Gość: Klemens IP: 213.77.14.* 25.11.05, 22:37 A kiedy obwodnica Ropczyc, Jarosławia i Przeworska ???????????????? Proszę o odpowiedź przedstawicieli GDDKiA !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zyzia Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 09:18 w końcu doczekaliśmy się obwodnicy!!! teraz miasto jest nie do poznania. cisza, spokój, brak tych wszędobylskich TIRÓW:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójt Hebzi Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 11:14 A co mieszkańcy Głogowa sądzą o rynku w Głogowie ładny czy brzydki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmv co to za obwodnica??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 13:22 wracałem wczoraj z pracy po 23.00 wiazd na obwodnice NIE oswietlony. ciemno jak w DUPIE. wczesniej wszystko było OK. Fakt w miescie cichutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 14:09 brzydki czy ladny nie wiem w kazdym bądz razie najwiekszy w podkarpackim wojewodztwie serio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ArtU Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 15:28 Ha podobno rynek w Glogowie jest jednym z najwiekszych po Krakowie (i moze jeszcze jakims miescie) w Polsce ..pod wzgledem obszaru oczywiscie. W porownaniu np z Rzeszowem jest chba ze 3 x taki Oczywiscie tylko obszarowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górol z Głogowa Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 13:37 Kiedys jak sie siedzialo na rynecku ,piło winecko to możno było se popatrzeć na samochodziki różne. Tiry nie tiry jechały,zagranicne ,polskie ,a tero zrobiło sie ....zadupie. Cichuśko, nudno. Rokita mo w dupie propocje miastecka . Juz trzy razy sie zabiroł do remontu zabytkowego rynecka i trzy razy marnowoł dutki . Rozkopywoł,przekopywoł i w końcu ......postawioł pomnik, Terozki ni ma jak sie napić po ludzku, bo głupio zeby nos Łojciec Świenty co na pomniku stoi patrzoł sie na to . Teroz Burmistrz pewnikiem dostanie Pirsego Głogowianina Roku,a moze mu jesce pomnik postawiom nic nie wiadomo,jesce jedno miejsce zostało na rynecku zostało Jak mu juz postawio ten pomnik to niech se idzie na rente abo na inno jemeryture Hej Górol z Głogowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 14:47 Górol no co Ty;) basem przecia tera mają budować nad stawami gdziesik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górol z Głogowa Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 17:02 Ktosik tu pedzioł na forum że majom budowac basenik nad stawami. Toz to głupi jakiś wymyśloł zeby nad stawami budować basen.Tam woda tu woda.Zeby sie ludziska nie potopiły z ty uciechy A dutki majom na ten basenik czy ni majom?. Pewnikiem ni majom jak kazdy ,ale budować trza bo łobiecali. Siedze se teroz na tym rynecku w laptopika stukom,piwecko pijem i tak se myslem. Kaj to jest? Jo by se tyż chcioł choc malutki stawicek wyrychtowac koło moi chałupy,ale se tak myslem. Jak wybuduje stawicek to nie starcy na wungiel na zime i na nowe kierpce A taki gazda Kaźmierz z bacą Jantonim budujom se basenik za nase dutki i sie ciesom,a cało starsyzna mu wtóruje. Dobze ony gazdują cy nie.? Zimno sie robi,piwecko sie końcy,cichuśko, na rynecku nuda. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Satan of Swing Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 19:35 Było nie kupować laptopa i nie pić tyle piwa, to starczyłoby i na "stawicek" kolo domu i na węgiel na zimę:-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górol spod głogowa Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 19:49 Jesce mnie jakiś ceper podjurgoł na noc!!!! Jesce mnie łobudził!!! Laptopka to żem dostoł od mojego śwagra Jurusia Curusia spod Biołego Dunajca skąd żem sie przeprowadzioł tutej pod Głogów,a piwo se pije z umiarem juz od 60 roków dlo zdrowotności,jescem tutejsych ludzi nie ogarnął ale chyba nieżle oliwią Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głogovianka Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:25 te Górol spod samiuśkich Tater? a co powiesz o Głogoviankach? Krasne i czerstwe to dziewuchy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górol z Głogowa Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:52 Kto mie trąco po nocy? Jakoś jurno głogowianka mi sie przyśniła co mie dropała po zadni stronie. Głogowianki som śprytne,i zdrowe chocia bez majtek chodzo i to w zimie Oszczędzajo cy co? Zaprasom do moi koliby to sie lepi moze poznomy bo mi sie casami w nocy ckni. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głogovianka Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 22:31 a gdzie masz swoją chatke? pewnie tam pod lasem na górce? przyjde ale jak mnie zaprosisz na góralską herbatke:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 16:06 Obwodnica powinna zaczynać się wcześniej przy wjeżdzie od strony Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 20:10 Jechałem tą reklamowana obwodnicą - mój Boże - kiedy wreszcie będziemy planować drogi na paręnaście lat? Ta obwodnica ma po jednym pasie w każdą stronę! Na obwodnicy Pilzna jest to samo. Czy ktoś z projektantów takich dróg ma prawo jazdy? Niech spróbują w miarę szybko i bezpiecznie dojechać do Krakowa, najlepiej zimą,wyprzedzając te cholerne TIR-y! I jeszcze Ci idiotyczni policjanci stojacy nie tam gdzie jest naprawdę niebezpiecznie ale tam gdzie jest ograniczenie prędkości do 70km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanio Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:24 chłopie a po co Ci 2 pasy na takiej drodze? 2 pasy to będą na autostradzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Zadnych obwodnic dla Ropczyc,Jarosławia,Przeworska IP: *.hlrn.qwest.net 27.11.05, 04:53 Przeciez nie rozumiesz glupich polakow, matole. Oni nie chca zadnych obwodnic. Taki ten polski narod glupi. Zablokuja budowe mostu, drogi czy nowego skrzyzowania bo to jest niepotrzebne. Chyba dlatego nikt nie odwazyl sie nawet projektowac obwodnic z dwoma pasami w kazdym kierunku bo by ten glupi, zacofany ale papieski polski narod nigdy by nie pozwolil na taka obwodnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogi Re: Zadnych obwodnic dla Ropczyc,Jarosławia,Przew IP: *.dnet.pl / 80.51.180.* 27.11.05, 13:38 Panowie nie wybrzydzajcie.Ale faktem jest że te Obwodnice sa troche za ciasne.Projektowane bez rozmachu i tak jakby na teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ArtU Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 15:22 A wlasnie ze 2 pasy sa bardzo potrzebne , na tych 4-5 km mozna by wyminac knwoj tirow a tak to trzeba sie za nimi wlec. Jak juz sie wydalo iles tam milionow i zaoszczedzilo ok 30% to zamiast robic wysepki za te pieniadze od rzeszowa mozna bylo 2 pasy przygotowac !!! A tak to Niemiec, z Holendrem i szwadem na droge kase dali ale mnie nie do konca to odpowiada ...bo to troche marnotraswo czyjegos grosza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarosławianka Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.informel.pl 27.11.05, 15:03 Głogów ma obwodnice, a Jarosław to tylko nasze marzenie o takiej obwodnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrazony Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:39 A ja chce zapytac co za ch.. umiescil w polowie obwodnicy znak z odlegloscia do Radomia?!!! Niech kazdy kto tam jezdzi sprawdzi jaka odleglosc pokazuje ten znak... A nastepnie proponuje przejechac sie do nowej deby - tam odleglosc do Radomia wynosi 151km i jest prawdziwa... PS. Ciekawe czyj jest ten poldek stojacy juz 2tyg na pasie miedzy jezdniami za Glogowem. Projektanta?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Czy ta droga ma status Drogi Ekspresowej??? IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:31 Tak jak w temacie. Licze na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Czy ta droga ma status Drogi Ekspresowej??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 20:50 Jasne, że nie ma statusu drogi ekspresowej i mieć nie będzie! Taką drogą ma być 19-tka w kierunku Lublina (po dwa pasy ruchu, pas zieleni między jezdniami, bezkolizyjne węzły), ale jej budowa ma ruszyć dopiero za parę lat i w dużej części będzie prowadzona nowym śladem. Natomiast 9-tka ma być drogą główną a miejscami główną przyspieszoną z obwodnicami większych miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Czy ta droga ma status Drogi Ekspresowej??? IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:33 To droga do Lublina bedzie praktycznie jak autostrada, tylko bez oplat. Tak mam to rozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Czy ta droga ma status Drogi Ekspresowej??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 19:50 Tak. Natomiast różnica pomiędzy autostradą a drogą ekspresową sprowadza się do wielkości zajmowanego obszaru wokół jezdni, minimalnych dopuszczalnych promieni łuków oraz tzw. MOP: miejsc obsługi podróżnych z miejscami do parkowania i odpoczynku, telefonami alarmowymi etc. Opłaty nie są tutaj wyróżnikiem ponieważ przepisy dopuszczają pobieranie opłat na ekspresówkach. Jednak wszystko wskazuje, że w Polsce tylko, a dla innych aż autostrady będą płatne, natomiast drogi kategorii S bezpłatne. Pozdrawiam Podkarpacie z Lublina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VS Re: Czy ta droga ma status Drogi Ekspresowej??? IP: *.lublin.enterpol.pl 01.12.05, 14:53 Dodam jeszcze,że autostrada ma tzw pas awaryjny którego nie posiada droga ekspresowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Czy ta droga ma status Drogi Ekspresowej??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 18:31 Gość portalu: VS napisał(a): > Dodam jeszcze,że autostrada ma tzw pas awaryjny którego nie posiada droga > ekspresowa. tej, nie wprowadzaj ludzi w błąd! Oczywiście, że droga ekspresowa ma pas awaryjny (np S7-obwodnica Kielc czy Białobrzegów). Różnica jest, ale w szerokości tego pasa: A- 3 metry, S- 2,5m. Dla bardziej zainteresowanych tematem: www.drogi.com/akty_prawne/du43_430.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Czy ta droga ma status Drogi Ekspresowej??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 15:09 Droga ekspresowa posiada pas awaryjny jak również drogi serwisowe umożliwiające przeniesienie na nie ruchu lokalnego np ciągników i okolicznych mieszkańców. Oby jak najszybciej powstałą S17, uważni mogą nawet zobaczyć jej przyszły przebieg w okolicy budowanej właśnie stacji BP kilkanaście km za Rzeszowem w stronę Lublina (słupki na polach). Według planów GDDKiA już za 1,5roku ma ruszać budowa ekspresowej (dwujezdniowej) obwodnicy Sokołowa Młp. Oby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq Re: Czy ta droga ma status Drogi Ekspresowej??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:25 9 ma w przyszłości być ekspresową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Czy ta droga ma status Drogi Ekspresowej??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:30 A gdzie kolega to wyczytał? Nie ma takich planów, ostatecznie będzie to droga główna a miejscami główna przyspieszona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obraz Re: Czy ta droga ma status Drogi Ekspresowej??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:41 A ja chce zapytac co za ch.. umiescil w polowie obwodnicy znak z odlegloscia do Radomia?!!! Niech kazdy kto tam jezdzi sprawdzi jaka odleglosc pokazuje ten znak... A nastepnie proponuje przejechac sie do nowej deby - tam odleglosc do Radomia wynosi 151km i jest prawdziwa... PS. Ciekawe czyj jest ten poldek stojacy juz 2tyg na pasie miedzy jezdniami za Glogowem. Projektanta?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walec Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 21:06 ropczyce 2008, jaroslaw 2010 przeworsk nigdy!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kil Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 09:16 A ja chce zapytac co za ch.. umiescil w polowie obwodnicy znak z odlegloscia do Radomia?!!! Fakt na znaku jak byk jest 139 kilometrow. Brawo trzeba wyslac do tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 21:51 jakis n.e.d.o.j.e.b.ek. i siedzi teraz cicho bo mu wstyd. ale droga jest fajna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsa Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 21:28 Przegiecie, przeciez do Radomia jest około 190km, wiec drogowcy sie popisali.Ale poldek zniknął :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Głogów ma obwodnicę IP: *.stb.ubr01.dals.blueyonder.co.uk 22.12.05, 21:36 lurum.fm.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arTU Re: Głogów ma obwodnicę ale nieodsniezone miasto IP: 213.241.95.* 23.12.05, 14:02 TAAAK obwodnica jest..ale za to jest tez pelno sniegu na przelotowej ( bylej glownej) ulicy...Jezdzi sie tragiczne Odpowiedz Link Zgłoś