Dodaj do ulubionych

Przepychanki z Telekomunikacją

IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 24.02.06, 21:19
Telekomuna to pieprzony monopolista, ceny maja tak wysrubowane jak nikt,a
abonament kosztuje krocie. Jako monopolista dyktuje warunki na rynku a
powinno sie to zmienic. Dlaczego za bledy TP maja placic uzytkownicy. Jednym
slowem TP to zlodzieje !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: numer Przepychanki z Telekomunikacją IP: *.dab.tke.pl 24.02.06, 21:24
      No to normalka w TP sa jest chyba 1000 "dyrechtorow i sekretarkof" i innych
      darmozjadow ktore nie mieszczą się w nowej siedzibie, gdzie
      gabinet "dyrechtorski" to ca 150 m2. To tylko tanie państwo wedlug pisuarow.
      • Gość: klient Re: Przepychanki z Telekomunikacją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:29
        bezpieczniej i taniej (nawet zdrowotnie) wychodzi komorka :) bo nie trzeba sie
        wtedy uzerac z T(elegrafem)P(omylonym)
        • Gość: ona_ Re: Przepychanki z Telekomunikacją IP: 213.77.14.* 25.02.06, 08:11
          W 100% się z Tobą zgadzam. Startery sa teraz tanie jak barszcz! Nawet z komorki
          na stacjonarny jest taniej niż w TP ze staconajrnego na stacjonarny.
    • Gość: DZIEK@N Re: Przepychanki z Telekomunikacją IP: *.magma-net.pl 25.02.06, 02:36
      telekomuna to juz nie monopolista. Dymaja ich operatorzy telefonii komorkorych, niemniej jednak to komunistyczne myslenie o monopolu dalej zostalo w tych zakutych palach zarzadzajacych w tepeesaa..

Pusc pawia na tepeesaa....
      • Gość: Jacek z Niemiec TP do sadu za wysokie rachunki IP: *.ipt.aol.com 25.02.06, 07:13
        Marek nie daj sie ,olac cala telekomünikacje francuska,,i zdzierstwo........jak
        maja bledy w komputerze to biling tez jest pewnie falszywy i bledny....narka
        • Gość: Wercyngetoryks Re: TP do sadu za wysokie rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 09:30
          Przykłąd ten jak i masa innych oraz twór BŁĘKITNA LINIA, udowadniają jaka to
          chora i trwajaca w "betonie umysłowym" instytucja. I Czubówna z Dudkiem oraz
          10000 reklam tego wizerunku nie zmieni!! Wiać jak najprędzej!!!
    • Gość: maxtor Już niedługo butni panowie z Telekomunikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 09:33
      będą sie rejestrować w urzedach dla bezrobotnych. A sprawi to magiczne słowo
      konkurencja.
    • Gość: Robert TP ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 10:23
      Przecież z tekstu wynika, że facet "wygadał" te 7 tys zł tylko nie chce płacić
      bo za późno - jego zdaniem - dostał fakturę. Niezły przekręciarz. Gadać przez
      rok za friko to mu się podobało a gdy ktoś się upomniał słusznie o swoje
      pieniądze (zgodnie z umową i przepisami) to udaje poszkodowanego. I jeszcze
      próbuje wyłudzić dodatkowe 20 tys rzekomo wydane na komórkę. Ewidentny przykład
      polskiego "przedsiębiorcy" - dostał towar/usługę, zapłacić nie chce i jeszcze
      dorabia do swojego postępowania ideologię wciągając w to kupę ludzi.
      • Gość: PIT Re: TP ma rację! IP: 82.177.97.* 25.02.06, 13:17
        To nie do końca tak jak mówisz... Mam sytuację taką: od dwóch lat czyli od
        momentu zamiany mieszkania i zakupu nowego numeru nie dostałem od TPsy żadnej
        faktury za telefon. I wcale mnie to nie cieszyło. Dzwiniłem, pytałem,
        zaskakując rzekomo każdorazowo wszystkich urzędasów po tamtej stronie
        słuchawki, którzy nie mogli uwierzyć, że taka sytuacja ma miejsce. Ale żaden z
        tych telefonów nie zaskutkował żadną fakturą. Tak się upominałem przez rok,
        później widząc, że to beskuteczne, przestałem. Wierz mi, że praktycznie
        przestałem korzystać ze stacjonarki (poza sporadycznymi połaczeniami lokalnymi)
        mając na uwadze widmo potencjalnego rachunku, którego kiedyś się jednak
        spodziewałem. No i przyszedł rachunek za 2 lata... Sumka całiek słuszna,
        termin płatności 14 dni. Szlag mnie trafia i właśnie się zastanawiam, jak to
        załatwić. Oczywiście, nie mówię, że ta kasa się komuś nie należy, ale jest
        spora róznica pomiędzy płaceniem po 100 zł co miesiąc a zapłaceniem rachunków
        jednorazowo za 2 lata - to jużjest suma w jakiś sposób obciążająca budżet...
        Sam nie wiem, co zrobić (ten rachunek dostałem 2 dni temu). Dla nich to kolejny
        błąd w systemie (notabene: interesująca jest ta ilość błędów), dla mnie
        problem, skąd w ciągu tygodnia, który mi został do terminu płatności wyciągnąć
        tę całkiem słuszną sumę, na którą opiewa rachunek. I wcale nie uważam sie
        za "przekręciarza" jak to określiłeś - wszystkie inne rachunki płacę w terminie
        i te też bym płacił gdyby firma przysyłała mi faktury na bieżąco. Teraz to nie
        jest takie proste
        Pozdrawiam
        • Gość: qwert Re: TP NIE ma racji! IP: *.prz.rzeszow.pl 25.02.06, 14:36
          TP nalicza sobie połączenia jak jej pasuje, nawet wirtualnie. Dowód: proszę
          bardzo. Posiadam preselekcję na tele2, wszystkie połączenia wykonuje wiec przez
          tego operatora. TeleKomuna dostaje tylko czysty abonament. Było tak do czasu.
          Ostatnie kilka miesięcy oprócz abonamentu naliczalją jakies dziwne impulsy, nie
          jest ich wiele, ale zawsze 2-3 zł potrafią sobie doliczyc. Wymyslili wiec taką
          małą karę dla nielojalnego abonenta, ktory mial czelnosc wybrac innego tanszego
          operatora.
          A spraw, w ktorych TP nie ma racji, jest zapewne DUŻO WIĘCEJ.
          • Gość: Pola Re: TP NIE ma racji! IP: 82.177.97.* 28.02.06, 10:57
            Mam to samo! Poza abonamentem 3 zł liczą sobie za prezentację nru i kilka - nie
            wiem za co. Przeszłam do Tele2 z darmowych wieczorów i weekendów, więc nie dali
            mi w TP wrócić do standardowego abonamentu tylko przymusowo "darmową" godzinę.
            A ile minut z tej darmowej wykorzystałam?? To jest najgłębiej strzeżoną
            tajemnicą firmy!!! Oczywiście, nie żałuję przejścia do Tele2.
        • Gość: Robert Re: TP ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 11:13
          Twoja sytuacja jest inna. Dzwoniłeś, wiesz, że trzeba za to zapłacić problem
          tylko w jednorazowym dużym wydatku. Ja bym na Twoim miejscu poprosił ich o
          rozłożenie na raty, powinni się zgodzić w takiej sytaucji, tak sądzę.
          Przekręciarzem jest facet, który dzwonił przez wiele miesięcy, świadomie
          korzystał z usług TP a teraz uważa, że nie powinien płacić i robi szum medialny
          wokół swojej nędznej osoby.
    • Gość: Grzegorz ze S. W. Re: Przepychanki z Telekomunikacją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 11:55
      Telekomunikacja to faktycznie pieprzony monopolista i cwaniak, jestem abonentem
      tej chorej i pazernej firmy i regularnie oplacam rachunki i pomimo tego z
      niewiadomych mi przyczyn mam saldo -98zl doszlo do tego ze zablokowali mi juz
      polaczenia wychodzace, dla swietego spokoju zaplacilem ta kwote po tym jak mi
      juz zablokowali polaczenia przychodzace. Gdy otrzymalem fakture to bardzo sie
      zdziwilem jak zobaczylem na niej znow to samo saldo co bylo czyli -98zl. Trzeci
      raz juz tym podlym swinia nie zaplace tylko podam ich do sadu.
    • Gość: bolo Re: Przepychanki z Telekomunikacją IP: 80.244.139.* 25.02.06, 14:07
      Mam komórke 170 min jednosekundowe nalicznie, troche innych dodatków za 61,00
      miesięcznie;
      telekomuna za to ma abonament błędy i nic więcej
      Ludzie olejcie tych monopolistów naszą kasę wyworzą do francji a francja nas
      nie lubi.
    • Gość: kolega z dawnej pr Re: Przepychanki z Telekomunikacją IP: *.osk.enformatic.pl 25.02.06, 15:24
      pozdrowienia dla mecenasa.
    • Gość: ~pipek A kogo jakas rybka obchodzi? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.06, 16:14
      koles byl happy i siedzial cicho bo nie dostawal rachunkow za dodatkowy nuumer.
      A teraz robi wielkie halo, bo mu kazali zaplacic zalegle rozmowy.
      JAk sie telefonuje to itrzeba placic i juz!!
      • oscarmielec Re: A kogo jakas rybka obchodzi? 25.02.06, 20:24
        dokładnie
        nie byl bilingowany za msn
        z ktrego dzwonil
        a nawiasem mowiac
        Multimedia na przyklad z ktorych ja korzystam nie sa ic tansze niz TP
    • Gość: nowa Re: Przepychanki z Telekomunikacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 16:03
      trudno winic telekomunikacje za to ze jest monopolista, nie?
      poza tym 35 zł jak na krocie to chyba za mało.
    • Gość: acnet Re: Przepychanki z Telekomunikacją IP: *.68.79.138.mielec79.tnp.pl 27.02.06, 07:53
      niestety u innych operatorów jest nie lepiej im firma mniejsza tym bardziej dba
      o klienta w Mielcu byłoby podobnie a może gorzej
    • Gość: psotka Re: Przepychanki z Telekomunikacją IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 27.02.06, 13:24
      a moze mi ktos pwoie jak zerwac umowe z tepsa???? bo poki co pisemna rezygnacja
      zlozona w punkcie tepsy i co najmniej 3 rozmowy z blekitna linia nie
      skutkuja.... faktury wciaz przychodza...
    • Gość: pr Re: Przepychanki z Telekomunikacją IP: *.osk.enformatic.pl 28.02.06, 19:09
      i tak bedzie poki nie bedzie faktycznej konkurencji, czyli conajmniej 2-3
      porownywalnych operatorow (tak jak w GSM). w usa tez mieli ten problem.
      rozwiazaniem byl podzial operatora narodowego na mniejsze konkurujace firmy.
      ceny spadly natychmiast
    • Gość: Yacho Re: Przepychanki z Telekomunikacją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 19:21
      Ja właśnie szczęśliwie zrezygnowałem z tego badziewia w styczniu.
      Pod koniec lutego przysłali mi pismo abym zrezygnował z wcześniej wysłanej do
      nich rezygnacji i dalej pozostał abonentem (kpina na całego)
      Jest marzec i nadal mam sygnał w telefonie , już dawno powinni mi go odłączyć ,
      ciekawe czy rypną mi abonament za marzec :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka