Dodaj do ulubionych

Dupa z darmowym Internetem w R. :(

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 22:18
własnie w TV na Rzeszowie napisali, że jutro w NOWINACH bedzie artykuł, że
przez urzedników z naszego regionu nie bedzie darmowego Internetu: jedynie w
szkołach i urzędach. Coś o i ich winie - opieszałość czy jakoś tam...
Czytajcie jutro. :(
Obserwuj wątek
    • junior.senior Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 11.05.06, 23:14
      Kolejny sukces Tadka Ferenca, oprócz zakupienia 40 autobusów na gaz,
      modernizacji i przebudowie rynku, programie poprawy jakości wody w mieście.
      Brawo.
      • junior.senior Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 11.05.06, 23:14
        Aha zapomniałem o imponującym powiększeniu miasta.
        • Gość: . Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 08:52
          .
          • Gość: mim Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:27
            www.gcnowiny.pl/
            No, można sie było spodziewać, że coś nie wyjdzie.... :(
      • Gość: MC Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( IP: 195.136.36.* 12.05.06, 10:48
        Kretyn jestes i tyle.Tyle co Ferenc zrobil to widzi kazdy.Oby wiecej takich
        ludzi!!!
        • junior.senior Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 12.05.06, 11:00
          Sam fakt że nazywasz rozmówcę kretynem tylko dlatego że ma inne poglądy
          świadczy że to ty jesteś idiotą. Ferenc owszem zrobił - remonty dróg i
          budynków, ale co tak naprawdę zmieniło się w Rzeszowie? Przez kilka lat
          dosłownie żadnego inwestora - nawet Tarnów ściągnął 8 firm do siebie a Rzeszów
          0. Z samych sklepów ludzie nie będą żyć. Darmowy internet - przepadł,
          modernizacja ujęcia wody - przepadła, teatr muzyczny, przebudowa rynku - też
          przepadły (wczoraj był na ten temat artykuł). Budki spod dworca usuwa już 4
          rok. Przez głupie błędy urzędników cierpią mieszkańcy miasta.
          • junior.senior Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 12.05.06, 11:01
            Aha i przypomnę że w marcu miała zacząc się modernizacja stadionu Stali -
            spektakularne zapowiedzi, wielki szum - i jak zwykle nic z tego nie wyszło.
            • huskyman Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 12.05.06, 11:09
              A ty myslisz ze ten zadufany Szlacha wiecej by zrobil? Marzenia...
              • junior.senior Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 12.05.06, 11:18
                Szlachty nie popieram, ale darmowego netu nie bedzie przez głupi błąd
                urzędników którzy "zapomnieli" wpisać że ma służyć mieszkańcom.
                • magnat11 Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 12.05.06, 11:34
                  Co ma Ferenc do darmowego internetu. Nasz Prezydent stara się jak może, żeby
                  miasto wyglądało lepiej, ale przecież nie jest jego winą to, że prawicowa rada
                  miasta blokuje większość inwestycji.
          • Gość: paradius rozdwojenie jazni? IP: 62.93.41.* 12.05.06, 17:18
            Czy Ty masz Michalku rozdwojenie jazni? Klika dni temu piales z zachwytu nad
            Ferencem, a teraz wytykasz mu bledy? Mialem sie nie wlaczac wiecej w zadne
            dyskusje na tym forum, bo gwaltownie obnizylo loty, ale jak czytam te Twoje
            bzdury, to musialem zainterweniowac. Pozdrawiam
            • junior.senior Re: rozdwojenie jazni? 12.05.06, 18:55
              Piotrusiu o małym wzroście - zieew. Wmawianie mi chorób stało się nudne jakieś
              2-3 miesiące temu. Przeczytaj ostatni mój post w tym wątku na temat obiektywnej
              oceny Ferenca zamiast subiektywnego zachwytu, czym odróżniam się od większości
              jego zwolenników. Jeśli nie rozumiesz to tylko twój problem. Zastanawiające jak
              niewiele ty, asd i mali_bu vel reader. a macie do powiedzenia w pewnych
              tematach - ciągłe powracanie do tych samych, nudnych argumentów.
              • Gość: paradius Re: rozdwojenie jazni? IP: 62.93.41.* 13.05.06, 10:43
                Nudne sa bzdury, ktorymi nas raczysz od jakiegos czasu. Mialem cicha nadzieje,
                ze nie powrocisz juz na to forum.
                PS Cegiełka nie nazywaj mnie Piotrus bo nie tak mam na imie:)
                • junior.senior Re: rozdwojenie jazni? 13.05.06, 11:59
                  Widzisz Piotrze P., dla ciebie są nudne a dla innych nie. Akurat twoja opinia
                  niewiele mnie obchodzi, bo wiekszość twych postów to stek idiotyzmów, lub
                  wycieczki osobiste do innych forumowiczów. Jeśli koniecznie chcesz znowu
                  zaczynac to proszę bardzo. Mysle, ze jednak lepiej rozerwiesz sie np. w
                  burdelu - w koncu to lubisz.
                  • Gość: paradius Re: rozdwojenie jazni? IP: 62.93.41.* 13.05.06, 12:24
                    Stwierdzam fakt, iz zmieniasz poglady niczym chorogiewka. I nie jest to jedynie
                    moim odczuciem, ale tez innych forumowiczow jak i kolegow z Skyscraper...
                    Nawet nicka musiales zmienic z Mikael na Showman:)
                    POzdrawiam i zycze Milego Dnia
                    • junior.senior Re: rozdwojenie jazni? 13.05.06, 12:32
                      Również pozdrawiam i życzę bardziej pozytywnego nastawienia do świata.
    • Gość: ... Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( IP: *.eranet.pl 12.05.06, 12:46
      widac ze pisowskie scierwo z gniazda szlachty coraz czesciej zaglada na forum
      • adam_west Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 12.05.06, 12:52
        dorwali się do władzy to stać ich na opłacanie 'wolontariuszy' =)
    • Gość: ms Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:01
      To kpina!! A jak kiedys urzedasy zaczna domagac sie 30% podwyzki, powinno sie
      ich szybciutko zagonic do obozow pracy!
    • junior.senior Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 12.05.06, 13:19
      Swietnie, wielokrotnie na forum popierałem Ferenca a teraz gdy ośmielam się go
      w czymś skrytykowac to od razu pełno obelg. Jestescie zaje.bisci. To jakis kult
      jednostki? Ferenc nie jest idealnym prezydentem, wiem ze wiele zrobil ale
      popełnił też sporo błędów a idealizowanie jego działań do niczego dobrego nie
      prowadzi, bo tracicie krytyczne spojrzenie na miasto. A pojawia sie coraz
      wiecej problemów - przepada kasa na poprawę jakości wody, darmowy net nie
      wypalił, dofinansowania na 40 autobusów nie będzie, z powiekszenia miasta w
      sumie go.wno wyszlo, jedyny plus ze udalo sie zdobyc kase na przebudowę
      Podkarpackiej, Sikorskiego i Warszawskiej - ostatnie 20 mln z ZPORR jakie
      zostały wyciągnął właśnie Rzeszów, dzięki staraniom prezydenta - i za to plus.
      Ale nie ma co idealizowac.
      • junior.senior Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 12.05.06, 19:12
        Wyjasnię jeszcze raz ludziom o małym... rozumku :) Spośród wszystkich obecnych
        kandydatów na prezydenta Rzeszowa najlepszy jest T. Ferenc co nie znaczy chyba
        że nie mogę go skrytykować. Trochę mnie wkurzyło że kolejna rzecz nie wypaliła.
        Ale to nadal najlepszy kandydat - chyba że pojawi się na horyzoncie ktoś inny.
        Wybór Szlachta-Ferenc jest prosty. Pzdr.
        • adam_west Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 12.05.06, 19:33
          zawsze możesz głosować na dzierżakową :D
          • junior.senior Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 12.05.06, 19:34
            Zeby ona chociaż ładna była.
            • adam_west Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 12.05.06, 19:38
              no wiesz.. wybieramy prezydenta a nie miss
              • Gość: wiem Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 12.05.06, 21:20
                Tekst w Nowinach to ściema. W przyszłym tygodniu mieszkańcy będą mogli
                podłączyć się do sieci internetowej miasta. Wyjaśniałem to dzisiaj w urzędzie,
                a w poniedziałek w gazetach mają być prawdziwe informacje.
                • junior.senior Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 12.05.06, 21:41
                  Jesteś pewien?
                  • Gość: wiem Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 12.05.06, 22:02
                    100 %, a w umowie na dofinansowanie z UE jest zapis, że miasto ma udostępnić
                    sieć mieszkńcom. Urzędnicy zastanawiali się tylko, jak to zrobić najlepiej,
                    najsprawniej i zgodnie z przepisami. Ustalono, że powstanie specjalna styrona
                    internetowa, za pośrednictwem której będzie się można zalogować i uzyskać kod
                    dostępu
                    • Gość: zenek Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 14:29
                      już to widzę...
                      • t-tw Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( 15.05.06, 10:45
                        Tu macie art. z Super Nowosci
                        Uwaga ''Resman'' nadchodzi. - Darmowy Internet w Rzeszowie
                        Na ten dzień wielu mieszkańców Rzeszowa czekało z niecierpliwością. Od dziś
                        w stolicy Podkarpacia rusza szerokopasmowe bezprzewodowe łącze Internetowe.
                        Wszyscy kto znajdzie się w zasięgu sieci, którą nazwano ''Resman'', mają ją
                        za darmo.

Rzeszów jest drugim w Polsce miejscem, gdzie działa Internet bezprzewodowy.
                        Co ciekawe pionierem w tej kwestii okazała się niewielka miejscowość Czudec,
                        również z Podkarpacia.

Jak działa sieć?

Z centrali sygnał droga radiowa jest rozprowadzany do 91 urządzeń nadawczych
                        tzw. hot spot'ów (z ang. - gorący punkt). Zamontowano je na poszczególnych
                        placówkach oświatowych i budynkach stanowiących strukturę urzędu miasta.

- Dzięki temu, że sygnał jest rozpowszechniany jeszcze dalej, w promieniu
                        średnio trzystu metrów, przy uruchomieniu sieć pokryje swoim zasięgiem
                        większą cześć Rzeszowa - wyjaśnia Lesław Bańdur, dyrektor biura obsługi
                        informatycznej i telekomunikacyjnej Urzędu Miasta Rzeszowa. - Ponadto
                        nadajniki zamontowano w dwóch sąsiednich gminach: Głogowie i Krasnem.

Jak się podłączyć?

Warto pamiętać, że aby skorzystać z bezprzewodowej sieci trzeba mieć w
                        komputerze specjalną bezprzewodową kartę sieciową. Posiadacze większości
                        nowoczesnych notebooków mają ją już wbudowaną. Gdy już mamy urządzenie
                        odbierające wystarczy wejść na stronę internetową systemu www.resman.pl.

- Po wypełnieniu krótkiego formularza każdy użytkownik otrzyma specjalny kod
                        PIN - instruuje Bańdur. - Umożliwi on załogowanie się w sieci na okres
                        testów całej infrastruktury sieci, które potrwają ok. trzech miesięcy. Ten
                        przejściowy okres jest konieczny zarówno dla nas, jako administratora, jak i
                        dla użytkowników. Testujemy i będziemy testowali mnóstwo sprzętu. Wkrótce
                        będziemy wiedzieli jakie parametry mają urządzenia optymalnie współpracujące
                        z siecią.

W kolejnych wydaniach ''Super Nowości'' opublikujemy porady dla naszych
                        czytelników odnośnie urządzeń, które trzeba dokupić, aby móc korzystać z
                        darmowej internetowej sieci miejskiej.

ANDRZEJ ŁAPKOWSKI
                        Super Nowości z dnia 15_05_2006
                        • Gość: ~ Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 11:28
                          "..trzy miesiące testów..." -
                          • Gość: R Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 11:50
                            Chodzi to już u kogoś (nie licząc urzędów i szkół)?
                            Zarejestrowałem się... mam już PIN, ale nie chcę inwestować w sprzęt zanim nie
                            dowiem się czy i jak to chodzi.
                            • Gość: zadowolony Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( IP: *.man.rsk.pl 16.05.06, 00:06
                              Powiem tak, zalezy gdzie mieszkasz. Jak masz kogos znajomego z laptopem z wifi
                              to porpos go zeby wpadl do ciebie i sprawdzil zasieg (koniecznie tam gdzie
                              bedziesz uzywał) ja generalnie zasieg mam ale w kuchni i malym pokoju (Nowe
                              Miasto - Podwisłocze) od strony wisłoka jest duuuzo słabszy sygnal albo całkiem
                              zanika. za to na zewnatrz, czy w centrum nawet przy niskim sygnale internet
                              hula rewelacyjnie. Dopiero teraz zdalem sobie sprawe ze strony moga sie ladowac
                              tak szybko (pomimo iz dotychczasowy dostawca zapewniał łacze DO 512). Po
                              pierwszym dniu goraco polecam.
                              • Gość: R Re: Dupa z darmowym Internetem w R. :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:11
                                Obawiam się, że piękne sa początki bo pewnie jest Was kilku podłączonych do
                                tego hot-spota.
                                Gdy pojawią się setki użytkowników nie bęfdzie tak kolorowo.
                                Obym się mylił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka