Dodaj do ulubionych

sklep z czesciami komputerowymi

IP: *.rsk.pl 12.11.02, 20:37
Czym przy robieniu zakupow czesci komputerowych sie kierujecie :
- cena
- sklepem
- czyms innym

Pytam o to bo mam w planach zalozyc nowy sklep z czesciami i akcesoriami
komputerowymi i nie wiem czy ma on szanse na powodzenie.
Mam tez pytanie o czesc miasta w ktorej on by mial najwieksze szanse na
powodzenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Element Re: sklep z czesciami komputerowymi IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 21:25
      Gość portalu: Prof napisał(a):

> Czym przy robieniu zakupow czesci komputerowych sie kierujecie :
      > - cena
      > - sklepem
      > - czyms innym
      >
      > Pytam o to bo mam w planach zalozyc nowy sklep z czesciami i akcesoriami
      > komputerowymi i nie wiem czy ma on szanse na powodzenie.
      > Mam tez pytanie o czesc miasta w ktorej on by mial najwieksze szanse na
      > powodzenie.

Nie jestem super zorientowany w rynku komputerowym Rzeszowa, ale z tego co mi
      wiadomo opanowały go 2 firmy: ZETO i OPTIMUS. Inne nie wytrzymują tej
      konkurencji. Musiałbyś wymyśleć coś na co oni jeszcze nie wpadli i co w dodatku
      byłoby korzystne i dla Ciebie, i dla klienta.
      Ja osobiście kieruję się przy zakupie części do komputerów (kompy i podzespoły):

-Sklepem w 2/3 (znana- nie znana firma, czyli gwarancja, sewris, rzetelność,
      opinie o firmie
      -Ceną w 1/3

Jeśli chodzi o wyroby typu głowice do drukarek itp. to interesuje mnie marka i
      cena, nie interesuje mnie sklep.

Część miasta jest tu mało istotna, chociaż na pewno lepiej gdyby znajdował się
      w śródmieściu, bo centralnie, no i sporo osób odwiedzających/pracujących w
      Rzeszowie, które nie zaglądają na obrzeża tu się kręci. Ale konkurencja.

Miło mi, jesli mogłem pomóc.

• Gość: Prof Re: sklep z czesciami komputerowymi IP: *.rsk.pl 13.11.02, 08:07
        Gość portalu: Element napisał(a):

> Nie jestem super zorientowany w rynku komputerowym Rzeszowa, ale z tego co
        > mi wiadomo opanowały go 2 firmy: ZETO i OPTIMUS. Inne nie wytrzymują tej
        > konkurencji. Musiałbyś wymyśleć coś na co oni jeszcze nie wpadli i co w
        > dodatku byłoby korzystne i dla Ciebie, i dla klienta.

No ja mysle, ze najkorzystniejsza dla klienta byla by nizsza cena niz np. w
        ZETO i OPTIMUSIE.

> Ja osobiście kieruję się przy zakupie części do komputerów (kompy i
        > podzespoły)
        > -Sklepem w 2/3 (znana- nie znana firma, czyli gwarancja, sewris, rzetelność,
        > opinie o firmie

Wszystkie serisy komputerowe wysylaja uszkodzone podzespoly do producentow lub
        hurtowni z ktorych je brali. Tak wiec chyba to nie ma az tak duzego znaczenia.

> -Ceną w 1/3

> Jeśli chodzi o wyroby typu głowice do drukarek itp. to interesuje mnie marka
        > i cena, nie interesuje mnie sklep.

> Część miasta jest tu mało istotna, chociaż na pewno lepiej gdyby znajdował
        > się w śródmieściu, bo centralnie, no i sporo osób
        odwiedzających/pracujących w
        > Rzeszowie, które nie zaglądają na obrzeża tu się kręci. Ale konkurencja.

Jest tez NM (okolice hipermarketow) gdzie kreci sie tez bardzo duzo osob. A
        tam sklepow komputerowych nie ma :-(

> Miło mi, jesli mogłem pomóc.

Bardzo dziekuje. Mam jeszcze do Ciebie pytanie. Czy uwazasz, ze sklep
        komputerowy, w ktorym bys zamawial towar i mialbys go za 1,2 dni mialby szanse
        bytu w rzeszowskiej rzeczywistosci ? Nie stac mnie na kupno odrazu 10 dyskow,
        10 procesorow, 10 kart grafiki, drukarek, monitorow i czekac az klienci
        odemnie to kupia :-( Procedura byla by taka, przychodzi klient, zamawia i za
        1,2 dni odbiera towar. Oczywiscie cena byla by tansza niz gdzie indziej. Co
        robi klient ? Doplaca i kupuje gdzie indziej czy czeka na tanszy podzespol ?
      • Gość: tom Re: sklep z czesciami komputerowymi IP: *.etobres.com.pl 13.11.02, 08:29
        Facet co Ci przyszło do głowy z tym opanowaniem rynku przez Optimus i Zeto.

W rzeszowie jest prawie 100 firm komputerowych i jakoś swobodnie konkuruja z
        tymi dwoma.
        Chyba że miśku pracujesz w Optimusie i chcesz zrobić sobie darmową reklamę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka