Dodaj do ulubionych

ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 14:25
Nie wiem dlaczego non stop w tej NIBY obiektywnej gazecinie pisze się o
Radiu Maryja i non stop szuka sie jakis wydumanych psełdo faktów. Radio
Maryja tak samo ja radio Zet czy RMF jest może i nie doskonałe i nie
wszystkich swoimi programami zadowoli.Tak samo jak inne rozgłośnie ma prawo
mieć swoje sympatie polityczne. Ale GW .nie moze strawić że jest jeszcze ktoś
kto ma inne zdanie jak ta gazecina .Panowiez AGORY jest demokracja i wolny
rynek i to ze nie jesteście juz monopolistą w informacji i kształtowaniu
opini społeczeństwa to WASZA wina bo jak co jakiś czas oszukaliści swoich
czytelników lub na siłę wtłaczacie im swoje poglądy to musieliści ponieść
klęskę i ubywa wan czytelników. Zreszta może już minął was czas i musicie to
zrozumieć że jak nie poszanujecie prostego człowieka to ta garstka
intelektualistów ekonomicznie puści was z torbami.Odpowiem wam słowami byłego
waszego Naczelnego A,Michnika tak jako dpowiedział w sprawie
gen .Jaruzelskiego :--
Obserwuj wątek
    • psotka78 Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. 09.12.05, 14:36
      w jednym masz racje....nikt nikomu nie rozkazuje sluchac RM.... ale skoro
      powolujesz sie na demokracje ...to nie zapominaj , ze kazy ma prawo do wlasnych
      opinii :) smiem tez watpic, ze RM odebralo sluchaczy radiom zet i rmf, czy tez
      czytelnikow agorze i wyborczej...
      a propos sympatii politycznych...hm... nawet glemp jest przeciwny mieszniu
      polityki z religia... wiec??? skoro glowa kosciola polskiego a nawet sam papiez
      to neguja? pozdrawiam :)
      • Gość: * Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 14:47
        Na łagodnego psa nikt kija nie bierze
    • p.bala Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. 09.12.05, 15:24
      Słusznie!
      ci masoni od michnika i komuniści od sorosa w połączeniu z syjonistami z
      brukseli chcą nasz wolny naród wyniszczyć. i tylko ojciec dyrektor i my - jego
      słuchacze bronimy polskości przed zalewem zła i euro, za które chcą nas wykupić
      jak za srebrniki. a bronić tego będziemy do ostatniej kropli krwi. i żaden
      michnik, kuroń czy inny biedroń nas nie zwycięży!!
      • oneway9 Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. 09.12.05, 15:35
        ty sie wez do roboty, bo uczyc sie nie chcialo, ani pracowac sie nie chce, bo
        to jest to co laczy sluchaczy RM, rasie tylko po socjale umiecie wyciagac i
        definiowac co sie wam nalezy!!!, a nic sie wam nie nalezy!!! i prosze mi tu
        nardu, do ktorego sie zaliczam nie mieszac w te sprawy i nie ratowac bo pojecia
        nie macie o niczym!!! ani o gospodarce, ani o polityce, tylko gadac potraficie
        i uzalac sie i zabierac innym
        • Gość: bowryj Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: *.res.pl 09.12.05, 15:39
          bo będziecie mieć z nami do czynienia: forum.emiasto.com.pl/files/PMB.JPG
          • Gość: jedna na milion Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: *.res.pl 09.12.05, 15:41
            forum.emiasto.com.pl/files/PMB.JPG
            • comsi Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. 09.12.05, 17:44
              RM to kupa mocherowych bereciarek, które tylko by lamentowały (oczywiście tylko
              nad sobą !).
              Och przepraszam, nie tylko nad sobą, ale i nad "biednym" Rydzykiem.
        • p.bala Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. 09.12.05, 17:58
          weź ty sobie ten swój aksamitny kapelusz wsadź na głowę i won stąd!! nie chcemy
          cie tutaj w NASZYM kraju!!
          • ichi.aour Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. 09.12.05, 22:48
            Ooo, to jest Pana więcej? A w jakimże to kraju Pan żyje? Domniemywam, że jakiś
            Neverland?
    • Gość: MAD. Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:45
      Własnie po wpisach zwolenników GW widac jacy to inteligentni i wykształceni
      EUropejczycy ? __prymitywne zarozumiałe i zapatrzone tylkow kasę towrzycho .
      Taki są efekty 15.lat propagandy GW.
    • Gość: BACA. Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 09:51
      W dzisiejszym wydaniu też nasmarowane o tym jaki to ten o.Rydzyk
      paskudny.Debilstwo i zaprzaństwo tych pajacy co nazwali sie dziennikarzamiz GW
      już dochodzi do zenitu.Poprostu kupa zfrustrowanych pijaczków nie moze juz
      wytrzymać żeby co dziennie coś nie napisać o Radiu Maryja poprostu
      świry!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: maksiu Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: *.univ.rzeszow.pl / *.univ.rzeszow.pl 10.12.05, 12:45
      Po prostu zazdroszczą o.Rydzykowi, że od Boga dostał ogromny talent menadżerski
      i stworzył medium, które jest najbardziej suchanym radiem w Polsce.
    • Gość: Sam Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 15:09
      Właśnie to ich piecze i to ich boli dlatego tak plują zułcią.
    • Gość: koloo Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: *.244.155.90.wifi155.tnp.pl 10.12.05, 15:42
      ostatnio 2 moherowe berety mówiły" te araby to sa dopiero żydy"-RM uczy!!
    • Gość: mohero Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: *.244.155.90.wifi155.tnp.pl 10.12.05, 15:44
      oj pawełku kształcisz sie na mecenasa a na ta sekte dales sie nabrac-wstyd!!!
    • Gość: ert Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: *.244.155.90.wifi155.tnp.pl 10.12.05, 15:50
      wlasnie dobrze to nazwales.RM to jest wlasnie sekta!!!!!!!!!dziwicie sie
      dlaczego smieja sie z tego radia?????Ludzie zawsze smiali sie z glupoty
    • Gość: OBIEKTYWNY. Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: 80.48.248.* 11.12.05, 16:18
      Radio Maryja jest i będzie!!!!-
      • p.bala Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. 11.12.05, 16:29
        Radiom Maryja jest jedynym polskim radiem przeznaczonym dla prawdziwych
        Polaków,a nie dla jakichś europejskich piesków albo innych zaprzańców!! Tylko
        tam można usłyszeć prawdziwe wiadomości, a nie przeinaczone przez
        wspólpracowników Urbana jak to jest w innych radiach albo w telewizji - podobno
        - publicznej!!
        • Gość: krytyk Radiomaryjna sekta medialna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 18:08
          Radiuo maryja - jejj strukura i organizacja - to sekta maedialna o doskonałej
          wprost organizacji i pomysle na funkcjonowasnie. "Golenie" starych dziadków z
          kasy - to wprost prepetum mobile :)
          Guru Rydzyk - geniusz manipulacji i prania brudnych pieniędzy stal się idolem
          milionów "odrzuconych" dziadków i babek. Feacet mi się bardzo podoba - stawiał
          na ZCHN - poniósł porażkę, promował AWS - dał dupy , postawił na LPR - klapa
          totalna. Aż wreszcie postawił na PIS - i totalny sukces - wprowadził swoją
          sektę do władzy. Kształci nowe kadry sekciarskich janczarów, mimo krymialnego
          antyusemityzmu zyskal poparcie poważnych polityów.
          Tak - macie rację - nalezy odpieprzyc sie od radia maryja - bo inaczej moze sie
          to skończyć żle dla niejednego malkontenta - przecież służby "krwwego ludwika"
          z pewnością zbiorą się za ochronę goności i czci "ojca dyrektora" . W imię
          miłości bliźniego i postepującej demkratyzacji życia. A kto sie nie chce
          demokratyzować .... tego do obozu- gdzie go przerobią na czciciela ojca
          dyretora :)
        • Gość: 303 Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: *.spektrum.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 00:21
          Cos Ci powiem "prawdziwy"polaku spierd...
    • Gość: beret Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: 80.244.137.* 11.12.05, 20:34
      rydzyk -fizyk :)
    • Gość: BAŁAGAN Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: 80.244.137.* 11.12.05, 20:46
      ostatnio staje się modne słuchanie tej czadowej rozgłośni,można tam niezle z
      nich pośmiać:):)To lepsze niż oglądanie TV czy chodzenie na spektakle kabaretowe
      :):)
    • Gość: dor_otka Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: *.244.155.35.wifi155.tnp.pl 11.12.05, 20:54
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=33031715
      proszę o komentarz wszystkich wiernych słuchaczy. To ma być rozgłośnia
      katolicka??????
      • andrzejusa Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. 11.12.05, 21:30
        ludziska! co sie dzieje?
        ojciec w niebiosach , ojciec swiety , ojciec rydzyk no i jeszcze
        wlasny ojciec ,
        nie za duzo tych ojcow? , i ktory z nich jest najwazniejszy?
        dla beretow ojciec rydzyk , to pewne
        pomyslcie biedni wielbiciele ojca rydzyka , co na to ojciec w
        niebiosach?, jezeli potraficie logicznie myslec?
        ja tam wole byc polsierota!
    • adam_west Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. 12.12.05, 00:15
      www.mfoto.pl/uploads/1010/36b86104b7.jpg
      :-)
    • Gość: Zgredek Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: 213.25.45.* 12.12.05, 11:00
      PseŁdointeligent se powinien kupić słownik. Tylko taki duży, żeby bylo w nim
      słowo PIEPSZ.
      Chociaż z drugiej strony trudno się dziwić - przez radio (nawet Maryja)
      ortografii nie WYUCZOM.
    • diaana Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. 12.12.05, 11:22
      Jedyna katolicka Tv!!!!!TV TRWAM
    • moa_anbessa w RADIU MARYJA chodzi o nienawiść rasową 12.12.05, 11:57
      jej szerzenie w Polsce jest niezgodne z konstytucją. Organy Państwa mają
      obowiązek natychmiastowego przeciwdziałania łamaniu konstytucji. JAko ze radio
      poprzez konkordat jest spod prawa polskiego wyłączone, dzieje się co dzieje.

[ks. Rydzyk, dyrektor RM:] „Pan Nikolski wszedł do Sejmu z mniejszości
      ukraińskiej, trzeba to pamiętać, i nie wiem, czy mu tak zależy na narodzie
      polskim (…) Ja nie jestem, broń Boże, przeciwko narodowi ukraińskiemu, tylko,
      że to może być wyjaśnieniem dla pewnych działań pewnego człowieka” (10.03.2003)

[ks. Rydzyk:] „Ja to nazywam aj waj szalom. Widać, że to jest religia handlowa.
      To jest handel, a nie religia w Boga” (20.08.2002)

[ks. Bajda, stały współpracownik RM:] „Metoda walki dywersyjnej, droga
      podstępu, rozkładu wewnętrznego, maskowania istotnych celów, została z całą
      precyzją zastosowana przez Hitlera, a także bolszewików, w ogóle socjalistów.
      Rewolucja ustrojowa, ustrojona w barwy mesjanizmu światowego wiąże się w
      szczególny sposób z epoką Manifestu Komunistycznego. Element mesjanizmu
      pochodzi oczywiście z judaizmu, ale w mistyce rosyjskiej znalazł podatny grunt
      dla zaszczepienia i rozwoju. Oczywiście, już masoneria w wieku XIX planowała
      zlikwidowanie państw narodowych i stworzenie w dalszym planie rządu światowego”
      (1.09.2001 - dalej ksiądz cytuje obszerne fragmenty ze starszych i nowych
      książek antysemickich)

[ks. Cydzik:] „Kampania, jaką święty Maksymilian [Kolbe] w swoim „Małym
      Dzienniku” robił po to, żeby wspierać polski przemysł, polskie rolnictwo:
      [hasło] „kupuj u swojego” – i to nie był antysemityzm, to był przejaw pewnej
      integracji społecznej, też dążenia do tego, żeby naprawić polską gospodarkę,
      byt polskich kupców, polskich konsumentów”8 (11.06.2002).

[ks. Szczęsny, współpracownik RM:] „Przynależność do takiej organizacji, jak
      Fundacja Batorego,9 – chociaż ona jest bogata, bo Soros jest człowiekiem jednym
      z najbogatszych w świecie, zresztą, według tego, co wiem, dorobił się na narko-
      mafii – przynależność do takiej Fundacji Batorego (…) – to nie do
      zaakceptowania z punktu widzenia katolickiego: materialistyczna koncepcja
      człowieka, sam panteizm, który jest widoczny. I Soros, on mówi „jestem Bogiem”.
      I w ogóle ta działalność, którą wspiera, no ta fundacja, na co pieniądze idą,
      to my wiemy: idą na aborcję, idą na te wszystkie inne. No oczywiście, czasem
      jakąś [dotację] dostanie naiwna organizacja typowo kościelna, [ale tylko] parę
      groszy, powiedzmy sto złotych, a sto tysięcy idzie na środki antykoncepcyjne,
      na demoralizację (…)” [współprowadzący audycję, ks. Gonczaruk:] „Aczkolwiek ma
      silne agendy działające w Polsce, bardzo prężne. I też poprzez prasę i media
      jest wciąż nagłaśniana i ona steruje tymi… tymi rzeczywistościami” [ks.
      Szczęsny:] „To jest [organizacja] masońska, na pewno, tu nie ma najmniejszej
      wątpliwości” (20.02.2003)

[dialog między słuchaczką a stałym pracownikiem RM, ks. Mojem:] „Wałęsa jak
      objął urząd [prezydenta], to przyjmował telefony. Bardzo chciałam się wtedy
      dodzwonić, żeby oczyścił Polskę z różnych [ludzi] innego pochodzenia i z innych
      krajów, narodowości. Tego nie podpowiedziałam, [ale] mógłby sam o tym pomyśleć
      (…) Ja toleruję Żydów, Niemców - niech on mi buty szyje taniej, jesionkę, - ale
      niech on się nie wpycha do mojego rządu. Ja pamiętam w 1956 r., kiedy Gomułka
      przyszedł, to on oczyścił Polskę 10. Moja koleżanka z pracy wyjechała do
      Izraela. Uważałam, że w Polsce Żydów prawie nie ma, [ale] mam taki wykaz, gdzie
      [jest napisane, iż] w pierwszym parlamencie po objęciu władzy przez pana
      Wałęsę, [jedynie] był co siódmy Polak. Paru Niemców, a większość Żydów (…) Za
      jego [rządów] cała masa Żydów przyjechała do Polski, a tamci [polscy emigranci
      polityczni z lat 80-tych] do tej pory nie mogą wrócić(…) A ja bym ich [Żydów]
      przede wszystkim zmusiła do wrócenia do swoich nazwisk, bo pozabierali polskie
      nazwiska” [podsumowanie ks. Moja:] „Czyli mamy stawać w prawdzie” (18 01.2003)

[wypowiedź słuchacza:] „Polska zniewolona, bo ludzie są naiwni, wierzą tym,
      którzy ich zniewalają. Ci, co zdobyli Jerozolimę mają jedną zasadę: panować
      albo burzyć. Jest naród, który chce zapanować nad światem za wszelką cenę”
      (2.01.2003)

[słuchacz, w rozmowie z ks. Cydzikiem:] „Oni [komuniści] wypowiadali się za tą
      koncepcją, która potem przyjęła formę Judeopolonii - i to samo było w Rosji,
      też zostało przyjęte, i zostały zdeformowane te idee społeczne w kierunku
      realizacji interesów jednej grupy narodowościowej [Żydów]. Na przykład,
      wymordowanie 6 milionów chłopów w Rosji11 nie leżało w żaden sposób w hasłach
      socjalizmu, czy komunizmu, natomiast w Talmudzie chłopi są jednym z najgorszych
      gatunków ludzi, więc trzeba ich wymordować – i zostało to zrealizowane”
      (16.06.2002)

[słuchacz:] „Przecież cały rząd jest żydowski (...) W [komunistycznym] Urzędzie
      Bezpieczeństwa kto był? 90% to byli Żydzi. W Rosji w NKWD kto Polaków mordował?
      Żydzi! Tego się nic nie mówi, to każdy się boi!” [odpowiedź prowadzącego, ks.
      Cydzika:] „Myślę, że akurat w Radio Maryja te tematy podejmujemy, przypomnę
      chociażby audycje z panem profesorem Jerzym Robertem Nowakiem i jego
      [publikacje] na te tematy: ‘Kogo powinni przeprosić Żydzi’, również ‘Zbrodnie
      przeciwko narodowi polskiemu’ itd. Myślę, że tylko w niektórych mediach ten
      temat jest niebezpieczny, czy może niewłaściwy. A druga sprawa - ciągle musimy
      poszukiwać, widzieć ofiary, widzieć zło, natomiast nie możemy wzbudzać
      niechęci, ale prawda historyczna i ta prawda moralna musi oczywiście być tutaj
      podkreślana, bo jesteśmy to winni tym, którzy cierpieli i ich rodzinom.
      Oczywiście zgadzamy się z panem” (10.02.2003)

[słuchaczka:] „W tym roku 250 tysięcy Żydów ma przybyć do Polski w celu
      osiedlenia się. Rząd polski będzie tym ludziom dawał zapomogi, a nie Polakom
      (...) Ci nie-Polacy, którzy nami rządzą...” [odpowiedź prowadzącego ks.
      Rydzyka:] „Dziękuję, serdecznie pozdrawiam. Trudno powiedzieć czy to nie
      Polacy” (15.02.2003).

[słuchaczka:] „A przecież ostatnie wybory prezydenckie. Przecież ten właśnie
      prezydent mówił wprost już: Polska dla wszystkich, ale nie dla Polaków. [...] I
      to realizuje konsekwentnie, z żelazną konsekwencją." [prowadzący ks.
      Szczęsny:] "Pani Aniu, gdyby pani startowała do Sejmu, ja bym na panią
      głosował!" (19.02.2003)

[słuchaczka:] „Chciałam powiedzieć, jak byłam parę lat temu w Jerozolimie w
      Izraelu i w Tel Awiwie mówił taki stary polski Żyd, mówi: [że] jest nieprawdą,
      że zginęło [Żydów] 3 mln, ani nie jest prawdą, że zginęło ich 6 mln, bo oni tak
      mówią, po prostu zginęło ich 1,4 mln w Polsce. A że po prostu taka sumę podają:
      3 mln – dlatego, żeby dostać jak największe odszkodowanie od światowej
      federacji takiej, co dają odszkodowania po wojnie, tak dokładnie nie
      zapamiętałam tej nazwy. (...) oni to robili celowo i dostali odszkodowanie -
      ten Żyd mówił - za Polskę i za Żydów 700 mld dolarów, to są kolosalne sumy i po
      prostu, mówi, żaden z Polaków, nawet jednego Polaka, nawet połowy Polaka nie
      było tam, na tej komisji światowej, tylko sami Żydzi, oni te 700 mld dolarów
      przywłaszczyli sobie i nawet się nie przyznali do tej pory. Tak że to jest
      naród bardzo taki po prostu... (...) jak oni potrafią siebie po prostu
      wywyższyć!, W Jedwabnym nie zginęło ich 1,4 mln w tej stodole, bo przecież to
      nie ma takich stodół, to w ogóle się w głowie nie mieści - tam było 140 tys.
      Podobnież, 120 tys., nie mogło być więcej, to jest największa ilość, jaka mogła
      być”. [o. Cydzik:] „No, to taka liczba jest oczywiście, że przesadzona [...
    • Gość: Jasio Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 14:29
      Wiesz co jest wkurzajace w RM? To ze oni moga krytykowac, mzieszac z blotem kogo
      im sie podoba (przyklad Owsiaka), ale jak ktos (np. TVN) zaczyna im wytykac to
      juz wielka tragedia i jakie to RM jest pokrzywdzone.
    • Gość: Ktoś. Re: ODPIEPSZCIE SIĘ OD RADIA MARYJA. !!!!. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 14:33
      To co tutaj zamieściłes to zwykła socjotechnika .Polga to na tym ze w radiu
      które pracuje przy tzw. otwartym mikrofonie z słuchaczami taki dialog jest
      normą. Natomiast ty zrobiłeś z tego zbitkę i i myslisz ze nikt nie wiejak to
      prymitywnie skonstruowałes.Taki dialog nie swiadczy o łamaniu prawa lecz
      dowodzi ze radio jest otwarte na słuchacza i nie toleruje poprawności
      politycznej typu trzymania słuchacza na lini po za anteną i urabianie dialogu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka