Dodaj do ulubionych

Gołębie na balkonie

IP: *.res.pl 05.05.06, 22:46
Jak w temacie. Czy komuś udało się je jakoś wygonić i uratować balkon przed
całkowitą odstawką. Mieszkam na Paderewskiego, gołębie obsiadły tak balkon,
że już nie można z niego korzystać, taki jest obsr...
Jakaś siatka, druty, kolce? Czy ktoś coś przetestował?
Help! i dzięki za odpowiedzi na temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: j Re: Gołębie na balkonie IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 06.05.06, 09:56
      mi się udało, przez tydz wisiały szeleszczące reklamówki a za każdym razem jak jakiś się przysiadał to od razu wyganiałam. powodzenia i cierpliwości
      • Gość: zorro Re: Gołębie na balkonie IP: *.res.pl 06.05.06, 13:31
        To też testujemy ale gołębie się przyzwyczaiły i juz nawet siedzą na tych
        reklamówkach, ale dzieki za odpowiedź
    • dziunia2b Re: Gołębie na balkonie 06.05.06, 19:38
      Mam pomysł ale podaj troszku więcej detali typu , które to jest piętro,czy masz
      kogoś nad waszym balkonem ,czy w pobliżu ktoś karmi gołębie,ile możesz wydać
      orientacyjnie na ten cel ???
      • Gość: zorro Re: Gołębie na balkonie IP: *.res.pl 07.05.06, 17:26
        Balkon na 4-tymm piętrze, zbudowany, nie mam nad sobą sąsiadów. Finanse nie
        ważne jeżeli można się tego pozbyć. Myslałam o jakiejś siatce ale to chyba
        kiepsko wygląda...
        • dziunia2b Re: Gołębie na balkonie 07.05.06, 18:15
          Jeśli chcesz pozbyć się gołebi to nie patrz jak to wygląda,choć można zrobic
          estetycznie i będzie wyglądało ładnie.W sklepach ogrodniczych są siatki zielone
          plastikowe na 1.20m szerokie po 5zl.za m.b.lub w castoramie siatki białe
          1m.szatokości po 1.18 za m.b,,dokupić ramki przybic gwożdzikami lub
          zszywkami,wstawic na balkon i po np. roku gołebie sie same zniechecą i nie będą
          już wracać.Pomyśl ,ja widziałam takie siatki na kilku balkonach.Wydaje mi się
          że lepsze to jak walka z gołębiami.
          • Gość: zorro Re: Gołębie na balkonie IP: *.wsaiz.edu.pl / 212.244.181.* 08.05.06, 08:10
            No, chyba tak. Muszę popatrzeć za tymi białymi i znaleźć kogoś kto mi to
            zamocuje. :-) Dzięki.
            Pozdrawiam
            • dziunia2b Re: Gołębie na balkonie 08.05.06, 18:12
              Jak dobrze przemyślisz sprawe to dojdziesz do wniosku że domowym sposobem mozna
              założyć samemu.Pomoc kogos z rodziny jest mile widziana,szkoda przepłcac
              fachowców,robocizna kosztuje 'bebechy"
    • jan_ek_23 Re: Gołębie na balkonie 15.08.14, 15:30
      Na osiedlu 1000 lecia jest jedna kobieta, która w swoich stałych punktach (1. Sosny obok schodów przy zejściu z ulicy marszałkowskiej przy bloku Kochanowskiego 31, 2. Pod blokami przy ulicy Sienkiewicza, 3. śmietnik pomiędzy Szwoleżerów, a Sienkiewicza, 4. Za śmietnikiem na ulicy Podchorążych, 5. Plac zabaw na ulicy Podchorążych) wysypuje stary chleb oraz inne odpady ze śmietników. Wszystkie śmieci są rozrzucane. Dodatkowo kobietę tę „wspiera” sklep FRAC, który oddaje tej kobiecie stary chleb oraz okruchy z cięcia chleba. Następnie wszystko to wędruje na osiedle. Dodatkowo resztki tych śmieci strasznie śmierdzą. Obok rozrzuconych na osiedlu śmieci pełno jest pojemników wygrzebanych ze śmietników w których kobieta ta dopaja gołębie. Całe osiedle przez to zapaskudzone jest przez gołębie odchody i nikt nie widzi w tym problemu. Dodatkowo w placu zabaw na Podchorążych, który ta kobieta również sobie upodobała bawią się małe dzieci!!! Kobieta ta wykonuje swoją „pracę” na okragło, stąd ciągły smród śmieci, gołębi i rozgrzebane śmietniki. NIECH KTOS ZROBI Z TYM PORZĄDEK!!!

• Gość: dz Re: Gołębie na balkonie IP: 185.18.135.* 17.06.17, 10:31
        Ona to robi z premedytacją centralnie pod tablicą zakazującą dokarmiania - zupełnie ją olewa jakby nie umiała czytać. Wielokrotnie zwracałem tej kobiecie uwagę. Mówiłem, prosiłem, że stoi tablica, jest zakaz, że zapaskudzone balkony. Ale to nic nie skutkuje, ta kobieta jest chora psychicznie i jest przekonana, że pomaga w ten sposób biednym stworzeniom od których odwrócił się caly świat. Jeśli ją ktoś widzi na gorącym uczynku to niech dzwoni po jakieś służby, trzeba ją przeganiać, zgłaszać to gdzie się da!! Nie wystarczy że jedna osoba to zrobi. NIE UDAWAJMY, że tego nie widzimy i nie siedźmy z założonymi rękami licząc, że zrobi to ktoś inny!! Ewidentnie mieszkańcy tej okolicy sprawiają wrażenie jakby im to nie przeszkadzało, albo jakby tego nie widzieli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka