Dodaj do ulubionych

Za emigrantami jadą księża

IP: 217.153.194.* 29.06.06, 20:05
nawet za granicą bedą chcieli od ciebie ściągnąć kasę,
a ja ostatnio widziałem księzy z mojej parafii na rynku pod prarasolami.
Sączyli sobie browarek za pieniądze parafian w towarzystwie jakiś lasek, które
pewnie nawet nie wiedziały z kim siedzą
Obserwuj wątek
    • Gość: lalamido Re: Za emigrantami jadą księża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 21:10
      "Ich nazwisk nie możemy na razie zdradzać - zastrzega ks. Wiesław Matyskiewicz,
      sekretarz biskupa rzeszowskiego Kazimierza Górnego." buachachachacha
      • Gość: wasyl Oczywiscie z Podkarpacia:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 22:15
        Kiecole to glowny towar eksportowy poludnia Polski i sciany wschodniej:-)
    • Gość: Notre Dame Zagraniczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 23:22
      Pracowałem za granica kilka ładnych lat i stwierdzam, że tam księza dopiero
      mają sielankę nasi tutaj nie narzekają na brak pracy. To odbrze, że jadą
      przynajmniej będzie nas ktos rozumiał nie tylko językowo w czasie spowiedzi.
    • Gość: czytelnik Re: Za emigrantami jadą księża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 23:44
      Opamiętajcie sie obywatele zachodu. Nie wpuszczajcie oszołomów do swoich
      krajów, bo Wam rozpieprzą kraj, tak ja to robią w Polsce. Gońcie czornuchów jak
      chcecie żyć w spokoju.
    • Gość: rydzik-migłyś co łaska w dewizach IP: *.hsd1.nm.comcast.net 30.06.06, 01:16
      weźcie radnych ze sobą
    • Gość: dark uważajcie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 02:08
      Nie jadą za/na darmo .
      • Gość: mtg Re: uważajcie !!! IP: *.delv.east.verizon.net 30.06.06, 03:58
        ...Ja zawsze staram sie tak zyc, zebym nie musial sie spowiadac.Spowiedz to
        nic innego jak ulatwienie i zaproszenie do nastepnego grzechu.Taka jest moja
        opinia.
        • Gość: mgr nasz proboszcz O. ciągle mówi o pracy bez nagrody IP: *.hsd1.nm.comcast.net 30.06.06, 07:11
          czy modlitwa za kasę ma wartość
    • Gość: jan Re: Za emigrantami jadą księża IP: 213.17.168.* 30.06.06, 07:31
      PIS wysyła swoich szpiegów za ludźmi którzu uciekaja z tego katolandu.
      • Gość: klient Re: Za emigrantami jadą księża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 10:43
        no wiecie owieczki z owczarni zwiewaja - to wiec trzeba wyslac pasterzy aby
        owieczki wrocili do kraju bo krajowe owczarnie dotowane przez babcie powoli pod
        upadaja a mlodzi maja to daleko ......... - europa powinna postawic znak na
        granicy nie wpuszczamy ksiezy a zwlaszcza tych z polski
        • Gość: emigrantka Re: Za emigrantami jadą księża IP: *.intsvc.cra.dublin.eircom.net / 83.70.171.* 30.06.06, 11:02
          Mieszkam w Irlandii. Nie są mi tam potrzebni do szczescia zadni ksieza, ani
          irlandzcy ani ci polscy.
          Tyle ze oprocz mnie przyjechala tu masa ludzi, ktorzy potrzebuja kilku klechow
          z rodzinnej wiochy poniewaz w naszym pieknym kraju przeszli pranie mozgow.
          Prawdopodobnie istotnym czynnikiem majacym wplyw na ich postawe jest rowniez
          brak znajomosci jezyka. Uwazaja oni mianowicie, ze spowiedz po angielsku to nie
          spowiedz, masza prowadzona w tymze jezyku to nie msza, a ksiadz nie gadajacy w
          jezyku Mickiewicza to tez jakis taki inny, dziwny...a moze to udawany?
          Dziwia sie, ze Masza trwa tylko 20-25 minut, ze wszyscy chodza do spowiedzi i
          ze ksiadz taki wyluzowany.Dziwia sie i nie wierza ze tak moze byc.
          Jednym slowem ciemnogrod, zacofanie i ksenofobia. Wszystko co inne jest be.
    • Gość: antykomunista res tp sztandarowy przyklad prostaka IP: *.dnet.pl 30.06.06, 11:54
      dawanie kasy na kościół jest dobrowolnie wynika z potrzeby utrzymania
      infrastruktury koscielnej , oplacenia rachunkow za media ,urzymania ksieedza
      itd NIC nie jest za friko na tym świecie rachunki same sie nie zaplaca ,
      KOsciól to nie przedsiebiorca a ksiądz też czlowiek mężczyzna i piwka czasami
      tez się musi napić i przewięść dobra furą
      • Gość: emigrantka Re: res tp sztandarowy przyklad prostaka IP: *.intsvc.cra.dublin.eircom.net / 83.70.171.* 30.06.06, 12:12
        Nie widze zwiazku postu kolegi antykomunisty z tematem.

• marecki6663 Mylisz się i to bardzo 30.06.06, 14:32
        Jesteś w błędzie. Parafianie płacą na tacę bo przez wieki ich do tego
        przyzwyczajono ale większość polskiego, katolickiego, społeczeństwa nie wie, że
        państwo polskie od zarania PRL łoży na Kościół z budżetu (Ustawa z dnia
        20.03.1950 r. O .... utworzeniu Funduszu Kościelnego... /Dz. U. nr 87 z 1950
        r). A o wiele większe dotacje, idące w miliardy PLN otrzymuje od podpisania
        konkordatu pomiędzy III RP a Watykanem. W 2004 r. dotacje sięgnęły ok. 12 mld
        PLN, dodat do tego ok. 4 mld PLN ściągniętych od wiernych na tacę i za
        świadczone usługi.
        No comment.
        • Gość: wafel Re: Mylisz się i to bardzo IP: 195.117.241.* 30.06.06, 15:34
          Rzucasz cyframi jak endrju z samobrony. Tak jak w jego przypadku tak i w twoim
          nie mają one nic wspólnego z faktami.
    • Gość: tre Re: Za emigrantami jadą księża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 12:22
      To dosc dlugo przyszlo Benedyktowi VI czekac:-)
    • marecki6663 Jesteś w błędzie 30.06.06, 14:11
      Oni tutaj, mieszkam akurat w Szkocji, zachowują się zupełnie inaczej. Na
      szkockich ulicach nie spotkasz żadnego duchownego w stroju służbowym (obojętnie
      jakiego wyznania). Raz jeden, jedyny jak do tej pory, na Leith Walk w Edynburgu
      widziałem siostry od Matki Teresy. Innych zakonnic nie spotkałem.
      Tutejsi duchowni wszystkich odłamów chrześcijaństwa żyją bliżej swoich parafian
      niż duchowieństwo katolickie w Polsce. Organizują wspólne pikniki, nawet
      tutejsza nauka religii na szkółkach niedzielnych zbliża ludzi do siebie.
    • Gość: wafel Re: Za emigrantami jadą księża IP: 195.117.241.* 30.06.06, 15:32
      Jeżeli to prawda res co piszesz to podaj nazwiska tych panów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka