tam bedą tylko żule!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuj Re: Pomysł na park IP: *.rzeszow.mm.pl 28.09.05, 11:19 a gdzie supermarket i park panie ferenc nie rob z siebie glupka obiecales ze bedzie coerfur Odpowiedz Link Zgłoś
jawnuta7 Re: Pomysł na park 28.09.05, 12:00 Park dobry pomysł, ale tam gdzie tereny nie przyniosą żadnego zysku dla miasta i miejsc do pracy. A czy wszyscy zastanowili się, jakie będą koszty utrzymania parku. Przy obecnej miernej obsadzie w policji i straży miejskiej, gwarantuje będzie to miejsce zlotu wszelakiej szumowiny z całej okolicy, nie tylko drobi pijaczkowie z tanim piwem z, Tesco, ale inni dobrze zarabiający na białym proszku itp. Będą mieć wspaniały dojazd swoimi BMW do "pracy" BMW wypuszcza na Polski rynek samochód z przeźroczystymi drzwiami, bo wtedy lepiej widać dresy. Odpowiedz Link Zgłoś