Dodaj do ulubionych

Wyburzyć pomnik

09.05.06, 22:23
To wstyd by pomnik wdzięczności armii radzieckiej stał blisko centrum naszego
miasta. Znak rozpoznawczy? Stac nas na coś lepszego!
Obserwuj wątek
    • dziunia2b Re: Wyburzyć pomnik 14.05.06, 11:59
      No wreszcie piszesz normalnie! nie jakieś phi bdzi,dlatego zgadzam sie z tobą w
      100% tez bym wyburzyła to tałatajstwo,jak dla mnie to wogóle nie musi być
      pomników,za dużo kosztują a nic nie wnoszą są inne wydatki bardziej potrzebne a
      nie ma na nich funduszy.
      • junior.senior Re: Wyburzyć pomnik 14.05.06, 19:44
        Ciesze sie ze mnie popierasz koleżanko, przepraszam cię za te wcześniejsze
        bzdury, ale chciałem dobić do 1000 postów :) Wyburzyć pomnik, promujmy tę ideę.
        • dziunia2b Re: Wyburzyć pomnik 14.05.06, 22:11
          Przeprosiny przyjęte,ale wystarczyło napisac cześć,witam lub coś innego.A tak
          dostało ci się trochu.Napisz co widzisz na jego miejscu?
          • junior.senior Re: Wyburzyć pomnik 14.05.06, 22:23
            Na miejscu pomnika widziałbym inny pomnik :) Jakiegoś zasłuzonego Polaka lub
            Rzeszowianina. A zamiast parkingu, stworzyć plac z ławkami, drzewkami itd.
            • dziunia2b Re: Wyburzyć pomnik 15.05.06, 05:38
              Z placem zabaw się zgadzam ale pomnik? chyba nie raczej budynek zabaw np. gdy
              jest deszcz,zima lub coś innego.Zasłuzony rzeszowianin,chyba tylko w braniu
              pieniędzy na lewo lub ksiądz.O nie!
              • Gość: Debilizm !!! Re: Wyburzyć pomnik IP: *.bulldogdsl.com 29.08.06, 22:31
                Debilizm nie jedno ma imie. Co za debil postuluje wyburzenie pomnika? Ten
                pomnik jest jedyna rzecza kojarzaca sie z Rzeszowem, nie jest to zaden pomnik
                wdziecznosci Armii Radzieckiej tylko Pomnik Walk Rewolucyjnych. Juz teraz jest
                zabytkiem za 50 lat bedzie glownym zabytkiem Rzeszowa. Jak mozna wpasc na tak
                idiotyczny pomysl zeby burzyc nasza Wielka Ci..E. Osobiscie bylem swiadkiem jak
                w ostatnim czasie zagraniczni turysci robilki sobie pod nim zdjecia, Jeden gosc
                z Holandii specjalnie odwiedzil nasze miasto zeby zobaczyc z bliska to cudenko:)
                Po co burzyc, co pozostanie za kilka lat z epoki komunizmu>?

Mam osobisice inny pomysl, nalezaloby oglosic konkurs na przetworzenie pomnika
                w stylu sztuki nowoczesnej,(szklo, swiatla lasery) znalezc bogatego sponsora i
                bylaaby to rzecz slynna na caly swiat. No ale oczywisice lepiej zburzyc ,plac
                oddac zakonnikom a na miejscu 20 metrowego pomnika postawic kiczowata rzezbe
                papieza.

Tak jest najlepiej ...

Pochlastac sie mozna
                • Gość: M Re: Wyburzyć pomnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 15:52
                  Poje.bany idioto ten pomnik nie jest zabytkiem i nie bedzie, bo nie ma go w
                  rejestrze i na pewno nie jest symbolem miasta.
                  • Gość: ludwik Re: Wyburzyć pomnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 18:25
                    Sam jestes pojbana ciota ty kretynie. Ten pomnik to najpiekniejsza budowla w
                    miescie.
            • Gość: mexicana22 Re: Wyburzyć pomnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 09:43
              zgadzam sie z juniorem jeszcze ten herb ...
              mozna byloby wybudowac cos czym moglibysmy sie pochwalic
              • Gość: M Re: Wyburzyć pomnik IP: *.viknet.pl 17.07.06, 18:56
                No wlasnie :) Milo mi ze sie zgadzasz ze mna :)
              • Gość: sigma_pi Re: Wyburzyć pomnik IP: *.opera-mini.net 23.12.07, 01:57
                Pewnie, że można wybudować coś, czym będzie się można chwalić. Na przykład kolejną galerię handlową, kolejny bunkier na rynku lub kolejny hotel. To miasto zostało już tak bardzo oszpecone architektonicznie, że chyba już nic mu nie zaszkodzi.
            • Gość: zorro Re: Wyburzyć pomnik IP: *.wsaiz.edu.pl / 212.244.181.* 16.07.06, 10:11
              np. pomnik dwóch takich co ukradli księżyc
            • anahitaa Re: Wyburzyć pomnik 20.09.06, 11:31
              Gdy studiowałam w Łodzi nikt nie wiedział nic na temat Rzeszowa oprócz jednego
              szczegółu - "fajny pomnik tam macie.." - miło, że chociaż tylw wiedzieli..
              Jestem z Mielca i absolutnie nie przeszkadza mi to "cudo" - myślę, że się
              trochę czepiacie..
              Mielec pozdrawia Rzeszów :)
              • Gość: sigma_pi Re: Wyburzyć pomnik IP: *.opera-mini.net 23.12.07, 02:20
                Spotkałem się z dokładnie takimi samymi reakcjami wśród znajomych z Krakowa i Warszawy. Jeżeli już miałbym cokolwiek burzyć, to raczej ten syf architektoniczny niedaleko pomnika, przy Piłsudskiego, którego dobitnymi przykładami są C.H. Europa II oraz budynek TP SA naprzeciwko. Ten, kto wydał zgodę na oszpecenie centrum tymi dwoma ohydztwami, musiał być chyba ślepy jak nietoperz.
              • Gość: kaczki obsrane.... Re: Wyburzyć pomnik IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 11.06.09, 13:24
                Tak jest jak piszesz,ja też się z tym spotkałem.Ten pomnik jest
                znany w Polsce...
        • Gość: anty Re: Wyburzyć pomnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 08:01
          zburzyc nalezy propagande przez was rozsylana!!! a pomnik nalezy zostawic w
          spokoju!!!!!!!!!!!!!!!! jest on wizytowka miasta i przynajmniej jest kojarzony
          ze stolica Podkarpacia!! nie bedzie pomnika i co wtedy bedzie na kartkach
          pocztowych...??? moherowy beret...
      • Gość: OK Re: Wyburzyć pomnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 11:53
        z tym wyburzeniem to nie jest tak do konca wiadomo ze im mniej pomnikow
        poradzieckich tym lepiej jednak ten duzy jest i juz wtopil sie w miasto.NIE
        POWINNO SIE NISZCZYC HISTORII w przyszlosci gdzie bedziecie chodzic z wnukami
        na spacery? do TESCO?
    • Gość: ivan Re: Wyburzyć pomnik IP: *.rzeszow.mm.pl 05.08.06, 16:07
      Społeczeństwo, które burzy pomniki, burzy swoją tożsamość i historie. Świadczy
      to o jego zacofaniu i lukach cywilizacyjnych. Ten pomnik nie przedstawia ani
      Hitlera, ani Stalina, ani innego przygłupa. W Polsce są setki pomników, które
      się komuś nie podobają. Jak by tam stał pomnik JP2, to też komuś by się to nie
      podobało i co też burzymy? Pomyślmy trochę logicznie (bez emocji), bo za 20 –
      30 lat, ktoś będzie burzył nasze pomniki.
      • Gość: messalinka Re: Wyburzyć pomnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 23:47
        brawo!!!
        przykuję się do niego jak go ktoś tknie.
        wara od pomnika. na szczęście to niemożliwe technicznie(prawie),
        więc te wszystkie oszołomy tylko się trochę popodniecają na ten
        temat. to nasza historia! i on ma swój urok. a hotelu też mi
        szkoda.może dlatego,że ten sam rocznik co ja. było mi smutno, a
        przechodzę tamtędy codziennie.
        oszołomy nie burzyć tylko budować coś dla ludzi.
    • Gość: klient zostawic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 21:50
      to jest symbol miasta :) kazde miasto na swieicie ma jakis symbol nawet kibel
      ze slomy :) my mamy pomnik i nalezy go zostawic!!!
    • Gość: romek Re: Wyburzyć pomnik IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 27.04.07, 22:51
      Nie wolno wyburzać pomnika. Przeciwnicy pomnika nie mają pojęcia co on
      przedstawia. Ludzie przyglądnijcie się pomnikowi i dopiero dyskutujcie.
    • Gość: Resovia maximus nie burzyć , a przenieść w inne miejsce ! IP: 88.220.143.* 29.07.07, 18:38
      przykład z Tallinna
    • Gość: Medyk Re: Wyburzyć pomnik IP: *.tvkdiana.pl 06.09.07, 10:24
      W Krakowie młodzi umawiają się na randki "pod Adasiem" - czyli
      pomnikiem Mickiewicza. W Rzeszowie to podobne miejsce. Chyba wszyscy
      wiedzą że młodzi Rzeszowianie umawiają się na randki... "pod Cipką"
    • Gość: Jadam Re: Wyburzyć pomnik IP: *.160.unknown.vectranet.pl 11.09.07, 18:51
      A o jakim pomniku mówisz? Myslę, ze nawet nie wiesz. To raz.
      Dwa, nie zmieniaj historii miasta!!! Ja się na to nie zgadzam.
      Trzy. A kto w/g ciebie wyzwolił miasto od hitlerowców?
    • Gość: ADII Re: Wyburzyć pomnik IP: 195.47.201.* 05.02.08, 11:47
      posrało was ludzie? pomnik to nasz symbol
    • res-power Re: Wyburzyć pomnik 10.07.08, 23:09
      proponuję przeniesc na cmentarz A Cz
      • Gość: kaczki obsrane Re: Wyburzyć pomnik IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 11.06.09, 13:32
        Proponuje wyburzyc wszystkie wylęgarnie
        rasizmu,nietolerancji,obłudy,a mowa o kościołach.I te wszystkie
        kapliczki,krzyżyki których jest nasrane po całym mieście.Nigdzie na
        świecie tak nie ma,tylko w tym kraju a podkarpacie w tym przoduje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka