Dodaj do ulubionych

Przy pomniku na desce i na rolkach

IP: *.krak.tke.pl 16.03.06, 20:17
W Warszawie skatepark jest w CENTRUM MIASTA !!!!
W Krakowie skatepark jest w CENTRUM MIASTA !!!!
W Gdańsku skatepark też jest w CENTRUM MIASTA !!!!
W Lublinie skatepark oczywiście w CENTRUM MIASTA !!!!
W Poznaniu skatepark ....... w CENTRUM MIASTA !!!!
We Wrocławiu i Katowicach skatepark wszyscy już wiedzą w CENTRUM MIASTA !!!!
W Szczecinie, Łodzi, Bydgoszczy i Toruniu w CENTRUM MIASTA !!!

To dlaczego w Rzeszowie miało by być inaczej. Przecież każdy chce aby jego miasto rozwijało się i przykład powinien iść od
większych miast np. w Polsce.

Można jeszcze zastanowić się nad Europą zachodnią:
W Berlinie, Paryżu też skatepark jest w CENTRUM MIASTA !!!

Daltego podpisuję się obiema rękami i nogami za tym wspaniałym projektem zaczerpniętym z większych rozwijających się miast.
Jest to wspaniały pomysł i dzięki niemu nasze miasto dużo skorzysta i znacznie się przybliży do większych i bardziej rozwiniętych
aglomeracji.

Co da możliwość pozyskania inwestorów na dalszy rozwój.

TAK TRZYMAĆ !!!

I z mojej strony wielka prośba o rozpowszechnienie danych tego wspaniałego autora projektu.

I przyznanie mu nagrody roku za najlepszą inwestycję w mieście !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: turtle Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.06, 20:21
      wow. w końcu jakaś optymistyczna wiadomość inwestycyjna z mojego rodzinnego
      Reszowa! trzymam kciuki i mam nadzieję, że centrum jeszcze bardziej ożyje.
    • Gość: rdxgvxv Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: 217.153.194.* 16.03.06, 20:41
      Centrum to pojęcie względne - ale gdzie w Krakowie jest skatepark w centrum bo
      jakoś przez 4 lata mieszkania tutaj nie zauwazyłem, podobnie w lublinie (tam
      studiowałem) i tez nie widziałem zadnego skateparku w centrum (ani od strony
      racławickich, ani w okolicach zamku).
      A jesli dla kogos sąsiednie dzielnice to centrum to w RZeszowie tez mozna
      zbudowac taki skatepark na krakowskiej i powiedziec ze jest w centrum (to mniej
      wiecej taka odległość sakteparku od centrum jak w Wawie)
    • junior.senior Re: Przy pomniku na desce i na rolkach 16.03.06, 20:51
      W Szczecinie nie ma skateparku w centrum, nie pisz klamstw. Znam bardzo dobrze
      to miasto i wiem
      • Gość: asd Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.netcontrol.pl 16.03.06, 23:00
        w krakowie tez nie ma, koles chyba sie rozpedzil :)
        • junior.senior Re: Przy pomniku na desce i na rolkach 16.03.06, 23:09
          Nie chce goscia dobijac ale Katowice i Torun tez dosc dobrze znam, i tam tez
          nie widzialem skateparku w centrum
    • megi852 a jakby w centrum Wawy postawili Toytoja 16.03.06, 21:02
      czyli budke z WC to w Rzeszowie też nusiała by być w centrum ??
    • Gość: z Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 21:31
      byles w berlinie ? byłes w gliwicach , warszawie , itd ? w tych
      miastach "CENTRUM" jest wielkosci poołowy rzeszowa albo i całego naszego
      miasteczka. Budowanie skate parku w tym miejscu to idiotyzm , bedzie szpecił
      centrum miasta . pozdro
      • Gość: hrn Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.pk.edu.pl 23.03.06, 22:03
        bedzie szpecil centrum, ktore w tej chwili jest pieknym, dziurawym
        parkingiem ;] toz to piekne jest...
    • Gość: aaa Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: 213.77.14.* 16.03.06, 21:38
      Beznadziejna ta lokalizacja! W Rzeszowie będzie się można pochwalić, że mamy
      skate-park w centrum- akurat pasuje do "znanego" w Polsce pomnika ............
      • Gość: Krisiek Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.dyn.optonline.net 16.03.06, 21:58
        ten skatepark jak i ten pomnik wielkiej tzn wielki sa tyle samo warte. zamiast
        wyciagac z naszego centrum to co jeszcze jest do pokazania to oni dokladaja
        betonu budujac jakies szpecace placyki. Beznadziejnie. Mam pomysl moze by tak
        zrobic na 3-go maja, pl sreniawitow albo cichociemnych lub kolo pom.
        mickiewicza. pomysl wogole do d...
    • Gość: goed i bardzo dobrze !!! nareszcie cos dla ludzi ... IP: 81.15.189.* 16.03.06, 22:55
      ... a nie tylko jakieś kolejne baraki z chińska tandetą !

• Gość: Tampon Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.rzeszow.mm.pl 16.03.06, 23:21
      Pomysł bez sensu - obok kościoła ,pomnika wielkiej szparki i WRN :-) tylko
      popatrzyć jak jakiś nowy "władca" stwierdzi ze to jest zły pomysł i trzeba to
      przenieść w inne miejsce.Coraz więcej rzeczy jest bez sensu.
    • Gość: lolek Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 23:28
      I posadźcie maryche u bernardynów. Sam przyjdę. Matoły
      • junior.senior Re: Przy pomniku na desce i na rolkach 16.03.06, 23:37
        Popieram, skatepark w tym miejscu to NAJWIEKSZY IDIOTYZM jaki wymyslily wladze
        Rzeszowa. Miasto wyrosnie na posmiewisko, jesli w samym centrum beda jezdzic
        skaterzy - i wy chcecie zeby tu przyjezdzali turysci? To moze na rynku zrobimy
        skatepark? Skoro w galerii NM (podobno na pewno powstanie) ma byc skatepark, to
        po co miasto chce robic kilkudziesieciu osobom "prezent" za nasza kase? Nie
        zyczymy sobie zeby w centrum miasta, obok kamienic i zabytkowego kosciola
        wyrosly halfpipe'y i cała reszta. To bezsens. Powinnismy zrobic wszystko zeby
        zablokowac idiotyczny pomysl.
        • Gość: let Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 23:46
          oj ludziska skatepark to nie hipermarket da sie przenieść fakt że to kosztuje
          ale jak będą protesty to się przeniesie. Może wolicie przystanek autobusowy
          jesteście jak stare babki w na wsi jak sie czegoś raz nauczą lub do czegoś
          przyzwyczają to trudno im wpoić coś innego........ każdy ma inne zainteresowania
          ty i tak juniorku nic nie robisz tylko siedzisz przed kompem wiem bo tu
          zaglądam.. wyobrażam sobie ciebie jako chudzinkę z podkrązonymi oczkami ktry po
          przebiegnięciu 100 metrów pewnie by padł z wycięczenia
          • junior.senior Re: Przy pomniku na desce i na rolkach 16.03.06, 23:54
            Gowno o mnie wiesz - tym bardziej ze posty juniora mozesz czytac od paru dni -
            bo nawet teraz w zimie codziennie rano biegam, a latem uprawiam inne sporty.
            Widocznie nie masz pojecia o urbanistyce i socjologii miasta. Czy zarzad
            Rzeszowa to tak tępi ludzie że nie widzą do czego doprowadzają miasto? To ma
            byc centrum! W poblizu urzad wojewodzki, w przyszlosci siedziba urzedu
            marszalkowskiego, centrum konferencyjne, galeria handlowa Cushmana, hotel
            Radisson ktory ma byc najlepszym w miescie - czy nikt nie pomyslal o tym jak
            beda wygladac konferencje w centrum Cushman 200 m od skateparku? Zenada. Pokaz
            mi choc jedno miasto na swiecie ktore w dzielnicy biznesowej lub w poblizu
            historycznego centrum lokuje skatepark. Idac ta logika mozna zrobic pastwisko
            dla krow na zielencu na Rynku. Przekonalem sie ze wladze Rzeszowa nie maja
            zadnej wizji rozwoju miasta - chca w przyszlym centrum biznesowym tworzyc
            skatepark, daza do poszerzenia granic choc sami nie wiedza o jakie miejscowosci
            (slyszalo sie idiotyczne wizje Rzeszowa dwukrotnie wiekszego powierzchniowo niz
            Krakow) - zamiast przygotowac dzialki pod inwestycje, sciagac inwestorow,
            rewitalizowac miasto - zajmuja sie idiotyzmami i dzialaja na pokaz. Dlatego ze
            kilkudziesieciu mlodziencow ma zachcianke, to miasto ma robic im prezent, ktory
            rozwali strukture centrum i wystawi go na posmiewisko.
            • Gość: let Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 00:06
              krytykować jest łatwo. powiedzieć coś konstruktywnego to jest to czego ci brak.
              zrób coś dla Rzeszowa nie żądasz aby coś dla ciebie robiono. przedstaw swoją
              wizje a nie wszystko besztasz.
              • junior.senior Re: Przy pomniku na desce i na rolkach 17.03.06, 00:09
                W kazdym miescie jest miejsce na centrum - dzielnice biznesowa, gdzie sa
                sklepy, siedziby firm, hotele, jest miejsce na osiedla mieszkaniowe, na tereny
                typowo przemysłowe i na tereny rekreacyjne. Czy jesli 100 dzieci z podstawowek
                zazyczy sobie placu zabaw na rynku, to tez miasto sie na to zgodzi? To jest
                zachwianie rownowagi i ukladu przestrzennego miasta. Miejsce na skatepark jest
                gdzie indziej. Parking dla autobusow to tez zly pomysl, ale ten plac moze byc
                wykorzystany w zupelnie inny sposob - jest wiele możliwości. Przykre ze w
                Rzeszowie dominuje tak prowincjonalne myslenie - wladze mowia o budowie
                metropolii, a zeby budowac metropolie trzeba miec o tym pojecie. Centrum miasta
                i tak jest chaotyczne (dziura w rynku, syfiasty budynek NOT w sasiedztwie
                kamienic, blaszany Domar na Jagiellonskiej, wieżowce Elektromontażu na
                Słowackiego). Jesli w centrum ma byc skatepark, to tak jak mowie, bedzie mozna
                rownie dobrze zbudowac plac zabaw na rynku, a w miejscu dziury zbudowac
                wiezowiec mieszkalny. I powtarzam, skatepark ma powstac w galerii Nowe Miasto
                (blisko centrum, zaraz obok mostu zamkowego) - nie widze powodu dla ktorego
                miasto mialoby za swoja kase budowac drugi. Jesli koniecznie chce budowac - to
                tak jak powiedzialem, w miejscu przeznaczonym na tereny rekreacyjne.
                PS. Argument o tym ze mieszkancy jednego osiedla nie przyjada na drugie jest
                denny - jak im zalezy na skateparku to niech zazegnaja animozje. Pzdr.
                • Gość: let Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 01:09
                  no chłopie teraz dałeś konkretną odpowiedz a nie jakiś tam bzdet.
                  Nie odrazu kraków zbudowano,ale mam nadzieje że rzeszow będzie szedł w kierunku
                  normalności.pozdro
                • townmaker Re: Przy pomniku na desce i na rolkach 19.03.06, 06:30
                  Słonecznik, nasz moderator były kochany, na tym forum próbuje naśladować z
                  różnym skutkiem to co czasem zdarza mi się tu pisać, i nie byłoby w tym jeszcze
                  nic złego, gdyby nie średnia z większości jego obecnych postów. Moim zdaniem
                  zdecydowanie za dużo czasu spędzonego przed komputerem - właściwie cały dzień
                  pod różnymi nickami - jeśli Michał Twoja twórczość na tym forum to jest
                  prowokacja a nie co innego, to niedługo będziesz tu rozmawiał sam ze sobą, no,
                  może jeszcze z Gwiazdą, bo Gwiazda jest Tobą wyraźnie zauroczona. Rzeczywiście
                  lepiej pobiegać, może nawet razem z Nią.

Wybaczcie wtręt; dla skateparku proponowałbym wygospodarować teren niedaleko, w
                  rejonie parku koło ROSiR-u - tylko gdzieś od Cieplińskiego strony - też centrum
                  i chyba lepsza propozycja niż koło pomnika.
                  • junior.senior Re: Przy pomniku na desce i na rolkach 19.03.06, 12:40
                    Haha odezwal sie idiota. Czlowieku wez sie odpieprz ode mnie bo ty zawziecie
                    dyskutowales ze mna na wakacjach o powiekszeniu Rzeszowa itd., pieprzony
                    hipokryto. Po drugie nic o mnie nie wiesz! Studiuje 5-6 godzin dziennie plus
                    godzina dojazdu, dodatkowo pracuje 4h, ogladam TV, czytam ksiazki, spotykam sie
                    ze znajomymi - na jakiej podstawie ty prostaku mi mowisz ze caly dzien spedzam
                    przed kompem? Udowodnij mi. Ostatni post napisalem wczoraj rano - ok. 24
                    godziny temu i od tego czasu mnie na forum nie bylo. Jesli masz dowod to obal
                    ta teze. Udowodnij ze jestem caly czas i pisze caly czas. Udowodnij ze mam inne
                    nicki bo od 21 lutego do 4 marca nie bylo mnie na tym forum w ogole, a od 5
                    marca pisze TYLKO pod nickiem Junior Senior. I udowodnij ze jest inaczej skoro
                    stawiasz tak smiale tezy "ekspercie od wszystkiego" od siedmiu boleści. Pokaż
                    władzom miasta swoje "wspaniałe" projekty poszerzenia miasta bo kazdy je olał.
                    "Moim zdaniem
                    zdecydowanie za dużo czasu spędzonego przed komputerem - właściwie cały dzień
                    pod różnymi nickami" - z reguły takie uwagi mnie wkurzaly ale teraz wzbudziles
                    tylko politowanie. Rzeczywiscie ty ktory znasz mnie tylko z forum, masz prawo
                    do wypowiadania sie o mnie w ten sposob. Powtarzam, skoro wysuwasz juz takie
                    oskarzenia to pokaz mi posty np z wczoraj - ile ich było, z jaką
                    czestotliwością pisałem. Żegnam.
                    • townmaker Re: Przy pomniku na desce i na rolkach 19.03.06, 14:28
                      Czy ja cię gnojku obraziłem pierwszy?
                      Zmieniłeś to forum w szambo i jeszcze tu pyszczysz cieciu jeden.
                      Nie obchodzi mnie kiedyś tu nasmarował ostatni post i nic nie zamierzam ci
                      udowadniać - sam się nam tu nieraz chwaliłeś ile masz nicków na koncie.

Zobacz i przypomnij sobie jak dzięki tobie wyglądało niedawno to forum.
                      Zastanów się co piszesz i jak to co piszesz o tobie świdczy. Marne te studia
                      jakies skoro taki poziom studenta i takie prymitywne grafomańskie zabawy.
                      Ani śmieszne, ani mądre jest większość twoich postów.

Co mam komu kiedy pokazywać i czy to robię albo kiedy to już zrobiłem i z jakim
                      skutkiem to jest moje zmartwienie, niech cię głowa o to nie boli.

I zrób coś ze sobą chłopie, bo szkoda życia - jest jeszcze przed tobą, więc
                      pokaż sobie i innym że potrafisz wyleźć z piaskownicy i przestać pluć dokoła.
                      Wbrew poziomowi twojej najnowszej odpowiedzi podejrzewam że cię na to jednak
                      stać. Ale nie znam cię faktycznie, więc tu mogę się mylić.
                      • junior.senior Re: Przy pomniku na desce i na rolkach 19.03.06, 14:48
                        No brawo, brawo! Twoja wypowiedz zawiera wlasnie to co krytykujesz u mnie.
                        Rozumiem że pod jednym nickiem junior.senior zmieniłem to forum w szambo, czy
                        może przypisałeś postaci typu lewak i młody wykształcony mojej osobie? Jesli
                        tak to słaby z ciebie analityk. Co mam ze soba zrobic? Ja tobie nie daje takich
                        rad. Poki co jestem szczesliwy, mimo tego ze mam 19 lat, jestem w stanie
                        oplacic sobie lokum i studia na porzadnej uczelni w duzym miescie, wystarcza mi
                        kasy na kino, kupowanie plyt, ubran i wszystkiego co chce. Mam przyjaciol, mam
                        dziewczyne. Wyjechalem z tego padolu i mam perspektywy. I nie daje nikomu tak
                        idiotycznych rad jak ty, bo takie rady mozesz dawac komus kogo bardzo dobrze
                        znasz. Osmieszasz sie, probujac bawic sie w psychoanalityka. Byc moze twoje
                        posty sa madrzejsze i wiecej wnosza ale moge Ci pokazac sporo archiwalnych
                        artykulow gdzie redaktorzy GW cytuja moje wpisy - badz co badz nie jest to
                        tabloid na poziomie Faktu i zeby tu trafic, trzeba cos inteligentnego napisac.
                        Gdzie tak bardzo pluje, poza watkiem o skateparku? Mam prawo wyrazic swoja
                        opinie na jego temat. Jestem ZA skateparkiem, tyle ze nie w tym miejscu. I w
                        przeciwienstwie do wielu osob, nie zaczalem pierwszy wyzywac i obrazac.
                        Ani tez nie zaczalem pierwszy oceniac wartosci postow innych osob, mimo ze w
                        calym tym watku jestem jednym z nielicznych forumowiczow ktorzy przedstawili
                        jakies argumenty (a nie pisanina typu super pomysl lub przeciwnie - idiotyzm,
                        beznadzieja). Informuje cie ze na tym forum glownie komentuje artykuly, a
                        jestem czesciej gdy prowadze z kims dyskusje. To ze szybko odpowiadam wiaze sie
                        z tym ze mam na GG sporo znajomych z forum (wyobraz sobie ze nie tylko Gwiazde)
                        i sa tak dobrzy ze czasem powiadamiaja mnie o tym ze wlasnie ktos mi odpisal.
                        Ja nie jestem sfrustrowany, w realu jestem szczesliwym, w miare spokojnym
                        czlowiekiem, jednak nie wstydze sie swoich pogladow i wyglaszam je - a w realu
                        juz nie jest tak latwo mnie obrazic jak na tym rzeszowskim smietniku.
                        PS. Skoro juz piszemy ad personam, wtrace swoja uwage - moim zdaniem to wlasnie
                        twoje posty sa przykladem czystej grafomanii, od dluzszego czasu piszesz na
                        jeden temat i praktycznie to samo. Nie tobie oceniac co jest wartosciowe a co
                        nie, poniewaz ja pisze zarowno posty powazne jak i humorystyczne - jesli ty nie
                        masz poczucia humoru, to tylko twoj problem, a jesli nie rozumiesz tych zartow -
                        po prostu nie wchodz na te watki. Jak widze przejmujesz sie tym o wiele
                        bardziej niz ja. Mimo wszystko pozdrawiam.
                        • townmaker Re: Przy pomniku o śmietniku 19.03.06, 15:05
                          No to cieszę się, że jak poinformowałeś nas ci się generalnie układa, tylko
                          martwi mnie i mierzi, że czasem sięgasz w swoim pisaniu tu dna. Wierzę, że i
                          nie w Bostonie, ale w Goleniowie też można być szczęśliwym, czego ci zresztą
                          szczerze i rzeczywiście życzę.

Oczywiście gratuluję archiwalnych artykułów "w których redaktorzy GW" (nota
                          bene będący tu dni temu parę obiektem twoich kpin) "cytują twoje wpisy". Wytnij
                          je i schowaj sobie do CV.

Piszę o tym o czym pisać mam ochotę, bo forum jest od tego i flak ci do tego.

Jeśli coś mogę jeszcze nieśmiało poradzić komuś tak wszechstronnie przekonanemu
                          o swoich walorach, to pamiętaj chłopie, że twoje poczucie humoru świadczy o
                          tobie i twoim poziomie. Życzę wyższych lotów i oby kiedyś jeszcze byli z ciebie
                          ludzie. Jak widzisz np. co do sprawy w wątku potrafimy się zgodzić (o ile
                          oczywiście znowu nie zabawiasz się kosztem czytających), więc jakaś nadzieja na
                          to chyba jest.
                          • junior.senior Re: Przy pomniku o śmietniku 19.03.06, 15:16
                            Przyznam ze mnie rozbawiles. Najpierw piszesz, ze nic mi do tego co piszesz na
                            tym forum, a zaraz potem dajesz rady czego ja nie powinienem pisac. Dobry
                            jestes. Nie mam ochoty udowadniac ci skad pisze ale gdybys byl na tyle sprytny
                            by sprawdzic moje obecne IP nie pisalbys bzdur o tym calkiem przyjemnym
                            miasteczku 20 min. od Szczecina (przy którym Rzeszów to... sam wiesz co).
                            Stosujac twoja argumentacje - nic ci do tego co pisze tutaj, piszę o tym, o
                            czym mam ochotę pisać bo forum jest od tego. I zapewniam cie ze w zyciu
                            wszystko uklada mi sie modelowo - jestem zdrowy, mam kase, jestem emocjonalnie
                            i fizycznie zaspokojony. Mam w kolekcji kilkaset oryginalnych albumów i filmów,
                            pozwalam sobie na częste wypady do kina, jezdze na koncerty, znam jezyki obce
                            (francuski, angielski, hiszpanski), wiem co dzieje sie w swiecie sztuki, mam
                            pewne pojecie o swiecie - czego w prowincjonalnym Rzeszowie wiele osob nie ma.
                            I moze to tak bardzo przeszkadza NIEKTORYM forumowiczom podobnie jak informacja
                            o 22 cm <smile> Widac prowincjonalnej mentalnosci przeszkadza gdy ktos jest z
                            siebie zadowolony, gdy udaje mu sie w zyciu, gdy moze sie czyms pochwalic.
                            Nauczono mnie ze nalezy potrafic mowic o swoich walorach.Takze ty mi tu kolego
                            nie pisz ze moze "jeszcze beda ze mnie ludzie" bo to jest smieszne. Podobnie
                            jak smieszna jest krytyka za wyzwiska i ublizanie, a za kilka godzin zrobienie
                            dokladnie tego samego. Takze twoje rady, mistrzu, w kontekście twojego
                            postępowania są tylko zabawnym urozmaiceniem tego pięknego dnia.
                            • townmaker Re: Przy pomniku o śmietniku 19.03.06, 15:22
                              Fajnie, no to teraz zmierz sobie, bo może teraz masz już więcej. :)
                              O reszcie nie będę pisać, bo mi zwyczajnie szkoda czasu.
                              I na ambicje mi nie wjeżdzaj chłoptasiu, bo możliwe że wiem więcej niż może ci
                              się zdawać.
                              • junior.senior Re: Przy pomniku o śmietniku 19.03.06, 15:27
                                Dziwi mnie, ze informacja o długości mego przyrodzenia (notabene jest to
                                wartosc prawdziwa) budzi takie emocje. Ale mniej wiecej domyslam sie dlaczego
                                <smile>
                              • junior.senior Re: Przy pomniku o śmietniku 19.03.06, 15:29
                                Gdy argumentów brak (na teorie o tym ze oburzasz sie, gdy ja chce ingerowac w
                                Twoje pisanie, a jednoczesnie ingerujesz w moje) pojawia sie typowo rzeszowska
                                spiewka - wiem wiecej niz myslisz, boj sie <smile>
                              • smalltownboy Re: Przy pomniku o śmietniku 19.03.06, 15:51
                                Ludzie, czy wy nie potraficie być naprawdę demokratyczni? To, że ktoś piszę
                                jaka jest jego wizja miasta oraz ile ma cm w rozporku to jego sprawa. Nie
                                musicie zaraz atakować i ośmieszać. Każdy ma prawo do swojej opinii i poglądów.
                                W końcu o to walczono w 1989 roku, nieprawdaż? Marzy Wam się zamordyzm i
                                cenzura prewencyjna? Chyba nie.
                                • Gość: Pora Reraksa Re: Przy pomniku o śmietniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 16:02
                                  dla takich ludzi jak junior powinna byc cenzura i dozywotni zakaz uzywania
                                  internetu, to co czytam w tym watku to juz ludzkie pojecie przechodzi.
                                  skad ty jestes junior wlasciwie?Rzeszow?Warszawa?Olsztyn?Szczecin?
                                  rece opadaja, 19 lat, uohoho. widze ze znasz sie na urbanistyce jak malo kto,
                                  tylko radze ci, zjedz troche wiecej chlebka...
                                  • smalltownboy Re: Przy pomniku o śmietniku 19.03.06, 16:07
                                    Demokracja człowieku, demokracja. Zna się czy się nie zna, ale niech wyraża
                                    własną opinię. Musimy słuchać różnych wersji i mądrze dyskutować. Po co to
                                    ośmieszanie, obrażanie?
                                  • Gość: dsl Re: Przy pomniku o śmietniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 16:12
                                    To jest dopiero inteligent (Pora Reraksa czy jak mu tam) - pojawil sie tu dzis
                                    i wszystkim sie rzadzi, chce wprowadzac cenzure bo mu nie pasuje ze komus
                                    przeszkadza skatepark. Standardowy przykład Homo Sovieticus.
        • Gość: Wodzu Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.osk.enformatic.pl 23.03.06, 21:06
          A ja twierdze że to jest bardzo dobry pomysł, trwało to 10 lat zanim cos sie w
          tym temacie ruszyło i młodziez bedzie miała sie gdzie rozwijać nareszcie i cos
          zrobic ze Sobą zamiast siedzieć pod blokiem i rozwijać polski alkocholizm
          a co do turystów to nie wiem skad sobie Pan wymyslił ze Rzeszów jest miastem
          Turystycznym? chyba jakies nieporozumienie?
          pozdrawiam
    • borowik1 Re: Przy pomniku na desce i na rolkach 17.03.06, 00:14
      Gość portalu: GRAFIKGL napisał(a):

> W Warszawie skatepark jest w CENTRUM MIASTA !!!!
      > W Krakowie skatepark jest w CENTRUM MIASTA !!!!
      > W Gdańsku skatepark też jest w CENTRUM MIASTA !!!!

GOŚĆ se jaja robi a wy mu cos próbujecie udowodnic
    • Gość: GRAFIKGL Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.krak.tke.pl 17.03.06, 01:33
      Ale z Was są zabawne ŁOŚIE !!!

Wypowiedzenie typu:

”...Nie chce goscia dobijac ale Katowice i Torun tez dosc dobrze znam, i tam tez nie widzialem skateparku w centrum ”

Rozbawia do łez :)

Wasza znajomość Polski jest aż przerażająca.

Pomysły jakie proponuje nam rządzące środowisku, są tworzone chaotycznie, bez planów na przyszłość.

I nic w tym dziwnego ponieważ tworzą je osoby podobne do „juniora”.

Dlatego przyswójcie to do siebie :
      W Rzeszowie skatepark jest w CENTRUM MIASTA !!!!!
      I jest to jedyne miasto na świecie, którego stać dla 40 osób poświęcić najcenniejszą lokalizację.
      • Gość: mtg Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.cmdnnj.east.verizon.net 17.03.06, 04:50
        Pomnik Walk Rewolucyjnych i skatepark to jest super zestawienie.O co walczyli
        Ci rewolucjonisci? Chyba o to, zeby nasza mlodziez mogla spedzac wolny czas jak
        przystalo na ten wiek.A Oni na tym pomniku, mogli popatrzec i "pomyslec", ze
        Ich walka nie poszla na marne!
      • Gość: Wodzu Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.osk.enformatic.pl 23.03.06, 21:08
        jesli ktos uwaza ze parking jest lepsza inwestycja i bardziej rozwijajacą od
        Skateparku to przepraszam...
    • Gość: wielka C..... super pomnik ale co na to LPR??? IP: *.ipt.aol.com 17.03.06, 06:17
      i super uniwerek ostatnie miejsce w rankingach
    • Gość: Tom Re: Sport to zdrowie, szczególnie na świeżym.. IP: 213.77.14.* 17.03.06, 08:12
      ...powietrzu. Robić "plac zabaw" w miejscu gdzie jest największe stężenie spalin w mieście - zaprawdę debilne. Pomnik do rozbiórki, rondo do przebudowy, Cruschmann, przebudowa internatu na U. Marsz., przebudowa parkingu przy U.Woj. - TAK, a nie jakieś wiązanie drutem i słomiane inwestycje.
      • Gość: hugo Re: Sport to zdrowie, szczególnie na świeżym.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 10:20
        A sprobuj mi tknac pomnik!!! Jedyny obiekt kojarzony z rzeszowem w polsce i na
        swiecie!
        Nikt nie ruszy tego monumentu! Widziales gdzies taki pomnik? Nie!
    • Gość: eye do juniora.seniora IP: 81.15.189.* 17.03.06, 10:56
      Wiesz co chłoptasiu..zgadzam sie z kimś kto napisał,że siedzisz non stop przed kompem i wypisujesz nienawistne posty.

Według mnie jesteś rozchwianym,zakompleksionym kolesiem i świadczy o tym choćby twoja odpowiedż w stylu "Gó.. o mnie wiesz" czy twoje wypowiedzi na temat "urbanistyki i socjologi miasta" lub "o zachwianiu rownowagi i ukladu przestrzennego miasta" są godne pożałowania..trudne słowa..wątpie ,żebys miał o tym chociaz minimalne pojęcie.

Jesteś nastepny w kolejce "pobożnych życzeń".

1.Gdzie to wyczytałeś lub skąd wiesz,że w galerii "NOWE MIASTO" ma byc skatepark? (czekam na odpowiedź)

2.NIE MA argumentu,że ludzie z innych odiedli nie będą przyjeżdzać na inne osiedla pojeżdzić na skateparku.Jest argument,że nikt spoza Rzeszowa nie bedzie przyjeżdżał pojeździć w skateparku. Mam tu na mysli międzynarodowe czy chociażby ogólnopolskie trasy skateboardingowe a nawet mieszkańców okolicznych miejscowości którzy poprostu będa sie bali "zapuszczać" na nieznajome osiedle.
      Jesteś takim wielki znawca to powinienes wiedziec co to oznacza dla miasta

3.CYTUJE twoje zdanie: "Przykre ze w Rzeszowie dominuje tak prowincjonalne myslenie".Przykre,jednak jesteś właśnie z tych ktorzy takie myslenie utrwalają.

4.NIE jest to plac zabaw! Czy ktoś ścianke do wspinaczki czy tor crossowy nazywa placem zabaw? Jeżeli nie,to jaka jest różnica?
      Proponuje zaznajomić sie z tematem chociaz troche.

5.CYTUJE: "Powinniśmy zrobić wszystko żeby zablokować idiotyczny pomysl" I co z tego przyjdzie? czekam na odpowiedź! tylko prosze nie wspominaj o jakichś marzeniach ściętej głowy o nowym kompleksie rozrywkowym czy galeri NM i skateparku tam.

Nie zdziwiłbym sie gdybyś był sympatykiem aktuanie rządzącej partii.Wszystko zablokować,na nic nie pozwolić na wszystko narzekać!

GWARANTUJE,ŻE NIE MASZ RACJI !!

Czekam na odpowiedzi jak i na pytania które pozwolą rozwiać wasze watpliwości!
      • junior.senior Re: do juniora.seniora 17.03.06, 11:17
        Witam.
        > Wiesz co chłoptasiu..zgadzam sie z kimś kto napisał,że siedzisz non stop
        przed
        > kompem i wypisujesz nienawistne posty.
        Po pierwsze - nie jestem chłoptasiem
        Po drugie - przed kompem siedzę 4-5 godzin na dobę, z racji tego że zajmuję się
        tłumaczeniem tekstów i przy okazji pisuję na forum (notabene na forum łącznie
        spędzam ok. 1-1.5 h, tyle że jestem aktywny)
        Po trzecie - nie pisze nienawistnych postow, to bym raczej przypisal Tobie.
        Krytykuje (dodam ze po raz pierwszy!) pomysl wladz miasta ktory mi sie nie
        podoba. Po to jest forum aby kazdy mogl wyrazic opinie.
        > Według mnie jesteś rozchwianym,zakompleksionym kolesiem i świadczy o tym
        choćby
        > twoja odpowiedż w stylu "Gó.. o mnie wiesz" czy twoje wypowiedzi na
        temat "urb
        > anistyki i socjologi miasta"
        Niewiele mnie to obchodzi - ja ciebie nie obrazam. Teorie że padam po
        przebiegnięciu 100 metrow tworzone przez czlowieka ktory zna mnie z 20 postow
        na forum - to jest dopiero zalosne! Kompleksow nie mam i wlasnie dlatego nie
        wstydze sie prezentowac swoich pogladow i bede ich bronic. Nie pisze tez tak
        agresywnie ad personam jak ty to czynisz.
        Wypowiedzi o urbanistyce czy socjologii miasta - poczytaj o tym. Pogadaj z
        jakimkolwiek architektem czy urbanista i spytaj co mysli o skateparku w tym
        miejscu.
        > 1.Gdzie to wyczytałeś lub skąd wiesz,że w galerii "NOWE MIASTO" ma byc
        skatepar
        > k? (czekam na odpowiedź)
        Skontaktuj sie z rzecznikiem Conresu lub biurem, ktore zaprojektowalo obiekt.
        Galeria Nowe Miasto ma miec powierzchnie 64 tyś. metrów, w tym 4-salowe kino
        IMAX, lodowisko na dachu, kawiarnie, restauracje i wlasnie skatepark.
        > 3.CYTUJE twoje zdanie: "Przykre ze w Rzeszowie dominuje tak prowincjonalne
        mysl
        > enie".Przykre,jednak jesteś właśnie z tych ktorzy takie myslenie utrwalają.
        Powtorze - poczytaj o planowaniu miasta, o ukladzie przestrzennym miast
        wielkosci Rzeszowa.
        > 4.NIE jest to plac zabaw! Czy ktoś ścianke do wspinaczki czy tor crossowy
        nazyw
        > a placem zabaw? Jeżeli nie,to jaka jest różnica?
        > Proponuje zaznajomić sie z tematem chociaz troche.
        Dziwne, ze nie zrozumiales tak prostej aluzji. Kilka osob
        zaklada "stowarzyszenie" i robi problem ok. 200 tysiącom ludzi mieszkającym lub
        pracującym w Rzeszowie. Z jakich powodow, to juz napisalem.
        > Nie zdziwiłbym sie gdybyś był sympatykiem aktuanie rządzącej partii.Wszystko
        za
        > blokować,na nic nie pozwolić na wszystko narzekać!
        Nawet jesli jestem to nie ma to ze sprawa zwiazku. Jestem za galeria Cushman,
        za Nowym Miastem, Nowym Swiatem, jestem za wszystkim planowanymi inwestycjami w
        miescie oprocz tej. Nie pisz czlowieku w ten sposob do kogos kto
        współorganizował protest pod ratuszem gdy ciemna rada miasta chciala
        przyblokować Cushmana. Za dużo ocen i opinii o kimś kogo znasz z jednego wątku.
        Wiecej kultury zycze.
        Pozdrawiam
        Junior Senior
      • Gość: :-) Re: do juniora.seniora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 11:17
        pomnika nie ruszać apsolutnie to jest najpiękniejszy pomnik w dziejach polski
        kolumna zygmunta to przy tym pikuś. Kraków ma Smoka a my mamy pipke.
    • Gość: Rojek Uśmiałem się jak borsuk czytając ten artykuł... IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.06, 11:21
      Chcą budować "profesjonalny skatepark" w Rzeszowie, ale istniejąca rampa w
      parku Sybiraków "była tak duża, że mogli po niej jeździć tylko
      profesjonaliści". Czyli planowany jest troszkę mniejszy profesjonalizm
      (ha,ha,ha). Nad Wisłokiem skatepark "został zrobiony na terenie zalewowym", co
      rzeczywiście zdecydowanie uniemożliwia jakiekolwiek korzystanie z niego. Zalewa
      i zalewa (ha,ha,ha). W dodatku (uwaga, uwaga, uwaga) "to niebezpieczne miejsce"
      (ha,ha,ha). No i gdzie zapewnić bezpieczeństwo naszym biednym wrotkarzom,
      przepraszam, profesjonalistom ze stowarzyszenia Sztuka Ulicy? W każdym razie ci
      dwaj kolesie na zdjęciu wyglądają bardzo profesjonalnie i patrzą z ufnością w
      stronę Urzędu Wojewódzkiego, gdzie bezpiecznie, bez zalewania i profesjonalnie.
      Tak trzymać chłopcy.
    • Gość: antysld pokopało ferenca znowu IP: *.dnet.pl 17.03.06, 11:38
      marnowanie kasy i chybiona lokalizacja tam jest urzad wojewodzki i sanktuarium
      troche powagi -juz to miejsce bede unikał pełno buraków dresiarzy i jednym
      słowem syfu ponad wszystkie syfy SLD POWRÓCIŁO DO KORZENI NIE MA POMYSŁU NAWET
      NA SWÓJ WŁSANY WIZERUNEK JUZ NIE MÓWIAC O SPRAWACH POWAZYCH ----FERENC ODEJDZ
      DOŚĆ KOMPROMITACJI !!!!!!!!!!!A LE SŁYSZALEM ZE MAJA BYC TAM 4 KAMERKI TO SOBIE
      NIE POJARACIE BURAKI Z gw MARYSI
    • Gość: mentos czy ty wyjezdzales kiedys poza rzeszów IP: *.dnet.pl 17.03.06, 11:50
      bo mam wrazenie ze nie co ty bredzisz ze w tych miastach sa w centrum
      zlokalizowane te miejsca ? na baranówce i olszynkach to nie wypał teraz bedzie
      podobnie tylko ze bedza te miejsca jak i ci ludzie straszyli w centrum
    • Gość: gwiazdozbiór misia Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:18
      Skatepark w tym miejscu to kretynizm. To najgorsza lokalizacja. MYŚLCIE BŁAGAM
      WAS. Skatepark pomiędzy Urzędem Wojewódzkim i Marszałkowskim? Jezu. Poza tym
      zaraz obok zabytkowego kościoła, klasztorem i przyszłego centrum
      konferencyjnego Cushman i hotelu Radisson. Konferencje z widokiem na skate'ów,
      msza z odgłosami kick flipów. Praca UW i UM ozdobiona widokiem skaterow, dresów
      i innych elementów. Trochę powagi. To bardzo ważne miejsce w mieście.
      Wyobrazacie sobie ze do UM puka jakis inwestor i rozmowy tocza sie z widokiem
      na popisy skaterów? Wyobrazacie sobie powazna konferencje w centrum Cushmana?
      To jedna sprawa. Druga jest taka - skatepark oznacza że okolice UW zapełnią sie
      roznej masci elementem - skate'ami, dresami, ćpunami. Zobaczycie jak szybko
      rozniesie sie to na deptaki - Grunwaldzką, 3-go Maja, na Rynek. Dopiero od
      kilku lat można spokojnie, miło spędzić czas w centrum i teraz chcą to od nowa
      zniszczyć. "Metropolia" i stolica województwa - ze skateparkim koło
      najważniejszych instytucji regionu. Szkoda slow. Zrobcie z tym cos bo bedziemy
      tego zalowac.
    • Gość: eye do juniora seniora IP: 81.15.189.* 17.03.06, 12:33
      OK.Masz racje argumenty ad persona zostawmy na boku.

CYTUJE: "Wypowiedzi o urbanistyce czy socjologii miasta - poczytaj o tym. Pogadaj z jakimkolwiek architektem czy urbanista i spytaj co mysli o skateparku w tym miejscu."

Jakikolwiek mówi cokolwiek.Liczyłem na jakieś konkrety od Ciebie.
      Miasto obserwują architektekci i urbanisci którzy doskonale wiedzą co w takim miejscu powinno zostać wybudowane i jak to się przełoży na rozwój.Bez obaw.

PYTANIE DO CIEBIE: Co Twoim zdaniem byłoby w tym miejscu najlepsze?

-------------------
      Twoja odpowiedź na pytanie dotyczace pewności wybudowania skateparku w centrum NM jest co najmniej (nie obrażając) śmiesznawa. Czy widziałes jakikolwiek plan tego skateparku,czy wiesz o nim cokolwiek więcej niż to o czym mógłby zapewnić rzecznik Conresu? Co do kontaktu z biurem które zaprojektowało to centrum to palnąłęś głupote jak talala.Architekt nie jest odpowiedzialny za to co powstanie w jednym pokoju projektowanego przez niego domu.Czy bedzie to sypialnia czy pokój dla dziecka.Na dodatek,tak sie składa,że orientuje się i wiem,że żadna z profesjonalnych firm które zajmuja sie budowa skateparków w Polsce nie ma żadnej umowy ani nawet żadnej propozycji od takiej firmy jak Conres czy innej firmy do budowy innego (niż ten pod pomnikiem) skteparku w Rzeszowie. Jeżeli skatepark bedzie budowany nie przez profesjonalne firmy to oby tylko Twoje dziecko tam jeździło.

3.PODTRZYMUJE swoje porzednie zdanie --> Jesteś właśnie z tych ktorzy utrwalaja prowincjonalne myslenie

Twoja odpowiedż o tym,żeby sobie "poczytać o planowaniu miasta, o ukladzie przestrzennym miast" jest znowu pustym frazesem z którego nic nie wynika.Zapewniam,że sa mądrzejsi od Ciebie.Jeżeli się z tym nie zgadzasz nie to zostaw te swoje teksty czy co tam tłumaczysz i startuj ze swoja wiedza o urbanistyce i socjologi miasta.! Smiało

4.RÓŻNICA pomiędzy placem zabaw jest zasadnicza.Na placu zabaw srednia wieku to podejrzewam jest 6-9 lat.Ze ścianek wspinaczkowych korzystaja ludzie duzo starsi,z torów crossowych korzystaja ludzie dużo starsi,ze skateparków korzystaja ludzie duzo starsi.W skateparku nie robi sie babek z pisaku.Nie ma piaskownic nie ma huśtawek,nie ma zjeżdżalni,po skateparku nie biegają bezpańskie koty. Problem jednak leży nie w definicji tylko w zdrowym podejściu do sprawy.

CYTUJE: "Kilka osob zaklada "stowarzyszenie" i robi problem ok. 200 tysiącom ludzi mieszkającym lub pracującym w Rzeszowie"

Po pierwsze: Po raz kolejny zdradziłes swóją nieznajomość tematu i wyraziłeś swój stosunek do tej inicjatywy biorac stowarzyszenie w cudzysłów.Po drugie nie kilka osób tylko kilkaset i nie 200 tyś osób mieszkającym i pracujacym w Rzeszowie tylko kilku osobom z tego forum lub co najwyżej kilku Twoim kolegom i kolezankom.Zdecydowanie więcej ludzi popiera ta lokalizacje i tego się nia da ukryć!!

Cieszy mnie,że jestes za: "galeria Cushman,za Nowym Miastem, Nowym Swiatem,za wszystkim planowanymi inwestycjami" byc może kiedyś stwierdzisz,że jeżeli chodzi o skatepark nie miałes racji.

Czekam na odpowiedz na pytanie postawione wyżej!

Pozdrawiam!
      • Gość: gwiazdozbiór misia Re: do juniora seniora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:46
        Kilka osób? Nawet w artykule jasno pisze ze temat budzi ogromne kontrowersje,
        są telefony, maile, wpisy na forum. Jesli bedzie trzeba, zrobimy petycje
        przeciw powstaniu skateparku w tym miejscu. I gwarantuje ze wiele osob
        (szczegolnie ci ktorzy pracuja w centrum i czesto tam przebywaja) podpisze sie
        pod tym. Jesli tam powstanie skatepark to Rzeszow wyrosnie na posmiewisko a ja
        osobiscie popre wszelkie inicjatywy likwidacji tego regionu - bo dlaczego 2 mln
        mieszkancow Podkarpacia ma zalatwiac swe sprawy w UW i UM pomiedzy ktorymi
        bedzie prowizoryczny skatepark. Prowizoryczne, wiesniackie dzialanie na pokaz,
        jesli tam powstanie skatepark to nigdy wiecej nie przyjme nikogo do Rzeszowa bo
        bedzie mi wstyd.
        • Gość: eye Re: do juniora seniora i jego kółka rózańcowego IP: 81.15.189.* 17.03.06, 12:58
          ok spokojnie możecie sobie krzyczeć.Jeżeli chodzi o próbe sił to jak najbardziej,doczytaj dokładnie.Zróbcie ptetycje ! Zróbicie nawet cztery petycje. Skompromitujecie sie tylko i bardzo dobrze.Skatepark nie bedzie prowizoryczny a mieszkańcy podkarpacia a szczególnie Rzeszowa sa w zdecydowanej większości ZA!
          • Gość: gwiazdozbiór misia Re: do juniora seniora i jego kółka rózańcowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 13:18
            Mylisz sie. Skatepark nie powstanie w innym miejscu, mieszkancy nie dopuszcza
            do stworzenia takiego syfu w centrum Rzeszowa. Potwierdza to nawet to forum
            gdzie ogromna wiekszosc glosow w kazdym watku jest przeciw. A prezydent
            przewali sobie wszystko, bo pokazuje tym ze nie ma zadnej wizji rozwoju i sadze
            ze straci poparcie wiekszosci osob - np mnie wlasnie sie otwieraja oczy na jego
            dzialania
    • Gość: GRAFIKGL Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.krak.tke.pl 17.03.06, 14:27
      Informacja, że właścicielem placu jest miasto jest tak dobra jak deszczyk w 40 stopniowym upale. Większość terenów w centrum po którym pląsacie ma właścicieli prywatnych.

I właśnie dlatego mieszkańcy powinni mieć możliwość wybrania z pośród kilku propozycji.

Oczywiście nie stworzonych na obecnym forum, ponieważ dobra propozycja wymaga przedstawienia projektu, a nie napisu typu: „Mógłby być tam parking”

Proponował bym konkurs na najlepszy projekt. I wybrali by mieszkańcy w demokratyczny sposób najbardziej odpowiadającą im inwestycję. I właśnie ta inwestycja była by realizowane !!!

W waszych głowach po przeczytaniu demokratyczny, zapewne pojawił się obraz wyborów i wizja siedzących pań na biało ubranych w komisjach wyborczych oraz skreślanie odpowiedniego projektu na białek karcie.

NIE !!!

Nie oto chodzi, gdyż pierwsza osoba odpowiadająca powinna napisać – TO JEST BARDZO KOSZTOWNE !!!

I miał by rację.

Z punktu widzenia urzędnika będą to kwoty większe niż mają na inwestycję.

Dlatego jako rozwijające się miasto, a za takie chcą wszyscy żeby je uważać.
      POWINNO zrobić wybory projektu w Internecie, na stronie miejskiej oddawane były by głosy.

Taki wybór projektu świadczyły by o postępie do których muszą się przyzwyczajać wszyscy.

I będą to PIERWSZE W POLSCE TEGO TYPU WYBORY INWESTYCJI MIEJSKIEJ !!!

A nie jak na razie PIERWSZY SKATEPARK W CENTRUM !!
    • Gość: eye Re: do juniora seniora i jego kółka rózańcowego IP: 81.15.189.* 17.03.06, 17:42
      do: "gwiazdozbiór misia"

Mylisz się.Skatepark powstanie własnie w tym miejscu.Jeżeli dostrzegasz jakąs przewage głosów negatywnych na tym forum to jest to wynikiem tylko tego,że zadowolonym poprostu nie chce sie pisać bo i po co jak jest OK! Być może niezadowolenie wynika również z nieznajomości i strachu przed nowym? Pożyjemy zobaczymy! Prezydent nic sobie nie przewali tyko kolejny raz pokaże,że jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu.

Do tej pory nie napisaLIŚCIE co Waszym zdaniem byloby lepsze w tym miejscu?

Dla rozwoju miasta :)

czekam

• Gość: aefs Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.res.pl 17.03.06, 22:13
      ajj:P dresy nie jezdza na deskach.. jak ktos jezdzi to jest skaterem, wiec juz
      nie piszcie głupot. a poza tym nawet jak nie wybudowali by skateparku, to zawsze
      bedzie sie jezdzic na pomniku.
    • Gość: Tip Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.rzeszow.mm.pl 19.03.06, 17:22
      Parodia. A ten ktos o nicku Grafi-costam to chyba miasta, ktore wymienial
      widzial na Discovery. Fakt-plac pod pomnikiem to centrum Rzeszowa. W takim
      razie skateparki musialyby byc w Krakowie na Rynku, w Warszawie pod PKiN itd.
      Centrum miasta to nie miejsce dla jakis badziewnych rolkarzy i deskarzy. Niech
      sobie "smigaja" - co za zenada - w miejscach, gdzie nikt nie bedzie musial
      słuchac hasel w stylu "ale ku.. dzezi", ogladac dresow i burkow z kapturami na
      glowach.
      • junior.senior Re: Przy pomniku na desce i na rolkach 19.03.06, 17:30
        No prosze! Ktos prezentuje poglady takie jak ja. Jeszcze nie został zwyzywany i
        obrażony? Masz szczescie przyjacielu.
        • Gość: Tip Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.rzeszow.mm.pl 19.03.06, 17:34
          Za mal maja szarych (jesli wogole maja), zeby mnie obrazic...
          • junior.senior Re: Przy pomniku na desce i na rolkach 19.03.06, 17:36
            Masz racje. Jest tu po prostu pare osob ktore bluzgaja kazdego kto jest przeciw
            skateparkowi. Niech buduja - ale nie w tym miejscu.
      • Gość: Wodzu Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.osk.enformatic.pl 23.03.06, 21:12
        pewnie lepiej jest ogladac parking zamist widziec że coś się dzieje w Rzeszowie
        i że młodzież ma co ze soba zrobić , anie wiem kto sobie wymyslił ze plac pod
        pomnikem to wielkie centrum Rzeszowa to tylko zwykły parking
        • Gość: Dariusz Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.krak.tke.pl 23.03.06, 21:39
          Ile tej młodzieży i jak długo będzie z tego korzystać. Moim zdaniem nie będzie
          więcej jak 50-ciu, jakieś 3 miesiące w roku. Reszta pozostanie dalej przy swoich
          zajęciach. A parking to parking i tak powinno pozostać. Tyle szumu ostatnio że
          źle parkują a niby gdzie mają stać te samochody.
    • Gość: andrzeb Re: Przy pomniku na desce i na rolkach IP: *.inquad.com / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 14:02
      co do tych skateparków w centrum miast to zwykłe kłamstwo. W Poznaniu jeżdzili
      na placu wolności dopóki go nie zaczęli remontować wGdańsku napewno nie jest w
      centrum bo Gańsk centrum to starówka a tam go napewno niema! w szczecinie jeżdżą
      koło wałów chrobrego ale to nie jest żaden skatepark a w lublinie gdzie mam
      rodzinę i znam to miasto też nie ma go w centrum.Pozdrawiam serdecznie.Andrzeb
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka