Gość: wikary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 20:02 chyba śnie !!!radny Kultys jako pierwszy mówi TAK!!! trzeba punktować oj trzeba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rze Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 20:09 całkiem fajne - tylk po co Kolejne kino :/ nie długo w rzeszowie bedzie 25 sal kinowych :/ kto bedzie chodził :/ galerie moga mała wybudowac na potrzeby Osiedla Krakowska , tylko szkoda bo Aqua Park łyse pały w dresach opanuja - tylko z drugiej strony kasy nie beda miec zeby tam wejsc :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golwes Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.dnet.pl 10.10.06, 21:02 a co ty sie oto martwisz kto bedzie chodził?? mnie cieszą inwestycje okołobiznesowe, tzn stadion, lodowisko no i przedewszystkom aqapark trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak, lat 29 Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.dnet.pl 10.10.06, 20:17 świetna inwestycja i niezły projekt ale znając polskie realia to po pierwszym meczu resovi gromada buraków uważających się za ich kibiców z radości po wygranym meczu zdemoluje któryś z sąsiednich obiektów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.autocom.pl 11.10.06, 01:15 Gość portalu: rzeszowiak, lat 29 napisał(a): > świetna inwestycja i niezły projekt ale znając polskie realia to po pierwszym > meczu resovi gromada buraków uważających się za ich kibiców z radości po > wygranym meczu zdemoluje któryś z sąsiednich obiektów TAk myślisz? To czemu nie zdemolowała pobliskiego Reala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 08:17 bo maja za daleko trzeba przejsc przez obwodnice. A to bedą mieli pod nosem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.autocom.pl 11.10.06, 14:27 Gość portalu: zibi napisał(a): > bo maja za daleko trzeba przejsc przez obwodnice. A to bedą mieli pod nosem!!! Możesz mi podać jakiś przykład z ostatnich lat zdemolowania jakiegoś obiektu przez szalikowców? Bo sobie nie przypominam. Obecnie kibole zajmują się naparzaniem między sobą w lasach a nie demolowaniem sklepów wielkopowierzchniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.prz.edu.pl 10.10.06, 20:36 ja sie tak zastanawiam czy Ci inwestorzy maja głowy???juz wymiotowac mi sie chce jak czytam o tych mega multikinach--kto do nich bedzie chodził???? w miejscu hotelu rzeszuufff centrum z multipleksem, w millemium hall tez multipleks i teraz kolejny- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:00 Znajdzie sie rzeszowski biznesmen i zablokuje inwestycje na złość, ze ktoś może postawic coś lepszego od czerwonej stodoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rze Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:13 hahah :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.autocom.pl 11.10.06, 01:20 Gość portalu: prezes napisał(a): > ja sie tak zastanawiam czy Ci inwestorzy maja głowy???juz wymiotowac mi sie > chce jak czytam o tych mega multikinach--kto do nich bedzie chodził???? w > miejscu hotelu rzeszuufff centrum z multipleksem, w millemium hall tez > multipleks i teraz kolejny- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: 195.117.30.* 11.10.06, 10:13 Zaraz to ile już jmultipleksów i Centrów handlowo-rozrywkowych Będzie ? Milenium przy Rejtana, WOMAK czy jakos tam przy Sybiraków, CASTA przy Trzebownisku,CUSHMAN w centrum przy Rondzie I w kazdym Galerie, multikina..razem z Heliosem to sal kinowych będzie chyba ze 30 No nie wiem czy wszyscy wybuduja to co planuja i nie mnie się martwic kot tam będzie chodzil...ale wolabym by zamiast tych kin i galerii wybudowali faktycznie aquapark i kryte lodowisko , porzadna dyskoteke albo hae koncertowa jakas kregielnie jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: womak BEZ kina Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 16:09 !!! w galerii Nowy Swiat nie bedzie KINA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.centertel.pl 12.10.06, 18:49 Sala koncertowa będzie w Millenium Hall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowska Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 10.10.06, 21:25 Aquapark REWELACJA!!! byle jak najszybciej kino w sąsiedztwie kilku dużych osiedli też mile widziane szkoda że najwcześniej za trzy lata...... ale lepiej późno niż wcale, o ile radni nie zmienią zdania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 22:39 Oj co się dzieje rada miasta nie widzi problemów !!!! Chyba to jakaś pomyłka a Kultys chyba się przejęzyczył ??? Pożyjemy zobaczymy naszczęscie już mam nadzieje debili nie będzie w radzie miasta !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: 82.177.98.* 10.10.06, 22:47 ja bym tak mocno nie wiezyl w ten projekt, przeciez stadion nalezy do URz, tereny do miasta, działka koło lodowiska chyba jest urzedu marszałkowskiego, jaoś nie widze możliwości że jakas firma to przejmuje i rozbudowywuje stadion do tego przykleja sklepy kino, hotel itd..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutus Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: 212.150.75.* 10.10.06, 23:04 żal mi Resoviaków - jakaś menda rozrysowała fajny projekt aby miastu, UR i klubowi wyciągnąć tereny pod kolejne Centrum Handlowe - ale jeśli klub sportowy ma być przykrywką dla takich działań - to w Polskiej piłce mamy już wiele przykładó na fatalne tego skutki. Od razu mi pan Ptak na myśl przychodzi - cała sprawa wygląda jakby pod niego pisana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: 82.177.98.* 10.10.06, 23:06 tak samo myślę, nie podoba mi się ta inicjatywa, niech te wszystkie obiekty sportowe wybudują na Staromieściu, niech tam nam się buduje nowe miasto, a Resovia niech już zostanie dla klubu i przede wszystkim studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resti Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.centertel.pl 10.10.06, 23:03 oj wybory wybory....a może tak zamiast kolejnego centrum handlowego jakiś zakład produkcyjny? aqua park tak, ale stadion resovi na tyle osób? państwo mili...zejdźmy na ziemię:):):) ktoś sobie jaja z nas robi:)przecież stal ma budować podobny obiekt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechwiedzący Też w to nie wierze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 08:44 1. Artykuł nie podaje nazwy inwestora, a nie wierze, że GW nie potrafiła jej choćby nieoficjalnie zdobyć 2. Na moje oko za dużo inwestycji niekomercyjnych (hala łucznicza, stadion, lodowisko), które albo sie nie zwróca albo przychody z nich będa marne. 3. Prezydent Wrocławia (600 000) ostatnio powiedział, że nie będzie juz więcej dużych galerii handlowych w tym mieście, w Rzeszowie trzeba zrobić podobnie, badania rynku to potwierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dinn Aquapark IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 10.10.06, 23:09 Tylko z wodą geotermalną !!! 32*C tak jak w Tatralandzie to by było coś !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Ponoć obiecał dr Grzebyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 23:24 Po powrocie z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henek Re Aquapark Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 23:42 Aquapark oczywiscie tak, inwestycja powinna powstac na wzór Aquaparku Poprad. Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Inwestycja za 300 milionów złotych 11.10.06, 00:16 tak może ktoś by pomyślał (bogaty);) o zrobieniu hali ze ściankami wspinaczkowymi, z wypożyczalnią sprzętu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.rzeszow.mm.pl 11.10.06, 06:07 ścianki wspinaczkowe chcesz wypożyczać ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TeDy Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 07:13 Hmmm,iż już cała Resoviacka brać wie po co do klubu przybył niejeaki A. Bentkowski, cel miał jak widać jasny ...... działka w centrum miasta!!!! Szybki jest po ok. 8 miesiącach!!!! Ale musi jeszcze być zgoda walnego Resovii czy się uda?!!!!!! Bentkowski = Resoviak hahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio pierwszy na Podkarpaciu aquapark? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 08:06 cyt: "...Nieopodal krytego lodowiska powstać ma pierwszy na Podkarpaciu aquapark.". To Łańcut nie jest na podkarpaciu? O ile mnie oczy nie mylą to tam kończą właśnie aquapark! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: pierwszy na Podkarpaciu aquapark? IP: 80.51.255.* 11.10.06, 08:32 oj Gucio Gucio- byłęś ty w ogóle kiedykolwioek w aquaparku?????? Bo wydaje mi się ze nie . Aquapartk to nie jest zwykły basen ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dear Re: pierwszy na Podkarpaciu aquapark? IP: *.rzeszow.mm.pl 11.10.06, 15:43 Tam w Łańcucie to właściwie powstaje zwykły basen jak np. Muszelka czy cos w stylu Nowej Wsi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maj Inwestycja za 300 milionów złotych IP: 84.38.160.* 11.10.06, 08:30 Nie śnisz - wybory za pasem i wszyscy oblekają się w owczą skórkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 09:56 Widać że idą wybory, gdyby taką inswestycję zgłoszono rok temu to zaraz nasi miejscowi "rejtani" rzuczali by się pod drzwi, a Kultys pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyferenc Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: 195.117.241.* 11.10.06, 10:12 Łoł, galeryja na galeryi będzie :) Pożyjemy, zobaczymy. Żeby ten aquapark to nie był basen ze zjeżdźalnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 13:46 tak fajny projekt :) tylko czy to bedzie aquapark z 2 basenami czy cala masa basenikow ?? i moze woda geotermalna :) i wogole fajnie ze chca przerobic to lodowisko i stadion ?? tylko ze on tylko co byl modernizowany :) a co do kin ... rynek sam zweryfikuje liczbe kin w miescie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stal Rzeszów Inwestycja za 300 milionów złotych IP: 82.177.97.* 11.10.06, 13:58 oj Bentkowski... nam też obiecywał ale liczył tylko na nasze głosy... pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.rzeszow.mm.pl 11.10.06, 14:54 Tak, tak - świstak zawija, a raczej nawija: przed wyborami nawijają już wszyscy, wszyscy są proinwestycyjni: lewica, prawica, nawet senator partii schodzącej do podziemia. Damy wam, uch, damyyyyy. Juz to widzę. Powiadam - przedwyborczy bzdet, znów wypuszczony przez kogoś z ratusza, tyle że trudno już zgadnąć: stronę prezydencką, czy PiS-ową. Oczywiście druga strona, wywołana do tablicy, gada to samo. Oj, Boże... Gdyby tak wycisnąć z tych zapowiedzi: hoteli, aquaparków, termal-parków, parkingów wielopoziomowych - nadziemnych, podziemnych i latających - no więc gdyby tak wycisnąć z tych zapowiedzi to, co uda się zrealizować, zostałyby pewnie same sklepy. Zasługa w tym radnych i prezydenta taka, że w końcu dają tym inwestycjom zielone światło. Ale sami z siebie tylko asfalt za unijne pieniądze byli w stanie "wyprodukować". Aż żal .... ściska! Nie wierzę ani słowu tych zapowiedzi. Jeśli jakiś inwestor zechce tu przyjść, to przyjdzie, pozwolenie uzyska i jego ro będzie zasługa, nie samorządu (chyba że promocje miasta będzie można samorządowi przypisać, czego jednak w artykułach red. Gernanda się nie dopatrzyłem)... Sceptyk Odpowiedz Link Zgłoś
mimovoli bravo! 11.10.06, 15:21 ręce same składają się do oklasków obserwując takie inwestycje! nie tylko galerie handlowe ale także obiekty sportowe! oby to się stało! BYŁOBY REWELACYJNIE! Stadion, lodowisko, korty, basen, hala! W dodatku hotel i galeria handlowa! no bravo! Odpowiedz Link Zgłoś
rutra66 Re: bravo! 11.10.06, 23:29 Rzeszów mimo nawet największych inwestycji pozostanie prowincjonalnym grajdołem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivan Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.rzeszow.mm.pl 11.10.06, 16:57 Popiszemy sobie na forum o tym projekcie na resovi, po wyborach :) Obiecanki cacanki to stary numer na wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orinoko Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.krak.tke.pl 11.10.06, 23:26 ciekawe dlaczego nikt nie mysli o rozwiązaniach drogowych przy takiej dużej inwestycji? a gdzie będzie parking dla klientów? wystarczyło otworzyć Real, a mimo przebudowania skrzyżowania wyjazd z osiedla K-P jest mocno utrudniony. Kolejny duży obiekt z setkami (tysiącami?) klientów po drugiej stronie ulicy spowoduje, że wyjechać z osiedla będzie jeszcze trudniej. a może zamiast toru łuczniczego, aquaparku, multikina na Resovii wybudowac solidny wielopoziomowy parking gdzieś w centrum? Kultys i spółka są bardzo naiwni, skoro myslą, że takimi decyzjami zdobędą głosy wyborców. Może trzeba było solidnie przepracować CAŁĄ kadencję a nie tylko ostatnie tygodnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzowie Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 12:22 A mam pytanie a ile tym razem wzioł?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEEM Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.19.165.24.osk.enformatic.pl 19.10.06, 10:36 Zwykła kiełbasa przedwyborcza, proszę bez podniety ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sovia Re: Inwestycja za 300 milionów złotych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 17:40 pożyjemy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś