Dodaj do ulubionych

Więcej placu dla bernardynów?

IP: 82.177.97.* 21.04.06, 20:20
Działka przy ul rejtana - też została sprzedana za 1% wartości - chętnie
kupię plac przy urz woj za 2% wartości stac mnie !
jak można najbardziej okazałe place w centrum miasta oddawać za darmo czarnej
mafii?
Obserwuj wątek
    • Gość: ivan Więcej placu dla bernardynów? IP: *.rzeszow.mm.pl 21.04.06, 20:20
      A później odsprzedadzą plac miastu za duuuuużą kasę.
      A co z hektarami pola pod miastem, które dostali zakonnicy jako rekompensata
      właśnie za ten plac?
      • Gość: asd Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:23
        Nóż się w kieszeni otwiera ;)
        • jetpilot1 Re: Więcej placu dla bernardynów? 21.04.06, 22:33
          powiedział zwolennik PiS-u...(do asd)
        • Gość: Kaźmirz Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 22.04.06, 10:44
          Dlatego ja już dawno przestałem nosić scyzoryk w kieszeni, bo się obawiałem
          samootwarcia.
      • Gość: Yapa Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.internet4u.pl / *.globaltechnology.pl 23.04.06, 10:28
        Gdzie te pola w zamian dostali? Tak, żebyś ne byl goloslowny.
        • janan2 Re: Więcej placu dla bernardynów? 23.04.06, 10:45
          Na Baczyńskiego ich byłe ogrody,Wymierzone wydzielone z dzierżawną opłatą o tych
          tylko wiem.To była przyczyna upadku naszego zakładu który nie wytrzymał
          opłat.Ale to głeboka tajemnica zakonnego portfela.
    • Gość: Pawel Kuna Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: 82.177.97.* 21.04.06, 20:23
      W radzie miasta siedzą same moherowe berety - wyjezdzam z tego kraju - za ten
      1% wybudujcie sobie pomnik bo na nic innego wam nie starczy
    • Gość: TAmpon Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.rzeszow.mm.pl 21.04.06, 20:31
      Dalej Ferenc chce tam bugować skatepark?
    • Gość: JS Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:33
      Są prawowitymi właścicielami tego terenu, więc im się to należy. Tak sie
      czepiacie zakonników, księży czy zwykłych katolików, popatrzcie czasem na
      siebie i swoje życie - ci wszyscy święci i nieskazitelni jak tow.kurt i cala
      reszta antyklerykałów.
      • jetpilot1 Re: Więcej placu dla bernardynów? 21.04.06, 22:35
        jak byk pisze że nie są właścicielami tego terenu, a tak btw to uważaj co
        mówisz o tow. kurcie :D:D wierz mi - nie chciałbtyś go spotkać :P
      • tow.kurt Re: Więcej placu dla bernardynów? 22.04.06, 00:04
        Gość portalu: JS napisał(a):

>
        ci wszyscy święci i nieskazitelni jak tow.kurt i cala
        > reszta antyklerykałów.

1. Nie uważam się za świętego niewiem skąd takie przekonanie i takie wnioski
        2. to że jestem przeciwny wydawaniu pieniędzy publicznych, na kościół kat i
        stawiania pomników JP2 Jak Stalinowi za jego życia. Oznacza tylko racjonalnie
        myślenie przy takiej biedzie i bezrobociu do okoła.
        3. Mylisz się uważając że jeśli jestem ateistą ,i antyklerykałem to upoważnia
        cię jako miłosiernego katolika do wywyższania się na demną. W przeciwieństwie
        zapene do ciebie zapieprzałem w Rzeszowskim hospicium ponad dwa lata i brałem
        udział w wielu charytatywnych akcjach społecznych. Więc daruj sobie jaka
        kolwiek ocene.
        • Gość: knz Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 00:57
          dziwne rozumowanie.. nie mozna cie krytykowac, bo "zapieprzales w
          hospicjum"..smieszne.
          ja tez nie jestem za wydawaniem publicznych pieniedzy na kosciol, ale uwierz
          mi: jesli to twoja rodzina posiadala by te dzialke przed wojna, to dzis
          pienilbys sie z oburzenia, ze nie chca ci jej oddac.
          ps. pocwicz troche ze slownikime ortograficznym:)
          • tow.kurt Re: Więcej placu dla bernardynów? 22.04.06, 01:13
            nie chodzi oto że zapieprzałem bo robiłem to dla siebie tylko oto że ocenia
            się mnie przez pryzmat ateizmu. A kościołowi wszystkie ziemie zostały już
            odddane po 89 i niemów że nie. A co roku przyznawane są kościołowi dotacje
            które tak naprawde się nie należą.
            • Gość: knz Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 00:27
              mimo, ze jestem katolikiem, jestem przeciwko oddawaniu kosciolowi ziemi za
              friko. bylem niezle wnerwiony jak miasto przekazalo kosciolowi za 1 zeta dzialke
              pod kosciol uniwersytecki. no ale w tym wypadku uwazam jednak, ze skoro panstwo
              zabralo im te ziemie po wojnie, to nalezalo by im ja oddac.
              a tak btw, to o ktora czesc placu chodzi??
        • Gość: JS Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 01:01
          Zapieprzałeś żeby uciekać przed wojskiem? :) Ja ciebie nie oceniam, ale skoro
          wytykacie każdy, najmniejszy nawet błąd księżom to pewnie musicie być bez
          zarzutu.
          • tow.kurt Re: Więcej placu dla bernardynów? 22.04.06, 01:06
            nie nie dlatego aby uciekać przed wojskiem, i nie wytykam każdego błędu tylko
            denerwuje mnie wydawanie publicznych pieniędzy na bogaty koścół kat. Jeśli masz
            ochote płć twoja sprawa ale ja takiej ochoty niemam i zapewne nietylko ja
            • Gość: JS Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 01:26
              Ok, jesli robiłeś to sam od siebie to szacunek. Osobiscie takze nie jestem za
              wydawaniem publicznej kasy na kościół (powinien utrzymywać się z datków
              wiernych). Znam wielu księzy którzy zachowują się skandalicznie - widzialem
              pijanych księzy, albo czytałem rozmowę na gg w której ksiądz mowil jak to sie
              napalił na moją koleżankę. Ale jest też wielu porządnych duchownych, którzy są
              uczciwi i wierzą w to co robią - nie zapominajmy o tym. Pozdro.
              • tow.kurt Re: Więcej placu dla bernardynów? 22.04.06, 01:32
                wpełni się z tobą zkadzam są Księża i księża. To że ktoś jest Księdzem nie
                oznacza w moim rozumowaniu że jest złodziejem. tylko mniejszą część stanowią ci
                z "prawdziwego powołania: Pozdrawiam :-)
              • Gość: arpk Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:46
                kupno tej ziemi za 1% wartości jest czystym złodziejstwem (chociaż zgodnie z
                prawem). okadzionymi są wszyscy którzy płacą podatki (traci na tym miasto, w
                którym mieszkamy). przecież jeśli, ktoś może zapłacić za tą działkę 100 razy
                więcej to lepiej sprzedać to komuś takiego, a pieniądze przeznaczyć na
                najpotrzebniejsze rzeczy (chociażby na drogi).

a to że ta ziemia kiedyś należała do kościoła to nic nie znaczy. kościół dostał
                za to wystarczającą rekompensatę (co przyznaje ksiądz w artykule).

kościół się panoszy coraz bardziej, w rzeszowie całkiem niedawno "dostał"
                działkę przy rejtana, ostatnie dofinansowanie świątyni opatrzności bożej,
                dopłaty do funduszu kościelnego,....
                wszystko to sprawia, że coraz więcej ludzi odwraca się od kościoła, ale może to
                i lepiej dla tej instytucji, bo jest tak zadufana w sobie, że tylko utrata
                wiernych pozwoli jej na odrobine samokrytycyzmu.
    • Gość: rzech Komuna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:49
      Komuna i Wielka Rewolucja Francuska potrafiły tylko zabirać majątki min,
      Kościołowi. Wszystkich oponentom zwrotu prawowitym walścicielom ich dóbr radzę
      uważać na własne majątki, gdyż koledzy z lewicy mogą uznać po kolejnej
      rewolucji, że jesteście za bogaci i wam równiez skonfiskować to, co posiadacie.
      Jak równośc to równość. Cóż takie jest zbójeckie prawo rewolucji lewicowych!
      • janan2 Re: Komuna 22.04.06, 16:31
        Gość portalu: rzech napisał(a):

> Komuna i Wielka Rewolucja Francuska potrafiły tylko zabirać majątki min,
        > Kościołowi. Wszystkich oponentom zwrotu prawowitym walścicielom ich dóbr radzę
        > uważać na własne majątki, gdyż koledzy z lewicy mogą uznać po kolejnej
        > rewolucji, że jesteście za bogaci i wam równiez skonfiskować to, co posiadacie.
        >
        > Jak równośc to równość. Cóż takie jest zbójeckie prawo rewolucji lewicowych!
        A o miłościwie nam panującym cesarzu Franciszku Józefie zapomniałeś.To był
        dopiero ultrakatolik.A jak pięknie i z klasą wypłacił judaszowe srebrniki
        wszelkiej maści zakonnikom i klechom którym na myśli była własna sakiewka a nie
        ewangielia.Poszli prawie goli w skarpetkach a teraz my musimy oddawać wszystko
        do chyba Bolesława Chrobrego włącznie bo oni muszą się przede wszystkim bogacić
        widząc tendencje europejskie które i u nas zagoszczą prędzej czy póżniej.
    • Gość: S Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.dnet.local / 217.153.194.* 21.04.06, 20:54
      Zdecydowany protest!
    • Gość: nowa Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.icm.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:18
      jak najbardziej nalezy oddac Ojcom ten zachamecony przez komune plac! zanim
      radni nie wymysla zrobienia tam wesolego miasteczka lub cyrku(a malp w ratuszu
      nie brakuje)..........................
    • Gość: janek_w Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:20
      Daremne oburzenie, rada (pisuar + lpr) na 100% im te ziemie odda, bo oddaje nie ze swojego, tylko miejskiego.
      • Gość: 1944 Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.man.rsk.pl 21.04.06, 23:08
        decyzja rady będzie testem na wiarygodność wszystkich radnych.Kościół
        przystąpił do wystawiania rachunków za poparcie jakie okazał prawicowym
        radnym , kiedy starali się o mandaty.Bo przecież jest rzeczą oczywistą, że
        żaden z radnych określających się jako prawicowy bez poparcia czarnych nie
        został by radnym, Wszyscy doskonale wiemyjakim intelektem błyszcza ci
        przedstawiciele społeczeństwa i do czego są zdolni.A swoją drogą Kościół
        Katolicki w swojej ponad dwutysięcznej mało chlubnej historii nahapał się i
        nakradł tyle,że już wystarczy. Panowie słudzy Pana Boga- jak sami o sobie
        / bez większego przekonania/ mówicie,wasz patron był /jak był/ osobną skromną i
        ubogą, bierzcie z niego przykład a dane wam będzie wieczne korzystanie z
        Królestwa Niebieskiego, którego - o ile was znam, nie chcecie zamienić za
        przywileje i przyjemności, jakich doznajecie na tym ziemskim padole.Jakoś
        bardzo bronicie się przed opuszczeniem tego padołu i z wielką niechęcią
        patrzycie na perspektywę przejścia do Domu Pana. Tam przecież nie ma uciech
        dostępnych tutaj: dobrego szmalu, usłużnych "gospodyń"/ pod tym płaszczykiem
        kwitnie kościelne ku..two/ i głupich owieczek finansujących pobożny zywaot
        pasterzy.
    • Gość: pb Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 21.04.06, 22:45
      Skąd to oburzenie? Jak pańśtwo ukradło to niech oddaje. Bo jak im nie odda, to
      może kiedyś i tobie ukraść i potem rżnąć glupa.
      • Gość: P. Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.dnet.local / 217.153.194.* 21.04.06, 23:09
        Zastanów się, na jakim terenie mieszkasz. Ktoś może Cię wysiedlić. Może ONI?
        • Gość: pb Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 23.04.06, 20:04
          a to uprawnia do stwierdzenia że to jest "moje"?
    • Gość: Kjub Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.rzeszow.mm.pl 21.04.06, 23:58
      Jakoś dziwnym zbiegiem okoliczności zaczęli się upominać i walczyc o te tereny
      dopiero wtedy jak padł pomysł wybudowania i ożywienia tego terenu przez centum
      rozrywkowe?!! Wcześniej nic nie było słychać o jakiś prawach własności.
      Zresztą kto w dzisiejszych czasach oddaje plac położony w ścisłym centrum
      miasta za 1% wartości? debile z rady miasta oczywiście!
    • Gość: mentos jak najbardziej jestem za zakonnikami!!!!!!!!!!!!! IP: *.dnet.local / 217.153.194.* 22.04.06, 00:20
      zwraca się nieruchomości o znaczeniu strategicznym dla funkcjonowania np
      miasta sprawa zwrotu kilku budynków w miejscowości dukla dawnym polskim
      właścicielom czy tez jak w innych zakątkach kraju żydą , niemcą etc a w
      sytuacji chęci wykupu za symbolicze pieniądze niegdyś zagrabionej przez
      komunistów posesji nie istotej dla miasta oburzacie się!!!!!!!!!państwo ma jak
      nie prawny to jeśli w przypadku państwa można tego stwierdzenia użyc moralny
      obowiązek zwrócić tą dzialke prawowitym właścicielom
      zakonnicy napewno lepiej niz ferenc wykorzystają tą dzialke przypomne ze ferenc
      chcial zlokalizować w tym miejscu park krzewienia cooltury zielonego sportu co
      bylo poronionym pomyslem ewenementem na skale POLski aby takie miejsca
      lokalizować w centrum przy urzedzie woj ,przyszlego centrum konferencyjnego
      obecnie hotel rz , zabytkowego kościola sanktuarium a szczegónie przy
      wizytówce rzeszowa naszej ukochanej wielkiej cip.. no coż mogłby jeszcze tak
      jak to czynił bedąc prezesem spóldzielni miesz. nowe miasto umieścić na grille
      np na grunwldzkiej , 3maja moze w przewie na uczelni kiełbache zajadałbym
      • Gość: knz Re: jak najbardziej jestem za zakonnikami!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 01:01
        o k..a, hahaha.. "żydą", "niemcą"... mentos: gdzie ty chodzisz (a moze raczej
        chadzasz) do szkoly:D?
      • Gość: knz Re: jak najbardziej jestem za zakonnikami!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 01:03
        o fuck.. doczytalem do konca post mentosa.. ten koles ma chyba mature..hahaha
    • Gość: Chrześcijanin Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.rzeszow.mm.pl 22.04.06, 03:55
      Dlaczego dopiero przed wyborami pojawia się propozycja Bernardynów? Jest to,
      bowiem najlepszy czas do szantażowania radnych. Dopiero teraz staje się jasne
      skąd ataki moherówek na Cuschmena, dlaczego nie może być dworca dl
      autobusów,dlaczego nie może być skyd parku?
      Sprzedać im to, ale postawić warunki
      1. Nie będą hamować budowy Cuschmena
      2. Nie będą atakować Hipermarketów
      3. Przestaną uprawiać politykę z ambony
      4. Potępią we wszystkich kościołach maista pazerności kleru
      5. We wszystkich kościołach ogłoszą cenniki za :pogrzeb, ślub, chrzest,
      6. Ujawnią dochody parafii rzeszowskich w Internecie
      7. Ujawnią ile zarobił ks. Słowik Caritas z kasy państwowej
    • Gość: Paweł Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.dami / 81.15.189.* 22.04.06, 08:47
      Czarne górą!
    • Gość: Paweł Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.dami / 81.15.189.* 22.04.06, 08:59
      Czas Pisu - Lpr się kończy! Jak nie teraz to nigdy! Doskonale wiedzą, że
      przegrają jesienne wybory bo tak wiele dobrego zrobili a Czarni lubią działki i
      pałace za symboliczne ceny, tak samo było za Szlachty - działka przy ul.
      Rejtana, Janowskiego - pałacyk na ul. Jałowego. Jeszcze troche to Rzeszów
      bedzie jednym wielkim placem Żebraczym, z dziesięciną dla czarnych!
    • Gość: !!!!! Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: 82.177.97.* 22.04.06, 10:00
      Moją rodzinę wysiedlono z ul rejtana - teraz w tym miejscu stoi leclerc - i
      nikt nie kwapi się aby dać jakąś rekompensatę - sprawa w sądzie trwa ok 10 lat
      i nic. Albo oddacie wszystkim albo nikomu.
      • Gość: nascit a gdyby chodziło o majątek żydowski? IP: *.rzeszow.mm.pl 22.04.06, 11:11
        ciekawe gdyby ta sprawa dotyczyła nie placu bernardynskiego lecz jakiego
        żydowskiego placu zdaje mi się ze wtedy zdecydowana wiekszość tych co krytykuje
        Bernardynów zaczeła by
        pisac o pojednaniu i o słuszności żadan żydów. Widac ile tu komuchów...
    • Gość: ja Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.res.pl 22.04.06, 11:35
      złodzieje!!
      • Gość: jojo i bardzo dobrze !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:01
        Uważam że pomysł zwrotu przyjamniej części placu /za symboliczną cenę/ jest
        jaką formą rekompensaty za zagrabione mienie.
        Zgoda - ta sama zasada powinna dotyczyć np mienia obywateli polskich
        narodowości żydowskiej czy właścicieli gruntów którym na bandyckich zasadach
        komuna wywłaszczyła ziemię na terenie obecnej dzielnicy Nowe Miasto - dawna
        drabinianka .
        Opisywany wyżej przykład tenenów pod leclerciem jest tego dobrym przykładem
        • macpherson Re: i bardzo dobrze !! 22.04.06, 12:40
          Skoro kler, jak wynika z jednego z poprzednich postów, otrzymał w ramach rekompenstaty za tę włąśnie nieruchomość, tereny na obrzeżach miasta, wszelkie roszczenia są nieuzasadnione. Sprzeczne z elementarną sprawiedliwością jest zarówno ten fakt, jak i to, że wszelkie inne związki wyznaniowe (chociażby żydowskie) lub inni wywłaszczeni właściciele nie są traktowani na podobnych zasadach. Dlaczego Bernardyni nie wystąpią na drogę sądową o zwrot tych terenów? Czyżby nie byli pewni, że sąd przyzna im rację? Lepiej zawsze sprawę wymodlić u sprzyjających radnych. Szkoda że innym wywłaszczonym właścicielom (chociażby dworku w Słocinie) podobne przywileje się nie należą.
    • Gość: czytelnik Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 14:40
      Ja też chętnie kupię tą działką za 10%. Jak radni się na to zgodzą, to znaczy,
      że następuje klerykalizacja kraju. I to ma byc ta wolna Polska. niech szlak
      trafi taką wolnośc.
      • Gość: Observ A może więcej wiary a mniej majątków? IP: *.osk.enformatic.pl 22.04.06, 18:48
        Bernardyni otrzymali kawał pola pod Łańcutem za utraconą część placu przy
        kościele. To, co utracili nie poszło na "lewiznę" lecz ciągle słuzy WSZYSTKIM
        mieszkańcom Rzeszowa. Kto był na rezurekcji to naocznie sie mógł przekonać,iż
        procesje swobodnie przechodzą po tym, co jest. Po co zatem zakonnikom dodatkowe
        powierzchnie przy kościele?
        • Gość: Observ Inwestycja Bernardynów. IP: *.osk.enformatic.pl 22.04.06, 18:52
          Nowy prefekt Kongregacji Nauki Wiary kard. Joseph William Lavada zapowiedział
          ostatnio, że Watykan rozważy zniesienie obowiązkowego celibatu dla kapłanów.
          Pewnie zakonnikom w Rzeszowie potrzeba placu na wybudowanie przedszkola.
          • Gość: 1944 Re: Inwestycja Bernardynów. IP: *.man.rsk.pl 23.04.06, 10:27
            na razie czarni korzxytstają z dobrodziejstw agencji tyowarzyskich w ramach
            promocji tychże.Dawniej istniało prawo pierwqszej nocy pleban maiał
            prawo "przetestować" każdą pannę młodą orzed nocą poślubną. To były czasy..
            • Gość: knz Re: Inwestycja Bernardynów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:24
              kompromitujesz sie 1944. twoja wiedza jest plytka jak rzeczka mikoska
            • Gość: różowa eminencja Re: Inwestycja Bernardynów. IP: 195.117.152.* 28.04.06, 07:54
              Oj!! Za często Krzyżaków się oglądało tofaszyszu! Proponuję - jako antidotum na
              waściną głupotum - książki historyczne. Jest parę fajnych pozycji z historii
              prawa, które nieco by tofaszyszowi rozświetliły mroczny umysł. Ach -
              zapomniałabym podziękować - dopiero od tofaszysza dowiedziałam się że moja Mama
              była k.... bowiem jak wynika z jednego z poprzednich postów wszystkie kościelne
              gospodynie właśnie takie są.
              • Gość: Kaptowaniec Re: Inwestycja Bernardynów. IP: 212.160.233.* 04.05.06, 07:38
                Rozdajmy wszystko czarnym i to będzie koniec kościoła katolickiego. Księża są ludźmi i do tego nie wierzą w życie po śmierci i inne bajki, które sami wymyślili, dlatego korzystają z życia ile się do a pieniądz lubi się pokazać i wtedy mohery może przejrzą na oczy lub wymrą, bo młodzież jest coraz dalej od wiary.
    • Gość: taan Więcej placu dla bernardynów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 09:49
      Może cena wolnorynkowa byłaby odpowiednia.Wiecznie biedni,ubodzy...zawsze na garnuszku Państwa.Jak ja nie mam kasy to nie kupuje mercedesa tylko jeżdze busem.Może w końcu ktoś się przeciwstawi tej ekspansji...wszystko dać,sfinansować,uzyczyć!!!
    • Gość: henry Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 13:31
      Przydało by się wam poznać troche z historii Rzeszowa - duża część placu przy UW
      i przy pomniku kiedyś należała do bernardynów i komuna im to zabrała, jak
      zabrała prywatnym dworki, pałacyki, zamki i inne dobra, które w miare możliwości
      państwo im teraz oddaje, lub wypłaca odszkodowania z państwowej czyli naszej
      kasy - więc dlaczego zakonowi nie można oddać ich własności (lub odsprzedać za
      symboliczną cenę) jak już ma być sprawiedliwie to niech będzie sprawiedliwie dla
      wszystkich (choć to mało możliwe) A co nas ma obchodzić co ktoś zrobi z rzeczą
      którą odzyskał po latach ?!
      • Gość: ja Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.res.pl 23.04.06, 14:45
        jak powszechnie wiadomo czarni dostali za to inny kawałek ziemi...
    • endrju55 Re: Więcej placu dla bernardynów? 23.04.06, 13:54
      pl.indymedia.org/pl/2006/04/20105.shtml
      • Gość: mtg Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.pskn.east.verizon.net 23.04.06, 14:48
        Zobacz szoste zdjecie.Jakie piekne noski goscie maja.Teraz wiecie kto
        organizuje te protesty przeciw KK(?).
        • Gość: ja Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.res.pl 23.04.06, 17:21
          no jasne =)

górale albo rzymianie :)
      • Gość: Hehehe Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 17:49
        klony prawie doskonałe, jak natworzą takich to może kiedyś wygrają....
    • Gość: ivan Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.rzeszow.mm.pl 23.04.06, 19:09
      będą mieli plac - stracą wiernych
      • Gość: Observ Re: Więcej placu dla bernardynów? IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 24.04.06, 11:35
        Oddać plac bernardynom !. Zbudują na nim żłobek i przedszkole bo już niebawem
        bedą mogli sie żenić. A zakonnicy to chłopy z jajami czyli jebaki nad jebakami.
    • Gość: Dinn Imperium Izraela i tak zapanuje IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 24.04.06, 11:57
      Jestescie skonczonymi glupcami i tak Judaizm zapanuje
      • Gość: jjj Re: Imperium Izraela i tak zapanuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:10
        księża i zakonnicy to tacy sami ludzie jak my wszyscy i tylko jednostki są
        bliskie ideału, więc teraz poobrabiajcie troche dupy sąsiadom, znajomym - żeby
        było po równo - co?
        • Gość: jjj czego chcecie od zakonników ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:13
          księża i zakonnicy to tacy sami ludzie jak my wszyscy i tylko jednostki są
          bliskie ideału, więc teraz poobrabiajcie troche dupy sąsiadom, znajomym - żeby
          było po równo - co?
          • Gość: jojo i bardzo dobrze !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:49
            Zagrabione mienie trzeba zwracać lub dawać za nie rekompensatę.
            I nie ważne czy dotyczy to Polaków, Żydów ,Ukraińców,ludzi świeckich czy
            związków religijnych, parafii, zakonów.
            A pięknie zachowane wielowiekowe kościoły w Polsce świadczą,że Kościół umie
            dbać o nieruchomości.
            Ten czy inny ksiądz czy zakonnik wymrze a dobra "kultury" pozostaną !!!
            • adam_west ale przecież 24.04.06, 12:57
              dostali za to rekompensatę...
              • Gość: Frenchman Re: ale przecież IP: *.pata.pl 30.04.06, 12:57
                NNNIIIEEE!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka