Gość: podkarpacki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 19:50 Rzońca? Ten sam, którego kiedyś złapała policja jak pijany prowadził samochód? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nn Re: Próba sił w PiS IP: *.local3.pl / 80.51.255.* 06.11.05, 20:07 Ti tym bardziej nadawał by się na wojewodę, przeciez wtedy może sobie pic, woził będzie go szofer rządową Lancią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez podkarpacki Re: Próba sił w PiS IP: 80.51.180.* 06.11.05, 20:20 tak to ten Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacyk Re: Próba sił w PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 21:03 Najlepszym wojewodą będzie Kaziu Jaworski, a Rzońcę uniewinnił sąd i spokojnie może życ - wybory samorzadowe podobno na wiosnę .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwtorka Re: Próba sił w PiS IP: *.ostnet.pl 06.11.05, 21:01 Ja z dobrze poinformowanych źródeł wiem ,że najwieksze szanse na wojewodę w PISie ma obecnie Józef Górny B.poseł,obecnie dyr.generalny w NIKu) oraz Adam Krzysztoń (starosta Łańcucki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: Próba sił w PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 21:07 Stawiam na Kazia Ferenca - ma wiedzę i służby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Próba sił w PiS IP: 82.177.97.* 06.11.05, 21:32 Kazimierz Ferenc bylby Najlepszy on jest sprawdzony i jest bezsprzecznym fachowcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J27 Re: Próba sił w PiS IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 06.11.05, 21:24 Górny!!! dobre, najpierw uciekł z WSK gdzie paliła się pod nim ziemia. Następnie podpiął się pod nazwisko biskupa i dostał na wicwprezydenta, a teraz chwali się koligacjami rodzinnymi z arcybiskupem tak więc stanowisko to jest w jego zasięgu tymbardziej że NIK ma lepszych "fachowców". Oczywiście region będzie miał z tego g.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też Polak Re: Próba sił w PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:33 Może tak, ale byłoby tp nieszczęście dla Podkarpacia. Ten człowiek sprzeda duszę za stołek i jest w układach. Byłby to wstyd dla naszego regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vasyl Re: Próba sił w PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 21:29 Pierwszy cytat, który mnie rozbawił: Janina Sagatowska (dla Telewizji Rzeszów): "kusi mnie to wyzwanie dla Podkarpacia w mojej osobie". Drugi cytat, który mnie rozbawił jeszcze bardziej: "Inny nasz rozmówca wskazuje na to, że Kuchciński, nie chcąc się wypowiadać w kwestii wojewody, daje sygnał, że tak naprawdę niewiele ma w tej sprawie do powiedzenia." Trzeci cytat, z którego śmieję się do teraz: "U nas, paradoksalnie, pierwsze skrzypce w takich kwestii może zacząć odgrywać Stanisław Zając. A on bardzo chciałby, by województwem rządził Bogdan Rzońca - mówi polityk zbliżony do PiS. Czwarty cytat, który mnie smuci, bo wskazuje, że autorka ciągle postzrzega polską politykę przez pryzmat dawnego ZSRR (w ZSRR miejsce na trybunie świadczyło o aktualnej pozycji polityka): Zając nie jest członkiem PiS. /.../ I zauważcie, że podczas wieczoru wyborczego po drugiej turze wyborów prezydenckich w grupie otaczającej Lecha Kaczyńskiego nie stał Kuchciński. Niedaleko prezydenta-elekta stał właśnie Zając. Pani Małgorzato, a może jednak tzw. tematy łatwiejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seru Re: Próba sił w PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 21:33 Rzońcę chcieli wyeliminowac z polityki bo na liście Wildsteina jest zbyt wielu prawicowców, a Rzońcy tam nie ma. rzońca to twardziel i nigdy nie wspólpracowal z bejokami z SB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Próba sił w PiS IP: *.rzeszow.mm.pl 06.11.05, 21:40 A po co wybierać wojewodę jak w styczniu bedą nowe wybory :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicek Re: Próba sił w PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 21:44 W styczniu rozpadnie się PO, w lutym Rokita załozy swoja partię, a w marcu wejdzie w skład rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Próba sił w PiS IP: 82.177.97.* 06.11.05, 21:45 Ale najwazniejsze było miejsce w komitecie pogrzebowym i jak blisko stało się trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiu Re: Próba sił w PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 21:52 Nie zapominajcie o Sieczkosiu - to on powoływał Kuchcinskiego na wicewojewodę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Próba sił w PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 22:58 Ja nie chce wojewody Rzońcy, pijaka jeżdżącego po Rzeszowie samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Próba sił w PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 23:56 rzońca chciał coś zrobic tylko SB mu przeszkadzało. Przy Kaczyńskich będzie mu łatwiej niz przy Kwaśniewskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Próba sił w PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 23:04 No jeszcze nam tylko sieczkobrzeka brakuje na wojewode. Ta Bujara to faktycznie sierota ............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwek Re: Próba sił w PiS IP: *.krosno-podwale.sdi.tpnet.pl 07.11.05, 06:07 Baby mają nami rządzić - wolę Rzoncę lub Rzegockiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze pisiak Re: Próba sił w PiS IP: *.rzeszow.mm.pl 07.11.05, 07:19 Ludzie czy wy tego nie widzicie - TO JEST SKOMPROMITOWANE AWS-bis.Ci sami ludzie, te same kłótnie, to samo nieróbstwo i ten sam alkohol(Panie Rząńca). Oni pociągną region na dno ku kompromitacji i śmieszności. Kaczyński nie wybrał nikogo do rządu z regionu bo tu nie ma prawica fachowców, za to są pieniacze i ludzie którym się wydaje że są politykami a takich Kaczyński nie potrzebuje. Nie potrzebuje ludzi upapranych w afery (mieszkańcy Jasła wiedzą o czym i o kim piszę).My też ich nie potrzebujemy, niech popijają nadal wódeczkę i wspominają jak to za AWS było fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też Polak Re: Próba sił w PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:37 W pełni popieram, a Pan Sieczkoś już dawno powinien zostać rozszyfrowany "KTO ZACZ" - wiemy, że posadki pachną władzą i pieniędzmi. Już dosyć tych zasłużonych - np Alot itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Próba sił w PiS - tylko nie - DRAUS IP: *.rzesa.rzeszow.pl 07.11.05, 10:24 Tylko nie Draus - była juz dyr. Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Rzeszowie , powołama przez Rzońcę , było to jedno wielkie nieporozumienie . Brak kompetencji i wiedzy na temat funkcjonowania administracji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Próba sił w PiS - tylko nie - DRAUS IP: *.airm.net 07.11.05, 12:13 A po co jej kompetencje jak ma "óczonego" brata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimek Re: Próba sił w PiS - tylko nie - DRAUS IP: *.krosno-podwale.sdi.tpnet.pl 07.11.05, 15:57 Kto zgadnie kiedy powstał Uniwersytet w Rzeszowi? Kiedy powstała państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Tarnobrzegu, Jarosławiu, Krosnie..? Bądzmy sprawiedliwi..kto Dmuchał w balon w czasie pracy .. obecny Marszałek, Jaka pozycję w kraju miały szpitale wojewódzkie przed dojsciem do władzy PSL i SLD? A na której pozycji są teraz- na 80 !!! Ile osób pracowało w Urzedzie Marszałkowskim trzy lata temu, a ile pracuje teraz?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAROL MŁOT Re: Próba sił w PiS IP: *.dami / 81.15.189.* 07.11.05, 10:25 Mój Boże!! Oby nikt z tych wymienianych w artykule oraz nie Sieczkoś i były prezydent miasta Rzeszowa (nazwiska juz nie pamiętam i nie chcę pamietać). Oni, wszyscy wymienieni, niczym ale to niczym nie dobrym dla województwa nie zasłynęli. Proszę mi powiedzieć: co oni zrobilidla dobra województwa?. Teraz co powiem może nie być popularne, ale zastrzegam się, iz nigdy nie byłem członkiem ugrupowań lewicowych tak w minionym okresie jak i później. Otóż, dumny jestem, że prezydentem miasta Rzeszowa jest Pan Ferenc. Sam na niego głosowałem i nadal będę głosował. On stara się coś dobrego zrobić dla miasta. Pewnie mógłby więcej ale inni nawet nie starali się cos zrobić. Im wystarczyło, że SPALI NA STYROPIANIE. A może PIS pokazałoby, że w Polsce a więc i na Podkarpaciu rządy sprawować będą fachowcy a nie zasłużeni dla czegoś tam. Przecież wygrana PiS to nie tylko LIDERZY, TO PRZECIEŻ MILIONY WYBORCÓW dokonało politycznego wybory. Nie chcę aby w nastepnych wyborach mieszkańcy odsunęli w niebyt PiS i skierowali swoje zainteresowania w drugą stronę. A jak będzię zobaczymy dość szybko bo nastepnego wojewodę poznamy za kilka dni i wtedy zobaczymy co w PiS- ie piszczy, fachowość, kompetencja i praca u podstaw czy jedynie przynależność partyjna, życiorys pseudo-polityczny i uległość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Próba sił w PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 18:09 Ja słyszałem, ze PIS(pan Zając) ma jakiegos młodego kandydata z Krosna,pozyjemy zobaczymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hacha Re: Próba sił w PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 20:16 A wieśnioki głosujo i głosujo jak gado ksiondz w kościele i z tego majo, że ho ho ho i ministra, i vice a nawet podskretrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptaszek Re: Próba sił w PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 20:25 Jest kandydat Jeremi, ładne imię, piastowskie.... Ludzie, w Rzeszowie 99% polityków to ludzie Michasia S. Wojewoda musi być pewny i z kregosłupem a nie ze strachem za pazuchą. Odpowiedz Link Zgłoś
pjopaw Samoobrona też ma kadry ;-) 12.11.05, 19:18 Rozwiązanie może być zaskakujące. A jakże! Samoobrona też ma przecież "kadry", przecież muszą porządzić, nie? Pani Zbyrowska ma genialnego synka (tak, tak - to ten skazany za uprawę trawki niedoszły członek zarządu województwa). Czyż nie byłby z niego super wojewoda? No, może wicewojewoda. A może pan Kośla? Idzie ku dobremu, to pewne.... ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xL Bogdan Rzońca będzie dobrym wojewodą IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 08.11.05, 16:39 Za pierwszej kadencji samorządu województwa Urząd Marszałkowski którym kierował funkcjonował dużo lepiej niż obecnie. Stworzył jego podstawy na których bazuje Deptuła. Obecny Zarząd Województwa w porównaniu z poprzednim wypada bardzo mizernie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maybach Rydzyka Re: podkarpackie koryto czeka na ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 10:11 Jaki jest program Marcinkiewicza dla Polski Wschodniej ??? T.K.M. i 100 nowych kościołów :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś