Gość: rzech IP: 195.117.156.* 03.10.01, 12:44 Budowa wstrzymana a dokumentacja warta 300 tys. zł. do kosza...Kto za to odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mjot Re: pałac marszałkowski IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 19:24 Nikt!!! A kto za to uiści(ł)? My!!! Jednym słowem: Górą nasz wspaniały Marszałek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: pałac marszałkowski IP: 10.1.3.* / *.dnet.pl 06.10.01, 00:24 Zalosni hipokryci!!!!! Zachowujecie sie jak ciotki na targu. Po pierwsze oszczednosc patrzac w przyszlosc Po drugie Rzeszow stanie sie piekniejszy Po trzecie ten budynek bedzie sluzyl przez kolejne(100)lat Po czwarte jestyescie zdani tylko i wylacznie na to co pisze prasa czyli na krytyke ktora jest najwygodniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjot Re: pałac marszałkowski IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 16:57 „Po pierwsze oszczędność patrząc w przyszłość” - Jakaż to? ”Po drugie Rzeszów stanie się piękniejszy” - Za taki szmal „piękność” Rzeszowa można osiągnąć w dużo „szerszym” wydaniu! ”Po trzecie ten budynek będzie służył przez kolejne(100)lat” - Komu? Czy jest on społeczeństwu naprawdę niezbędny do dalszej egzystencji? „Po czwarte jesteście zdani tylko i wyłącznie na to, co pisze prasa, czyli na krytykę, która jest najwygodniejsza” - Oczywiście! Korzystam z prasy! Ale też czasami uruchamiam swoje szare komory. Mam już lat parę i chciałbym dożyć choćby namiastki normalności. Uważam, że powielanie władzy jak za dawnych „dobrych” czasów niczemu i nikomu nie służy (wyłączając oczywiście miłościwie nam panujących). Jakaż, bowiem jest różnica pomiędzy dawnym KW a obecnym Urzędem Marszałkowskim? Co ma z tego społeczeństwo? Minęło już lat parę można chyba wyciągnąć wnioski! Nie widzący żadnych plusów w reformie samorządowej!!! Hipokryta M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: pałac marszałkowski IP: 10.1.3.* / *.dnet.pl 08.10.01, 15:07 Odpowiadam: 1. Wynajmowanie lokali jest drozsze niz urzedowanie we wlasnej siedzibie, 2. Masz racje za taki szmal mozna zeczywiscie cos zrobic, ale mi chodzi o to ze ten budynek jest naprawde ladny. Mnie jedynie lokalizacja nie odpowiada po nie pozwala wyeksponowac tego obiektu nalezycie. A przy okazji napisz prosze (pisze bez ironi) co za taka kase mozna zrobic aby upiekszyc nasz miasto, 3. Jest potrzebny. Teraz zeby cos zalatwic trzeba niezle sie nabiegac po miescie. Ja tu mieszkam wiec wiem gdzie sa pewne ulice i urzedy ale ludzie z poza Rzeszowa nie wiedza i musi im sprawiac wiele klopotow zalatwienie wszystkich spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjot6 Re: pałac marszałkowski IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 20:10 1. Ja z uporem maniaka uważam i uważał będę, że samorządność i „władza bliżej ludu” będzie wtedy, gdy żywotne sprawy obywateli załatwiane będą jak najniżej. Bzdurą jest mówienie, że przybliżono urząd tworząc powiaty. Wszystkie te sprawy załatwiane powinny być przez gminę. Zadania przerastające gminy lub wspólne (drogi, bezpieczeństwo, służba zdrowia, itd.) powinny prowadzić związki gmin mające w tym wspólny interes. Rozbuchany Urząd Marszałkowski, sejmiki wojewódzkie (czy to jeszcze istnieje?), izby rolne, etc. Nie wniosły absolutnie nic! Podsumowując powyższy wywód. Czy obecna liczba urzędników jest nam naprawdę potrzebna? W związku z tym: liczba gabinetów, wynajmowanych gmachów i lokali, oraz ten przerażający metraż planowanego pałacu. A na to, że i tak w b. krótkim czasie okaże się zbyt ciasno naszej wszechwładnej administracji przykładem jest ZUS. 2. „W temacie” jak upiększyć Rzeszów? Nie zbiorę głosu –powód? Każdy ma inne spojrzenie na piękno. Jestem na Rzeszowszczyźnie elementem napływowym, zdradziłem Wrocław na mieszkanie w lesie, i za prawdziwe piękno uważam naturę. Punkt 3 związał mi się chyba z jedynką? Najniższe ukłony! M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: pałac marszałkowski IP: 10.1.3.* / *.dnet.pl 09.10.01, 09:36 Takze mysle ze "szary" czlowiek powinien zalatwiac swoje sprawy w najnizszych szczeblach wladzy. Pewnie dlatego pan Ferenc zostal poslem. Napewno mniejsze zrozumienie czeka czlowieka ktory jest przyjmowany przez marszalka a nie przez np. wojta czy staroste. Ale coz tak to juz poukladali panowie w Warszawie i jak narazie szybko sie to nie zmieni. Skoro jestes z Wroclawia to SERDECZNIE Witam w malym "Rzeszowku". Ja rowniez klaniamsie nisko. Odpowiedz Link Zgłoś