aga857 24.10.06, 20:06 Dlaczego w Rzeszowie nie ma naleśnikarni? Ale takiej serwującej prawie wyłacznie róznorodne naleśniki. W Krakowie sporo jest takich małych lokalików i ciesza się dużą popularnością. Czy u nas się nie opłaci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paradius Re: Naleśnikarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 20:26 Kiedys byla na Baldachowce ale szybko sie zwinela. Nie ten rynek. W Krakowie z tego co zauwazylem do nalesnikarni tez nie wala ludzie drzwiami i oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: Naleśnikarnia 24.10.06, 20:28 Z Krakowa mam nieco inne spostrzeżenia. Na Baldachówce dosyć kiepskie miejsce było. Odpowiedz Link Zgłoś
jetpilot1 Re: Naleśnikarnia 24.10.06, 20:37 a czy w Miłocinie jest naleśnikarnia??:) Odpowiedz Link Zgłoś
lhasa Re: Naleśnikarnia 24.10.06, 20:54 Ależ jest !!! Na Rynku,zaraz za Polonią jest naleśnikarnia, nazywa się "Twój naleśnik' :-)Byłam tam wczoraj, dostałam ooogrrrrooomnego naleśnika. Naleśniki są serwowane w dwóch wariantach:na słodko i na słono( w każdym wariancie około 30 różnych smaków), ceny wahają się w granicach od 9 zł do 16 zł - w zależności od nadzienia. Tak jak mówiłam naleśniki są bycze, ja nie dałam rady jednemu:-) Ale niestety klientów jak na lekarstwo, a lokalizacja droga,boję się, że plajta to tylko kwestia czasu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
lhasa Re: Naleśnikarnia 24.10.06, 21:47 Tzn. co niby ? Post dotyczył naleśnikarni w Rzeszowie, więc odpowiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradius Re: Naleśnikarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 13:55 Nie. W Miłocinie nie ma naleśnikarni. Odpowiedz Link Zgłoś
jezjerzykr Re: Naleśnikarnia 12.11.06, 08:19 Wstąpiłem tam któregoś dnia przed południem. Zimno jak w psiarni i waląca po uszach z kiepskich głośników "muzyka" z jakimiś zgrzytami w tle :( Czym prędzej stamtąd wyszedłem. Może obsługa (jakaś smętna pani) dobrze się bawiła, gdyż nikogo innego w tym "lokalu" nie zauważyłem. A szkoda gdyż naleśnikarnie znam z Krakowa i przdałby się podobny - porządny - lokal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Naleśnikarnia IP: *.rzeszow.mm.pl 24.10.06, 22:27 U nas nawet niestety nie uświadczy dobrego baru sałatkowego. Dobry tzn. niekoniecznie oznacza wymieszanie różnych warzyw z puszki i dodanie do tego majonezu. A wracając do naleśników to może upaść kolejna naleśnikarnia, bo ludzie raczej lubią pizzę i "niby" tureckie kebaby. Więcej w nich chemii, a ludzie do niej przyzwyczajeni więc naleśnik nie smakuje, bo kubki smakowe przeżarte glutaminianem sodu. Po prostu inna kultura kulinarna. Tęskno mi sie zrobiło za Normandią gdzie na każdym kroku crepy (naleśniki) nie dość, ze z róznymi nadzieniami to jeszcze z różnej mąki(np. gryczanej mmmm) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Naleśnikarnia 25.10.06, 07:28 Gość portalu: anna napisał(a): > Po prostu inna kultura kulinarna. Tęskno mi sie zrobiło za Normandią gdzie na > każdym kroku crepy (naleśniki) nie dość, ze z róznymi nadzieniami to jeszcze z > różnej mąki(np. gryczanej mmmm) No wlaśnie inna kultura. Jak chcesz życ w kulturze naleśników jedź do Normandii. Pewnie zauważyłaś, że Rzeszów leży we wschodniej Małopolsce. A swoją drogą co to za problem zrobić sobie naleśnika w domu? Trochę maki, mleka, trochę inwencji w farszu i są naleśniki. Zajmuje to 10 minut i jest znacznie tańsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Naleśnikarnia IP: *.rzeszow.mm.pl 25.10.06, 08:09 No jasne Rzeszów leży we wschodniej Małopolsce i dla tego regionu typowe są pizza i kebab:))))))))))))))))))HAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeszowiak Re: Naleśnikarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 02:28 jest na Rynku i nazywa się Twój naleśnik - knajpa niedaleko Hotelu Hubertus i Pubu Index Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vb vvb Re: Naleśnikarnia IP: *.intertele.pl 25.10.06, 10:17 gołąbki i pierogi to jest kulinarny świat Rzeszowa. Tak na marginesie to najgorsze jedzenie jest w "Kulinarnym Świecie" w Pasażu "Agora". Obsługa (zwłąszcza kelnerki) też niewyjściowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Naleśnikarnia IP: *.rzeszow.mm.pl 25.10.06, 17:32 Bardzo mnie cieszy, że coraz wiecej punktów, gdzie można kupić pierogi z różnymi farszami. Bo rację miał tu ktoś powyżej. Zrobienie naleśników jest i proste i mało czasochłonne (zróbcie sobie np. ze szpinakiem i serem feta oraz czosnkiem, nawet jeśli ktoś twierdzi, że nie lubi szpinaku zmieni zdanie:). Z pierogami jest inaczej. Trzeba się olepić i ja wolę kupić, ale te w sklepach są okropne:) Gołąbki tez pracochłonne i krokiety. Szkoda tylko, że jednak ani gołąbków ani krokietów dobrych nie spotkałam. Na szczęscie są te pierogi z różnymi farszami w pierogarniach. Pyszneee! Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: Naleśnikarnia 26.10.06, 13:30 Ale czy naprawdę nie może coś takiego jak nalesnikarnia także funkcjonować? Nie każdy zawsze je obiad w domu, więc chyba lepiej zjeść nalesnika niż pizzę. Poza tym zrobienie nalesników też zajmuje trochę czasu ( wbrew opinii, że to 10 minut) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Naleśnikarnia IP: *.rzeszow.mm.pl 26.10.06, 15:24 Wiem, wiem i też chciałabym, aby takich naleśnikarni było wiecej. Ale pisałam o tym dlaczego tak sie dzieje, że upadają. Ludzie maja inny smak kulinarny. To, że ja, ty i jeszcze ktos chciałby takich miejsc nie oznacza, że one bedą funkcjonować na dłuższą metę. Właściciele maja dobre chęci, ale jesli będzie brak klientów to nici z funcjonowania. Prędziej powodzenie odniesie 50 pizeria, w której podaje sie cos nie majacego nic wspólnego z pizza niz 1 naleśnikarnia. Poza tym ciasto naleśnikowe musi odstać przynajmniej pól godziny wiec jak przyjdzie chęć na naleśniki to jednak trzeba chwilę poczekać. Fajne naleśniki były tez w takiej pizzerii/ barze sałatkowym/ naleśnikarni na 3 Maja. Upadł z 2 temu chyba. Mieli tam fantastyczna sałatke sycylijscka z grilowanych warzyw oraz fenomenalna z bakłażanów, marchewki i czosnkiem (absolutne mistrzostwo swiata). Naleśniki też były pyszne.Podawane na drewnianych deseczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Naleśnikarnia IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 12.11.06, 14:16 Ania cozze ty za dyrdymaly opowiadasz?Leje sie ciasto plynne na plytke i za 2 minuty masz nalesniczek.W Chorwacji umieja na tym robic inetersik a swoja droga pyszne robia nalesniczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Naleśnikarnia IP: *.rzeszow.mm.pl 12.11.06, 14:35 Zgadzam się, naleśnika można zrobić i w minutę, ale ciasto aczkolwiek płynne postać musi wczesniej chociaż pół godziny:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Naleśnikarnia IP: *.rzeszow.mm.pl 12.11.06, 14:39 I moje sforumułowanie "kiedy przyjdzie chęć na naleśniki trzeba chwilę poczekac" odnosi sie do tego,że jak w domu przyjdzie chęć na naleśniki to mimo, że robi sie ciasto w minutę to zanim zjem pierwszego naleśnika mija godzina. Bo odstawiam rozczyn. W naleśnikarnach to ciasto mają cały czas gotowe do smażenia wiec czas oczekiwania to 2 minutki. Odpowiedz Link Zgłoś
jezjerzykr Re: Naleśnikarnia 12.11.06, 08:37 Jak najbardziej może funkcjonować, pod warunkiem że nie będzie ŁUPIĆ klientów. Ceny za podobną atrakcję odpowiadają mniej więcej pizzy, a wkład nieporównywalnie mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Naleśnikarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 17:16 Masz rację, ta knajpa kulinarny świat ma tak obrzydliwe jedzenie że aż nóż się w kieszeni otwiera, a ta obsługa.... szkoda słów- nie wolno dawać im zarabiać,puścicś z torbami, chyba że wezmą się za robotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyferenc Re: Naleśnikarnia IP: 195.117.241.* 25.10.06, 10:50 A czy można zamówić dostawę tych naleśników do domu lub biura? Odpowiedz Link Zgłoś