Dodaj do ulubionych

Kto do samorzadu,,jakie sa wasze propozycje?

14.09.06, 11:39
Wszyscy mamy juz dość obecnych radnych - bezradnych i nie tylko.
Obserwuj wątek
    • Gość: Demon1903 Re: Kto do samorzadu,,jakie sa wasze propozycje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 14:41
      Nie będę juz taki złośliwy. Dwie albo i trzy osoby mogą się ubiegać ponownie o
      to stanowisko. Z reszty pożytku nie mieliśmy. Ich "obiecanki" i slogany
      przedwyborcze to był jeden wielki fałsz. Przykłady znamy wszyscy. Mimo że
      jestem zagorzałym przeciwnikiem PiS-u to moje typowania co do radnych chcących
      ponownie kandydować do Rady Miasta wyglądają tak.
      Jeżeli Marek Rząsa będzie starał sie o prezydenturę , to po za nim, który to w
      pełni zasługuje na fotel radnego można poprzeć jeszcze Krużela i Morawskiego
      (choć jest z PiS). Reszta nie jest godna fotela radnego i w większości
      przypomina byłą radną "prawą rękę" byłego prezydenta Sawickiego.
      Radni którzy nie zasługują absolutnie na to stanowisko w nadchodzącej kadencji
      wg. mojego typowania to: R. Majka, Waciak i Wiśniewski. Przez 4 lata miasto nie
      miało z nich pożytku a zaliczali się oni do radnych z największą absensją na
      posiedzeniach Rady Miasta.
      • Gość: Jerry Re: Kto do samorzadu,,jakie sa wasze propozycje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 11:09
        Z tych, co są Radnymi w tej kadencji:
        1. Rząsa
        2. Morawski
        3. Krużel
        4. Wołoszyn
        5. Nycz
        6. Radyk
        • Gość: Wojtek O. Re: Kto do samorzadu,,jakie sa wasze propozycje? IP: *.centertel.pl 15.09.06, 12:13
          A czym takim się Rząsa załużył oprócz obstrukcji?
          • Gość: Jerry Re: Kto do samorzadu,,jakie sa wasze propozycje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 18:44
            Konkretnie kolego, konkretnie! Jaki temat w tej Radzie Rząsa kontestował???
            Konkretnie!!!
    • Gość: kola Re: Kto do samorzadu,,jakie sa wasze propozycje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 19:35
      Oprócz Rząsy i Krużela reszta jest nic nie warta Nycz wypalony dogadał sie z CH
      w sprawie wyciągu zapytajcie Nycza czyja firma dostarczała stal na wyciąg,
      Wołoszyn stary sklerotyk, Morawski nigdy sie nie odezwał na posiedzeniu Rady
      Radyk tez przereklamowany trzeba nowych ludzi którzy bedą wiedzieli co chcą.
      Jestem na każdej sesji to obserwuję gości.
      • Gość: JP II Re: Kto do samorzadu,,jakie sa wasze propozycje? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 16.09.06, 03:26
        Dobrze mówisz, ale skąd wziąć nowych ludzi z olejem w głowie i z tym, co
        mężczyzna powinien mieć w spodniach (w obecnej radzie sporo panów zdaje się nie
        mieć tego męskiego atrybutu)? Wydaje mi się, że na pozostanie w gronie radnych
        zasługuje jeszcze St.Szarzyński. Radyk (za ewidentne wykorzystywanie funkcji
        dla prywatnego biznesu) powinien dać sobie spokój i pracować w swojej
        kancelarii, a wyżywać się przy lektorowaniu w katedrze.Nycz, "spacyfikowany" w
        tej kadencji,przydałby się,mimo wszystko. Ale,gadać to my sobie możemy, a
        mohery i tak dopną swego, niestety.
        • Gość: JP II bis Aktualności wyborcze IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 17.09.06, 09:16
          Z tą stalą na wyciąg to prawda - niezłą kasę na tym zbił szef tej firmy. No,
          ale, bądźmy szczerzy - kto nie poparłby wyciągu, jeżeli w bliskiej perspektywie
          można jeść konfitury, choćby stalowe. Nawet opozycja się ugina.

Ja z rady cenię następujących (kolejność wg miejsc na sali): Krużel, Rząsa,
          Wołoszyn, Kaszuba, Kulej, Szarzyński, Morawski, Oleszek, Radyk (tak Radyk,
          pomimo wszystko, bo przynajmniej sesje dobrze prowadzi)

Aktualności wyborcze: do wyborów w Przemyślu idzie koalicja PiS, LPR,
          Samoobrona - na moje oko wezmą z 20 mandatów na 23. Chociaż tak naprawdę PiS
          chciałby sam, przynajmniej te osoby, które od niedawna są wPiSani do tej
          partii - oni najbardziej krzyczą za. Ochłapy dostanie SLD, może jakiś
          platformers się załapie, może ktoś z komitetu kupców i tyle. Oczywiście po
          wyborach koalicję szlag trafi. Na 100 proc. odejdzie Liga, a Samoobrona - to
          się okaże, kto wejdzie, bo (daję słowo honoru) kandydaci tej partii będą
          naprawdę fajni - będzie o kim poczytać na forum.
          • Gość: xxx Re: Aktualności wyborcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 10:23
            Jak PiS dostanie 6-8 głosów to powinien być bardzo
            zadowolony.Najprawdopodobniej będzie tak:
            Pis około7
            SLd około 7
            Platforma około 7
            LPR 2
            To wszystko nie ma znaczenia. Ważny jest prezydent.
            Inna sytuacja bedzie w Sejmiku:
            PSL 30 %
            PiS 20 %
            SLD 20 %
            Platforma 20%
            Samoobrona 5%
            LPR 5 % %
            • Gość: voyto Re: Aktualności wyborcze IP: *.chello.pl 18.09.06, 18:48
              to chyba lekka przesada...kto w dzisiejszych czasach widząc co się dzieje
              zagłosuje na pis? badźmy choc trochę poważni
              • slon251 Re: Aktualności wyborcze 23.10.06, 15:52
                Głosujemy w Przemyślu na Rzasę, to dobry wybór.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka