Gość: il isnstalowac linuxa a nie kupowac oryginaly;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 13:30 .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeszukany U mnie już byli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 14:12 ...i to nie na "chybił-trafił", ale na "szukał-chybił". Sytuacja wyglądała tak, że wśród różnych rzeczy które kupiłem na aukcjach Allegro, kupiłem kiedyś coś od nieodpowiedniej osoby, nawet o tym nie wiedząc. Na aukcjach kupuję zwykle karty do RPGów, napewno nigdy nie kupiłem tam żadnego oprogramowania. Mimo tego, przyszli do mnie policjanci z pismem od prokuratury, w którym napisane było, że zostało stwierdzone, że od mieszkańca miasta X nabyłem drogą korespondencyjną nielegalnie powielone płyty CD z oprogramowaniem [nikt nie wie jakim, więc nikt i tak nie może wiedzieć, że było nielegalnie kopiowane]. W piśmie bylo napisane, że mam nakaz wydania im tych płyt CD, w przeciwnym przypadku muszą zrobić przeszukanie domu. Przeszukali, nic nie znaleźli. Kompa nawet nie tykali, bo jak ich informatyk zobaczył MacOS to spasował, nie chcąc się zbłaźnić. Jak wyszli, to przeszukałem swoje archiwum maili, odszukałem drania o ktorego chodziło, i się z nim skontaktowałem. Gó..arz sprzedał mi przez Allegro 17 miesięcy wcześniej jakieś karty do M&M, a w każdą niedzielę sprzedawał z ręki jakieś piraty na jakiejś giełdzie konputerowej. Jak go policja zgarnęła, to przetrzepała mu konto bankowe, domyślnie traktując każdy przelew przychodzący jako zapłatę za sprzedanego pirata. Każdy wpłacający był traktowany jako trop który należy podjąć aby znależć dowody na piracką działalność smarkacza. Tak więc jeśli kupiliście coś na aukcjach, to nie znacie dnia ani godziny, bo może człowiek od kogo coś kupiliście jest na boku przestępcą, a lista jego wpłat będzie dla policji listą potencjalnych paserów, których należy przeszukać. Jak zaczną szukać płyt które nigdy nie istniały, to mogą znaleźć przy okazji inne pirackie oprogramowanie, i też będzie niemiło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ufo Naloty. IP: 193.193.181.* 15.11.06, 19:27 To jest jakaś paranoja.To co robi policja można spokojnie porównać do działań gestapo lub nkwd.Co na to rzecznik praw obywatelskich ?.W jakim państwie my żyjemy ?.Czy słyszał ktoś o takch bandyckich nalotach na mieszkania na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G60limited Re: Naloty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:59 Gość portalu: Ufo napisał(a): > To jest jakaś paranoja.To co robi policja można spokojnie porównać do działań > gestapo lub nkwd. A co? Rozstrzeliwują ludzi na miejscu, czy może najpierw wymuszają zeznania torturami? > Czy słyszał ktoś o takch bandyckich nalotach na mieszkania na > zachodzie. Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bawol Chodzą czy nie ? IP: *.info 15.11.06, 21:00 no to ja juz nic nie wiem byli u moich 2 kupi z kalsy nie sądze zeby mne okłamywali opisywali wszystko w najdrobniejszych szczegułach ,w internecie czyta się że nić z takich że czy nie ma miejsca ,teras juz sam nie wiem jak to jest . pozdrwaim gg 6223277 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariszka Jak oni mnie namierzają?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 21:17 Słyszałam, że podobno mogą jako przez internet namierzyć co ktoś ściąga i wtedy wpaść na chatę. Czy to prawda? I przedewszystkim: czy SZPIEGOWANIE ludzi w ten sposób jest legalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek jesteśmy biednym narodem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 08:42 tak długo, jak długo będziemy zarabiać głodowe pensje (nie mylić z abstrakcyjną średnią krajową!), które są kilka razy niższe niż w innych państwach europejskich, a ceny w Polsce są często wyższe niż w europie, tak długo będzie istniał problem piractwa. Czy chcemy tego, czy nie - tak bedzie. I nie jest to wina społeczeństwa, tylko rzadzących! Pewną szansą jest to że większość z nas (młodych) wyjedzie z Polski, a naszym rodzicom wystarczy Linux i Skype - do komunikacji z nami. Nie sądzę by ci którzy zostaną (na ogół starsi)stali w kolejkach by kupić Windowsy. Spadnie popyt to i cena będzie normalna. Musicie jeszcze trochę poczekać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Polowanie na "piratow" IP: 212.122.223.* 16.11.06, 10:46 Ludzie nie dajcie sie zwariowac.Na twardym dysku mozna nagrywac co sobie zyczysz i nic nikomu do tego.Nie wolno ci handlowac cudza wlasnoscia intelektualna.Wszystko co jest dostepne w internecie jest "publiczna" wlasnoscia i nikt nie ma prawa w to interweniowac.Narazie nie obowiazuje u nas jeszcze chinskie prawo.Kto wie,wszystko wskazuje na to,ze polityka naszej jedynie slusznej partii moze do tego doprowadzic.Bezplatna wymiana plikow jest legalna i nie straszcie mlodych internautow.Do miszkania policja moze wejsc tylko za zgoda wlasciciela lub prokuratora(na pismie).Prokurator musi miec dowody przestepczej dzialalnosci,zeby wydac taki nakaz.Anonim nie jest dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb A jezeli ktos doniesie ze masz np Winde? IP: *.aster.pl 16.11.06, 13:34 A jesli ktos nieprzychylny moze na mnie doniesc ze mam nieleglane oprogramowanie to co wtedy?? Policja przyjdzie i sprawdzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Co za tytuł artykułu 16.11.06, 17:22 To mniej więcej tyle. Chowaj do piwnicy łupy które ukradłeś zeszłej nocy! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tucker Obława na pirackie kopie Windowsa? IP: *.68.75.244.debica75.tnp.pl 16.11.06, 17:55 Jak za kazdy nielegalny program kazali by placic 10000zl. nie wyplacilbym nawet gdybym wygral w totolotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Obława na pirackie kopie Windowsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 18:45 do Ciebie już jadą :) Odpowiedz Link Zgłoś
mooosic hehe 16.11.06, 19:25 Niema to jak psychoza na której zarabiają producenci oprogramowania :D -- Jak podrywać kobiety - www.jakpodrywac.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Dane do przywrócenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:41 Teoretycznie formatowanie dysku załatwia sprawę z nielegalnymi plikami, naprawdę to każdą usuniętą rzecz z dysku twardego można odzyskać. Krótko mówiąc trzeba zniszczyć dysk twardy by nie iść siedzieć lub płacić grzywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zico Bzdura IP: *.ib.tcz.pl 18.11.06, 14:34 przecież to są bzdury o tych "nalotach trójek" mam kupla, który mieszka w Robczycach i jakoś nic nie mówi, normalnie wszystko robi i jakoś go nie skasowali jeszcze :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 14:24 Zico---> jeśli chodzi Ci o miasto bez obwodnicy pomiędzy Dębicą a Rzeszowem to kumpel chyba w RoPczycach mieszka, nie Robczycach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniejsza z tym NIE CHODZĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:45 sranie w banie nikt nie chodzi ani nikt nie sprawdza chyba ze ktos na kogos kabluje. ja tam mam windowsa orginalnego:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havvy chowaj windows IP: 81.15.189.* 25.11.06, 19:49 no i co? cisza?sprawdzali kogos?ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio polityka prywatnosci sieci od ktorej sie zaczelo IP: *.155.212.239.conversent.net 27.11.06, 18:10 przeczytajcie jak nie wierzycie , kompletna inwigilacja !!! www.interblock.pl/?cid=82,0,0 Odpowiedz Link Zgłoś