Dodaj do ulubionych

Chowaj Windows do piwnicy

• Gość: il isnstalowac linuxa a nie kupowac oryginaly;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 13:30
      ..
    • Gość: Przeszukany U mnie już byli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 14:12
      ...i to nie na "chybił-trafił", ale na "szukał-chybił". Sytuacja wyglądała tak,
      że wśród różnych rzeczy które kupiłem na aukcjach Allegro, kupiłem kiedyś coś od
      nieodpowiedniej osoby, nawet o tym nie wiedząc. Na aukcjach kupuję zwykle karty
      do RPGów, napewno nigdy nie kupiłem tam żadnego oprogramowania. Mimo tego,
      przyszli do mnie policjanci z pismem od prokuratury, w którym napisane było, że
      zostało stwierdzone, że od mieszkańca miasta X nabyłem drogą korespondencyjną
      nielegalnie powielone płyty CD z oprogramowaniem [nikt nie wie jakim, więc nikt
      i tak nie może wiedzieć, że było nielegalnie kopiowane]. W piśmie bylo napisane,
      że mam nakaz wydania im tych płyt CD, w przeciwnym przypadku muszą zrobić
      przeszukanie domu. Przeszukali, nic nie znaleźli. Kompa nawet nie tykali, bo jak
      ich informatyk zobaczył MacOS to spasował, nie chcąc się zbłaźnić. Jak wyszli,
      to przeszukałem swoje archiwum maili, odszukałem drania o ktorego chodziło, i
      się z nim skontaktowałem. Gó..arz sprzedał mi przez Allegro 17 miesięcy
      wcześniej jakieś karty do M&M, a w każdą niedzielę sprzedawał z ręki jakieś
      piraty na jakiejś giełdzie konputerowej. Jak go policja zgarnęła, to
      przetrzepała mu konto bankowe, domyślnie traktując każdy przelew przychodzący
      jako zapłatę za sprzedanego pirata. Każdy wpłacający był traktowany jako trop
      który należy podjąć aby znależć dowody na piracką działalność smarkacza. Tak
      więc jeśli kupiliście coś na aukcjach, to nie znacie dnia ani godziny, bo może
      człowiek od kogo coś kupiliście jest na boku przestępcą, a lista jego wpłat
      będzie dla policji listą potencjalnych paserów, których należy przeszukać. Jak
      zaczną szukać płyt które nigdy nie istniały, to mogą znaleźć przy okazji inne
      pirackie oprogramowanie, i też będzie niemiło...
    • Gość: Ufo Naloty. IP: 193.193.181.* 15.11.06, 19:27
      To jest jakaś paranoja.To co robi policja można spokojnie porównać do działań
      gestapo lub nkwd.Co na to rzecznik praw obywatelskich ?.W jakim państwie my
      żyjemy ?.Czy słyszał ktoś o takch bandyckich nalotach na mieszkania na
      zachodzie.
      • Gość: G60limited Re: Naloty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:59
        Gość portalu: Ufo napisał(a):

> To jest jakaś paranoja.To co robi policja można spokojnie porównać do działań
        > gestapo lub nkwd.

A co? Rozstrzeliwują ludzi na miejscu, czy może najpierw wymuszają zeznania
        torturami?

> Czy słyszał ktoś o takch bandyckich nalotach na mieszkania na
        > zachodzie.

Tak.

• Gość: Bawol Chodzą czy nie ? IP: *.info 15.11.06, 21:00
      no to ja juz nic nie wiem byli u moich 2 kupi z kalsy nie sądze zeby mne
      okłamywali opisywali wszystko w najdrobniejszych szczegułach ,w internecie czyta
      się że nić z takich że czy nie ma miejsca ,teras juz sam nie wiem jak to jest .
      pozdrwaim gg 6223277
      • Gość: mariszka Jak oni mnie namierzają?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 21:17
        Słyszałam, że podobno mogą jako przez internet namierzyć co ktoś ściąga i wtedy
        wpaść na chatę. Czy to prawda? I przedewszystkim: czy SZPIEGOWANIE ludzi w ten
        sposób jest legalne?
    • rtak No to se Skiba musi doczytać ustawę o policji.... 15.11.06, 21:16
      ....
    • Gość: Wiesiek jesteśmy biednym narodem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 08:42
      tak długo, jak długo będziemy zarabiać głodowe pensje (nie mylić z abstrakcyjną
      średnią krajową!), które są kilka razy niższe niż w innych państwach
      europejskich, a ceny w Polsce są często wyższe niż w europie, tak długo będzie
      istniał problem piractwa. Czy chcemy tego, czy nie - tak bedzie. I nie jest to
      wina społeczeństwa, tylko rzadzących! Pewną szansą jest to że większość z nas
      (młodych) wyjedzie z Polski, a naszym rodzicom wystarczy Linux i Skype - do
      komunikacji z nami. Nie sądzę by ci którzy zostaną (na ogół starsi)stali w
      kolejkach by kupić Windowsy. Spadnie popyt to i cena będzie normalna. Musicie
      jeszcze trochę poczekać....
    • Gość: Emeryt Polowanie na "piratow" IP: 212.122.223.* 16.11.06, 10:46
      Ludzie nie dajcie sie zwariowac.Na twardym dysku mozna nagrywac co sobie
      zyczysz i nic nikomu do tego.Nie wolno ci handlowac cudza wlasnoscia
      intelektualna.Wszystko co jest dostepne w internecie jest "publiczna"
      wlasnoscia i nikt nie ma prawa w to interweniowac.Narazie nie obowiazuje u nas
      jeszcze chinskie prawo.Kto wie,wszystko wskazuje na to,ze polityka naszej
      jedynie slusznej partii moze do tego doprowadzic.Bezplatna wymiana plikow jest
      legalna i nie straszcie mlodych internautow.Do miszkania policja moze wejsc
      tylko za zgoda wlasciciela lub prokuratora(na pismie).Prokurator musi miec
      dowody przestepczej dzialalnosci,zeby wydac taki nakaz.Anonim nie jest dowodem.
      • Gość: bb A jezeli ktos doniesie ze masz np Winde? IP: *.aster.pl 16.11.06, 13:34
        A jesli ktos nieprzychylny moze na mnie doniesc ze mam nieleglane oprogramowanie
        to co wtedy?? Policja przyjdzie i sprawdzi??
    • bu2m Co za tytuł artykułu 16.11.06, 17:22
      To mniej więcej tyle. Chowaj do piwnicy łupy które ukradłeś zeszłej nocy! Brawo!
    • Gość: Tucker Obława na pirackie kopie Windowsa? IP: *.68.75.244.debica75.tnp.pl 16.11.06, 17:55
      Jak za kazdy nielegalny program kazali by placic 10000zl. nie wyplacilbym nawet
      gdybym wygral w totolotka
      • Gość: autor Re: Obława na pirackie kopie Windowsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 18:45
        do Ciebie już jadą :)
    • mooosic hehe 16.11.06, 19:25
      Niema to jak psychoza na której zarabiają producenci oprogramowania :D

--
      Jak podrywać kobiety - www.jakpodrywac.info
    • Gość: Spec Dane do przywrócenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:41
      Teoretycznie formatowanie dysku załatwia sprawę z nielegalnymi plikami, naprawdę
      to każdą usuniętą rzecz z dysku twardego można odzyskać. Krótko mówiąc trzeba
      zniszczyć dysk twardy by nie iść siedzieć lub płacić grzywny.
    • Gość: Zico Bzdura IP: *.ib.tcz.pl 18.11.06, 14:34
      przecież to są bzdury o tych "nalotach trójek" mam kupla, który mieszka w
      Robczycach i jakoś nic nie mówi, normalnie wszystko robi i jakoś go nie
      skasowali jeszcze :) pozdro
      • Gość: magda Re: Bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 14:24
        Zico---> jeśli chodzi Ci o miasto bez obwodnicy pomiędzy Dębicą a Rzeszowem to
        kumpel chyba w RoPczycach mieszka, nie Robczycach ;)
    • Gość: mniejsza z tym NIE CHODZĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:45
      sranie w banie nikt nie chodzi ani nikt nie sprawdza chyba ze ktos na kogos
      kabluje. ja tam mam windowsa orginalnego:D
    • Gość: havvy chowaj windows IP: 81.15.189.* 25.11.06, 19:49
      no i co? cisza?sprawdzali kogos?ostatnio.
    • Gość: pio polityka prywatnosci sieci od ktorej sie zaczelo IP: *.155.212.239.conversent.net 27.11.06, 18:10
      przeczytajcie jak nie wierzycie , kompletna inwigilacja !!!
      www.interblock.pl/?cid=82,0,0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka