Gość: dry IP: *.rzeszow.mm.pl 04.09.06, 21:42 Styropian do roboty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czytelnik Ujawnić Prawdę w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 23:33 Panie Lisowicz, to napisz Pan jaki oficer SB, pod adresem gróźb karalnych skierownych do Pana rodziny, zmusił Pana do wyjazdu na pogrzeb Popieuszki. To co Pan mówi to istna kpina. Wskaż Pan nazwisko oficera SB to potem pogadamy , kto miał rację. Dośc juz tych nagonekna pracowników SB. Oni wykonywali takie same zadania jak teraz robi to ABW lub instytucje specjalne o innych nazwach itd.Ludzie przestańcie się dawać mataczyć i popatrzcie proto w poczyt tym nowym działaczom politycznym, tak bardzo prześladowanych hahaahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa odszkodowanie 100 tys od tej quasi grupy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 09:00 taaa a pamięta ktoś jak ta grupa wpisała na swoją listę sędziego !! który to wydawał OKRUTNE wyroki na opozycję !!! a potem sie okazało że sie Grupa pomyliła !!!! a sędzia wręcz przeciwnie zgłaszał "votum separatum" żeby tym opozycjonistom tyłek ratować !! ale co go błotem obrzucili to ich !!! i nawet nie przeprosili ale sami czekają na przeprosiny o kant dupy potłuc ich działalność !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Ujawnić Prawdę w sądzie IP: *.star.net.pl 05.09.06, 10:28 Rzeszowska grupa Ujawnic Prawdę wskazała sędziego Mariana Berezowskiego jako zwlczającego opozycję ,ponieważ sądził w czasie stanu wojennego jednego z członków grupy i pomimo tego,że miał cywilną i zawodową odwagę złożyć wotum separatum od wyroku,skazany członek grupy umieścił go na liście. To świadczy o intencjach grupy. Pan Marek B. -syn w/w powinien zwrócić się do Sądu w tej sprawie w obronie dobrego imienia ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Ujawnić Prawdę w sądzie IP: *.star.net.pl 05.09.06, 10:31 Post dot.sędziego Mariana Berezowskiego gryzie w oczka czy sumienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeczywisty Re: Ujawnić Prawdę w sądzie IP: *.rzeszow.mm.pl 05.09.06, 15:19 Nie obchodzą mnie przepychanki, na jakie znosi się w tym poście. Jestem jednym z tych, który od rzeszowskiego IPN uzyskał staus pokrzwdzonego. Ale się z tym nie afiszuję, bo wiem po co i dlaczego powstała w "Solidarności" grupa Ujawnić Prawdę. Na jej czele stoi bankrut polityczny - Stanisław Alot. Obecna rzeszowska "Solidarność" jest skompromitowana doszczętnie. Wielu z tzw. ofiarnych działaczy, okazała się sama kapusiami, donosząc na wszystkich dookoła... Kilku z nich, gdy byłem prześladowany w stanie wojennym, przynosiła do mnie pieniądze i paczki żywnościowe. Bedąc pewny, że to nasi ludzie z podziemia, zwierzałem się im prawie ze wszystkiego! Teraz się nie dziwie, ze "bezpieka" prześladowała mnie i moją rodzinę,aż do 1986 roku - co wynika z otrzymanych od iPN akt. Czy można mieć zaufanie do takich ludzi, nie wiedząc ilu jeszcze z nich okaże się szpiclami i donosicielami?... Nie wiem, czy Pan Lisowicz był "Okoniem" i czy też donosił. Wiem natomiast, że podstawą wniesienia przez niego zarzutów do Sądu jest fakt, iż IPN nie stwierdził, aby był na liście agentów SB? Ta sprawa była głośna w środowisku ludzi uczciwych, nie skażonych wysługiwaniem się komunie, ani też nie skażonym, co naistotniejsze - wysługiwaniem się solidarnośiuchom w celu robienia politycznych karier. Przyjdzie czas na rozliczenie tych wszystkich solidarnościuchów, dla których pojęcia rzekomego patriotyzmu dotyczyły jedynie chęci zagarnięcia dobrze płatnego żłobu. Jestem tego pewien, jako były działacz prawdziwej "Solidarności"! Dlaczego Pan Filipek nie zaprzecza, że wysłał do Lisowicza "Pewniaka"? Dlaczego Pan Alot nie zaprzecza, że za swoją "patriotyczną" działaność został obdarzony jako nauczyciel po WSP, intratną posadą prezesa ZUS?...Czy mógłby odpowiedzieć, jaką funkcję chce teraz w podzięce za założenie i znalezienie się w grupie Ujawnić Prawdę?...Jesteśmy narodem bardzo doświadczonym przez historię, ale chyba nie przypadkowo... Mówię jednak: - Odwagi i proszę nie traktowac tego jako napuszony patos. Wierzę, że przyjdzie czas, w którym nastąstąpi kres nie tylko byłych komuchów i agentów SB, ale także solidarnościuchów, którzy dla politycznych celów bycia u władzy i przy dobrze płatnych żłobach, zdradzili nie tylko moje ideały związkowe oraz ludzi do mnie dopodobnych. PS: Nigdy w życiu nie ujawniłbym grupie Ujawnić Prawdę nazwisk agentów SB, donoszących na mnie. Solidarnościuchom chodzi o kariery, a nie o dobro Polski!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeczywisty Re: Ujawnić Prawdę w sądzie IP: *.rzeszow.mm.pl 07.09.06, 09:13 Panowie z "Solidarnosci" wybuchnęli śmiechem, gdy dowiedzieli się, że Lisowicz żądał od nich przeprosin i 50 tysięcy grzwny na cele charytatywne. Ciekawy jestem, jakim śmiechem wybuchną, gdy polskie społeczeństwo wystawi im rachnek za pogrążenie Polski w chaosie, za rozpoczęcie korupcji, zmuszanie do masowych wyjazdów polskiej młodzieży i fachowców za granicę, za ogólne zniechęcenie i wstręt do własnej Ojczyzny, nie mówiąc o degrenoladzie Związków Zawodowych, które straciły jakiekolwiek znaczenie oraz prestiż. Oczywiście, Pan Lisowicz, jak wynika z podanych faktów - agentem raczej był. Ale Ci, kórzy po plecach "Solidarności" i wielu uczciwych POlaków, dostali się po 4 czerwca 1989 roku do władzy - są zdrajcami nas wszystkich! Stąd też ich próby odwracania uwagi od totalnej zapaści moralno-ekonomicznej Polski. Zadowoleni są tylko Ci, którzy z poręczenia "Solidarności", osiągnęli wątpliwą pozycję moralną (casus Lecha Wałęsy jest to najdobitniejszym, chociaż nie jedynym przykładem!), ale na pewno dorobili się poprzez zasiadanie na różnych stanowiskach w różnych spółkach i układach, niewątpliwych majątków. Żałośni są panowie Filipczyki, Filipczaki i ich wszelkie odmiany.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dubler Re: Ujawnić Prawdę w sądzie IP: *.rzeszow.mm.pl 07.09.06, 21:38 Kika Chyba za bardzo nie wiesz o czym piszesz i do kogo...Pisałem, że jestem jednym z tych, którzy mają status pokrzywdzonego. Donosili na mnie moi najlepsi Koledzy, ktorzy dzisiaj mają spore majątki i nieżle się urządzili. Tylko tyle, że Oni, nie byli działaczami "Solidarności". Przeczytaj jeszcze raz listę "Ujawnić prawdę". Prygoń i inni, to byli "działacze" zaanagażowani w "Solidarność". Trwa nadal weryfikacja dokumentacji po tym, co zostało po kolejnych "czytaniach" i "weryfikacjach ze strony tych, którym zależało na tym, aby część dokumentów zginęła raz na zawsze. Z tego powodu uwolniona od kłamstwa lustracyjnego została Pani Prof. Zyta Gilowska. Jak myślisz?. ilu jeszcze tych, którzy poszli do "Solidarności" robić karierę, okaże się agentami, czyli TW esbecji?...To trzeba piętnować, a nie jakiegoś biednego kapusia lat 78!...Niektórzy wrzeszczą, że wszystkiemu winni są Ci, którzy łamali biednych działazy "Solidarności" i zmuszali ich do współpracy. To jakaś paranoja. Zadaniem, tych sks...z SB było łamać ludzi, a zadaniem uczciwych ludzi było nie dać się złamać! Kto się nie dał złamać ten nie dostawał lepszego mieszkania, pracy i żył biednie, ale godnie! Hołota z PZPR wstępowała do "Solidarności" gremialnie i nadal robiła kariery, a nawet robi je do dziś. A "Solidarność" zamiast robić to, co myśmy robili i do czego została przez naród powołana, założyła AWS z Manusiem Krzaklewskim na czele, który podczas strajków wylegiwał się na piaskach w Bułgarii!...To była ta późniejsza rzeszowska "Solidarność" Alotów, Sieczkosiów, Józefów Niemców A. Szczepańskich - ludzi znikąd! Czy Ty wiesz, że w encyklopedii Rzeszowa nie ma nazwiska pierwszego przewodniczącego "Solidarnoći" Antka Kopaczewskiego?! A wiesz kto kierował pracami zespołu redakcyjnego tej encyklopedii? Sprawdź sobie, że był nim profesor Jan Draus - kmiotek z Kolbuszowej, krajan Mariana Krzaklewskiego. Kolejny "Cichociemny" - człowiek znikąd!...Szkoda, że w tym towarzystwie ostał się Józef Konkiel - człowiek naprawdę uczciwy i nie pazerny na jakiekolwiek zaszczyty. Więc najpierw trzeba trochę znać prawdę, aby się wypowiadać i odczytywać prawdziwe intencje karierowiczów skompromitowanej do cna obecnej rzeszowskiej "Solidarności"... -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Ujawnić Prawdę w sądzie IP: 82.177.97.* 07.09.06, 22:13 A kto panie Rzeczywisty jest solidarnościuch. To pewnie taki mały sfrustrowany czlowieczek, który dostał się w tryby historii i go przemieliło. Bał się w stanie wojennym, nie chodził na demostracje, ulotek nie nosił. I cały czas krytykował. Nawet Rakowski jako premier mu sie podobał. A ulubiona lektura nyło NIE Urbana. I dalej krytykuje. To ktos taki dokladnie jak pan panie Rzeczywisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeczywisty Re: Ujawnić Prawdę w sądzie IP: *.rzeszow.mm.pl 08.09.06, 08:59 Solidarnościuch to jest ktoś taki, kto podobnie do komucha, chce władzy. Nigdy jej nie chciałem, więc zdecydowanie nim nie jestem. Za to Pani przypomina mi ciotkę wiecznej rewolucji z fanatycznym bielmem w oczach. A, co do trybów, to istotnie, przemieliły mnie nie raz... Za sprawą także takich, jak Pani idoli którzy teraz widnieją na liście kapusiów SB, a przedtem byli aktywnimi "działaczami" w Zarządzie Regionu "Solidarności"...Proponowałem, aby Pani uważnie przeczytała listę donosicieli grupy Ujawnić Prawdę... Ale fanatyzm, nie pozwala Pani obiektywnie spojrzeć na problem. Z resztą, nie wiem, czy Pani cokolwiek rozumie z tego, co się wówczas i teraz dzieje w Polsce... Nie chodził na demonstracje, nie roznosił ulotek, nie powiedziane jest tylko w Pani wypowiedzi, kogo miałbym cały czas krytykować? W przecieństwie też do Pani solidarnościowych idoli, nie byłem w grupie zdrajców z Magdalenki, więc pomyliła Pani adresy. Ciekawe tylko z jakich to powodów rzeszowski oddział IPN wydał mi zaświadczenie o tym, że jestem porzywdzony przez służby bezpieczeństwa PRL?... Chyba za czytanie "NIE", które narodziło się dopiero za czasów rządów solidarnościuchów - Pani idoli... Fanatyzm, korzystanie z buntu sprzeciwu wielu bezimiennych Polaków, którzy wierzyli, że jak pozbędziemy się komuchów, nie będzie miejsca w Polsce dla żądnych i pazernych władzy solidarnościuchów! Oto Pani portret - małej weszki - nie umiejącej zdobyć się na odrobinę obiektywizmu i trzeźwego spojrzenia na dzisiejszą tragiczną rzeczywistość Polski, w której pozorną wolność wyboru (???!!!) zastąpiła tragedia milionów bezrobotnych, młodych ludzi, nie widzących sensu życia we własnej Ojczyźnie. Pani zaripostuje, że to dlatego, iż przejęliśmy zrujnowany kraj od komuchów...Ale to tylko cząstka prawdy, bo Niemcy na Zachodzie mieli po wojnie totalne zniszczenia i potrafiły się szybko odbudować! Korupcje, korzystanie z władzy poprzez zasiadanie w różnych zarządach spółek i brak umiaru w korzystaniu przywilei władzy! Oto faktyczne przyczyny naszej długoletniej zapaści, bez szans wyjścia z tego kryzysu... NIech Pani sobie przypomni działalność byłego wojewody Sieczkosia, prezesa ZUS Alota i innych Pani prominetnych idoli. Jest bieda, to przynajmniej będą listy kapusiów. Bo to przez tych kapusiów, dzisiaj cierpimy na bezrobocie, rozpasanie polityków i tak dalej... O Święta naiwności ludzi pokroju Pani Kiki!... Ale te tematy Panią przerastają w taki sam sposób, jak sprawowanie władzy przerosło Pani solidarnościuchowatych idoli..Żegnam - Pani Kiko, prawdopodobnie Krystyno...A jeżeli tak, to nawet wiem, kim Pani jest...Istotnie, ma Pani powody, aby ślepo wysługiwać się nie obiektywnej prawdzie, lecz byłym, do dziś skompromitowanym solidarnościuchom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Ujawnić Prawdę w sądzie IP: 82.177.97.* 08.09.06, 09:45 To w Magdalence zdradził przede wszystkim Kościól z hierarchami, którzy byli przy Okrągłym Stole. I papież który zachęcał Wałęsę i Jaruzelskiego do pokojowego rozwiąznia. A twoja ubecka natura w w każdej sytuacji podkłada konkretnego człowieka pod zdanie odmienn e od tego; żebys chłopie wiedział, kim jest kika. Ale ty juz masz gotowego wroga. Krystyna sie nazywa i pierdut ją za łeb. Wróg i zdrajca. Ha ha, palant z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeczywisty Re: Ujawnić Prawdę w sądzie IP: *.rzeszow.mm.pl 08.09.06, 14:19 Chora i nieszczęśliwa istoto...Zdradził Cię Kościół z hierarchami i Papież?...Tak może powiedzieć tylko ktoś całkowicie porąbany!...Koniec dyskusji,polecam dobrego psychiatrę. Papież i Ci wszyscy, którzy nas bronili przed komuchami w stanie wojennym, też według Ciebie mieli esbeckie natury?!... Wasza czujność rewolucyjonistów osiągnęła w tej wypowiedzi karykaturalne wymiary. Spocznijcie Towarzyszko Kika...Pierdut za łeb i sztandar Solidarnościuchów (ale nie Solidarności!) - wyprowadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Ujawnić Prawdę w sądzie IP: 82.177.97.* 08.09.06, 14:46 Ciekawe tylko z jakich to powodów rzeszowski oddział IPN wydał mi zaświadczenie o tym, że jestem porzywdzony przez służby bezpieczeństwa PRL?... NO BO NIE ZNALAZŁ KWITA. N a z tymi zdrajcami w Magdalence, to się chłopie popisujesz: że nie było cię wsród tych zdrajców - jesli Magdalenka była zdradą, to ci pisze, że Kościól też był w tę zdradę uwikłany i Watykan też. A że ciebie tam nie było? Twoja strata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeczywisty Re: Ujawnić Prawdę w sądzie IP: *.rzeszow.mm.pl 08.09.06, 15:36 Fotokopia Wielkiej Kadrowej, spocznij...Kwita znalozł..Więc kwita... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall anonim Ujawnić Prawdę w sądzie IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 12.09.06, 17:17 "Pod groźbą zabicia jego najbliższej rodziny został wysłany przez SB na pogrzeb ks. Jerzego Popiełuszki. -" ale facet bzdurzy , bujda jak bozia kazali Odpowiedz Link Zgłoś