Gość: lime IP: *.osk.enformatic.pl 08.03.06, 19:53 proszę o przedstawienie pakietu socjalnego wywalczonego przez zwiazki a potem dopiero myslec o ....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yesyesyes! Jak sie nie podoba to wynocha!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 20:19 ..... 10 jest na twoje miejsce! Jak ci mało to zbieraj butelki ... puszki albo makulaturę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KronX Re: Jak sie nie podoba to wynocha!!!!! IP: *.forward.pl / 83.19.255.* 08.03.06, 20:26 Stary ty się chyba źle czujesz. Myslisz, że ktoś będzie przez 30 lat pracował za takie same pieniądze? Co z tego, że jest wielu chętnych do pracy? Każdy prędzej czy poźniej dojdzie do wniosku, że skoro akcje firmy idą w górę to dlaczego nie ma podwyżek? Moja Mama pracuje w Zelmerze od 20 lat i zarabia mniej niż ja jako PH pracujący w firmie od 4 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Jak sie nie podoba to wynocha!!!!! 08.03.06, 20:49 często stykam sie ze zjawiskiem że firmy prywatne robiące coś tam z dobrym czy kiepskim - ale jednak skutkiem nagle dostają głupawki. Partolą najprostsze rzeczy, potem dziwnią do dostawcy materiałów z lamentem czy żalami. W krótkiem rozmowie szybko wychodzi że dawniej wiedzieli jak robić a teraz nie. Gdzie są ci co wiedzieli? Wypieprzeni, za dużo zarabiali. A nowi? Nowi są tani. Tyle że biznesu nie ma, jeno straty same bo ani tani pracownik ani głupawy przedsiebiorca nie wie co i jak. Ostatnio zjawisko nasila się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Jak sie nie podoba to wynocha!!!!! IP: *.csm.pl 09.03.06, 09:24 spróbuj znaleźć tych 10. ostatnio kierownik miał problem ze znalezieniem 4 osób (wymagań wielkich nie miał, wystarczyła skończona szkoła nawet zawodowa i chęci do przyuczenia się na stanowisku). na 20 kilka skierowań z urzędu pracy nie było nikogo kto chciałby pracować w Hucie. nie wiem dla czego statystyki mówią o wysokim bezrobociu, ani dla czego komuś kto nie ma pracy nie opłaca sie pracować za 1000 zł miesięcznie, ale myślę że likwidacja kuroniówki oraz innych świadczeń socjalnych (że becikowe przemilczę...) na pewno poprawiłoby sytuację. okazałoby się wtedy, że bezrobocie wynosi nie 18% a 10 albo i mniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Pracownicy HSW i Zelmera chcą podwyżek IP: *.man.rsk.pl 08.03.06, 21:03 Niech tak w Zelmerze nie narzekają bo wszyscy wiemy ,że tam akurat -ludzie zarabiają najlepiej w Rzeszowie. Odpowiedz Link Zgłoś
dodo14 Re: Pracownicy HSW i Zelmera chcą podwyżek 08.03.06, 23:46 Ile sredni zarabia pracownik na lini (brutto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UVE Re: Pracownicy HSW i Zelmera chcą podwyżek IP: 194.83.245.* 09.03.06, 15:13 Witam!!! Moja metoda jest prosta , ludzie wyjedzcie za granice. Gwarantuje ze czlowiek z wieloletnim doswiadczeniem znajdzie prace w ciagu miesiaca, z pocalowaniem reki cie przyjma do pracy , a jak zobacza na okresie probnym , ze dobrze pracujesz to na podwyzke nie trzeba czekac dluzej niz 3 miesiace. Obecnie pracuje W U.K. po mialem sie meczyc w polsce i myslec jak przezyc od 1 do 1 skoro jade 1000 km dalej i moge godnie zyc !!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 345 Nikt im nie kaze tam pracować :-))))) IP: *.aster.pl 09.03.06, 15:18 :-) Odpowiedz Link Zgłoś