Dodaj do ulubionych

Bezprzewodowy Internet ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:34
Prawdopodobnie niebawem przeprowadzę się do miejsca, w którym jedyny Internet
to ten bezprzewodowy. Na jego temat słyszałem różne opinie, niestety w
większości niepochlebne. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Galerian Re: Bezprzewodowy Internet ? IP: *.resman.pl / 84.38.160.* 25.07.06, 17:01
      U mnie chodzi znakomicie, korzystam z resmana ponad miesiąc, tylko raz pojawiły
      się kłopoty i nie miałem dostępu do sieci. Przy sciąganiu dużych plików
      pojawiają się ograniczenia w prędkości ale na przeglądanie stron, wysyłanie
      maili do 10mb jest ok.
      • milolosiu Re: Bezprzewodowy Internet ? 25.07.06, 18:38
        ja mieszkam w odległości 400-300 m od szkoły na której jest antena, nie widzę
        anteny i czy bedzie mi chulał net??
        • Gość: Vp Re: Bezprzewodowy Internet ? IP: 82.177.97.* 25.07.06, 19:19
          > ja mieszkam w odległości 400-300 m od szkoły na której jest antena, nie widzę
          > anteny i czy bedzie mi chulał net??

Nie ma szans.
          Odległość poniżej 300m i antenę musisz widzieć na wprost z okna. Ja mam mniej
          niż 100m ale anteny nie widzę i d...
          • Gość: wiki Jaka antena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 19:45
            Sorry, ale o jakiej antenie mówicie? Nie znam się za bardzo na tym, stąd też
            moje pytanie.
            • Gość: Vp Re: Jaka antena? IP: 82.177.97.* 25.07.06, 20:39
              Internet bezprzewodowy = przez radio. Czyli nusi być nadajnik, który fale
              radiowe wysyła, o tym mówimy i nazywamy anteną. Z drugiej strony coś musi te
              fale odbierać, czyli w komputerze odpowiednia karta/urządzenie odbierające.
              Często jednak trzeba się zaopatrzyć też w antenę do odbioru, umieścić ją za
              oknem i połączyć kabelkiem. No i w tym cały szkopuł, że Miasto zafundowało
              rzeszowiakom takie nadajniki na szkołach, ale żeby móc z tego korzystać muszą
              się obie anteny widzieć, a to jest w wielu przypadkach niewykonalne. Poniżej
              link do FAQ rzeszowskiego Resmana
              www.resman.pl/lista__faq/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka