Gość: kowenant IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 21:33 Właściwe osoby trafiły na właściwe miejsce. Myśleli że są nietykalni, pomylili się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: morbid angel Re: Podejrzani o pranie pieniędzy powinni wrócić IP: *.zetosa.com.pl 07.11.02, 08:32 ciekawe, ciekawe...zastanawiam sie jak to sie skonczy...czy ktos wezmie duze pieniadze i sprawa ucichnie czy ich "posadzą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komandos Re: Podejrzani o pranie pieniędzy powinni wrócić IP: proxy / *.bresa.com.pl 07.11.02, 16:14 Wystarczy kilka paszkwili w gazecie i lipne zarzuty i już wszyscy w to wierzą. Cała historia jest szyta zbyt grubymi nićmi. A ta śmieszna sumka 1,5 mln - to jest całe nic przy obrotach tych firm. Zobaczymy co będzie dalej. W każdym razie za szybko osądzasz ludzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resoviak Re: Podejrzani o pranie pieniędzy powinni wrócić IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.02, 08:36 Szanowny Panie ! Moze to dla Pana smieszna sumka, ale nie dla wiekszosci tego spoleczenstea, z ktorych wielu nie wie, jak powiazac koniec z koncem,aby moc jakos przezyc. A z drugiej strony, to my juz to skads znamy. Jezeli chce sie kogos postawic przed obliczem Temidy (np. proces w sprawie grudnia 1970-go roku czy tez uzycia sily w kopalni Wujek itp.),to wowczas czesc zainteresowanych laduje w szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
mendela Sam jesteś pomyłka idioto! 07.11.02, 21:43 A właściwe miejsce dla ciebie to szpital psychiatryczny. Matole głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowenant Re: Sam jesteś pomyłka idioto! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 09:05 Tak się dziwnie składa że to podejrzani oraz ich żony "nagle" trafili do szpitali ( również psychiatrycznych ), to fakt o którym powszechnie wiadomo w miejscu gdzie osoby te mieszkają. Wynika z tego że może i ty powinieneś dołączyć się do wspólnych sesji u psychiatry. Wszak podejrzani to dobrzy ludzie, napewno uiszczą za ciebie stosowne opłaty z tym związane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Sam jesteś pomyłka idioto! IP: *.cdp.pl / 192.168.1.* 08.11.02, 15:39 Odnoszę wrażenie, że Rej pisząc o WÓJCIE, PANIE i PLEBANIE miał na myśli Szczucin. A tak na marginesie to wcale mnie nie dziwi, że paru przydupasów i wazeliniarzy ma nieźle w porach i stara się swoich szefów wybielać........w końcu to tylko 1,5 mln Odpowiedz Link Zgłoś
mendela Do kowenanta, Gabi itp.! 16.11.02, 17:07 Nie nazywajcie mnie przydupasem ani wazeliniarzem. Ja przynajmniej nie oceniam ludzi tylko po przeczytanym artykule w gazecie "brukowcu", ale staram sie dowiedziec o sprawie cos wiecej z innych zrodel. I tak po "tymczasowym"? (ktore moze trwac az do 9 miesiecy!!!) aresztowaniu w/w prezesow moze pozbawic pracy ponad 1000 "przydupasow i wazeliniarzy" - jak ich nazwalaś. A pozniej okaze sie ze nie ma zadnych dowodow i wypuszcza ich na wolnosc. Pewnie nawet nie racza przeprosic, a co dopiero mowic o odszkodowaniu za poniesione straty. Dlatego nie piszczie takich idiotycznych informacji. Podszywacie sie pod jakiejs pseudonimy i robicie komus kolo dupy jak szczury. Pomyslcie zanim cos napiszecie i jak juz kogos oskarzacie to podpiszczie sie chociaz inicjalami. A kowenant to po prostu zwykly cham, ktory siedzi przy kompie i mysli, ze ktos go slucha i uwierzy w to co pisze. Takim tchorzom i swiniom "bez twarzy" mowie stanowcze NIE!!! Spadaj palancie i przestan pisac. Nara!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowenant Do Mandeli IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 18:53 Sama ( sam ) spadaj , lub pierwszy podaj swoje nazwisko. Po drugie , dlaczego miałoby stracić pracę 1000 osób skoro sa to spółki prawa handlowego ( ale ty pewnie nie wiesz co to takiego ). Po trzecie , czas pokaże czy się mylę. Dodam tylko że jakiś czs temu pracowełem dla firmy , która razem z tymi panami "robiła" przewałki. Prawdopodobnie będę przesłuchiwany w tej sprawie jako świadek. Po czwrate, z tego co wiem, nie jest powszewchne uchylanie wyroków wypuszczających za kaucją i nakazanie powrotu za kratki, widać więc że prokuratura posiada mocne dowody. A tak apropos Mandela, może powiesz mi dlaczego główny podejrzany ukrywa się i wysłano za nim list gończy. Pewnie dlatego że jest niewinny. Warte śmiechu i takich kretynów jak ty Mandela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: Podejrzani o pranie pieniędzy powinni wrócić IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 07:37 To wszystko to zagrywka w "starym stylu",komuś zaczeło przeszkadzać że można coś jeszcze w tym kraju zrobić i dać ludziom nzdzieję na lepsze jutro, ktoś poczuł zew kasy i doszedł do wniosku że przy okazji rozpieprzenia wszystkiego można z tego wyciągnąć niezłą kasę, tylko nikt nie zastanawia się ilu pracowników zostanie bez pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: switch Re: Podejrzani o pranie pieniędzy powinni wrócić IP: *.zetosa.com.pl 15.11.02, 17:15 ciekawy jestem jak wygladal "mechanizm" prania tych brudnych pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
mendela Jeszcze raz do kowenanta. 19.11.02, 15:49 Mówisz, że pracowaleś dla w/w prezesow. Dlaczego zatem zostaleś zwolniony?? Bo okradaleś swoich szefów, robileś przekręty, afery itp.Kiedy się o tym dowiedzieli wywalili cię, a teraz się mścisz. Chronisz własna (tłustą) dupę i wkopujesz innych. To typowe dla chamów i świń. Ty byś się własnej rodziny wyparł dla kasy - karierowiczu. Swoją drogą czyżbyś nie był spokrewniony z jednym z prezesow?? W końcu nie tak łatwo zostać prezesem jednej z firm(nie podam nazwy). Tak się odwdzięczają oszuści i złodzieje, do których z pewnością należysz. Jesteś po prostu fałszywy. Dyskusje z tobą nie mają sensu, bo jak tu rozmawiać z kłamcą i perfidnym naciągaczem. W przyrodzie podobno nic nie ginie. Mam nadzieję, że ta obłuda i fałsz obróci się kiedyś przeciwko tobie. Czego z całego serca ci życzę. mEndela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowenant Re: Jeszcze raz do mendeli IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 16:45 Che, che, pomyliłes mnie z inną osobą, nawet wiem z kim. Ale mniejsza o to. Nie pisałem że pracowałem dla tych panów, lecz dla firmy współpracującej z Tankpolem, Pti, Orlenem, Lokum, itd. Polecam ci lekturę Rzeczpospolitej ( 19.11 ), dowiesz się więcej na temak kradieży, kłamstw, oszust itp. Fakt, nie ma sensu z tobą dyskutować bo nie potrafisz przyjąć argumentów sądów i prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
mendela Ha ha bo ci uwierze:))) 19.11.02, 20:59 Chcialbym cie tez poinformowac, ze jeszcze zaden wyrok sadu nie zapadl w tej sprawie oprocz tymczasowych aresztowan. Sprawa na dobre dopiero się rozpocznie i radziłbym ci cierpliwie czekać, a nie obwiniać ludzi przedwcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan "biznesmeni" bez wykształcenia IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 19:05 Teoretycznie żeby zostać tzw biznesmenem (przynajmniej wPolsce) nie potrzebne jest wykształcenie. Ci panowie to udowodnili. Jak podaje prasa, jeden z nich to technik mechanik, a drugi mechanik samochodowy. W Polsce wystarczy trochę chamstwa, trochę bezczelności i smykałka do oszustw i robimy biznes Odpowiedz Link Zgłoś
marek9610 Re: Podejrzani o pranie pieniędzy powinni wrócić 22.11.02, 20:39 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Odpowiedz Link Zgłoś