Dodaj do ulubionych

Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:29
Polecam przeczytac ksiązke ks.Fr. Malaka o Słocinie "Dzieje parafii Słocina"
1997 jest dobrze udokumentowana i bardziej przemawia niz dywagacje Pana M.
Czarnoty
Obserwuj wątek
    • Gość: wodzu Re: Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina IP: *.rzesa.rzeszow.pl 05.01.06, 07:20
      Witamy wieś w mieście, apeluje aby mimo wszystko mieszkańców "dzielnicy
      słocina" odróżniać choćby rejestracjami jak za dawnych czasów „R E F” to brzmi
      dumnie a przy okazji widać na drodze kto jedzie.
      • Gość: Felicjan Dulski Re: Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 09:30
        Ale to wszystko historia. A teraz to już nic się nie dzieje. Nic nie ma? Też mi
        tereny przyłączyli; pod inwestycje? Gdzie? Jakie?Pamiętamy i czekamy na plany
        np. fabryki, lub jakiejś innej trwałej inwestycji na przyłączonych terenach.
        • Gość: wafel Re: Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina IP: 195.117.241.* 05.01.06, 09:33
          W dzielnicy Słocina jest dużo terenów pod budownictwo mieszkaniowe. Przede
          wszystkim domy, domki i domeczki. A fabryki to można stawiać w strefach do tego
          przeznaczonych. Park Technologiczny jest najlepszym miejscem.
    • Gość: MC Roch IP: 195.136.36.* 05.01.06, 10:02
      jo sem brol dziolche na rochu kiedys ale policjo przyjechalo i nam mandat daly
      za stanie na zakazie....
    • Gość: xxx Re: Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 10:47
      Ciekaw jestem czy służby ratownicze naszego szanownego miasta interesują sie
      nazwami nowo powstałych ulic i czy wiedzą gdzie są one zlokalizowane i czy mają
      mapy?????????????????????
      • Gość: rally Re: Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 22:15
        Jestem ciekaw czy prezydent powiększonego Rzeszowa wybuduje chodniki w Słocinie
        i kiedy to nastąpi, bo wioskę dalej w Malawie są juz dawno, nie mówię o
        wszystkich ale przynajmniej czy w tym roky na głównych rocha i słocińskiej, bo
        strach bierze ja dzieciaki ocierają się o samochody
        • Gość: cookie Re: Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:31
          to będa te chodniki czy nie ma szans
    • progia Re: Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina 05.01.06, 11:10
      Nazwy ulic powinny nosić nazwiska sławnych ludzi.Ulica Słocińska nie brzmi
      ciekawie.Mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł nazwy:ulica Malawska.
      • miejscowy_rz Re: Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina 05.01.06, 21:36
        progia napisała:

> Nazwy ulic powinny nosić nazwiska sławnych ludzi.Ulica Słocińska nie brzmi
        > ciekawie.Mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł nazwy:ulica Malawska.

Ale może być Malawskiego. Malawski wielkim kompozytorem był.
        Patronuje Filharomii Rzeszowskiej, poniekąd Malawie, więc powinien i Słocinie
        :)
        • Gość: Togo Re: Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:58
          A może ulica im LPR
          • Gość: aron Re: Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 31.01.06, 07:07
            a może ulica Daliowska?
            • Gość: Showman [...] IP: 82.160.249.* 31.01.06, 11:45
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: słociniak Re: Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 20:58
              ulice ulicami ale bez chodników
              • Gość: ra Re: Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 22:31
                chdniki mają być ale stopniowo. Powinni tam postawić na górze wielki napis
                RZeszów tak jak w pewnym amerykańskim mieście
    • Gość: nina Re: Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 10:06
      która cześc Budziwoja?
    • Gość: maciej Nowa dzielnica Rzeszowa - Słocina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 20:58
      Ktos pomylił Branickich z Brunickimi,z Lubienia Wielkiego, którzy byli
      włascicielami Słociny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka