Dodaj do ulubionych

Postępująca degradacja

IP: *.pp.rzeszow.pl / 192.168.0.* 17.01.03, 09:27
Właśnie usłyszałem w radio, że w Wa-wie zapadły decyzje o likwidacji
Podkarpackiej Dyrekcji Przewozów Regionalnych PKP (chyba taka nazwa).
1.PKO
2.TPSA
3.Gazownictwo
4.Wczesniej dyrekcje największych rzeszowskich firm
5.wydział WF w URZ
6.PKP
Co następne??????????????????????????????????????????????
Co na to nasi parlamentarzyści,samorządowcy,radni,
marszałkowie,wojewodowie....??????????????????????????????
Coś mi się zdaje, że ten moment gdy ostatniemu przyjdzie zgasić światło jest
bardzo blisko.
Obserwuj wątek
    • Gość: grigow Re: Postępująca degradacja IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 09:42
      Gość portalu: Nygus napisał(a):

> Właśnie usłyszałem w radio, że w Wa-wie zapadły decyzje o likwidacji
      > Podkarpackiej Dyrekcji Przewozów Regionalnych PKP (chyba taka nazwa).
      > 1.PKO
      > 2.TPSA
      > 3.Gazownictwo
      > 4.Wczesniej dyrekcje największych rzeszowskich firm
      > 5.wydział WF w URZ
      > 6.PKP
      > Co następne??????????????????????????????????????????????
      > Co na to nasi parlamentarzyści,samorządowcy,radni,
      > marszałkowie,wojewodowie....??????????????????????????????
      > Coś mi się zdaje, że ten moment gdy ostatniemu przyjdzie zgasić światło jest
      > bardzo blisko.

Oj, chyba tak. Przy czym ten ostatni, jakiś nasz krajan, zanim to zrobi,
      popatrzy na nas i powie: Trudno. Ja się starałem. Ale - no nie dało się!

A co gdyby np. w sprawie PKP interweniowali nie tylko posłowie, ale np dogadali
      się razem i zaczęli nękać stolicę prezydenci i burmistrzowie większych miast
      Podkarpacia? W sumie wydaje mi się, ze mamy klasyczną sytuację z przysłowia:
      dwóch się bije, a korzysta trzeci.
      Może pora wreszcie zrozumieć, że nikt tu nikogo nie gnębi, nic kosztem drugiego
      nie wygrywa, ale przeciwnie - wszyscy jedziemy na jednym wózku. Jesli straci
      Rzeszów jako centrum regionu, straci całe województwo. Pora to wreszcie
      zrozumieć.

• Gość: Nygus Re: Postępująca degradacja IP: *.pp.rzeszow.pl / 192.168.0.* 17.01.03, 10:09
      Nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów ale to co sie dzieje z naszym
      wojewódstwem coraz bardziej zaczyna mi wyglądać na jakąś większą akcję
      zaplanowaną i prowadzoną niestety konsekwentnie.
      Nie od dzisiaj wiadomo jaki jest stosunek naszego zachodniego sąsiada a
      mianowicie Krakowa do naszego Podkarpacia a wczesniej woj. rzeszowskiego.
      Trafili na idealny moment. Zainteresowanie podkarpackimi sprawami podkarpackich
      parlamentarzystów jest znikome. Wynikac ono może albo z braku umiejętności albo
      pasywności.
      Slowem chyba jesteśmy sobie sami winni.
      Wybraliśmy aby nas reprezentowali samych nieudaczników albo osoby przyniesione
      nam w teczkach ( Wrzodak ,itp )tym samym zmniejszylismy ilość posłów, którym
      choć w minimalnym stopniu zależy na naszych sprawach, zasiadających w sejmie.
      Ciemnota zawsze uczyć się musi na błędach.
    • Gość: tomm Re: Postępująca degradacja IP: *.etobres.com.pl 17.01.03, 16:42
      Ludzie !!! Opamietajcie się to zadna "teoria spiskowa" po prostu cay zamet z
      województwami był poroniony. Takie małe województwa, przy obecnym rozwoju
      technik informacyjnych i komunikacji po prostu są bez sensu a reforma była
      nietrafiona. Województwa powinne byc większe a co najważniejsze w pełni
      samorzadowe a nie rzadowo-samorzadowe jak teraz z podwójna administracja
      rzadową (Urzd Wojewódzki) i samorzadowa (Urzad Marszałkowski) Ale nasi piekni
      politycy chcieli sie "zasłuzyć' i miec kazdy swoje województwo. I podzielili te
      nasza Polske na kilkanascie województw co gorsz mocnych i słabszych gdy
      naturalny podziła powinien doprowadzic do 8 góra 10 mocnych regionów ze
      silnymi, duzymi stolicami, z mocnym samorzadem a przede wszystkim z mocnymi
      finansami
      • Gość: Element Re: Postępująca degradacja IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 17:04
        Gość portalu: tomm napisał(a):

> Ludzie !!! Opamietajcie się to zadna "teoria spiskowa" po prostu cay zamet z
        > województwami był poroniony. Takie małe województwa, przy obecnym rozwoju
        > technik informacyjnych i komunikacji po prostu są bez sensu a reforma była
        > nietrafiona. Województwa powinne byc większe a co najważniejsze w pełni
        > samorzadowe a nie rzadowo-samorzadowe jak teraz z podwójna administracja
        > rzadową (Urzd Wojewódzki) i samorzadowa (Urzad Marszałkowski) Ale nasi piekni
        > politycy chcieli sie "zasłuzyć' i miec kazdy swoje województwo. I podzielili
        > te nasza Polske na kilkanascie województw co gorsz mocnych i słabszych gdy
        > naturalny podziła powinien doprowadzic do 8 góra 10 mocnych regionów ze
        > silnymi, duzymi stolicami, z mocnym samorzadem a przede wszystkim z mocnymi
        > finansami

Właśnie. Już widzę Wielką Małopolskę od Chrzanowa aż po Medykę ze stolicą w
        Rzeszowie! Mocne finasne - jak sama logika wskazuje, zależą od zasięgu
        województwa. Więc, nawet, jakby nam Krakusy stolycę zabraly, to i tak i oni, i
        my i Kielce, i królewski Przemyśl, i Krosno, i inni, będziemy ociekać złotem,
        bo duże województwo mamy.
        Już zresztą mamy tego przedsmak: najpierw Przemyślaki, a potem my w Rzeszowie.
        "Centusie" - jak o nich mówią, na pewno sakiewkę ukryją gdzieś pod Wawelem.
        W końcu im jest bardziej potrzebna.
        My, prowincjusze jedni zapyziali, już z góry możemy obejść się smakiem.
    • debiczanin Re: Postępująca degradacja do kwadratu 18.01.03, 09:35
      Gość portalu: Nygus napisał(a):

> Właśnie usłyszałem w radio, że w Wa-wie zapadły decyzje o likwidacji
      > Podkarpackiej Dyrekcji Przewozów Regionalnych PKP (chyba taka nazwa).
      > 1.PKO
      > 2.TPSA
      > 3.Gazownictwo
      > 4.Wczesniej dyrekcje największych rzeszowskich firm
      > 5.wydział WF w URZ
      > 6.PKP
      > Co następne??????????????????????????????????????????????
      > Co na to nasi parlamentarzyści,samorządowcy,radni,
      > marszałkowie,wojewodowie....??????????????????????????????
      > Coś mi się zdaje, że ten moment gdy ostatniemu przyjdzie zgasić światło jest
      > bardzo blisko.
      WIDAĆ ŻE SLDLOSKI rząd wbrem zapowiedziom o podnoszeniu atrakcyjności ściany
      wschodniej dązy do jej degradacji a w tym najmocniej do degradacji Podkarpacia,
      no ale cóz Cieśielskiego sami rześmy sobie wybrali i spółe:)
      Gdy SLD i Ciesielski będą kończyć kadencje to utworzą w Rzeszowie jakieś gówno
      aby pokazać że cos robili ale wyborcy nie zapomną mam nadzieje z tym co się
      teraz dzieje !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka