Dodaj do ulubionych

Pismo prezydenta Rzeszowa do dużych sieci handl...

05.01.06, 18:55
Niedawno pisałe o projekcie grupy ekspertów CASE-Doradcy z Warszawy oraz
Instytutu Gspodarki w Rzeszowie, obie te instytucje za pieniądze pochodzące
głównie ze środków europejskich opracowują program współpracy firm z trzech
branż w tym spożywczej. Projekt pt. "System Wspierania Gron
Przedsiębiorczości" właśnie moze być fajnym sposobem intergacji
poszczególnych firm spożywczych do walki z zaborczymi hipermarketami...
Zapraszam do dyskusji co o tym sądzicie i podaje adres www powyższego
projektu: www.ig.wsiz.edu.pl/grona
Obserwuj wątek
    • podkarpacie Re: Pismo prezydenta Rzeszowa do dużych sieci han 05.01.06, 19:00
      www.ig.wsiz.edu.pl/grona

forum.wsiz.edu.pl/grona a tu podaje adres forum i z tego co się
      zorientowałem to jest tam kilka ciekawych tematów odnośnie branży spożywczej, o
      dziwo łącznie z tym który zaproponowałem powyżej, czyli może rzeczywiście
      konsolidacja może być lekarstwem na politykę cenową hipermarketów ???
    • Gość: asd Re: Pismo prezydenta Rzeszowa do dużych sieci han IP: *.netcontrol.pl 05.01.06, 19:04
      tak to juz lewizna ma ze na wolny rynek sra
    • Gość: dark gospodarka, głupku ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:10
      Ciekaw jestem, czy polscy przedsiębiorcy kupują towar tam gdzie taniej, czy tam
      gdzie drożej ?
      Podkarpacie to zadziwiająca kraina ...
      • Gość: Laka Re: gospodarka, głupku ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:27
        Zagraniczne sieci handlowe nie działają na wolnym rynku gdyż w większości są
        zwolnione (lub mają znaczne ulgi) z podatków w Polsce. Ceny w sieciach wcale nie
        są niższe opłaty które muszą ponieść dostawcy są przeznaczane na gazetki i
        promocje. Promocje fajna sprawa zwiększa sprzedaż, ale gdy sieć wpuszcza na
        swoją półkę coraz więcej dostawców promocja nic dostawcom nie daje
        • Gość: asd Re: gospodarka, głupku ! IP: *.netcontrol.pl 05.01.06, 19:38
          nieprawda, siecie handlowe podlegaja takiemu samemu systemowi podatkowemu jak
          inni przedsiebiorcy, problem jest taki ze nie wykazuja zyskow, ktory
          jest "przenoszony" do krajow w ktorych podatki sa nizsze
    • Gość: adam Re: Pismo prezydenta Rzeszowa do dużych sieci han IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:19
      Panie prezydencie, pozwól klientowi wybrać najlepsze rozwiązanie
      • olias Re: Pismo prezydenta Rzeszowa do dużych sieci han 05.01.06, 20:27
        ależ będzie radości z trzeciej rączki dziecka
        (po potrawkach z hipermarketów)
    • Gość: dark ręczne sterowanie w gospodarce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 20:07
      Szanowny Panie Prezydencie !
      W niedalekim kraju mieszka sobie również prezydent uwielbiający ręczne
      sterowanie w gospodarce. Proszę się z nim skontaktować !
      • olias pan Prezydent tylko grzecznie pyta 05.01.06, 20:26
        niedawno - też grzecznie - prosił stacje paliwowe żeby nie szalały z cenami.
        Nie pomogło, więc znalazł bat na wygórowane ceny. Czy naruszył prawo?
        Ograniczył wolność gospodarki? NIE. On tylko ukarał zmowę dostawców.
        Ku radości wszystkich posiadaczy samochodów. Już kilka miast testuje jego
        pomysł.
        Powtórki życzę jemu i wszystkim (oprócz wiadomych osób)
        • Gość: qwe Re: pan Prezydent tylko grzecznie pyta IP: *.man.rsk.pl 05.01.06, 21:59
          mam gdzieś dostawców. chcę kupować NAJTANIEJ. niech przedsiębiorcy sprzedają
          taniej niż w TESCO to u nich będę kupować
          • Gość: xyz Re: pan Prezydent tylko grzecznie pyta IP: 62.244.139.* 06.01.06, 11:56
            To moze byc akcja na miare obnizania cen paliw.
        • Gość: asd Re: pan Prezydent tylko grzecznie pyta IP: *.netcontrol.pl 05.01.06, 22:03
          to zagranie z paliwami to bylo tez reczne sterowanie ktore nic nie dalo na
          dluzsza mete, no moze to ze trzeba teraz jakos zalatac dziure w budzecie mpk np
          podnoszac ceny biletow
          • Gość: Frenchman Re: pan Prezydent tylko grzecznie pyta IP: *.pata.pl 10.01.06, 09:54
            Jak to nie dało nic na dłuższą metę? przecież od dwóch miesięcy ceny paliwa w Rz
            są mniej więcej równe radomskim czyli jedne z najniższych w Polsce. Przedtem
            mieliśmy zawsze paliwo o około 40 groszy droższe niż w okolicach Radomia...
    • Gość: to ja Re: Pismo prezydenta Rzeszowa do dużych sieci han IP: 80.51.180.* 06.01.06, 12:00
      No dobrze, że prezydent si e interesuje tym problemem w branzy spożywczej, ale
      może ktoś się zainteresuje tym samym problemem w branzy budowlanej!!!
    • darino coś jeszcze na ten temat ... 08.01.06, 23:29
      tvp.pl/400,20060108288337.strona
      • Gość: Rafi Re: coś jeszcze na ten temat ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 00:37
        niech się zaczną skupiać w silne organizację - może wołaśnie projekt o którym
        pisze podkarpacie przyczyni się do stworzenia takiej podkarpackiej organizacji
        przeciwko hiperwyzyskiwaczom
        • mikael_mc Re: coś jeszcze na ten temat ... 10.01.06, 10:28
          Dzięki Szlachcie mamy tyle hipow w miescie.
          • Gość: asd Re: coś jeszcze na ten temat ... IP: *.netcontrol.pl 10.01.06, 15:16
            taa a mnie sie zdaje ze za jego kadencji 2 powstaly, czy moze nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka