Gość: Gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:25 Szukam pociętego drewna opałowego. Jestem z okolic Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wafel Re: drewno opałowe IP: 195.117.241.* 13.11.06, 13:28 Sie drwa sypią w sztabach LPR i Samoobrony. Spytaj tam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wezyr Re: drewno opałowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:28 Najtaniej w Rzeszowie to na Baczyńskiego. Ogłaszają się w gazetach. Mają siedzibę przy torach. W stronę ul.Przemysłowej nawet nie spoglądaj bo tam po 180 zł za kubik ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: drewno opałowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 19:46 Co tam jest na tego Baczyńskiego? Tartak, hurtownia? Jak to się nazywa? Trzeba by zadzwonić, popytać najpierw. Wiem, że na Przemysłowej drogo jak cholera! Dlatego szukam czegoś dobrego i nie tak wściekle drogiego z okolicy. Dzięki z góry za informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wezyr Re: drewno opałowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:51 Ciężko mi podać nazwę ale mogę wytłumaczyć. Jest to około 50 metrów od przejazdu kolejowego pomiędzy ulicami Reymonta a Konopnicką po prawej stronie. Przy torach kolejowych powinno leżeć pocięte drzewo. W tym miejscu parę lat wcześniej był parking aut po wypadkach. Blizej uściciślić nie mogę ale czasem w gazetach "nowiny" lub "SN" jest ogłoszenie w "sprzedam". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOŚĆ Re: drewno opałowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 11:55 Dziękuję Ci za chęć pomocy i informacje! Poszukam i mam nadzieję, że znajdę to miejsce. Póki co pytam znajomych, dzwonię po SKRach, prywaciarzach. Fakt - trochę późno na kupno drzewa na zimę, ale kto się spodziewał, że w terenach tak zalesionych jak Podkarpacie, tak trudno o drewno opałowe! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wezyr Re: drewno opałowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 14:04 Jeszcze jedno ! Podzwoń po leśnictwach w okolicach Rzeszowa np. Bratkowice, Babica, itp.. Leśniczy mają tam z pewnością jeszcze pochowane kubiki metrakow z ubiegłorocznego wyrębu. Jak postawisz flaszkę to Ci jeszcze potną na mniejsze kawałki. Próba nie strzelba. Mi się tak udało na początku października. Za kubik płaciłem 89 zł. tylko pociłem sobie sam. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: drewno opałowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:22 Dzięki za informację! Chodzi mi o pocięte, gotowe. No ale może gdy się dołoży drugą półlitrówkę... Jutro rano szukam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: drewno opałowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:45 ...no i przywieźli - suchy buk, pocięty, 110 zł za metr... W przyszłym roku trzeba będzie już na wiosnę się za tym drzewem zakrzątnąć! Kto by pomyślał, że w natłoku okolicznych podkarpackich lasów, kupno teraz drzewa na zimę graniczy z cudem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: drewno opałowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:42 Cześć. Ja kupowałem kiedyś u Faceta z Załęża Nr tel 017 8712979 Wiesiek Skupień. Trzeba jednak dobrze liczyć to drzewo bo te metry to jakieś bardzo chude u niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubuś Re: drewno opałowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:00 Cześć! Też szukam! A ile płaciłeś za metr? Suche czy mokre? Porąbane czy całe? Jakie? No i jakie gatunkowo bo buk jest b. dobry do palenia. Odezwij się! Odpowiedz Link Zgłoś