Dodaj do ulubionych

Pacjentom ma być lepiej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 18:37
Czy w naszym pięknym kraju będzie wreszcie normalnie. Gdzie te nasze
pieniądze ze składek zdrowotnych idą? I co wreszcie się okaże, że mamy się
leczyć prywatnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pasikonik Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 21:27
      Z tych wypowiedzi dyrektorów szpitali wynika,że nie jest znowu tak żle ze
      szpitalami w Rzeszowie. Chyba oni najlepiej wiedzą co im trzeba, i skoro tak
      mówią to tylko być zadowlonym, ale mówię to jako pacjent,a nie lekarz
    • Gość: miki Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 08:12
    • Gość: nemo Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 09:25
      Kolejny cud dziennikarski wybitnej znawczyni przedmiotu redaktor
      A.Gorczycy:cyt. "Nieco gorzej wygląda kontrakt na hospitalizację, ale mamy
      obiecane, że w ciągu roku Fundusz będzie nam dokładał pieniędze - mówi Bernard
      Waśko, dyrektor Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego w Rzeszowie. W
      szpitalu większy kontrakt podpisano m.in. na kardiologię, kardiologię inwazyjną
      i ortopedię." Jest to cud szczególny w aspekcie zlikwidowania w 2004 w szpitalu
      na Szopena ortopedii". Socrealizm - tak trzymać.
      • Gość: Zgredek Re: Pacjentom ma być lepiej IP: 213.25.45.* 05.12.05, 11:51
        Niektórym w ich ciasnych główkach nie może się pomieścić, że COŚ MOŻE BYĆ LEPIEJ!
        A winny jest dziennikarz, bo ZACYTOWAŁ (b.trudne słowo!!!) dyrektora szpitala.
        To trudne - rozdzielić opinię dziennikarza od informacji, a także od cytatu
        rozmówcy. Ale zanim się coś powie (napisze) trzeba pomyśleć!!! TO NAPRAWDĘ NIE BOLI.
        • Gość: Pacjent Blędny cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 17:12
          To nie socrealizm tylko dziennikarzom w Rzeszowie mylą się nagminnie szpitale.
          Dlatego dziennikarz błędnie zacytował wypowiedz innego dyrektora (pewnie
          pomylił dyrektorow ze szpitalami). Oddział ortopedii, kardiologii i kardiologii
          inwazyjnej jest u dyr. Solarza kierującego Szpitalem Woj. nr 2 (czyli na górce)
          a nie u dyr. Waśki, ktory kieruje Wojewodzkim Szpitalem Specjalistycznym im.
          Chopina (dawnym Szpitalem Wojewodzkim nr 1). Świadczy to o duzej nierzetelności
          dziennikarzy w przekazywaniu informacji.
        • Gość: nemo Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:17
          Dziennikarza obowiązuję rzetelność i pisanie prawdy, jeżeli myli się on w tak
          ważnych faktach - nie zapomnij o medialnym skandalu w czasie likwidowania
          ortopedii na Szopena, to jak należy traktowac i inne ionformacje pisane przez
          tego dziennikarza. Pani Gorczyca napisała malutki artykulik pod
          tytulem "Dyrektor nagrodzony" - Waśko został wg niej laureatem IPiSS. Natomiast
          wg organizatorów konkursu to nie Waśko jest laureatem tylko Szpital, a
          dodatkowo co ciekawe na podstawie tylko wypełnionej odpowiednio ankiety. I
          gdzie rzetelność Pani Gorczycy ?
    • Gość: pacjent Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.rsk.pl / *.rsk.pl 05.12.05, 13:32
      2,500 zł rocznie mi potrącają na ubezpieczenie do lekarza nie chodzę ,a gdybym
      chciał jakieś konkretne badanie np rezonans zaraz szuka się wykrętu typu a po
      co mam 56 lat i co mi z tego ubezpieczenia,za dentyste płać ,za tą kase rocznie
      to ja bym decydował jakie badanie sobie wykonać a tak to mnie odpychają.
      • Gość: rzeszowiak Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.rzeszow.mm.pl 05.12.05, 23:42
        Czy chciałbyś również decydować, jak wybudować most na Wisłoku? Znasz się na
        tym? To skąd wiesz, jakie badanie masz sobie wykonać? Nigdzie na świecie nie
        jest tak, że pacjent decyduje o badaniach a ubezpieczyciel płaci. Czy zdajesz
        sobie sprawę, jakie bzdury wypisujesz? To jest właśnie omunistyczna mentalność-
        "mi się należy".
    • Gość: ala Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.rsk.pl / *.rsk.pl 05.12.05, 13:35
      ma być-lepiej nie mówić to teoria,ja jestem chora i do neurologa czekam
      miesiąc,można wcześniej umrzeć,za komuny było w tum temacie bez porównania mam
      55 lat i wszędzie mnie zbywają mówią ,ze kolejka
      • Gość: rzeszowiak Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.rzeszow.mm.pl 05.12.05, 23:46
        We wszystkich krajach Europy Zachodniej, znacznie bogatszych od Polski, gdzie
        lekarze, a także cały personel zarabia 5 razy tyle (lub więcej), a składkę
        ubezpieczeniową płaci się wyższą- na wizytę u specjalisty czeka się od 2 do 5
        miesięcy.
    • Gość: Bis Re: Pacjentom ma być lepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 22:40
      Oby faktycznie tak było,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka