Dodaj do ulubionych

Kościół Katolicki

09.03.06, 02:48
Zadziwia mnie ile chamstwa można napisać.Nie będę dyskutował na podobnym wątku.
Obserwuj wątek
    • Gość: bono Re: Kościół Katolicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 06:52
      Kosciół w Polsce jest obrażany .wyśmiewany i wszystko jest OK!!.
      To do niczego dobrego nie prowadzi
    • edico Re: Kościół Katolicki 10.03.06, 12:58
      Oceniłeś w ten sposób walory funkcjonowania Kościoła.
      • Gość: skóra i kość z obserwacji IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.03.06, 08:32
        Najwięcej mają dopowiedzenia w o Kościele ci, którzy się w nim znajdą
        przypadkowo: ślub, pogrzeb, rocznica Cioci itd. Ja nie mogę pojąć za nic takiej
        postawy: jak mi się coś nie podoba, to daję temu spokój, nie idę tam i nie
        przejmuję się. Natomiast ci , których tak strasznie Kościół rani, wiedzą z
        grubsza o Kościele tyle, co o tajnikach sztuki baletowej, ale każdy jest
        ekspertem i chciałby kościół poprawiać.A popraw najpierw samego siebie,
        obłudniku jeden z drugim.Po co łazicie do księży , zeby chowali Waszych
        zmarlych, skoro ani Wy, ani oni nie byli związani z Kościolem. Jest wszak
        ceremoniarz świecki, albo pastor, albo rabin. Można do niego, a nie gwalcić
        nieboszczyka po śmierci i wlec go tam, gdzie on za zycia nie byl latami.Albo
        śluby kościelne: poco Wam to, skoro i tak pie.....cie się na kilka lat przed
        slubem. Iść pod jaki święty dąb, tam sie pocalować i w ten sposób
        przypieczętować koorestvo, czy jak kto woli, związek.Po śmierci JP II było tyle
        placzu, że w nocy kościoły były pozamykane. A po co otwierać kkościoly,
        przecież Wy nie traktujecie serio nauki ani jednego papieża. A krokodyle łzy po
        śmierci Wojtyly, to byla rozpacz, że juz przestaniemy być slawni i wielcy.
        Sytuacja podobna jak z Malyszem.Pomimo panujących trendow, są jeszcze w tym
        kraju katolicy, jestem jednym z nich.Powinniśmy dzialać jak dawni katolicy:
        obrazi kto Kościół- w łeb dziada. Obrazi Matkę Boska- stłuc tak, zeby wiecej
        tego nie robil. I tego powinniśmy sie uczyc od muzułmanów. im nikt nie
        podskoczy, a na nas byle żydowin pluje.
        • Gość: Bastante Grande Apropo chamstwa i tolerancji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:24
          Nie podoba mi się nadmiar kościoła w państwie, pewnie dlatego wielu reaguje
          ostro i krytykuje kler. Nie chodzę do kościoła nie obchodzi mnie to co się tam
          odbywa czy ksiądz zaleca głosowanie na tych czy owych, czy zabrania bzykania
          przed ślubem w trakcie czy po, ale razi mnie to że w mojej jeszcze póki co
          świeckiej szkole mam religię na lekcji 4 a póżniej mam jeszcze 2 godziny. Razi
          mnie również to iż na początku roku szkolnego krzyż wisiał pod godłem w styczniu
          wisiał obok a teraz wisi nad. Rozumiem że Polska to kraj katolicki ale mimo
          wszystko więcej jest w Polsce Polaków niż katolików.
          P.s Chamstwo występuje wszędzie także w kościele KaT. (Powinniśmy dzialać jak
          dawni katolicy:
          > obrazi kto Kościół- w łeb dziada. Obrazi Matkę Boska- stłuc tak, zeby wiecej
          > tego nie robil. I tego powinniśmy sie uczyc od muzułmanów)
        • Gość: xyz Kościól katolicki == Rydzyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 13:12
          Odkąd to stało się faktem - trudno aby ta partia polityczna mogła liczyć na
          jakąś taryfę ulgową. Teraz gdy rządzi razem z pisem w Polsce - gdy główną rolę
          odgrywają w nim ludzie typu Michalik czy Głódź , gdy biskupstwa przejęły
          funkcje dawnych komitetów wojewódzkich PZPR, gdy z budzętu państwa wyłudza się
          forsę na fanaberie typu świątynia wiadomej opatrzności - to mamy się z tego
          cieszyć ???
          • edico Re: Kościól katolicki == Rydzyk 11.03.06, 13:21
            www.youtube.com/watch?v=SIaj9HCc7lo&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Esmieszne%2Dzdjecia%2Epl%2FSzymon%2DMajewski%2DShow%2Dt1577%2Ehtml
            • Gość: Res Re:Przemilczane prawdy IP: *.res.pl 12.03.06, 08:25
              O tym się nie mówi a takich spraw jest coraz
              więcej:wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?
              kat=9916&wid=8213465&rfbawp=1141542264.486&ticaid=113b9
              kronikatygodnia.pl/tekst.php?dz=3&abcd=848
              • Gość: Res Re:Przemilczane prawdy IP: *.res.pl 12.03.06, 08:28

Ksiądz sypiał z nastolatką - skandal na Podhalu

Duchowny przez ponad dwa lata sypiał z nastolatką na takie sposoby, jakie można
                zobaczyć tylko w Kamasutrze. Nie przewidział jednak, że ta grzeszna miłość
                wyjdzie na jaw. Teraz spowiada się przed sądem w Nowym Targu. Grozi mu 12 lat
                więzienia - ujawnia "Super Express".

Skandaliczny związek księdza Andrzeja S. (45 l.), katechety ze Szczawnicy, nie
                ujrzałby światła dziennego, gdyby Jola (17 l.), miażdżona strasznymi
                wspomnieniami, nie zaczęła myśleć o samobójstwie. W 2001 roku ksiądz Andrzej,
                podczas któregoś spotkania z Jolą zaczął się nią bardziej interesować.

Z czasem przerodziło się to w coś, w co nie powinno. Schadzki odbywały się na
                plebani! Katecheta - o co dziś oskarża go prokuratura - zaczął kochać się z
                nastolatką. I to nie po bożemu. Chyba przerobił całą Kamasutrę - komentuje
                informator gazety. Dziewczyna miała opory ale przekonywana, że nie robią nic
                złego, godziła się na wszystko.

Związek katechety z nastolatką trwał ponad dwa lata, do - jak wykazało
                śledztwo - 2003 roku. Wtedy dziewczyna zakończyła tą znajomość. Dotarło do
                niej, co się dzieje. Załamana zaczęła myśleć o odebraniu sobie życia.

Gdy dowiedzieli się o tym rodzice, skontaktowali się z kurią. Policji ani
                prokuratury nie poinformowali. Nie ma co się dziwić, to przecież bogobojne
                Podhale - mówi jeden z mieszkańców Szczawnicy. Tutaj nie donosi się na księdza.

Kuria zareagowała błyskawicznie. Ksiądz Andrzej zniknął ze Szczawnicy, a
                dziewczyna dostała pomoc psychologa. Niestety, niczym nocne zmory ciągle
                dopadały ją samobójcze myśli. Dopiero wtedy około półtora roku po wszystkim
                rodzice, przełamując wstyd, poszli do prokuratury. Śledztwo zakończyło się
                oskarżeniem księdza o "doprowadzenie przemocą do obcowania płciowego, jak i
                wykonywania innych czynności seksualnych".

Tego rodzaju historii jeszcze nie mieliśmy - przyznaje prokurator Zbigniew
                Gabryś, zastępca prokuratora rejonowego w Nowym Targu. Oskarżony nie przyznaje
                się do winy. Zgromadziliśmy jednak mocne dowody że ta znajomość zdecydowanie
                wykroczyła poza dopuszczalne granice. (PAP)

Więcej: Super Express - Nauczał seksu praktycznie
                • Gość: skóra i kość Re:Przemilczane prawdy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.03.06, 18:10
                  Nic mnie tak nie wkoorvia , jak niewierzący księża. Ten musiał być niewierzący,
                  bo gdyby wierzyl w cokolwiek, toby sie nie łajdaczył.Powinni go zamknąć i tyle.
                  Ale owa nastolatka też dobre ziele: z 45-letnim facetem, do tego księdzem...Jak
                  przerabiali kamasutrę, to chyba nie była zwiazana...Jedno wielkie koorestvo....
                  • pkt4a Re:Przemilczane prawdy 12.03.06, 18:26
                    Gość portalu: skóra i kość napisał(a):

> Nic mnie tak nie wkoorvia , jak niewierzący księża. Ten musiał być
                    niewierzący,
                    >
                    > bo gdyby wierzyl w cokolwiek, toby sie nie łajdaczył.Powinni go zamknąć i
                    tyle.

> Ale owa nastolatka też dobre ziele: z 45-letnim facetem, do tego
                    księdzem...Jak
                    >
                    > przerabiali kamasutrę, to chyba nie była zwiazana...Jedno wielkie
                    koorestvo....
                    ----------------------
                    a czy ksiądz musi byc tzw wierzacym. czy sprzedawca fordów musi jezdzić
                    fordem ? biznes is biznes i tyle.

img420.imageshack.us/img420/7125/rydzykwlepka5oi.jpg/
        • Gość: poza nawiasem Re: z obserwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 19:28
          ....I rzekł PAN,,idzcie i paście owce moje. Jak sobie przypominam nie wspomniał
          słowem o strzyżeniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka