Dodaj do ulubionych

czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa?

IP: 213.17.168.* 18.09.06, 16:14
z Warszawy? Pracuję w Warszwie jako planista produkcji w firmie kosmetycznej
czy znajde w Rzeszowie prace na podobnym stanowisku za ok 3500 brutto?
Rzeszów zaczyna się ostatnio intensywnie rozwijac i może byc ciekawym miastem
do osiedlenia się (tym bardziej że pochodze z tego województwa). czy warto
zaryzykowac powrót w rodzinne strony?
Obserwuj wątek
    • Gość: antyferenc Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: 195.117.241.* 18.09.06, 16:16
      Jasne że warto!
    • Gość: Misiek Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 16:18
      Ja bym wrócił. W domu najlepiej :) Co do pracy to nie wiem ale ja mniej więcej
      tyle zarabiam a jestem dość młody więc to nieprawda że każdy tu robi za 1200
      zl.
      • Gość: Kapitan Ryś Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 16:25
        Rzeszów to miasto dla ludzi starszych, imprez mało, zaleta to spokój czystość
        mały obszar wszędzie można dojechać w 20-30 minut.
        Bezrobocia nie ma -ale słabo płacą, owszem zdarza się dostawać dużo ale to
        raczej wyjątki.
        • borowik1 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 18.09.06, 16:27
          oczywiście że warto, a zarobki 3500 brutto to na wejściu każdy dostaje
    • Gość: arti Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.rzeszow.mm.pl 18.09.06, 16:39
      Moim zdaniem z tą pracą teraz jest Ciężko , ale Rzeszów bardzo szybko się
      rozwija wiec mysle ze za dwa trzy lata na prwde sie rozrusza ( cushman w miejscu
      hotelu rzeszó , park technologiczny , rozwój lotniska , hall milenium na nowym
      mieście i Womak na barnówce , oraz Casta na staromieściu to jedne z
      poważniejszych inwestycji =) )
      • Gość: figo Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 16:43
        A ja mysle, ze Rzeszow jest dobrym miastem do zalozenia wlasnego biznesu.
        Oczywiscie trzeba wypelnic istniejace luki w handlu tudziez w uslugach i bedzie
        git.
    • Gość: asd Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 18:35
      Człowieku, wyrwałeś się z zaścianka to nie marnuj szansy na rozwój w stolicy.
      Chyba, że wolisz się podniecać tym, że może otworzą nowe tesco albo zbudują
      cinema city. A wrócić to sobie możesz na starość będąc na emeryturze.
      • Gość: rafik1976 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 18:46
        Witam.
        Zaraz po studiach wyjechalem do Wroclawia bo nie moglem znalesc pracy w
        Rzeszowie. Pracuje w finansach i bardzo chwalilem sobie prace we Wroclawiu.
        Jakoze nie mam juz rodziny w Rzeszowie nie bylem dobrych kilka lat w rodzinnym
        miescie. Przyjechalem rok temu ... sporo zmian... sporo na plus, a z tego co
        dowiedzialem sie od znajomego z urzedu wojewodzkiego to dopiero poczatek. No i
        wlasciwie zupelnie przypadkiem trafilem na oferte pracy w Citibanku. Wlasciwie
        po 2 miesiacach mialem juz nowe mieszkanie i nowa prace w Rzeszowie. Zarobki
        mam nizsze o jakies 10 - 15 % ale z tego co widze to biorac pod uwage nizsze
        koszty zycia to mozna powiedziec ze mam wiecej gotowki w reku co miesiac. Nawet
        zona ostatnio mi powiedziala ze mimo iz brakuje jej rodziny to cieszy sie z tej
        przeprowadzki;-)... pozdrowienia, Rafal
        • Gość: res Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:01
          10% przy nizszych kosztach zycia to jest bez roznicy.
          • Gość: rafik1976 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:50
            no to sie kolega niestety mili... bez roznicy by bylo gdybym mial 20 % nizsza
            pensje ;-)
            • Gość: res Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:52
              Hehe :) Ciesze sie ze wrociles i podoba sie Tobie i Twojej zonie. Ja tez tutaj
              ukladam sobie życie.
              • Gość: rafik1976 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:05
                A dziekuje, dziekuje ... tylko ladnej starowki nam tu brakuje ;-) ... a Ty skad
                pochodzisz ?
                • Gość: res Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:08
                  Ja z Rzeszowa :) Starówka nie jest najgorsza tylko za mała :)
                  • Gość: rafik1976 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:17
                    no tak ... w porownaniu z np wroclawska starowka to marnie dosc wypada ;-)...
                    pozdrawiam.
                    • Gość: dzordz Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.rzeszow.mm.pl 28.09.06, 18:59
                      a ja wyjechałem z wrocka do rzeszowa, niby powrót w rodzinne strony, zarobki
                      dobre ale to przypadek, cały czas szukam powodu do powrotu do wrocka, rzeszów
                      niby się rozwija ale tak naprawdę nie ma tu klimatu do inwestycji, chyba że
                      usługi ale nie ędą funkcjonowały jak nie będzie miał kto zarabiać w producji, to
                      jest dziura,wszyscy sie znają,smarują dupe przy byle okazji, perspektywy na
                      rozwój własny raczej mizerne
      • Gość: klient Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:00
        nie udalo sie w rzeszowie, wypalił do krakowa i mysli ze wszystkie rozumy
        zjadl. co za dupek.
        • Gość: asd Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 20:25
          Dupki to pozostawały w rzeszówku bo zdala od tego grajdołka nic nie potrafią
          zdziałać.
          • Gość: wp_ Rzeszów Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 00:56
            Z tymi pieniędzmi to jest tak, że zawsze mało.
            Kiedyś pracując w Tesco i zarabiając 500-600 zł zazdrościłem kumplowi z klatki
            że ma 1100 na ręke.
            Teraz sam mam około 1400-1600 i dalej nie starcza:), co prawda doszły mi nowe
            wydatki gdyż założyłem rodzine, ale z tym jest tak, że ile byś nie zarobił to
            zawsze jest mało.

• Gość: Pikuś Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.centertel.pl 29.09.06, 21:15
            Jeden to się nawet wyraziście podpisał./d...k/
    • Gość: MC Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: 195.136.36.* 19.09.06, 10:36
      Nie warto poki co.Moze za rok dwa...albo wcale!
      Ja jestem tu a mimo wszystko mysle o wyjezdzie do USA albo IE
    • Gość: Przeprowadzony Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: 213.77.49.* 19.09.06, 12:56
      Nie rób tego. Będziesz miał wszędzie daleko (nawet do sąsiednich województw, o
      Warszawie nie wspominając). Kolej=dno. Lotnisko jest, ale jakoby go nie było.
      Lepsze drogi w odległych planach.
      • Gość: Res Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 13:23
        A co masz do kolei, Rzeszów-Kraków 158 km w 125 minut, dla porównania Kraków-
        Katowice 76 km w 100 minut. Zobacz chocby rozkład Światowida.
        • Gość: przeprowadzony Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: 213.77.49.* 19.09.06, 13:41
          Rzeszów-Warszawa ...
        • Gość: przeprowadzony Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: 213.77.49.* 19.09.06, 13:45
          A jechałeś pośpiesznym GALICJA (przed 7:00 z Rzeszowa)?
          Nazwa pociągu adekwatna do standardu: brud, syf, smród, stare wagony, brak
          Warsu czy nawet "hostessy" roznoszącej kawę. Standard z późnego PRL. W innych
          relacjach w kraju nawet ta niedoinwestowana spółka PKP PR prowadzi lepsze
          pociągi!
          • Gość: Res Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 13:54
            Tak jechałem. Na siedzeniach pisze jak byk "PKP Przewozy Regionalne Wrocław".
            Pociągi rzeszowskie np. Przemyślanin, posp. Rzeszów-Wrocław itd. mają lepsze
            wagony. A np "Światowid" ma wszystkie zaraz po kompleksowym remoncie. BTW
            naprawdę ciekawe wrażenia można mieć na Śląsku - tam są dopiero fajne pociągi.
            • Gość: przeprowadzony Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: 213.77.49.* 19.09.06, 14:12
              Jak się nie chce zauważyć problemu, to się go nie zauważy. Jest super, tylko że
              to nieprawda.
              Z Katowic do Warszawy pociągi jeżdzą co godzinę, czas jazdy to tylko dwie i pół
              godziny. Z Rzeszowa do Warszawy jadą dwa ekspresy (tylko rano), potrzebują na
              to 5,5 godziny, kursując cokolwiek okrężną drogą. Można jeszcze spróbować przez
              noc, jadą w kierunku Lublina 4 rozklekotane wagoniki klasy 2, które są w
              Lublinie dołączane do poc. KIEV-EXPRESS. Standard "wybitny" (skład PR Rzeszów).

Pół życia zmarnuję na dojazdy do Stolicy Podkarpacia.
              • Gość: voy Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.19.165.19.osk.enformatic.pl 19.09.06, 16:32
                Tyle że Gierek im wybudował CMKę, więc co Ty porównujesz. Z samej Łodzi do
                Warszawy się do niedawna jeździło ponad 2 godziny więc do tyłu nie jesteśmy.
                • Gość: Res Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 16:16
                  Taka jest polityka tzw. Polski - 10 lat temu wyremontowano linię od granicy
                  polsko-niemieckiej do W-wy, a dalej zostawiono to co było. Pewnie, po co robić
                  coś dla "tych ze wschodu" To samo jest tu - za panstwowa kase remontowano linie
                  Wrocław-Opole a tu nie robi sie nic.
              • Gość: Robert Niestety ale Rzeszów jest antykolejowy... IP: 81.15.189.* 21.09.06, 17:29
                ...jeśli chodzi o myślenie ludzi a szczególnie urzędników tak miejskich jak i
                tych z urzędów Wojewódzkiego i Marszałkowskiego. Preferuje się tylko transport
                kołowy w przeciwieństwie do innych województw np. opolskiego czy
                dolnośląskiego. Tam przynajmniej starają się żeby linie kolejowe a w
                szczególności te o znaczeniu międzynarodowym oraz krajowym ,na których odbywa
                się ruch międzyaglomeracyjny były utrzymane w należytym stanie ( stan
                podtorza).A na Podkarpaciu? Pożal się Boże. Jakby w naszym regionie sposób
                traktowania kolei był podobny to linia przez Kolbuszowę dawno byłaby
                wyremontowana i zelektryfikowana i ekspresem z Rzeszowa do W-wy jechałoby się
                najdłużej 3 godziny a pośpiesznym ok.4 godzin.
              • Gość: Pikuś Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.centertel.pl 29.09.06, 21:35
                Odpwiedzialna instytucja DOKP Kraków.Co TY mitu bredzisz o pociągach
                KATOWICE-WARSZAWA biorąc pod uwagę połączenie dwóch największych aglomeracji w
                Polsce razem 5.5mln ludzi to są połaczenia jak Wilusia lub Fransa KAJZERA
                • Gość: krakowiak Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: 213.77.49.* 03.10.06, 13:18
                  W Krakowie jest lotnisko, duży dworzec kolejowy i nowy dworzec autobusowy.
                  Wystarczy zorganizować szybki dojazd dla mieszkańców Podkarpacia (niedługo
                  będzie autostrada) i gotowe!
          • Gość: asd Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: 212.244.158.* 19.09.06, 14:04
            Stary, daj spokój z tymi tłumaczeniami. Większość ludzi na tym forum nie jest w
            stanie przejrzeć na oczy i zdać sobie sprawę, że rzeszówek to mała mieścinka
            bez perspektyw. Chcesz mieć przyzwoitą pracę i możliwości na rozwój to poszukaj
            sobie miejsca w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu czy choćby Poznaniu. A do
            Rzeszowa to można wpaść na jakiś długi weekend, przejść deptakiem, pośmiać się
            z pomnika po czym wrócić szybko do cywilizacji.
            • Gość: wyprowadzona Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 15:58
              Mieszkałam w Rzeszowie 11 lat.Zal było mi stąd wyjeżdżać,ale znalezienie tutaj
              pracy bez odpowiednich koleżeńsko-rodzinnych powiązań, graniczy z cudem.
              • Gość: Pikuś Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.centertel.pl 29.09.06, 21:39
                Współczuje
            • styro Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 19.09.06, 16:06
              Gość portalu: asd napisał(a):

rzeszówek to mała mieścinka
              > bez perspektyw.

Rzeszów ( a nie rzeszówek) to owszem mala miescinka, ale z perspektywami. Tak
              jak Koledzy pisza - za pare lat jesli wszystko bedzie szlo w dobrym kierunku
              Rzeszow moze zaskoczyc malkontentow...
              • Gość: wątpliwe Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 18:10
                Właśnie widać po działaniach waszych radnych jaka jest wasza mentalność i jakie
                to może stwarzać perspektywy na przyszłość.
            • Gość: Pikuś Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.centertel.pl 29.09.06, 21:21
              Nie obnażaj się- nic nie Wiesz o tej cywilizacji
          • Gość: Pikuś Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.centertel.pl 29.09.06, 21:26
            Dyrekcja tego pociągu "Galicja" mieści się w Krakowie czy teraz rozumiesz
            Rzeszowian
    • borowik1 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 19.09.06, 16:04
      Kielce są dużo większe od rzeszowa jednak rzeszów ma chyba lepsze perspektywy.
      Przede wszystkim lotnisko, autostrada... Poza tym rzeszow ma rewelacyjne
      położenie, jest największym miastem naszego regionu, leży dokładnie w jego
      centrum i przede wszystkim na przecięciu głównych szlaków komunikacyjnych.

Rzeszów jest naturalną stolicą regionu (bez względu na to czy jest województwem
      czy nie), natomiast Kielce są jakby pod wpływem Krakowa....
      • borowik1 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 19.09.06, 16:05
        haha sory ale mój wyższy wątek dotyczył innego tematu - Kielc
        • Gość: Pikuś Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.centertel.pl 29.09.06, 21:49
          Tak Kielce to przecież województwo z okresu międzywojennego tak jak Toruń.W ramach
          COP rejon świętokrzyski to zagłębie surowcowe szkoda że wojna to przerwała bo
          zapowiadało się naprawdę dobrze. C.O.P praktycznie był w fazie budowy.W tym roku
          mija 70 rocznica powołania COP.
      • Gość: Daniel Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:51
        dużo większe Kielce od Rzeszowa - no mają niedużo ponad 200 tys. ale za to
        powierzchnie blisko dwa razy wieksza od rzeszowa- po rozszerzeniu planowanym
        Rzeszowa i zrownaniu z powierzchnia kielc bedziemy mieli tyle samo ludnosci!!!
    • Gość: hieronim Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:17
      ja si z warszawki wynioslem do rzeszowa
      zarabiam to od 3000 do 5000 na łapkę

owszem, rzeszów to dziura mała, mieścina taka
      ale z drugiej strony masa ludzi jest przyjezdnych z tych wielkich i
      cywilizowanych miast i nie narzeka.

A co do tych utyskiwań na temat PKP i brku dojazdu
      to tak ci sie kiepsko powodzi w tym wielkim świecie, że cie na auto nie stac ?
      • Gość: hieronim Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:22
        a rzeszowiaki to sa tumany czasem
        jedzie taki do warszawy i wielkie panisko się nagle robi
        sobie powetowac musicie błąd zyciowy ?

się wychowałem w warszawie, i piernicze taki system zycia. 6 rano na nózkach, o
        7 dojazd do pracy, 8.30 w centrum w biurowcach
        marnoanie czasu na bezsensowne planning meeteingi, obowiazkowa przerwa na
        business lunch, koniec roboty o 17.30
        18.30 albo i lepiej w domu

tu mam luz, na 8 do pracy (15 minut dojeżdżam z budziwoja )
        o 16.30 w domu

wiem jak dzieci moje wyglądają, jest czas na grilla z sąsiadem , na brydża i te
        inne duperele to pomagają żyć

a w weekend na rowery w bieszczady

ludzie, myślcie o czymś innym jeszce niż praca
    • Gość: Daniel Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:47
      hehehe z Wawy na prowincje - tutaj stawki wchaja sie w okolicy 1000-1500 zł -
      NIE WARTO
      • Gość: antyferenc Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: 195.117.241.* 20.09.06, 09:52
        Daniel jeżeli pracujesz w markecie super bądz hiper to czy w Rzeszowie czy w
        Warszawie pewnie tą samą stawkę dostaniesz. Ale cóż nie masz pewnie wiedzy o
        innych miejscach pracy poza handlem wielkopowierzchniowym. Jakbyś miał
        kwalifikacje i nadawał się do czegoś innego to stawka też by była inna.
        • Gość: hieronim Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:57
          to znajdz mi kierownika za 1500 na łapkę
          albo inzyniera za 3000 na łapkę

moja sekretarka zarabia 1800 i ma lepsze oferty pracy
          • Gość: Misiek Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:22
            Ja mam 20 lat i zarabiam w Rzeszowie na rękę ok. 1000... euro :) Nie narzekam.
          • Gość: antyferenc Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: 195.117.241.* 20.09.06, 10:28
            Poszukaj w takich firmach jak:
            WSK, ICN, Sanofi. To są te które znam.
            Inni pewnie mogą podać inne przykłady
            • Gość: szaman Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 11:24
              Ja tez nie narzekam! Zarabiam okolo 2500 netto, do pracy mam 10 minut
              samochodem, chyba ze jakies korki to 15 minut. W domu jestem po 15 minutach od
              skonczenia pracy. Mam duzo czasu na free time! Jednym slowem sielanka. A co do
              glosow typu ze nie warto to musze przyznac ze jak ktos jest zaradny to i dobrze
              sobie zycie ulozy i w mniejszym miescie. Nie musi byc odrazu Warszawa czy
              Wroclaw.
              • Gość: hieronim Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 14:32
                jak ktos sobie nie poradzil w rzeszowie to potem widze kala własne gniazdo bo
                mysli ze jak nie jemu to sie nikomu nie uda
                • Gość: asd Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:03
                  Jak kogoś żal za tyłek ściska, że ktoś inny się wyrwał z grajdołka to gada
                  bzdety o robieniu we własne gniazdo. Po prostu ludzie trzeźwo myślący zobaczyli
                  co ich czeka w tym zaścianku i wyjechali poza obszar "kategorii B".
                  • Gość: Res Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:05
                    Kretyni kategorii B tacy jak ty na szczescie wyjezdzaja z tego miasta.

biznes.onet.pl/0,1406189,wiadomosci.html
                    Człowieku moge ci w Rzeszowie pokazac setki ludzi ktorzy mają lepsze życie niż
                    ty, dupku bez honoru. Pewnie za kase zrobiłbyś loda szefowi bo taka z ciebie
                    ciota bez godności.
                    • Gość: asd Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:22
                      1. artykuł dotyczy mielca a nie rzeszówka - czyżby problemy z czytaniem ze
                      zrozumieniem? No ale załóżmy, że to normalne u tępaków z zaścianka. Zastanawiam
                      się czy nawet giertychowa amnestia dałaby radę takich jak ty objąć.
                      2. nie wiem skąd byś wziął te "setki", bo na pewno nie z rzeszówka.
                      3. odnośnie robienia loda za kasę szefowi - doceniam twoją pomysłowość ale tu
                      gdzie pracuję ja jestem szefem więc resztę możesz sobie spróbować sam
                      dopowiedzieć we własnym zakresie. A tak przy okazji mam kilka wolnych etatów,
                      zapraszam. Z twoimi pomysłami i inicjatywą miałbyś szansę na zostanie
                      pracownikiem miesiąca i premię :)
                      • Gość: Res Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:28
                        Gdzie sie urodziłeś?
                      • Gość: Res Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:31
                        Nie skorzystam z oferty bo miesiecznie netto zarabiam wiecej niz ty. A w
                        Rzeszowie moge cie zapoznac jednego dnia z kilkudziesiecioma osobami
                        zarabiajacymi ponad 20 tys. brutto na miesiac. Jestes ciota i nie udalo ci sie,
                        wyjechales, grasz kogos innego i obrazasz na forum. A zebys nawet 20 lat tam
                        mieszkal to i tak bedziesz dupkiem i słoma z butow ci bedzie wystawac. Poza
                        tym, jesli sie nie myle to niedawno studiowales w krakufku, juz stac cie na
                        neoplusa? :)
                        • Gość: asd Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 06:51
                          No i gadaj z burakiem...po pierwsze to pracuję na siebie i całkiem szybko mi się
                          stopa życiowa podnosi, po drugie skoro cię dziwi, że kogoś stać na neo to
                          pozostawiam bez komentarza ile naprawdę taki ćwok jak ty musi zarabiać skoro
                          wydatek miesięczny jakichś 70 zł wymaga komentarza z jego strony. A po trzecie
                          nigdy niczego "nie próbowałem" w rzeszówku, bo wystarczy mieć odrobinę oleju w
                          głowie żeby trzymać się z dala od mieścinki zakompleksionych frustratów. A
                          zawracanie słońca kijem naprawdę mnie nie interesuje.
                          • Gość: Res Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:34
                            Gdzie się urodziłeś?
                          • Gość: Dinn Re Warto IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 21.09.06, 19:02
                            Do asd nie wiem, co to za miasto „Rzeszówek „ znam tylko Rzeszów. A skąd mości
                            pan pochodzisz? Z owych wypowiedzi wynika ze jesteś strasznym bufonem odnosisz
                            się straszna wielkością jarasz sie tym jak Ciota (heh żałosny jesteś).Zostań
                            sobie tam gdzie jesteś. Aha dla twojej wiadomości w Paryżu mówi się o dwóch
                            typach miast w Polsce Duże zadupia (miasta większe liczebnie)i małe zadupia (
                            miasta mniejsze) z pewnością wole mieszkać w tym mniejszym i jest mi tu dobrze.

Pozdrawiam Były emigrant z Paryża
                            • Gość: ubawiony Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:05
                              Hehe i zapada milczenie, ciekawe gdzie ta ciota bez honoru się urodzila.
                              Współczuję mu i jego bliskim, o ile ich ma.
                              • Gość: asd Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 20:47
                                Zapadło milczenie bo mam na głowie ważniejsze rzeczy niż ślęczenie na forum jak
                                ty i reszta tobie podobnych buraków pastewnych. Urodziłem się we Wrocławiu;
                                informacja dla ciebie - to takie duże miasto na zachodzie kraju. Współczucie
                                zachowaj dla siebie, w końcu to ty codziennie zawracasz słońce kijem i
                                podniecasz się na wieść o planach wybudowania hipermarketu w swoim grajdołku.
                                • Gość: ads sda Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 20:54
                                  aaa, czyli chłop pańszczyxniany przesiedlony z ukrainy :]

u nas , na podkarpaciu po karkach takich jak ty to mój dziadek wsiadał na konia
                                  :P
                                  • Gość: Res Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 20:57
                                    Asd wszystko to nie zmieni faktu że jesteś buraczanym śmieciem nie dorastającym
                                    do pięt większości porządnych i normalnych ludzi. Pluje na ciebie smieciu
                                    ktoremu wydaje sie ze mieszka w metropolii - ukrainiec z poniemieckiego miasta.
                                    Wynos sie z forum Rzeszowa cioto.
                                    • Gość: asd Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 10:03
                                      Skoro juz patrzysz kategoriami przesiedleń to widać, że nie wszyscy nadawali się
                                      do tego żeby ich przesiedlić do znacznie lepiej rozwiniętych i bardziej
                                      cywilizowanych rejonów. Totalne dno zostało na wschodzie. Więc może już przestań
                                      ujadać chłopku kresowy i wracaj zbierać chrust na zimę.
                                      "Pluje na ciebie smieciu ktoremu wydaje sie ze mieszka w metropolii - ukrainiec
                                      z poniemieckiego miasta Wynos sie z forum Rzeszowa cioto" - odpowiedź porządnego
                                      i normalnego człowieka z rzeszówka :) Aż strach pomyśleć jak wygląda u was
                                      margines :)
                                      • Gość: Res Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 11:46
                                        Przesiedlano niepismiennych chłopów którzy myli głowy w kiblu bo nie wiedzieli
                                        do czego służy. Ukraincy bez tożsamości, mam nadzieje ze kiedys Niemcy upomną
                                        się o swoje miasto które z Polską ma tyle wspólnego co i Dresden. A dolny slask
                                        to syf, nie umiecie nawet o domy zadbać - pasmo poniemieckich starych,
                                        zrujnowanych domów i od czasu do czasu mieścina z 40% bezrobociem typu
                                        wałbrzych. We wrocławiu też wychodzi wasza ukrainska syfiasta mentalność -
                                        stare tramwaje, krzywe drogi, brud, smród na każdym kroku i pełno meneli. Nie
                                        mówiąc o stanie większości budynków. Zresztą po co z tobą dyskutować - idź
                                        próbować udowadniać swą domniemaną wyższość do innego miasta, tu jak sądzę na
                                        nikim nie robi to wrażenia, ludzie mają tu w zwyczaju jeździć po świecie i mają
                                        skalę porównawczą. Radzę też poszukać danych dotyczących bezrobocia we
                                        wrocławiu i Rzeszowie a także dochodu na mieszkanca - mozesz sie zdziwić.
                                        • Gość: asd Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 13:27
                                          a byłeś ty kiedyś prosty człowieku dalej niż powiat kolbuszowski sięga? Bo mam
                                          co do tego poważne wątpliwości. Głowy w kiblu może i nie myjesz ale wynika to
                                          pewnie tylko z tego, że masz wychodek koło obórki. Wrocka chyba też nigdy na
                                          oczy w swoim pustym życiu nie widziałeś bo odbiega on zasadniczo od twoich
                                          domysłów (wy za to macie wspaniałe tramwaje w swojej metropolii :)). Nie wiem
                                          czy Niemcy będą się o cokolwiek upominać ale faktem jest, że takiej beznadziei
                                          jak wasza to nawet ruscy nie chcieli i zrobili sobie granicę kawałek dalej w
                                          45-tym. Żal ci bo Europa zatrzymała się na Wiśle i chyba nikłe szanse żeby miała
                                          się przesunąć ku wschodowi.
                                          • Gość: Res Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 13:29
                                            Wyobraz sobie ze znam dobrze wrocław i jest to w skali europejskiej syfiaste
                                            zacofane miasto. A czemu to Europa konczy sie na Wisle? Bo ten cudowny Dolny
                                            Slask ma o 10% wieksze PKB od nas? Nadal macie PKB 42% sredniej UE a nawet
                                            wiejskie greckie regiony mają 60-70% wiec nie osmieszaj sie prostaku
                                            z "wielkiego" miasta.
                                            • Gość: Res Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 13:32
                                              Zapomniałbym o bardzo europejskim bezrobociu:

bezrobocie.net - mapka na dole
                                            • Gość: asd Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 13:37
                                              To, że dostałeś kiedyś pocztówkę z Wrocławia nie świadczy, że dobrze znasz to
                                              miasto śmieszny półazjato z kompleksem niższości.
                                              • Gość: Res Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 13:39
                                                Sorry kto tu wchodzi na forum innego miasta i obraża? Zapewniam że znam wrocław
                                                i jest to dla mnie smieszne, brudne, syfiaste miasto w ktorym widać zabużańskie
                                                zamiłowanie do brudu i bałaganu. EOT.
                                                • Gość: Galerian Re: Re Warto IP: 84.38.160.* 24.09.06, 13:49
                                                  nie powiedziałbym syfiaste...
                                                  Sprawdzałem ostatnio liczbę wydarzeń kulturalnych w Rzeszowie i Wrocławiu:
                                                  Na stronie erzeszow.pl znalazłem 4:
                                                  Wystawy w Domu Sztuki w Rzeszowie
                                                  Nabór do zespołów artystycznych WDK w Rzeszowie
                                                  Przegląd zespołów muzycznych Ro©kowa Noc
                                                  Nabór do „Teatru Wyobraźni”
                                                  a we Wrocławiu niecałe 200, pełna lista tu:
                                                  mapserver.um.wroc.pl/wydarzenia_beta_2/events.asp?stext=&data=4&date_from=2006-09-24&date_to=2006-10-24&method=0&x=43&y=18&page=0
                                                  proszę Cię, obrażając Wrocław, kompromitujesz siebie i nasze miasto. Każdemu
                                                  należy się szacunek, i Wrocławowi, i Rzeszowowi. Rzeszów się rozwija bardzo
                                                  szybko, ale rozwijałby się jeszcze szybciej gdyby energia poświęcona na rzucanie
                                                  mięcem szła na coś bardziej kreatywnego.
                                                  • Gość: Galerian Re: Re Warto IP: 84.38.160.* 24.09.06, 13:50
                                                    na pytanie z tematu odpowiadam z całą stanowczością: WARTO.
                                                  • Gość: Res Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 13:56
                                                    No skoro tu każdy film uznano za wydarzenie kulturalne to ja tez moge wyszukac
                                                    ok. 20 i będzie 1/4 - a Rzeszów ma 1/4 ludności wrocławia. Nie wymieniono tez
                                                    chocby festiwalu filmów optymistycznych happy end itd. Poza tym to nie
                                                    rzeszowianie zaczęli obrażać wiec nie my powinnismy sie wstydzic.
                                                • Gość: asd Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 13:54
                                                  ty za to nikogo nie obrażasz. Zresztą racja, nie ma co dyskutować z kimś kto
                                                  mieszka w rejonie największego poparcia dla obecnie rządzących. Mocherowych
                                                  racji nikt nie przebije.
                                                  • Gość: Galerian Re: Re Warto IP: 84.38.160.* 24.09.06, 13:56
                                                    Obraziłem kogoś? Kiedy? Nie miałem zamiaru.
                                                  • Gość: asd Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 14:37
                                                    Smutne jest to, że ludzie tacy jak "Res" rozpisują się o tym jak to inni ich
                                                    obrażają oraz jednocześnie o tym jacy to sami są święci, życzliwi wszystkim itp.
                                                    A prawda jest taka, że zwykłe zacietrzewienie przysłania im zupełnie oczy.
                                                    Zagadką było kiedy gość sobie odpuści, bo w takiej sytuacji każdy normalny i
                                                    porządny człowiek zignorowałby nieżyczliwe komentarze i nie dał się wciągnąć w
                                                    zwykłą pyskówkę. Nienawiścią ludzką jak widać można bardzo łatwo sterować a
                                                    szereg tych głupich tekstów w jakie ten człowiek tak prosto dał się przez kilka
                                                    dni wciągać jest najlepszym na to dowodem. Tolerancji i przede wszystkim
                                                    opanowania będzie się jeszcze musiał długo uczyć. W kwestii tego czy warto się
                                                    przeprowadzać do Rzeszowa, bo w końcu to było głównym tematem a nie zasiedlanie
                                                    Wrocławia przez Ukraińców czy "azjatyckość" wschodnich rejonów Polski - każdy
                                                    niech szuka sobie miejsca tam gdzie uważa, że ma szansę na szczęście. Jeżeli w
                                                    Rzeszowie mieszka więcej osób pokroju mojego rozmówcy to poważnie zastanowiłbym
                                                    się nad przenosinami - szkoda żeby dzieci autora głównego wątku były wytykane
                                                    jako przesiedleńcy z "warszafki". Panu "Res" oprócz życzeń tolerancji i
                                                    życzliwości dla ludzi posiadających odmienne zdanie przekazuję serdeczne
                                                    podziękowania za cenne materiały od mojej przyjaciółki piszącej pracę z zakresu
                                                    socjologii.
                                                  • Gość: Res Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 14:45
                                                    Takie numery to możesz wciskać półmózgom twojego pokroju prosty chamie :) Za
                                                    bardzo znam się na psychologii by dać się nabrać na tak prostackie sztuczki.
                                                    Zresztą każdy kto przeanalizuje ten wątek dojdzie do podobnego wniosku bo jasno
                                                    widac kto i dlaczego zaczął. Powodzenia mitomanie :)
                                                  • Gość: asd Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 15:09
                                                    Z pewnością jesteś ekspertem nie tylko w dziedzinie psychologii. Jeśli jeszcze
                                                    mogę spytać - jakie masz wykształcenie?
                                                  • Gość: Res Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 15:13
                                                    Z racji wieku jeszcze studiuję. Natomiast twoja próba wmówienia że te
                                                    prowokacje i wyzwiska pod adresem Rzeszowa były jakimś testem lub czymś w tym
                                                    rodzaju jest śmieszna. Już nieraz na forum gw widziałem takich co wyzywali,
                                                    obrażali, a gdy im przeszło - zaczęli tłumaczyć się, że to było im potrzebne do
                                                    badań etc. Tym bardziej że sam w jednym z usuniętych już postów (w poprzednim
                                                    wątku w którym trollowałeś) powiedzialeś że masz niemiłe doświadczenia związane
                                                    z Rzeszowem i dlatego tego miasta nie lubisz. Więc po co dorabiać ideologię.
                                                    Proponuję zakonczyc dyskusję.
                                                  • Gość: asd Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 15:28
                                                    Tak, skup się lepiej na studiowaniu. Myślę, że będzie z tego większy pożytek niż
                                                    poddawanie się prostym prowokacjom. Niepokojące jednak jest, że najgłupsza
                                                    pyskówka ma w tle jakieś podziały etniczne czy narodowściowe. Nic dziwnego, że
                                                    zainteresowała się tym socjologia. Psychologią też proponuję się nieco bardziej
                                                    zainteresować w sensie czegoś więcej niż tylko sympatyzowanie z tą dziedziną
                                                    nauki. Z pewnością będzie łatwiej wydawać osądy w kwestii dorabianych ideologii.
                                                    I przede wszystkim będzie to znacznie bardziej miarodajne i wiarygodne.
                                          • Gość: , Wrocław :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 07:23
                                            miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3674906.html
                                  • Gość: asd Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 10:20
                                    ty lepiej spytaj babki, a nuż ci w przypływie szczerości oznajmi, że sam masz w
                                    sobie wiele z ukraińca. Może ona też miała okazję coś dosiąść niekoniecznie
                                    należącego do dziadka :) W końcu na ukrainę to od was rzut beretem,
                                    niekoniecznie mocherowym.
                                    • Gość: observer Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 11:47
                                      Obrazanie rodziny - piękny przykład kultury niedomytego ukrainskiego chama z
                                      równie brudnego wrocławia.
                                      • Gość: asd Re: Re Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 13:31
                                        chyba macie jakiś kompleks na punkcie ukraińców, szkoda mi wnikać dlaczego choć
                                        wytłumaczenie jak sądzę jest bardzo proste :)
                  • Gość: hieronim Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 00:58
                    źle mnie przeczytałeś, ja się do tego grajdołka przeprowadziłem

zachłysnięcie warszawką i ta całą karierą mam juz za sobą
    • Gość: Rozdwojony Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.ostnet.pl 20.09.06, 21:17
      Jesli myslisz o powaznym awansie zyciowym w Rzeszowie (aktor, sedzia, profesor
      akademicki, literat, artysta), jesli Ci trudno zyc bez teatrow itp. to raczej
      ruszasz do piekiel (nie uwazam przez to ze teatr czy filharonia w Rzeszowie sa
      zle). Mentalnosc galicyjska jest meczaca na kazdym kroku, znajomosci,
      ukladziki, klerykalizm itp. Jesli szukasz spokoju i wystarczy Ci
      zycie "przecietnego" czlowieka, zycie w Rzeszowie jest rajem. Roznice w
      wynagrodzeniu rekompensujesz wyraznie nizszymi kosztami zycia w Rzesowie.
      • Gość: Res Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:19
        Zwykłe średniej wielkości miasto, w niczym nie będące gorsze od Olsztyna czy
        Bielska, a nawet dobrze sobie radzące - chyba że ktoś jest ciotą i zawziętym
        dupkiem, darujcie sobie porównania z Wrocławiem bo może zaczniemy pytać czemu
        Wrocław to tak dziura przy NYC.
        • Gość: olsztyniak Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 22:02
          Gość portalu: Res napisał(a):

> Zwykłe średniej wielkości miasto, w niczym nie będące gorsze od Olsztyna czy
          > Bielska, a nawet dobrze sobie radzące - chyba że ktoś jest ciotą i zawziętym
          > dupkiem, darujcie sobie porównania z Wrocławiem bo może zaczniemy pytać czemu
          > Wrocław to tak dziura przy NYC.

Akurat do Olsztyna sporo Wam brakuje.
          pzdr
    • ivo21 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 20.09.06, 21:54
      przyjechalismy tu z wawy (maz do pracy). Mam nadzieje , ze jednak wkrotce
      powrocimy do swojego domu w wawie. Tu jest bardzo przyjemnie, ale nudno.
      MIeszkania do wynajecia okropne i drogie w porownaniu z wawa. Ceny zywnosci
      roznia sie o kilka groszy, wiec nie ma co gadac, ze w stolicy zycie jest
      drogie. Szkola podst. na niskim poziomie (a syn chodzil do calkiem
      przecietnej).
      Rzeszow jest przyjemnym miasteczkiem , dobrym na.......ukojenie nerwow.

Ja jednak wracam za kilka miesiecy.

pozdrawiam
      • Gość: ... Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:58
        Szkoly na niskim poziomie a w testach podstawówek Podkarpacie miało w tym roku
        4 miejsce w kraju, nie przesadzasz?
      • des4 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 21.09.06, 07:52
        ivo21 napisała:

> przyjechalismy tu z wawy (maz do pracy). Mam nadzieje , ze jednak wkrotce
        > powrocimy do swojego domu w wawie. Tu jest bardzo przyjemnie, ale nudno.
        > MIeszkania do wynajecia okropne i drogie w porownaniu z wawa.

Coto znaczy okropne? Drogie w porównaniu wc Wawa???? ROTFL....

Ceny zywnosci
        > roznia sie o kilka groszy, wiec nie ma co gadac, ze w stolicy zycie jest
        > drogie.

Podpuszczasz, czy tak niezorientowana jesteś? Nie chodzisz do fryzjera,
        kosmetyczki, do pubu, nie korzystasz z usług dentysty? Koszty życia to nie
        tylko mieszkanie i jedzenie, to także usługi....

Szkola podst. na niskim poziomie (a syn chodzil do calkiem
        > przecietnej).

Wiesz, studiowałem na SGH po tych rzeszowskich marniutkich szkołach, i
        stwierdzam, że orły z warszawskiego Rejtana czy Orzeszeszkowej wcale tak wysoko
        nie latały....

> Rzeszow jest przyjemnym miasteczkiem , dobrym na.......ukojenie nerwow.

nazwa miasteczko w przypadku 160 tys. mieszkańcow zakrawa na zamierzoną
        zlośliwośc....sądxząc po wpisach jeszcze tych warsiawskich nerwów sobie nie
        ukoiłaś....

>
        > Ja jednak wracam za kilka miesiecy.
        >
        >
        > pozdrawiam
        • ivo21 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 24.09.06, 15:52
          Nie ma mowy o zlosliwosci, tylko stwierdzam fakty. W wawie (jezeli znasz
          rzeczywiscie miasto) tez funkcjanuja zaklady fryzjerskie i kosmetyczne
          z "cenami rzeszowskimi", a jakosc jest ok. Ogladalam wiele miszkan w Rzeszowie
          i za 1000 zl. zastajesz brudne mieszkanie , stare lozka, stare agd (o zmywarce
          nie ma mowy), rozpadajace sie lozka, ogolnie syf. Dolicz do tego internet , tv
          prad, gaz i wode to nazbiera sie ladna kwota. W Wawie za tyle mozna przyzwoite
          mieszkanie. Z tego co sie orientuje ludzie tu "nastawiaja" sie na studentow
          (ktorym zazwyczaj jest obojetne czy mieszkanie jest brudne czy nie wystarczy sa
          materace do spania). To jest powszechna opinia ludzi , ktorzy bywaja w wawie i
          rzeszowie , ze tu z wynajeciem jest kiepsko i drogo. W wawie nie oszukujmy sie,
          wynagrodzenia sa o wiele wyzsze niz tu (mam na mysli oczywiscie ludzi dobrze
          wyksztalconych i doswiadczonych). Rzeszow ma duzo wyzszych uczelni , wiec
          mnostwo absolwentow, ktorzy niestety nie maja gdzie sie zatrudnic. Ludzie sa tu
          bardzo mili ale, wykorzystywani na maksa (wrecz pracuja za grosze i ciesza
          sie , ze wogole maja jakas prace). Z tego co zdazylam sie zorientowac wiele
          rodzin "wiaze koniec z koncem"dzieki temu , ze ktos jest za granica.
          Kto ma szanse wyjechac z tego miasteczka (i chce tego oczywiscie)to popieram.
          Ale to tylko moje zdanie.

pozdrawiam
          • des4 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 25.09.06, 07:45
            ivo21 napisała:

> Nie ma mowy o zlosliwosci, tylko stwierdzam fakty. W wawie (jezeli znasz
            > rzeczywiscie miasto) tez funkcjanuja zaklady fryzjerskie i kosmetyczne
            > z "cenami rzeszowskimi", a jakosc jest ok.

Bzdury, mieszkałem prawie 10 lat w Wawie na studiach i po ich skończeniu więc
            nie pleś absurdów o crenach usług. Owszem, w Wawie za cenę rzeszowskiego
            dobrego salonu się ostrzyżesz i uczeszesz, ale u pani Joli czy pana Heńka, w
            dziupli na Pradze. Zrób sobie też w Wawie plombę za 70 zł. Życzę powodzenia....

Ogladalam wiele miszkan w Rzeszowie
            > i za 1000 zl. zastajesz brudne mieszkanie , stare lozka, stare agd (o
            zmywarce
            > nie ma mowy), rozpadajace sie lozka, ogolnie syf. Dolicz do tego internet ,
            tv
            > prad, gaz i wode to nazbiera sie ladna kwota. W Wawie za tyle mozna
            przyzwoite
            > mieszkanie.

1000 zł za przywoite mieszkanie w Wawie???? Parę lat temu płaciłem tyle za taką
            sobie kawalerkę na Dolnym Mokotowie...

Z tego co sie orientuje ludzie tu "nastawiaja" sie na studentow
            > (ktorym zazwyczaj jest obojetne czy mieszkanie jest brudne czy nie wystarczy
            sa
            >
            > materace do spania). To jest powszechna opinia ludzi , ktorzy bywaja w wawie
            i
            > rzeszowie , ze tu z wynajeciem jest kiepsko i drogo. W wawie nie oszukujmy
            sie,

Znam przeciwne opinie. Że jest czysto, tanio i z dobrym standardem. Widzę, że
            masz jakieś kompleksy czystości - warszawiacy to czyściochy pachnący markowymi
            wodami toaletowymi, w Rzeszowie za to same brudasy, no to i mieszkania brudne,
            przypomina suę wypowiedź sprzataczki z iasia, taki sam styl argumentacji....

>
            > wynagrodzenia sa o wiele wyzsze niz tu (mam na mysli oczywiscie ludzi dobrze
            > wyksztalconych i doswiadczonych). Rzeszow ma duzo wyzszych uczelni , wiec
            > mnostwo absolwentow, ktorzy niestety nie maja gdzie sie zatrudnic. Ludzie sa
            tu
            >
            > bardzo mili ale, wykorzystywani na maksa (wrecz pracuja za grosze i ciesza
            > sie , ze wogole maja jakas prace).

Wrącz przeciwnie. Oczywiście zarobki są mniejsze, ale ja nie czuję się
            wykorzystywane. Rzedko wracam do domu po 17.00 co w Wawie było regułą, a to
            Wawych dotyczych raczej wyścig szczurów....

Z tego co zdazylam sie zorientowac wiele
            > rodzin "wiaze koniec z koncem"dzieki temu , ze ktos jest za granica.
            > Kto ma szanse wyjechac z tego miasteczka (i chce tego oczywiscie)to popieram.
            > Ale to tylko moje zdanie.
            >
            > pozdrawiam

Jak jest dla ciebie granicy razróżnienia między "miastem" a "miasteczkiem"? Dla
            mieszkańca Paryża Wawa też jest prowincjonalną mieścinką....
            • ivo21 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 25.09.06, 08:40

nie ma sensu polemizowac. Ja znam swoje srodowisko Ty swoje. Mieszkancy
              Rzeszowa to bardzo mili ludzie, jednak pozostane przy swoim - dzieci, mlodziez
              i pozostali dobrze wyksztalceni maja wieksze mozliwosci w wawie (o ile tego
              chca oczywiscie). Mimo, zatrudnienie (i swietnych zarobkow w tym "miasteczku")
              jednak wracamy.

pozdrawiam cieplutko
              • Gość: art deco Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 11:08
                a teraz powiem dlaczego nie zrobisz tak błyskotliwej kariery w warszawce jak na
                prowincji:

powód nr. 1 - w warszawie, poznaniu, wrocławiu mając lat ponizej 30 nie
                otrzymasz tak wielkich wyzwań zawodowych i takiego wpływu na swoją karierę jak
                na prowincji, tam jestes jednym z wielu tu łaski nie robisz ,że zaiwaniasz na
                powaznych zadaniach bo nikogo nie stać na utrzymywanie pustych etetów jak w wawce
                powó nr. 2 - etap przebijania się na szcebel zawodowy wyższy trwa dłużej
                powód nr. 3 - w warszawce masz taki sufit nad sobą tych juz poukładanych
                zawodowo i towarzysko menagerów, trudno sie przebić

Zeby zobrazowac podam przykład kumpla, abslowenta prawa na UW. Dwa lata robił
                gó..ana robotę, nic sam, ciagle za kogos, on zaiwaniał a ktos brał laury. Po
                dwóch latach wyniósł sie do małej kancelarii na mazury, tam wzieli go po to,
                żeby sam prowadził sprawy. Przestrzelał sie i jest parynerem w wieku lat 30-tu.
                Jego kumple w wawce dalej robia to co robili czyli na kogoś.

Prestizowe firmy w wawce sa budowane czesto tak aby stworzyc w tobie wrazenie
                elitarnosci i przynaleznoci do najwyższej kasty. Dostajesz 4 brutto i zaiwaniasz
                12h na dobe. Ale to złudzenie, praktycznie nie masz szans tak wymarzony rozwój.
                Dla odmiany ściąga się na dyrektorskie stanowiska ludzi z prowincji, z
                doświadczeniem operacyjnym a nie biurowym.

Kiedy rok temu zmieniałem prace miałem do wyboru, warszawa, poznań, wrocław az
                przypadkiem dostałem oferte z Rzeszowa.I wybrałem Rzeszów a fakty są takie,
                średnio 4 netto, mieszkanko wynajete za 800 na miesiac w centrum, zapłaciłem za
                rok z góry a wynajmujacy mi je wyremontowal pod moje wymagania, teraz sprowadze
                tu żonę, z pracą nie będzie problemów bo ofert dostała parę.

Uważam widac inaczej niz ty, ja sądzę że jesli masz głowe na karku i talent to
                jedz na podkarpacie,
                warszawka to brud, smród i patologia

Ilekroc jadę do rodziców do warszawy to sie mi odechciewa tego miasta na nowo.
                Bo dzisiejsza warszawa to wieś, kazdy wieśniak co zwalił się za chlebem do
                warszawy uważa się automatycznie za lepszego od reszty polskich wieśniaków.

To własnie różni rodowitych warszawiaków od napływowych. Rodowici warszawiacy (3
                pokolenia wstecz) wyjeżdżają na prowincje bo to już nie jest ich warszawa.

A jaeśli mi wciskasz kity, że w warszwie jest taniej i czyściej to sobie daruj.
                Widac tego miasta nie znasz.

• Gość: Rzeszowiak Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 11:17
                  No i tu widać że 7% bezrobocia w Rzeszowie nie jest fikcją. Praca jest i wcale
                  nie za 1000 zł jak niektórzy mówią.
                  • Gość: art deco Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 12:21
                    praca jest ale niektóre firmy na podkarpaciu mają bardzo wyoko postawioną
                    poprzeczkę wymagań

jest taka jedna firma co robi teraz rekrutacje, na ok. 80 zgłoszeń , koło10 to
                    miejscowi, reszta to kandydaci z kraju, chetni do przeprowadzki

• cool.kid Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 25.09.06, 14:22
                      Czy chodzi Ci moze o Asseco Poland?
                      • Gość: art deco Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 01:09
                        nie, pisalem ze firma na podkarpaciu

asseco nie znam
                      • Gość: Andrzej Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 12:07
                        Asseco minimalizuje koszty i dlatego przenosi się do Rzeszowa. To tak samo jak
                        przenoszenie produkcji do Chin. W Warszawie początkujący informatyk nie chce
                        rozmawiać o płacy niższej niż 4 tys. W Rzeszowie znajdą się chętni do pracy za 2
                        tys.
                • Gość: Andrzej Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 12:01
                  Człowieku czytaj ze zrozumieniem...dziewczyna napisała, że Warszawa jest dla
                  ludzi ambitnych, którzy chcą coś osiągnąć i są gotowi ciężko pracować na sukces.
                  Ci, którym nie starcza siły i ambicji jadą właśnie na prowincję bo z braku
                  konkurencji jest dla nich jakiś cień szansy na pseudo-sukces. Piszę "pseudo" bo
                  nie ma co porównywać pracy prawnika w Pcimiu Dolnym i w renomowanej kancelarii
                  prawniczej w Warszawie. Nie jest sukcesem zostać wybranym z setki miernot,
                  sukcesem jest zostać wybranym z grona równych bądź lepszych od siebie. Też nie
                  zrobisz kariery skoro zawsze chcesz wychodzić o godzinie 17-stej z pracy.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: art deco Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:50
                    masz racje, nie chce sukcesu ,który wyraża się zaiwanianiem po 16 godzin na dobę.

"Nie jest sukcesem zostać wybranym z setki miernot,
                    > sukcesem jest zostać wybranym z grona równych bądź lepszych od siebie. "

w jakim ty świecie zyjesz skoro uważasz, że najlepsi sa w warszawie.
                    warszawka to łociowanie, łokciowanie i jeszcze raz łokciowanie.
                    i czesto o sukcesie nie świadczy twój potencjał ale to czy jesteś w stanie się
                    utrzymać na stanowisku. W duzych korpoaracjach warszawskich i firmach
                    "prestizowych" połowa czasu pracy to praca a połowa to polityka korporacyjna,
                    żeby się utrzymać na fali.
                    Stąd wychodzą takie paranoje, że w niektórych firmach 70% projektów jest
                    zepsutych bo nikt nie chce się zabierac za naprawę czegokolwiek aby mu nie
                    przypisano w zakulisowych rozgrywkach winy za efekt końcowy.

Dlatego wolę pracować na prowincji, zajmowac się swoją działką, uczyc się w
                    spokoju,nabywac doświadczenia, wychodzic do pracy o 7.30 i wracac o 17.
                    Ponieważ dla mnie miernikiem sukcesu jest nie stanowisko w warszawie ale wiedza
                    jaką zdobede i marka własnego nazwiska.

A z miernotami mi tu nie wyjeżdżaj bo miernoty jadą właśnie do warszawy w
                    poszukiwaniu łatwego chleba.

- co do renomowanych kancelarii, sporo kancelarii z dziur prowincjonalnych zyje
                    z procesów o niewłaściwe reprezentoanie klienta przez renomowane kancelarie.
                    Prestiżowa nie oznacza dobra. Dobra to ta która wygrywa, jesli bedzie w
                    działdowie, suwałkach czy świnoujściu i bedzie miałą 90% wygranych spraw
                    gospodarczych to będzie lepsza niz ta renomowana. BO umie prowadzić sprawy,
                    stosować innowacyjne rozwiązania i selekcjonowac klientów.

I zapamietaj, jezeli pracownik regularnie nie wyrabia się w swoich obowiązkach
                    do 17 to:
                    a. ma źle zaprojektowany przydział obowiązków i czas pracy
                    b. jego przełozony jest do niczego
                    c. jest źle dobrany do stanowiska
                    d. markuje swoją pracę lub nie potrafi zarządzac swoim czasem (naj mniej ważna
                    okoliczność)

Czasy w których wymagano od pracownika 14 godzin pracy to powoli przeszłość. I
                    duża ilośc tych prestizowych firm z warszawy jest w tej kwestii sto lat za
                    murzynami. Efektywnośc pracownika po pewnym czasie się załamuje i wtedy powinien
                    iść do domu albo na urlop. Dla dobra całego zespołu w którym pracuje.

Nikt mnie ne przekona, że ktoś kto zaliczył w ciagu roku 3 awanse odniósł
                    sukces, bo taki człowiek kiedys się wyłozy bardzo boleśnie. To jest tzw.
                    slizgacz korporacyjny a nie człowiek sukcesu.
                    • Gość: Andrzej Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 20:57
                      Bzdura. Z tego co piszesz wynika właśnie, że ludzie bojący się konkurencji i nie
                      potrafiący walczyć wybierają prowincję bo w "warszafce" jak ją nazywacie nie
                      zarobiliby nawet na chleb. Wymień mi chociaż pięć znanych, renomowanych
                      kancelarii z prowincji. Kiedy sprawa jest poważna nikt nie przyjdzie do
                      kancelarii w "Myszykiszkach" choćby miała i wszystkie wygrane procesy. Bo
                      statystycznie 99% tych procesów to jakieś duperele, w sam raz na prowincjonalne
                      kancelaryjki gdzie sprawa spadkowa to największe wyzwanie. Co do zaiwaniania 16
                      godzin na dobę...wiadomo, że nikt tak cały czas pracować by nie chciał ale dwa,
                      trzy lata chyba warto dawać z siebie wszystko żeby osiągnąć pewien status i
                      zacząć spokojne życie. Ja na Warszawę nie narzekam, pracuję jakieś 50 godzin
                      tygodniowo zarabiając póki co 8 tys. I najfajniejsze jest to, że mam realne
                      perspektywy na lepsze zarobki przy mniejszym nakładzie czasu. W tych 50-ciu
                      godzinach potrafię wyskoczyć sobie dwa czy nawet trzy razy w tygodniu na tenisa
                      w godzinach pracy. Od pracownika nie wymaga się żeby pracował ponad 8 godzin na
                      dobę - każdy ma wolną wolę. Może ale nie musi pracować jeżeli mu taka praca nie
                      odpowiada. Jeżeli jesteś dobry nie musisz się bać o swoją pozycję.
                    • Gość: Andrzej Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:20
                      Rok temu miałem okazję poznać mentalność "człowieka sukcesu z prowincji". Powód
                      do dumy to awans z jakiegoś referenta na inspektora w Agencji Restrukturyzacji i
                      Modernizacji Rolnictwa. Czyli popierdółkowaty specjalista od przeglądania
                      rubryczek w kwitach od rolników z dochodami niewiele ponad 2 tys na miesiąc.
                      Brutto. Raz wylany i później znów cudownie przyjęty do pracy po jakiejś
                      redukcji. Wybacz ale jakoś wolę "warszafkę" i to, co ona oferuje. O
                      analfabetyźmie delikwenta nawet nie wspominam bo to akurat może być czyjąś
                      prywatna tragedią pozostającą bez związku z miejscem pracy. Ale to tylko tak na
                      marginesie miernot. Pozdrawiam.
                      • Gość: art deco Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:51
                        jak rozumiem poznałeś kolesia z ARMiR i na tej podstawie oceniasz poziom
                        intelektualny prowincji ?? no to to ja gratuluje systemu doboru punktów
                        odniesienia. Jak rozumiem po rodzicach zostało trochę ziemi i świezutki
                        warszawiak musiał zwalic się do ARMiRu w Rzeszowie po dopłaty :)

tak czuję, że powoli wchodzimy w kwestie gustów. Jesli uważasz, że dla ciebie
                        oznaką sukcesu jest mozliwość wyskoczenia na tenisa w godzinach pracy i
                        perspektywa awansu finansowego za mniejszą niż dotąd ilośc godzin pracy (ja bym
                        sie nie złapał na takie obietnice ale ty pewnie masz już kredcik na auto i na
                        mieszkanko na kabatach, jesli tak jest to pamietaj ,że pętelkę juz masz na
                        szyji) to cóż, twoja wola i twoje prawo.

Mój miernik sukcesu jest prosty, chciałbym w Lublinie, na krakowskym
                        przedmieściu (to taki deptak tam), o 2 w nocy zamknąć blat w mojej nowiutkiej
                        bawarce na rzeszowskich blachach i przy pełnym monitoringu. :D:D:D
                        Jesli mi to wyjdzie bezkarnie to wtedy poczuje dopiero, ze cos w zyciu znacze ;)

"Ale to tylko tak na marginesie miernot" - odniose się do tego tylko. jest takie
                        powiedzenie, "człowiek ze wsi wyjść może, wieś z człowieka nigdy"

I taka jest w dużej części ta nowczesna warszawka, cholernie wiejska,
                        prymitywna, mimo tej całej egzaltacji i skrzętnie skrywanej plebejskości.

Ciesze sie, że się tam odnajdujesz.

• Gość: Andrzej Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 18:55
                          Źle rozumiesz :) Nie jestem z Rzeszowa i nie musiałem zwalać się po żadne
                          dopłaty. Chodzi mi tylko o mentalność ludzi, którzy siedzą na zadupiu bo boją
                          się wypłynąć na szerokie wody i tłumaczą to niechęcią do życia w pośpiechu.
                          Takich, którzy siedzą tam z własnego wyboru jest z pewnością znikomy procent. Za
                          resztę wybrało życie, niestety. Co do mojego pojęcia sukcesu - szkoda, że
                          myślisz w bardzo prosty sposób nie potrafiąc dostrzec niczego więcej niż to, co
                          przeczytasz. W "warszafce" wcale nie trzeba aż tak strasznie się przepracowywać,
                          trzeba być tylko dobrym w tym co się robi. I bynajmniej daleki jestem od
                          stwierdzenia, że osiągnąłem sukces i zaręczam iż to, że mogę sobie pozwolić na
                          wyskoczenie z pracy kiedy chcę wyznacznikiem tego nie jest. Po prostu śmieszy
                          mnie jak ziejącym z nienawiści do stolicy ludzikom się wydaje, że wszyscy tam
                          mieszkają w miejscu pracy. Owszem, pracujemy nieco więcej, temu zaprzeczyć nie
                          mogę ale przynajmniej każdy wie za co. Porażające jest Twoje leserskie
                          nastawienie "byle do szesnastej i ani sekundy dłużej". Nie chcę domniemywać co
                          dla Ciebie jest sukcesem i na co byś się nie złapał ale mam dziwne wrażenie, że
                          jest to równie proste jak sam autor. Miło, że Ty też się odnalazłeś w życiu w
                          miejscu pozbawionym większych perspektyw. Prosto myślący ludzie ze znikomymi
                          ambicjami też są potrzebni.
              • des4 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 25.09.06, 12:31
                ivo21 napisała:

>
                > nie ma sensu polemizowac. Ja znam swoje srodowisko Ty swoje. Mieszkancy
                > Rzeszowa to bardzo mili ludzie, jednak pozostane przy swoim - dzieci,
                mlodziez
                > i pozostali dobrze wyksztalceni maja wieksze mozliwosci w wawie (o ile tego
                > chca oczywiscie). Mimo, zatrudnienie (i swietnych zarobkow w
                tym "miasteczku")
                > jednak wracamy.
                >
                > pozdrawiam cieplutko

Zgadzam się, nie ma sensu polemizować, skoro adherent nie przytacza żadnych
                konkretnych argumentów. Brudne mieszkania i słabe szkoły na pewno do takich
                argumentów nie należą...

pozdrawiam...
                • ivo21 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 25.09.06, 22:27
                  o czym tu gadac, mowicie o 4 tys. netto, ja zupelnie o innych stawkach. Zgodze
                  sie ze w Rzeszowie mozna niezle zarobic czyli 4 netto plus drugie tyle, ale w
                  wawie plus jeszcze cos....
                  • Gość: art deco Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 01:07
                    podnosimy teraz poprzeczke widze, zaczelismy od biedy rzeszowskiej i beznadzieji
                    a teraz mówimy o tym ze w rzeszowie owszem dobrze mozna zarobic ale w warszawie
                    to są dopiero zarobki na poziomie.

Ustalmy to raz, rzeszów jest wielkosci bemowa, i nie ma co porównywać z
                    warszawą. Jednak te brednie o beznadzieji to sobie włóż pod poduszke i zapomnij
                    o tym.

Sa ludzie którzy wola mniejsze miasta i tacy co lubią warszawkę. Ich sprawa.

Zresztą ivo, czy ty zarabiasz 12tys netto na miesiac ?? Czy moze syszałeś
                    jedynie , że w bloku kmpla mieszka facet co tyle zarabia. Bo jesli nie zarabiaz
                    takiej kasy to mój drogi znam faceta co zarabia na miesiac kolo miliona, i to po
                    bartoszycami a nie w warszawie.

• ivo21 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 26.09.06, 09:48
                      oczywiscie , ze sa ludzie, ktorzy lubia duze miasta i tacy , ktorzy preferuje
                      mniejsze. Byc moze to juz moje przyzwyczajenie "zyc szybko". Fak , ze mozna tu
                      zarobic swietnie (tak jak w przypadku mojej rodziny),ale bardziej istotny jest
                      w tym przypadku powrot "do siebie". Przyzwyczailismy sie do innego stylu
                      zycia. Poza tym "tam" mamy swoich przyjaciol, hobby itp.
                      Jezeli ktos jest tu szczesliwy i jest wszystko ok to jest jego wybor i wszystko
                      gra.

cieplutko pozdrawiam i

prosze nie "atakowac" tak bardzo w koncu jestem bardzo wrazliwa kobieta
        • Gość: Andrzej Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 11:44
          Ani "Rejtan" ani "Orzeszkowa" nie należały do warszawskiej czołówki więc nie ma
          się co dziwić.
    • Gość: Zezowaty Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 08:00
      Nie jestem uwiązany zawodowo, przeprowadziłem się do Rzeszowa z innych przyczyn,
      ale po prawie roku czasu, mogę powiedzieć że warto! Żyje sie tutaj spokojnie, na
      luzie, bez pośpiechu. A samo miasto jest bardzo przyjemne i zmienia sie in plus
      z dnia na dzień.
      • Gość: Tray Re: Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 08:46
        Rzeszów jest czystym i bezpiecznym miastem i to jest duży plus.Co do zarobków to
        raczej zapomnij o takich jak w wawie.To miasto owszem rozwija sie ale jeszcze
        nie osiągneło wysokiego poziomu.Moze za kilka lat bedzie warto sie przeprowadzic.
        • Gość: t Nie warto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 08:53
          W tym mieście jest duża zawiści i obłudy... miasto wizualnie co tu dużo mówić
          jest nieciekawe. Nie polecam!
          • Gość: antyferenc Re: Nie warto... IP: 195.117.241.* 21.09.06, 08:56
            Sam jesteś nieciekawy i na pewno nie pasujesz do tego miasta. Napisz kiedy tu
            ostatnio byłeś i skąd jesteś a wszystko będzie jasne?
            • Gość: Zezowaty Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 07:56
              W kwestii cyt. "zawiści i obłudy" nie ma się co "kolego" "AntyFerenc" unosić
              "świętym" oburzeniem. Wystarczy popatrzyć jak wygląda z jednej strony rzeczowe,
              konkretne Gospodarzenie Pana Ferenca i z drugiej strony małomiasteczkowa zawiść
              co niektórych tzw. prawicowych radnych (raczej bezradnych). Tak więc, mniej
              pałania "świętym oburzeniem" i histerii, a więcej rzeczowej dyskusji.

Na pewno nie można porównywać Warszawy i jej poziomu zarobków do Rzeszowa. I
              jeżeli tylko to ma być kryterium to lepiej żeby założyciel tematu pozostał w
              Warszawie. Jeżeli z kolei kwestia zarobków nie jest jedyną i najważniejszą to
              warto rozważyć kwestię przenosin do Rzeszowa. To miasto które ma szansę na
              dynamiczny rozwój. To miasto które ma Gospodarza, który swoim działaniem
              udowadnia że wie co robi. I robi to bez oglądania się na to skąd idą naciski z
              lewa czy też z prawa.
          • ivo21 Re: Nie warto... 25.09.06, 22:30
            Miasto jest b. przyjemne i ciekawe "(jak dla mnie), ale tylko na krociutko.

Czas plynie tu przyjemniutko.

pozdrawiam
    • olias Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 21.09.06, 09:20
      jeśli nie lubisz warszawy - jest szansa że Rzeszów przypadnie ci do gustu. To
      inny świat. jeśli jesteś uzależniony od zgiełku, szybkiego życia, potrzebujesz
      tłumu i forsy - omijaj Rzeszów z daleka. Pamiętaj że Rzeszów ma być stolicą
      Bawarii Wschodu.
      Fakt, chyba przychodzi powoli czas na Podkarpacie.
      • Gość: Mirek Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.ipt.aol.com 21.09.06, 12:59
        Województwo Podkarpackie niestety może zostać zlikwidowane. Zamiary PISu
        powołania 8 województw...:(
        • des4 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 21.09.06, 13:50
          Gość portalu: Mirek napisał(a):

> Województwo Podkarpackie niestety może zostać zlikwidowane. Zamiary PISu
          > powołania 8 województw...:(

Ach, te słynne zamiary PiS podsłyszane z "dobrze poinformowanych źrodeł",
          hehe....

A tak swoją drogą to każdy może sobie mieć takie zamiary, aby je zrealizować,
          trzeba mieć większość konstytucyjną....
    • borowik1 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 21.09.06, 13:55
      rzeszow city de best
    • Gość: art deco Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 23:16
      w rzeszowie jest luzik

luz, spokój,

ja zawsze najbardziej lubilem tych warszawiaków co to pisali o teatrach,
      kulturze i wielkim swiecie a w teatrze raz w zyciu byli :)

• Gość: mk Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: 195.136.36.* 22.09.06, 09:39
      czy warto? mieszkam tu 28 lat i sie wyprowadzam wlasnie do anglii zarabiam 2 na
      reke co nie daje wiekszych perspektyw tam na poczatek dostalem 5 razy wiecej no
      i bede mogl realizowac pasje marzenia i zwiedzac swiat. ale zawsze mozna
      zarabiac 1500 na reke i pracowac na nierobow w rzadzie i pojechac co najwyzej
      na wczasy w bieszczadach....
      • Gość: art deco Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 01:06
        ej, stary, sory ale przygłupiasty jestes

swiat zwiedzalem na studiach jak miałem 700 na miesiac :] a za 2 netto to juz mozna zaczac jaką taką przyszłość budować, jesli sie ciebie kasa nie trzyma to nie obwiniaj o to kraju
        jak jestes taki zajawkowy to i tu sobie bys poradzil

ale zawsze mnie fascynowali ludzie co porownuja zarobki w anglii do polski

człowieku, nie oceniaj polski przez pryzmat tego co sie zarabia w anglii, to dwa inne światy
        • Gość: mk Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.rzeszow.mm.pl 23.09.06, 09:51
          mylisz sie "kolego". porownuje to co mozna tam odlozyc do tego co mozna odlozyc
          w polsce...czyli tu praktycznie nic (polowa pensji oplata za mieszkanie)a tam 4-
          5tys namiesiac zyjac na podobnym poziomie, pozatym to nie jest wyssane z palca
          poniewaz mam tam znajomych specjalistow i wiem na co ich stac (ci nie mysla o
          powrocie ). ja mowie o ogolnej sytuacji w kraju nie tylko w rzeszowie. w
          rzeszowie zarobki sa dosc niskie. niestety ludzie w polsce maja niskie
          oczekiwania i przyzwyczajeni sa do biedy. oczywiscie nie wyrzekam sie polskosci
          i kiedys tu wroce, mimo ze moj zawod jest tam bardzo wysoko oplacany w
          przeciwienstwie do tego co jest w rzeszowie.
          1.nie bede komentowal twojej inteligencji w przeciwienstwie do ciebie pozniewaz
          myslisz zasciankowo.
          2. oczywiscie poradze sobie wszedzie nawet i w rzeszowie ktory mi sie podoba.
          3. bo widzisz mam pewien pomysl zrobic sobie licencje pilota zawodowego i
          pracowac w tym zawodzie (do wiadomosci w polsce godzina Lotu min 300zlx250zeby
          myslec o pracy) wiec nie bede mowil ze to praktycznie nie mozliwe.
          4. nie bede nawet pisal jakie korzysci daje po powrocie praca w koncernie
          miedzynarodowym za granica w zawodzie.

niektorzy nie potrafia wyjsc poza pewne ramy i ich glownym marzeniem jest 2 na
          raczke 10 letni golf 3 mieszkanie w "szafie" i weekend w bieszczadach. nie
          krytykuje przeciez w ten sposob mozna byc szczesliwym.
          • Gość: art deco Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 15:48
            No do mojej inteligencji to sie nie odnoś bo faktycznie człowiek o twoim poziomie intelektualnym wie doskonale iż nie jest w stanie jej ocenić na podstawie pisaniny na forum. Ale do sedna.
            Przedewszystkim rozbawiła mnie ta chęć podrózowania, przypomniała mi się miećka z alternatyw 4 jak chciała się przeprowadzić do warszawy bo "Warszawa, złote bale"
            Jest coś takiego w tym narodzie, że nie tylko narzeka ale i paskudzi pod siebie. "Bo w anglii lepiej, a w ameryce to w ogóle jest poezja"
            Do mnie przemawiają tylko trzy rodzaje emigracji:
            1. faktycznie za chlebem, bo jesli ktoś od 2 lat szuka pracy i nie ma co do garnka włożyć to lepiej żeby pojechał, zarobił i dzieci wykształcił
            2. kiedy młody człowiek jedzie na zachód aby złapac kase i know how, a potem wrócić. Tak wszak irlandia w potegę wyrosła
            3. kiedy doświadczony juz pracownik jedzie się dalej rozwijać i zdobywać nowe doświadczenia

te trzy rodzaje popieram
            ale wybacz, wyjazd bo tam łatwiej prościej i wszystko na tacy to dla mnie żenada i uważam ,że lepiej jak tacy ludzie może pojada bo się jakas selekcja zrobi i zostaną ci zawzięci w budowaniu z tego nazego pierdzielnika czegoś na kształt cywilizowanego kraju.

Z koleji ja ze swoim smiesznym zawodem i wykształceniem i doswiadczeniem i calym tym edukacyjnym szajsem w który moii rodzice inwestowali mógłbym na zachodzie europy zarabiac bardzo, nawet bardzo dużo. Tylko po co. Żeby miec swiadmosc ze na malediwy moge sobie pojechac ? że moge sobie kurs na coś tam zrobic ?
            Do rzeszowa się swieżutko sprowadzilem i bynajmniej nie jestem zawiedziony, to czego potrzebuje do rozwoju jest na podkarpaciu i muzyka gra.

I na koniec taka puenta mała.
            Kiedys pacholeciem będąc na studiach z kolegami zorganizowalismy spotkanie z takim zapomnianym juz panem Olechowskim. Stalismy sobie po wszystkim popijając kawunie i moii koledzy (młodzi, zdolni, wykształceni) zaczęli biadolić, że pracy nie ma, że perspektyw nie ma, itd.
            A tenże pan Olechowski zapytał krótko:
            A kto ma w tym kraju tworzyć prace i perspektywy jeśli nie Wy?

i miał rację, NIestety w Polsce kiedyś dawno temu wyrżnięto inteligencje, mieszcaństwo i arystokrację a zostawiono potomstwo tej najbierniejszej częsci narodu co teraz widac bardzo wyraźnie. i Ilekroć pomyślę o tym to mi się przypomina takie powiedzenie ,że frak najlepiej lezy w trzecim pokoleniu.

Więc jestem optymistą co do losów tego narodu kiedy mam kontakt z tymi młodymi przed 20-tką, ponieważ społecznie wykłądam podstawy gospodarki rynkowej dla takich licealistów, raz na miesiąc na drugim końcu Polski.
            A ci co wyjeżdzają muszą liczyć się z tym, że tam dojdą do momentu kiedy jako Polacy nic więcej nie osiągną a tu już nie bezie dla nich miejsca .

Takie jest życie, pozdrawiam i życzę powodzenia w wielkim świecie

p.s.
            w marcu 2007 lece za groszę na herbatę do Lądynku, ciekawe czy się z kelnerem dogadam po naszemu :)
            • Gość: Misiek Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 16:07
              I kolega art deco jeśli się nie mylę przeniósł się tu z Wroclawia i nie narzeka
              za bardzo, więc to najlepszy przykład na to że w Rzeszowie da sie fajnie zyc :)
              • Gość: art deco Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 16:36
                no nie z wroclawia nie , ale wroclaw to mekka teraz choc juz nawet niemcy uwazali ze mikroklimat dla zdrowia we wrocławiu nie jest najlepszy i maksymalnie 10 lat sie powinno tam mieszkac

ale znam osobę co sie z wroclawia przeniosła i nienarzeka :)
                wy chyba sobie nie zdajecie sprawy ile sie ogólnie kadry ściąga na podkarpacie.
                Z miast gdzie znam min. 2 osoby to jest tak
                Lublin, Katowice, Wrocław, Warszawa, Białystok, Kielce, Poznań.
                I nie mówimy tu o pracownikach na niskim szczeblu zarządzania ;)
                • Gość: art deco Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 16:40
                  ale z drugiej strony, jak sie komus rzeszów nie podoba to trudno,
                  o gustach sie nie dyskutuje :)
            • Gość: mk Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.rzeszow.mm.pl 24.09.06, 10:41
              art deco,
              1. do twojej intligencji napisalem ze nie bede sie odnosil w przeciwienstwie do
              ciebie wiec bez komentarza.
              2. trudno kazdy moze miec rozne skojarzenia szkoda ze tobie kojarzy sie
              wszystko z polska komedia pomijajac ze jest ona swietna
              -podrozowanie moze niezbyt zreczne slowo ale kazdy lubi pojechac w ciekawe
              miejsce bieszczady czechy slowacje juz widzialem niestety na dalsze wycieczki
              srednio mnie stac
              3. ja nie paskudze i nie narzekam dumny jestem ze jestem polakiem choc w
              wiekszej czesci jestesmy glupim narodem.
              4. zgadzam sie z rodzajami wyjazdow, ja wlasnie wyjedzam z powodu 3 czyli
              rozwijac sie dalej i zdobywac doswiadczenie. wiele ludzi wyjedza bo chce sie
              sprawdzic, pieniadze choc nie male sa na dalszym planie.
              Mam wrazenie ze wyjazd zagraniczy kojarzy ci sie z czasami studencki "work and
              travel" itp lub z wyjazdem ludzi bez pracy. Obecnie wyjedzaja masowo ludzie
              ktorzy maja bardzo dobra prace w kraju lekarze inyznierowie (tak jak ja). Nie
              zawsze jest to wyjazd z pobudek czysto finasowych.
              Pozatym jest pozytywny aspekt czesc ludzi,znaczna wiekszosc, kiedys wroci
              przywozac sporo pieniedzy i bedzie to korzystne dla gospodarki.
              4. nie sadze aby to pokolenie 20 latkow dokonalo zmian w stanadrtach polskiej
              polityki i ogolnie w polsce. ja w okresie IV rzeczypospolitej stracilem
              calkowiecie wiare. czy tustk czy olechowski, leper kaczynski, kwasniewski
              szczerze nie interesuje mnie to. mamy niewyksztalcone spoleczenstwo i takich
              przekreciarzy wszedzie. do polityki pchaja sie ludzie nieutrzciwi aby zalatwiac
              swoje interesy. oczywiscie jest to czesciowo przesada. moze za 2 pokolenia sie
              cos zmieni.
              5.ogolnie twoje rozumienie problemu w emigracji mi sie podoba i chetnie bym na
              ciebie zaglosowal:):)
              6. a wracajac rzeszow jest fajnym miastem i kiedys do niego wroce:)
              pozdro.
            • Gość: aga Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: 62.233.250.* 26.09.06, 12:30
              Art deco, pozdrawiam:-).
      • Gość: Dinn do Mk IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 04.10.06, 17:21
        Jeśli wolisz być zmywakiem to looz liczy się kasa hehe ja tam zarabiam 1.500 I
        jest mi dobrze w Polsce. Tam będziesz tylko emigrantem "polaczkiem" tak jak
        Afrykanie, arabowie i te inne gady z Azji nigdy nie będziesz na równi Anglikowi
        będziesz tak zwaną rasą gorszą.
        Ps. Nie mniej urazu za moja wypowiedz, bo w końcu takie są realia, ja na twoim
        miejscu jeszcze raz bym się zastanowił dla mnie nie tylko kasa jest najważniejsza!!

Rzeszów in plus + Pozdrawiam
    • Gość: tarnowianin Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.68.77.71.brzesko77.tnp.pl 22.09.06, 10:29
      jasne, że tak. To rozwijające się miasto co widać na każdym kroku z dużymi
      perspektywami rozwoju.
      PRZYłąCZCIE TARNóW DO PODKARPACIA!!!!!!!!!!

Tarnów pozdrawia super RZESZóW!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Czarny Miś Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 12:25
        Jestem osobą która urodziła się i wychowała w Rzeszowie, z ośmioletnim
        zamieszkiwaniem w Poznaniu. Wróciłem rok temu, nadażyła się okazja - podobna
        praca, ciut mniejsze zarobki. Mieszkam w samym centrum, niewiele płacę za
        wynajem, nie muszę dojeżdżać 10 km do pracy, mam tu fantastycznych znajomych- w
        Pyrlandii ze swiecą szukać, więcej czasu, jestem bliżej rodziny, ogólnie mi sie
        podoba. Może entuzjazm poprzeprowadzkowy nie wygasł? Dla mnie mieszkanie w
        Rzeszowie to wybór na dzień dzisiejszy optymalny. Jest tu natomiast wiele
        wkurzającym historii: - nie ma porządnego parku, nie ma teatru z nowoczesnym
        repertuarem, w kinach leci tylko amerykański śmieć, albo nowa wersja Papieża,
        nie zagra tu żadna konkretna kapela z zagranicy, nie ma klubu (na poziomie)
        gdzie można napić się piwa i potańczyć z muzyką inną niż disco i to jeszcze
        trzeba nabić kabzę ochroniarzowi lub właścicielom 15 zł + szatnia za wejście,
        poza pizzą i "sfinksem-kebabem" nie ma co jeść. Brakuje rozmachu - nie ma
        żadnych masowych imprez nieocierajacych się o folklor, swięto miasta a tu zagra
        jakieś demono albo inny festyniarski dziadek a supportem jest kapela z jakiegoś
        ODK w Wygnańcu, nie ma wystaw artystycznych, nie ma stadionu - są 2 boiska i
        tor do prowincjonalnych mini wyścigów na motorach, nie ma w całym mieście nawet
        fontanny-jest kasa na obciachowe lampiony świąteczne co to świecą cały rok a nie
        ma na wodę? Wyremontowali ulice, a gdzie trasy rowerowe? Nie wszyscy muszą
        jeżdzić samochodem, tym bardziej, ze wszędzie blisko. Nie ma promocji miasta w
        innych miastach. Ale idzie ku lepszemu, myślę, że najdalej za 10 lat to będzie
        miasto "in plus". Każdemu w Polsce powiem, że Rzeszów jest OK.
        • Gość: ales Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: 195.136.36.* 22.09.06, 12:49
          zgadzam sie z trescia prawie w calosci z jednym ale; chyba jestes laikiem i nie
          masz pojecia ze na tym torze dla "prowincjonalnych wiscigow na motorach"
          rozgrywane sa zawody ekstraligi zuzlowej. ten sport jest najbardziej popularny
          w rzeszowie na kazdy mecz przychodzi okolo 10 tys ludzi. do wiadomosci w polsce
          jest 10 klubow w ekstralidze i na ekstralige przychodzi wsumie okolo 50tys
          ludzi co jest wiecej niz na nasz mierna ekstraklase pilkarska. wiec ostroznie z
          takimi tezami i oczywiscie polecam ten sport.
          • Gość: rodrigo Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 13:35
            nawet nie 10, a 8 klubów jeździ w ekstalidze żużlowej :))
        • Gość: art deco Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 01:10
          prawda prawda prawda

ale fajnie jest, jak porównam do dzikiego lublina to faktycznie ludzie są bardziej wyluzowani

np. jak w lublinku sie komus proponowalo kawe u siebie w domu to zawsze z tego taka checa byla bo dla nich nie wiem, jakies takie to dziwne ze ktos moze byc uprzejmy i na kawe w domu zapraszac :D
          • Gość: lubelak Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 15:12
            a co to jest kawa?
    • Gość: Pikuś Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.intertele.pl 23.09.06, 16:22
      Jeżeli już znajdzisz pracę w Rzeszowie z wynagrodzenim 3500zł uciekaj dla zdrowia
      z Warszawy jak najszybciej jeśli jej zapragniesz z własnych powodów masz ją na
      wyciągnięcie ręki 45 min lotu.Pracuję w Warszawie mimo widocznej przebudowie
      infrastruktury komunikacyjnia misato trudne do życia.
    • mal49 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 26.09.06, 10:01
      Pieniądze w życiu młodego człowieka zdają się najważniejsze. Młodość mija
      szybko, a preferencje zmieniaja sie jeszcze szybciej. Znajdziesz dobrą pracę na
      pewno, a przebywania w bliskości rodziny nie da się przełożyć na pieniądze.
      Wracaj, tu żyje się nieco wolniej, ale już nieźle, w porównaniu do początku lat
      90-tych.
    • hermanaryka Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? 27.09.06, 22:42
      Rzeszów to mała mieścina....
      - do kina chodze tylko czasami bo maly repertuar....niestety
      - nie ma fajnego klubu, knajpy dla ludzi dorosłych (niby sa od 25lat ale i tak
      wpuszczaja nastoletnie osoby):(((((
      - woda z kranu to po prostu SYF- wszysczy, ktorzy kiedykolwiek mnie odwiedzali
      starsznie na to narzekali; sama znam kilka dziewczyn, ktorych TWARZE od lat nie
      mialy styczności z ta wodą bo mialy uczulenia itp. nawet włosy myja w
      mineralnej :((((
      • Gość: spr in Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.range81-129.btcentralplus.com 27.09.06, 22:49
        Jak masz takie poglady na temat R.. to emigroj ...USA, ETIOPIA, IZRAEL.....
    • Gość: yaco Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:55
      Nigdy w życiu!!! Do niedawna mieszkałem w powiecie o największym bezrobociu w
      Polsce - 3 tygodnie po studiach dostałem niezłą pracę. W Rzeszowie od 15 szukam
      i nic! Bez układów i znajomości nie ma szans :( A szkoda bo miasto niczego sobie.
      • Gość: As Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 13:41
        Masz racje znajomości trzeba mieć, a z jakiego to powiatu jestes?
    • Gość: zuzameduza Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.static.ip.netia.com.pl 28.05.19, 14:29
      ja się przeprowadziłam i jestem zadowolona ;) przede wszystkim Rzeszów jest mniejszy, mniej chaotyczny oraz tańszy niż stolica a ze znalezieniem pracy nie miałam żadnego problemu - zresztą, dla chcącego nic trudnego jak to mówią ;) to co mogę polecić i co mi się fajnie sprawdziło w trakcie tej przeprowadzki to skorzystanie z pomocy specjalistów a mianowicie firmy przeprowadzkowej Wiki przeprowadzki
      • Gość: Kanada1 Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.cpe.net.fido.ca 02.06.19, 21:55
        Ja sie Po 25 latach z Toronto do Rzeszow przeprowadza z Cala rodzina mam 37 lat Polska jest przyslasci a ci co nazeka to zawsze beda nazekac tacy so niektorzy Polacy Kanada teraz jest tylko dla muzlumanow I kolorowych bialy czlowiek jest juz nie szanowany I sie nieliczy takie sa realia W Kanadzie
    • Gość: Krystian Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.datapacket.com 28.09.23, 09:32
      Rzeszów i okolice bardzo mocno się rozwijają, moim zdaniem to super miejsce do życia! Rzeszów mocno rozwija się pod kątem sportu, powstają nowe obiekty takie jak WR Sport i aquapark
    • Gość: Ja jestem Re: czy Warto przeprowadzic się do Rzeszowa? IP: *.rz.izeto.pl 10.11.23, 21:46
      Nie bo tu i w okolicach tego kurwidołka są same głupole podpierdalacze ludzie typu edzio pedzio (czyli totalnie popierdolony skończony złośliwy perfidny wyrachowany obłudny krnąbrny chichoczący się idiota i przygłup chowający swoje podłe oblicze np. w kaptur) Ot taka kanalia: menda społeczna . Takiego to wg mnie i nie tylko mnie osobiście bym np. wepchną pod pociąg albo trzymał jak psa na smyczy i batożył choćby dlatego że jest z tego korzyść. Trzeba kupić sobie broń i rozwalić przynajmniej część tego bezużytecznego za przeproszeniem ścierwa. A wy gnoje co jeżdzicie tymi furami po Rzeszowie i cwaniaczycie i straszycie próbując na siebie zwrócić uwagę jak gówniarze wyrostki i inni uważajcie bo porozbijam wam te wasze autka albo spalę żywcem a jestem zdolny do wszystkiego bądź ktoś inny skuteczniejszy w tej materii zrobi to za mnie. Wy tu nie macie nic do powiedzenia w mojej sprawie szmaty do podłogi bo wy gówno macie, gówno reprezentujecie przy czym sami jesteście gówno warci fałszywi i dwulicowi zarozumiali i podli i wkurwiający na sam widok. a co najgorsze w tym wszystkim chcecie decydować o moim losie i dokonywać jakiegoś widzi mi się samosądu używając sobie przy tym na mnie korzystając z okazji sytuacji jaka wytworzyła się wokół mojej osoby i tego że wam na to pozwalam. szukając sobie sprzymierzeńców wśród tego ogłupiałego nikczemnego społeczeństwa, czy też mówić mi co mam myśleć co mam robić w gdzie mam pracować czy nie pracować jakie mam mieć poglądy w co wierzyć czy nie nie wierzyć i wogóle chociaż sami pewnie do niczego nie doszliście a z zazdrości w ogólnej tajnej zmowie szkodzicie w szczególności mnie innym myśląc że macie chłopca do bicia a to dlatego że wiecie że gdzie indziej nikt sobie na to nie pozwoli w efekcie wszystko co znajduje się w waszym otoczeniu jest podatne na wasz niekorzystny toksyczny wpływ ulega destrukcji i upodleniu tyczy się to ludzi ich porządanych wartości i może przysłużyć się korzystnie człowiekowi na płaszczyźnie duchowej materialnej i innej. Morda w kubeł. Zrozumiane?
      A jeżeli chodzi o Rzeszów to jak każdy ma tutaj swoje zdanie.
      U siebie w domu najlepiej zgadza się ale czasem sytuacja np. materialna skłania mnie a nawet zdecydowanie zmusza do podjęcia pewnych może i nawet ryzykownych decyzji( określonego wyjścia)nawet jeżeli jest to wbrew mojej woli aby zmienić swoje położenie które bywa dość niekorzystne i może z czasem zagrozić mojemu bytowi przez co zmieniam miejsce zamieszkania szukając możliwości finansowych w postaci znalezienia pracy czy też innej formy zarobku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka