Dodaj do ulubionych

Rondo braku wyobrażni.

IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 15.09.06, 12:58
Pisano na forum o nieudanym architektonicznie rondzie przy ul.
Marszałkowskiej. Mnie chodzi o to, czy ktoś odpowie stanowiskiem za ten
ewidentny bubel.
Pozaklejali białymi pasami wjazd na drugą nitkę jezdni i zadowoleni czekają.
Na co?
Obserwuj wątek
    • Gość: artu Re: Rondo braku wyobrażni. IP: 195.117.30.* 15.09.06, 13:27
      A na mandaty !!
    • borowik1 Re: Rondo braku wyobrażni. 15.09.06, 13:43
      Mnie zastanawia jedno - dlaczego w ogóle stworzono projekt tak małego ronda?
      Przecież tam jest ogromny obszar i można było zrobić duże i przestronne. Inną
      sprawą są już oczywiście wąskie skręty w prawo, ale te prawoskręty można
      jeszcze poprawić. Ale dlaczego to rondo jest tam małe?
      • Gość: klient Rondo is OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 13:48
        ja nie widze w nim nic zlego :) mimo ze jezdze przez nie codziennie :) i to
        jest faktycznie rondo a nie to co jest pod hotelem rzeszow ta krzyzowka z wyspa
        na srdku ktora mieszkancy uparli sie nazywac rondem!!!
        • Gość: art Re: Rondo is OK IP: 195.117.30.* 15.09.06, 14:24
          ale po co zamalowali czesc pasa na biało ?
          • Gość: klient Re: Rondo is OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 14:56
            dla bezpieczenstwa!!!
            i zeby takie bez ....**** sie pytaly !!!
            • Gość: ara Re: Rondo is OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 15:02
              Jakiego bezpieczeństwa?!?
              Wystarczy zobaczyć jak kierowcy jadą od hotelu na warszawę
              zagradzają sobie drogę byle nie najechać na te malunki i doprowadzają
              innych do szału
              • Gość: rądo dondo JPsecond IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 16:06
                Jest ekstra, dziś np. był wypadek bo jakiś kolo z radomia zobaczył w ostatniej
                chwili że kreski białem mu się na drodzę pojawiły.Rondo
                Jan Paweł II - Bubel nr jeden w Rzeszowie.
                • bravocharlie Re: JPsecond 15.09.06, 18:20
                  dokładnie... postojcie chwilę tam ro zobaczycie ile problemów to stwarza. Można
                  się przyzwyczaić, jak się mieszka w Rzeszowie. Ale to raczej nie kwestia
                  przyzwyczajenia, tylko kwestia zasad. Co za kolo wymyślił by to zamalować? W
                  życiu nie widziałem ronda które ma dwa pasy, a zjazdy z nich są jednopasmowe...
          • Gość: na biało Re: Rondo is OK IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 15.09.06, 18:08
            Po to zamalowali na biało, żebyś panie kolego, nie skręcał z lewego (czyt.
            wewnętrznego) pasa w prawo... Prawdobodobnie po to. Taka jest moja myśl. A może
            ktoś wie po co?
        • Gość: MC Rondo nie jest OK!! IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 15.09.06, 16:06
          Kiedy widzialem jak buduja rondo bylem pod wrazeniem tymczasem jak oddali to
          male rondo to sie zalamalem!!!malutkie to to i zle wyprofilowane, nie trzeba
          byc specem zeby czuc jak auto zamiast ladnie skladac sie jak na aerodromie
          wypada na zewnetrzna!!ktos powinien za to beknac!!a co co poprzednika to czy ty
          gosciu widziales rondo??wiesz co to rondo?ruch okrezny!gdzie wiec masz takowy
          pod hotelem rzeszow???normalny jestes?rondo masz na lwowskiej kolo szpitala woj
          2.stare ale jakie jare...wtedy mieli pomysly teraz maja jedynie zryte lby!
          wyslalbym takich architektow na bakutil!!
          • Gość: klient Re: Rondo nie jest OK!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 16:18
            a ja dalej przy swoim :) to rondo jest dobre tylko trzeba sie do niego
            przyzwyczaic :)
            • Gość: rądo dondo Re: Rondo nie jest OK!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 16:21
              Do upośledzenia też można się przyzwyczaić ale czy o to chodzi.
            • Gość: R Re: Rondo nie jest OK!! IP: 195.205.44.* 21.09.06, 15:31
              rondo ma być uniwersalne.
              aby nie zaskoczylo zadnego kierowcy.

przyzwyczajac to sie mozna do chodzenia po swoim podworku jak sie krzywy
              chodnik wybuduje
    • Gość: antyferenc Re: Rondo braku wyobrażni. IP: 195.117.241.* 15.09.06, 16:28
      Za to rondo powinien beknąć prezydent panujący! Jakby wybudowano takie g.... za
      czasów szlachty, to suchej nitki na nim by nie zostawiono na tym forum. Ale jak
      ferenc budował to się szuka wszędzie byle tylko wielebnego nie dotknąć.
      • Gość: klient Rondo ok tylko brak wyobrazni kierowcom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 16:34
        czasem specjalnie patrze jak co niektorzy jezdza to az sie wlos na glowe
        jezy :)
        ale lepsze to rondo niz to co bylo przedtem tzn ta krzyzowka
    • Gość: kierowca TIIIRA Re: Rondo braku wyobrażni. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 16:45
      Nie powinien beknąć Ferenc ale ludzie którym płaci w MZDiZ.
      O panu myślę panie dyrktorze A. G.
      i niech ktoś poprawi tą fuszerkę na wyzwolenia okulickiego; myślę rzecz jasna o
      lewoskręcie z wyzwolenia w okulickiego. TAkie promienie skrętu na osiedlówkach
      się robi. Wysepka totalny niewypał krawężnik powinien otaczać z 0,5 m zapasu
      studzienkę kanalizacyjną a rozmalowanie pasów to mistrzostwo - rozmawiałem z
      wykonawcą niestey zgodnie z projektem. Nizgodnie z projektem jest teraz tam
      tylko słup oświetleniowy bo kazli im go przestawić po tym jak tir go
      zweryfikował.
      • Gość: rewrnik Re: Rondo braku wyobrażni. IP: *.rzeszow.mm.pl 15.09.06, 18:31
        Ferenc jest swięty i nietykalny? Za kazdą wsypę powinno się odpowiedzieć i
        poniesc konsekwencje
        • artipb Re: Rondo braku wyobrażni. 15.09.06, 21:52
          Zrobili bubla i tyle. Popieram Tadka, ale za to rondo któryś z podległych mu
          urzędników powinien beknąć. Mam nadzieję, że prezydent zadziała w tym kierunku.
          Jak były dwa pasy, to dało się przejechać (aczkolwiek wolno - ok 20-30 km/h),
          nawet autobusy się mieściły we dwa jak chciały. Było do bani, ale dało się
          przeżyć - a na pewno lepiej, niż przed remontem, kiedy człowiek stojąc od
          Warszawskiej czekał zmiłowania tych na drodze z pierwszeństwem. Jak zamalowali
          ten jeden pas na wyjeździe to sam się naciąłem i poszedłem z rozpędu po pasie
          wyłączonym z ruchu. Rondo projektował debil, a drugi upośledzony próbuje farbą
          naprawić fuszerkę.

Osobiście myślę, że to pójdzie do poprawki, ale po zimie najwcześniej. Niestety
          z kasy miasta jak sądzę. Ale z drugiej strony mówią, że nie myli się tylko ten,
          kto nic nie robi. A i to nieprawda, bo rondo na Marszałkowskiej da się
          stosunkowo niewielkim kosztem naprawić ( asfalt, krawężniki, trochę ziemi
          przepchać w inne miejsce, instalacje na szczęście już przełożone poza obręb). A
          Trasa Zamkowa szumnie zwana będzie bublem na wieki wieków, bo ani most
          poszerzyć o dwa metry, ani tą kamienicę na rogu teraz burzyć...
    • Gość: LubMAN Re: Rondo braku wyobrażni. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:30
      Zastanawia mnie to czemu w calej polsce panuje od paru lat moda na mini ronda, na ktorych TIRy sie nie mieszcza... jak np. na drodze Lublin-Rzeszow w Nisku. Czesto nawet jak jest miejsce zeby zrobic duze rondo (tu do tego zwolennika ronda na marszalkowskiej - _bez_swiatel_) po ktorym moznaby wygodnie jechac, to laduja takie kurduple :)
      Ostatnio wymysli cos lepszego ... takie mikro-rondo, a ze autobusy sie nie miescily to zrobili dla nich przejazd przez srodek ... to dopiero paranoja, pewnie nikt nie wie kto ma pierwszenstwo :)
      • Gość: kierowiec Re: Rondo braku wyobrażni. IP: *.rzeszow.mm.pl 15.09.06, 22:55
        Brak wyobraźni i myślenia o przyszłości - wyrzucanie pieniędzy na naprawę tego
        co zbudowano w latach 70 tych.Czas zmienić rozdającego karty - nie chodzi o
        człowieka tylko jego sposób myślenia.
        • Gość: mamag Re: Rondo braku wyobrażni. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 12:15
          Dobrze powiedziane. Ciekawe ile juz kasiorki poszło na te remonty
    • Gość: kaśka Re: Rondo braku wyobrażni. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 08:48
      Niech mi ktos madry w przepisach wytłumaczy prosto(jak dla blondynki::) jak
      należy zjeżdżać na tymże rondzie z wewnętrznego pasa.I kto ma wtedy
      pierwszeństwo. Jak mniemam gdyby były dwa pasy przy zjeździe to na lewy i nie ma
      problemu?? A teraz??
      • Gość: mm Re: Rondo braku wyobrażni. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 15:51
        im mniejsze rondo tym zagrożenie groźniejszym w skutkach wypadkiem
        • Gość: Observ. Rondo - bubel. IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 20.09.06, 17:59
          To rondo jest bublem drogowym, nie ulega wątpliwości. Podzielam pogląd
          forumowicza, który spodziewa się kolejnego remontu po zimie.
          • Gość: kierowca Re: Rondo - bubel. IP: *.19.165.15.osk.enformatic.pl 20.09.06, 19:47
            to rondo jest jak Media Mark "nie dla idiotów"
          • Gość: 1000letniak Re: Rondo - bubel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:00
            obawiam się że nie będzie żadnego remontu,decydenci wezmą nas "na
            przeczekanie" az się wszyscy przyzwyczają do tego kolejnego drogowego
            bubla..niestety obowiązuje filozofia"byle jak, byle szybko"- wydać unijne
            pieniądze i zbić polityczny kapitał...szkoda ze nie sprawdza ktos jak wydaje
            się te "łatwe" pieniadze!
            • Gość: Tray Re: Rondo - bubel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 19:10
              rondo kosztowało 7 mln i raczej nic z tym nie zrobią.Powoli wszystko ucichnie, a
              my bedziemy sie rozbijać.Tak samo wyglądała sprawa z wysepkami.
    • Gość: kierowca TIIIIRA Re: Rondo braku wyobrażni. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 14:55
      Ronndo jeest suuper, jeest wspaaniałe; jeest reewelacyjne;
      no dobra piszę to mając chyba z dziesięć promili we krwi
    • Gość: art deco Re: Rondo braku wyobrażni. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 15:15
      no wlasnie jak sie leci z lublina, na zewnetrznym pasie to sie wjezdza na rono na pas wewnetrzny ronda z którego nie ma (ofijclanie) molziowsci jazdy dalej, czyli jak, mam sie krecic w kółeczko az sie łąskawie na pasie zewnetrznym zrobi miejsce do skretu ??

przeciez wszyscy notorycznie olewają ten zamalowany pas ruchu, i i tak nim jadą , łacznie ze mną, juz wolę mandat dostac niz sie z kims stuknac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka