Gość: Mądrala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 18:37 Czy w naszym pięknym kraju będzie wreszcie normalnie. Gdzie te nasze pieniądze ze składek zdrowotnych idą? I co wreszcie się okaże, że mamy się leczyć prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pasikonik Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 21:27 Z tych wypowiedzi dyrektorów szpitali wynika,że nie jest znowu tak żle ze szpitalami w Rzeszowie. Chyba oni najlepiej wiedzą co im trzeba, i skoro tak mówią to tylko być zadowlonym, ale mówię to jako pacjent,a nie lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 08:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 09:25 Kolejny cud dziennikarski wybitnej znawczyni przedmiotu redaktor A.Gorczycy:cyt. "Nieco gorzej wygląda kontrakt na hospitalizację, ale mamy obiecane, że w ciągu roku Fundusz będzie nam dokładał pieniędze - mówi Bernard Waśko, dyrektor Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego w Rzeszowie. W szpitalu większy kontrakt podpisano m.in. na kardiologię, kardiologię inwazyjną i ortopedię." Jest to cud szczególny w aspekcie zlikwidowania w 2004 w szpitalu na Szopena ortopedii". Socrealizm - tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgredek Re: Pacjentom ma być lepiej IP: 213.25.45.* 05.12.05, 11:51 Niektórym w ich ciasnych główkach nie może się pomieścić, że COŚ MOŻE BYĆ LEPIEJ! A winny jest dziennikarz, bo ZACYTOWAŁ (b.trudne słowo!!!) dyrektora szpitala. To trudne - rozdzielić opinię dziennikarza od informacji, a także od cytatu rozmówcy. Ale zanim się coś powie (napisze) trzeba pomyśleć!!! TO NAPRAWDĘ NIE BOLI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Blędny cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 17:12 To nie socrealizm tylko dziennikarzom w Rzeszowie mylą się nagminnie szpitale. Dlatego dziennikarz błędnie zacytował wypowiedz innego dyrektora (pewnie pomylił dyrektorow ze szpitalami). Oddział ortopedii, kardiologii i kardiologii inwazyjnej jest u dyr. Solarza kierującego Szpitalem Woj. nr 2 (czyli na górce) a nie u dyr. Waśki, ktory kieruje Wojewodzkim Szpitalem Specjalistycznym im. Chopina (dawnym Szpitalem Wojewodzkim nr 1). Świadczy to o duzej nierzetelności dziennikarzy w przekazywaniu informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:17 Dziennikarza obowiązuję rzetelność i pisanie prawdy, jeżeli myli się on w tak ważnych faktach - nie zapomnij o medialnym skandalu w czasie likwidowania ortopedii na Szopena, to jak należy traktowac i inne ionformacje pisane przez tego dziennikarza. Pani Gorczyca napisała malutki artykulik pod tytulem "Dyrektor nagrodzony" - Waśko został wg niej laureatem IPiSS. Natomiast wg organizatorów konkursu to nie Waśko jest laureatem tylko Szpital, a dodatkowo co ciekawe na podstawie tylko wypełnionej odpowiednio ankiety. I gdzie rzetelność Pani Gorczycy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.rsk.pl / *.rsk.pl 05.12.05, 13:32 2,500 zł rocznie mi potrącają na ubezpieczenie do lekarza nie chodzę ,a gdybym chciał jakieś konkretne badanie np rezonans zaraz szuka się wykrętu typu a po co mam 56 lat i co mi z tego ubezpieczenia,za dentyste płać ,za tą kase rocznie to ja bym decydował jakie badanie sobie wykonać a tak to mnie odpychają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.rzeszow.mm.pl 05.12.05, 23:42 Czy chciałbyś również decydować, jak wybudować most na Wisłoku? Znasz się na tym? To skąd wiesz, jakie badanie masz sobie wykonać? Nigdzie na świecie nie jest tak, że pacjent decyduje o badaniach a ubezpieczyciel płaci. Czy zdajesz sobie sprawę, jakie bzdury wypisujesz? To jest właśnie omunistyczna mentalność- "mi się należy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.rsk.pl / *.rsk.pl 05.12.05, 13:35 ma być-lepiej nie mówić to teoria,ja jestem chora i do neurologa czekam miesiąc,można wcześniej umrzeć,za komuny było w tum temacie bez porównania mam 55 lat i wszędzie mnie zbywają mówią ,ze kolejka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.rzeszow.mm.pl 05.12.05, 23:46 We wszystkich krajach Europy Zachodniej, znacznie bogatszych od Polski, gdzie lekarze, a także cały personel zarabia 5 razy tyle (lub więcej), a składkę ubezpieczeniową płaci się wyższą- na wizytę u specjalisty czeka się od 2 do 5 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bis Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 22:40 Oby faktycznie tak było, Odpowiedz Link Zgłoś