Dodaj do ulubionych

cywilizacja

05.08.13, 23:00
jak Wam się podoba nowy Pruszków?
Na fali wątków kulinarnych. Nowe miejsca, nowe fajne miejsca ! Jestem po 30stce, od zawsze pamiętam monopol Corrado na miejsce gdzie można się umówić w kilka osób, zjeść coś zjadliwego. Alternatywą był Komorów.
Dzisiaj? Kilka naprawdę bardzo fajnych miejsc! Kawiarnie, Zapach Szczęścia, wymieniona w wątku sąsiednim naleśnikarnia, bardzo fajne pizzerie (moim faworytem Trattoria na Targowej, która trzyma bardzo wysoki imo poziom), SKMka przy stacji PKP z bardzo fajnym wnętrzem, obsługą i dobrym Książęcym z beczki. Robi się naprawdę bardzo, bardzo fajnie, super wręcz i oby tak dalej!
Do cywilizacji zaliczyłabym też koniec monopolu telkabu. Wchodzi Vectra, wchodzi UPC, będzie wreszcie wybór. Legendy o Telkabie włożyłabym między książki gdyby nie to, że miałam z nimi trochę wspólnego ostatnio, nie będę się rozpisywać, bo pewnie większość odbiorców wie o czym piszę, podsumuję to słowem: średniowiecze!
Obserwuj wątek
    • hiroszima13 Re: cywilizacja 06.08.13, 07:43
      Myślę, że idziemy w dobrym kierunku :)
      Do Warszawy nigdy nie będziemy się umywać w końcu to "stolyca", ale jest ok.
      Swoja droga zazwyczaj tak jest, że miasteczka sąsiadujące z dużymi miastami słabiej się rozwijają i wszyszcy jeżdżą obok. Ja sie ciesze, że bedzie tu na miejscu.

Może powstanie w końcu kino?? ehhh... W końcu kino letnie jest oblegane
      • ups1982 Re: cywilizacja 07.08.13, 18:41
        Brak kina to faktycznie porażka, powinno być zbudowane zanim stare kino zostało wyburzone lub odrazu po wyburzeniu. Teraz im więcej czasu mija, tym mniej o kinie słychać.
        • wfe416n Re: cywilizacja 07.08.13, 18:51
          Są jeszcze dwa do wyburzenia, może zdążą coś wybudować.
        • plebejski_uciekinier Re: cywilizacja 18.08.13, 12:17
          Kina to tu nigdy nie będzie, bo za mało chętnych, by chodzić.
          Ręka w górę, kto do kina chodzi częściej niż raz w miesiącu...

Ja osobiście jeżdżę co tydzień, bo wykorzystuję środy w Cinema City ;)
          • kwika Re: cywilizacja 18.08.13, 19:55
            Teoretycznie kino ma powstać na osiedlu Nowy Miasto Pruszków. Sala kinowa na być też w nowym centrum kultury.
            Zaznaczam, że to teoria. Chciałbym doczekać realizacji tych teorii.
    • lukasz_0806 Re: cywilizacja 07.08.13, 20:20
      Wg mnie duży problem to brak miejsca gdzie można by: pograć w kręgle/bilard/darts itd. Zawsze taki lokal koncentruje ludzi, miło sobie pójść z grupką znajomych i właśnie w taki sposób się pobawić - sukces tego typu lokalu w 55tys. mieście gwarantowany
      • ups1982 Re: cywilizacja 10.08.13, 17:22
        Myślę, że miejsce by się znalazło, jest całkiem sporo nowych lokali w nowym budownictwie, brak chyba tylko inwestora :)
    • pustegatki Re: cywilizacja 08.08.13, 02:02
      "podsumuję to słowem: średniowiecze!"

Widzę, że skończyłaś edukację w głębokich ciemnych smętnych latach 50. To wtedy wtłaczali do głów takie brednie. Ja o tym wiem pośrednio od innych.
      • ups1982 Re: cywilizacja 10.08.13, 17:23
        edukację w smętnych jak to określiłeś latach 50 to chyba skończyła ekipa montażystów, która u mnie była

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka