Dodaj do ulubionych

Brawo dla debili z SN

23.12.05, 15:16
Na wszystkich forach regionalnych już mówi się o rzekomym rozbiorze
Podkarpackiego i Podlaskiego - brawo! Głupia plotka kretynów z SN poszła w
Polskę. Poczytajcie forum Białystok, Olsztyn, Kielce, Lublin i inne. Jak
naprawdę zaczną coś likwidować to podziękujemy SN za podsunięcie pomysłu.
Obserwuj wątek
    • prawdziwy.polak Re: Brawo dla debili z SN 23.12.05, 16:04
      Brawo, rozsiewajcie dalej chore plotki. W końcu naprawdę nas zlikwidują.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=33884963
      • Gość: bona Re: Brawo dla debili z SN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 16:38
        A mnie się wydaje, że właśnie na odwrót. Dobrze, że o tym się pisze, bo dzięki
        takiemu nagłośnieniu może ktoś poszuka innych pomysłów na zaistnienie, a nie
        poprzez likwidację województwa.
    • Gość: Gość Re: Brawo dla debili z SN IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 23.12.05, 16:56
      To tego szmatławca jeszcze ktoś czyta?
      • miro-cin40 Ludzie!!! Jakie inne województwo w tym miejscu ??? 23.12.05, 17:04
        Czy wy nie macie/do pismaków/ innych problemów do robienia wierszówek????
        A zajmijcie się podsuwaniem pomysłów,projektów na wykorzystanie środków
        unijnych.Piszcie o nietrafionych pomysłach,przeszkodach w realizacji inwestycji.
        Ja wiem że to trzeba ruszyć dupska zza biurek.Bo o likwidacji można -BIURWY
        jedne- bez opuszczania ciepłych pokoi.Skoro jesteście pismem regionalnym to
        zajmijcie się sprawami o mniejszym zasiegu.
        • Gość: Helios Troska o zdrowie prawdziwego polaka IP: *.rzeszow.mm.pl 23.12.05, 20:08
          Strach i zgroza wejśc na stronę internetową rzeszowskiego oddziału "Gazety
          Wyborczej"! Co raz pojawia się jakiś nieobliczalny furiat, lub ten sam człowiek
          używa kilku zmiennych pseudonimów?...Po Rohanie, zaczyna "królować" gość
          nazywający się "prawdziwym polakiem"... Biorąc pod uwagę fakt, że nawet w
          okresie Świąt Bożego Narodzenia nie ma innego określenia dla swoich adwersarzy,
          jak ty debilu! - nieulega wątpliwości, w jakim świetle chce przedstawić
          prawdziwych Polaków! Ponadto, ma poroniony sposób rozumowania. We wszystkich
          możliwych wątkach obśmiewa i bagatelizuje sprawę ewentualnej likwidacji
          województwa podkarpackiego. Teraz nerwy mu puszczają i wyzywa od debili
          dziennikarzy "Super Nowości. Za to, że jego zdaniem - wywołali temat likwidacji
          województwa - więc tym samym jak podkartpackie zlikwidują, będzie to wina tylko
          i wyłącznie SN???!!! Człowieku - prawdziwy polaku - proszę Cię, lecz swoje
          zdrowie, bo prosic Pana Boga o rozum, w Twoim przypadku już na pewno za późno!
          Nie tylko SN, lecz wszystkie gazety świata mogą o tym pisać lub nie pisać, ale
          na pewno nie będzie to miało wpływu na decyzję, kilku debili, będących przy
          władzy!!! Ja tego pismadła nie czytam i Ty zrób podobnie, to unikniesz stresów.
          Prawda jest taka, że większość mieszkańców Rzeszowa i województwa, niepokoją
          FAKTY opóźnienia nadania stolicy województwa miana metropolii, jak również
          zakusy w kierunku likwidacji znaczących instytucji, czy strategicznych zakładów
          pracy. Nawet fakt, że nie wyrażono zgody na poszerzenie Rzeszowa o wcześniej
          zatwierdzonne podrzeszowskie miejscowości, a zgodzono się na przyłączenie
          części Przybyszówki, Słociny i Załęża, a także nie zgodzono się na utworzenie
          Podkarpackiej Energetyki - musi wzbudzać niepokój! Tak jest i niezależy to od
          tego, co na ten temat "tworzą" pismacy z "Super Nowości"! Gdzie Ty człowieku
          mieszkasz?... Co to za łaska, że zatwierdzono fakt przynależności do Rzeszowa
          Słociny, Załęża i części Przybyszówki?! Zatwierdzono formalnie, bo są one przez
          ogół mieszkańców Rzeszowa traktowane, jako dzielnice miasta!!! prawdziwy
          polaku - nie myśl, że wszyscy Polacy to debile. Wystarczy, że Ty nim jesteś!!!
          Przy tak chorym z nienawiści mózgu, przestań czytać gazetę o takim poziomie
          intelektualnym, jak "Super Nowości"!!!A tak nawiasem mówić, ten dziennik,
          powinien Ci ufundować Nagrodę Specjalną za uważne czytanie tego, cokolwiek oni
          wymyślą w równie chorych umysłach!!!
          • kmd_rohan Re: Troska o zdrowie prawdziwego polaka 24.12.05, 10:13
            Jeżeli masz coś do mnie, @Helios, to wal śmiało na priv.
            A przy okazji, cała ta Twoja diatryba byłaby bardziej wiarygodna, gdybyś sam
            raczył założyć konto na forum Gazety. W ten sposób uniknąłbyś podejrzenia, że
            sam jesteś "multinickowcem", gdyż zaczepiasz mnie, a jako żywo nie przypominam
            sobie dyskusji z Tobą na jakikolwiek temat.
            • mali_bu Re: Troska o zdrowie prawdziwego polaka 24.12.05, 14:27
              To ty też jesteś prawdziwy.polak czyli sumflower pod innym nickiem? Gubię się już.
              • kmd_rohan Re: Troska o zdrowie prawdziwego polaka 24.12.05, 14:35
                Nie, @Mali_bu! ;-) Jestem samoistnym bytem, i daję słowo harcerza, że innych
                kont na tym forum nie posiadam, ale zareagowałem, ponieważ @Helios coś takiego
                zdaje się sugerować.
                P.S. Wesołych Świąt :-)
                • andrzej.sawa Re: Troska o zdrowie prawdziwego polaka 24.12.05, 16:33
                  Powiedźcie gdzie mieszka ten cymbał tzw.prawdziwy polak.Jest tam więcej takich
                  idiotów.Chyba tylko on
          • prawdziwy.polak Re: Troska o zdrowie prawdziwego polaka 25.12.05, 22:25
            OK chłopak. To była poważna obraza. Przegiąłeś.
    • Gość: rendez vous Re: Brawo dla debili z SN IP: 62.29.164.* 23.12.05, 20:37
      A czy przez istnienie województwa jest więcej miejsc pracy, z wyjątkiem etatów
      w urzędach? Wszystko jedno czy będzie Kraków czy Lublin. Może rzeczywiście, w
      ramach oszczędności w administracji należy polikwidować połowę województw i
      powiatów? I nie piszcie, że za paszportem czy prawem jazdy będzie się jeździć
      do Krakowa, bo to demagogia. Czy miano stolicy województwa przyciąga więcej
      inwestorów? Chyba nie. Należy stworzyć dogodne warunki w całym kraju, aby było
      lepiej. Chyba lepiej mieszkać w silnym regionie wschodnim ze stolicą w Lublinie
      czy południowym ze stolicą w Krakowie, niż w słabym, ale własnym ze stolicą w
      Rzeszowie?
      • Gość: res Re: Brawo dla debili z SN IP: 82.177.98.* 24.12.05, 14:32
        oj kolego przyciąga, przyciąga, wystarczy popatrzec ile sracily Tarnobrzeg,
        Przemyśl.......
      • Gość: DODO Re: Brawo dla debili z SN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.05, 23:09
        niewiesz co piszesz, zobacz jak jest w malopolsce, tam wszyscy narzekają bo
        wielki Kraków kumuluje większość inwestycji...

u nas widać rozwój nie tylko w stolicy Regionu ale i w całym województwie,
        pewnie że w Rzeszowie jest on największy ale też to są plusy stołeczności...

coraz częściej dochodzące głosy czy to z gorlickiego czy tarnowskiego o tym, że
        wolą byc na Podkarpaciu - świadczą o tym, że mieszkańcy tych terenów są
        rozżaleni malopolską z siedzibąw w Krakowie
        • Gość: Helios Re: Sceptykom i prześmiewcom pod rozwagę... IP: *.rzeszow.mm.pl 26.12.05, 10:06
          Oni są rozżaleni z innego powodu... Kraków - to perła zabytków i kultury - ale
          także brudu i smrodu oraz arogancji. Reżyser Janicki, pochodzący ze Lwowa,
          nazwał Kraków Głodomerią. Myśmy, jako województwo rzeszowskie, w niektóych
          dziedzinach społecznego życia, jak sport i kultura, byli częściowo zależni od
          Krakowa do lat sześćdziesiątych. Doznaliśmy, podobnie jak teraz Gorlice i
          gorlickie oraz część tarnowskiego - szczególnej "opieki" ze strony Krakowa...
          Oni doznają to teraz! Albo, przypomnijmy sobie, jak wyszedł Rzeszów na tym, gdy
          w 1975 roku powstały nowe województwa?! Kto rozbudowywał Bieszczady z Soliną i
          Myczkowcami?... Kto po wojnie przyczynił się do rozbudowy Tarnobrzega i
          Stalowej Woli?... A, co nam pozostało w granicach województwa po 1975
          roku?...Warzywa w Leżajsku i plastiki w Nowej Sarzynie oraz "kooperacja" WSK w
          Mielcu i Rzeszowie! Jeżeli mówi się o ograniczeniu liczby województw, to nie są
          to czce gadki, jak chciałby dobry polak, czytający zawzięcie "Super Nowości" i
          przenoszący stamtąd każdą nowinkę na ten temat! Do likwidacji podkarpackiego
          może nie dojść, ale nie wówczas, gdy będziemy siedzieć cicho!!! Politykierzy,
          którzy traktują nas region, jak wieczne zadupie, czyli Polskę C, muszą
          zrozumieć, że patrzymy im na ręce. Czy to coś pomoże?... Nie wiem - wyznam
          szczerze. Ale wiem na pewno, że jak będziemy siedzieć cicho - obudzimy się po
          rozbiorach! Chyba wiecie, jak nasi politycy, byli usłużni i na klęczkach wobec
          Moskwy!!! Teraz są na klęczkach wobec Brukselii! Nie jestem przeciwnikiem Unii
          Europejskiej, a wręcz przeciwnie! Gdyby nie Unia, nasze dzieci nie miałyby
          możliwości wyjazdu gdziekolwiek i dalej gniłyby w Polsce, pracując niewolniczo
          w "Biedronkach", "Tescach", "Realach" i "Le Clerkach"!!! Teraz też pracują
          niewoloniczo za granicą, ale przynajmniej za nieporównywalne u nas pieniądze!
          Jednak wiem, że ludzie pragnący być u żłobu, zrobią wszystko, co im każą z
          każdej części świata!!! Zmniejszenie liczby województw w Polsce, to pomysł
          Niemiec (mniejsza ilość polisch landów!) oraz Unii Europejskiej. Nie od dziś
          jesteśmy papugami narodów!!!....
          • podkarpacie Re: Sceptykom i prześmiewcom pod rozwagę... 26.12.05, 10:19
            Gość portalu: Helios napisał(a):

> Oni są rozżaleni z innego powodu... Kraków - to perła zabytków i kultury -
            ale
            > także brudu i smrodu oraz arogancji. Reżyser Janicki, pochodzący ze Lwowa,
            > nazwał Kraków Głodomerią. Myśmy, jako województwo rzeszowskie, w niektóych
            > dziedzinach społecznego życia, jak sport i kultura, byli częściowo zależni od
            > Krakowa do lat sześćdziesiątych. Doznaliśmy, podobnie jak teraz Gorlice i
            > gorlickie oraz część tarnowskiego - szczególnej "opieki" ze strony Krakowa...
            > Oni doznają to teraz! Albo, przypomnijmy sobie, jak wyszedł Rzeszów na tym,
            gdy
            >
            > w 1975 roku powstały nowe województwa?! Kto rozbudowywał Bieszczady z Soliną
            i
            > Myczkowcami?... Kto po wojnie przyczynił się do rozbudowy Tarnobrzega i
            > Stalowej Woli?... A, co nam pozostało w granicach województwa po 1975
            > roku?...Warzywa w Leżajsku i plastiki w Nowej Sarzynie oraz "kooperacja" WSK
            w
            > Mielcu i Rzeszowie! Jeżeli mówi się o ograniczeniu liczby województw, to nie

>
            > to czce gadki, jak chciałby dobry polak, czytający zawzięcie "Super Nowości"
            i
            > przenoszący stamtąd każdą nowinkę na ten temat! Do likwidacji podkarpackiego
            > może nie dojść, ale nie wówczas, gdy będziemy siedzieć cicho!!! Politykierzy,
            > którzy traktują nas region, jak wieczne zadupie, czyli Polskę C, muszą
            > zrozumieć, że patrzymy im na ręce. Czy to coś pomoże?... Nie wiem - wyznam
            > szczerze. Ale wiem na pewno, że jak będziemy siedzieć cicho - obudzimy się po
            > rozbiorach! Chyba wiecie, jak nasi politycy, byli usłużni i na klęczkach
            wobec
            > Moskwy!!! Teraz są na klęczkach wobec Brukselii! Nie jestem przeciwnikiem
            Unii
            > Europejskiej, a wręcz przeciwnie! Gdyby nie Unia, nasze dzieci nie miałyby
            > możliwości wyjazdu gdziekolwiek i dalej gniłyby w Polsce, pracując
            niewolniczo
            > w "Biedronkach", "Tescach", "Realach" i "Le Clerkach"!!! Teraz też pracują
            > niewoloniczo za granicą, ale przynajmniej za nieporównywalne u nas pieniądze!
            > Jednak wiem, że ludzie pragnący być u żłobu, zrobią wszystko, co im każą z
            > każdej części świata!!!

Z TĄ CZĘŚCIĄ SIĘ ZGODZE ale nie z końcówką...

Zmniejszenie liczby województw w Polsce, to pomysł
            > Niemiec (mniejsza ilość polisch landów!) oraz Unii Europejskiej. Nie od dziś
            > jesteśmy papugami narodów!!!....

UE nie ma nic do naszego podziału, po to powstały w jej krajach jednostki
            statystyczne NUTS aby właśnie ujednolicić podział w całej UE, mamy 5 NUTSÓW
            którym odopiwadają konkretne obszary kraju i tak jak w całej Wspólnocie nie
            zawsze wszystkie pokrywają się z podziałem administracyjnym danego kraju !!!

JESZCZE RAZ POWTARZAM UE NIC DO NASZEGO PODZIAŁU bo ustawą (Rozporządzenie RM z
            13 lipca 2000 i późniejsze poprawki) i tak podzielono kraj na odpowiednie
            jednostki statystyczne NUTS i tak:
            NUTS 1 – największa jednostka podziału, której odpowiadają grupy regionów (6);
            NUTS 2 – odpowiednik województwa;
            NUTS 3 – grupa powiatów;
            NUTS 4 – powiaty ziemskie i miasta na prawach powiatu;
            NUTS 5 – podstawowe jednostki w kraju, czyli polskie gminy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka