Dodaj do ulubionych

Linia Nocna Na Zalesie!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:49
Czy moze w koncu ktos laskawie w mpk wydluzy kurs 101 albo go zmodyfikuje,
zeby autobus zahaczal o Zalesie?napewno skorzystalo by z tego wiele osob,
zwlaszcza ze ostatnie autobusy na nasze zalesie kursuja o godzinie 23 czasem
chyba nawet o 22:50, a jest to jedno z wiekszych osiedli Rzeszowa!ilez mozna
czekac na taka linie?juz nie wspominajac o czestym, pol godzinnym przystanku
jaki robia sobie kierowcy 101 w slocinie, gdzie nikt nigdy nie wsiada ani nie
wysiada!paranoja!
Obserwuj wątek
    • des4 Re: Linia Nocna Na Zalesie! 21.11.06, 09:53
      Nie! Nie chcę kolejnej linii na Zalesie, już teraz przez Łukasiewicza cięzko
      przejechać samochodem bo kilka autobusów jedzie jeden za drugim w tempie 30
      km/h.

Wiele osób by nie skorzystało bo na Zalesiu normą a jest co najmniej jeden
      samochód w rodzinie, a jeśli ktoś chce się napić, 15 zl za taksówkę nie jest
      wygórowaną kwotą...
      • Gość: Zimowit Re: Linia Nocna Na Zalesie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:59
        Po 23 nie ma zadnego autobusu na nasze osiedle wiec nie wiem o jakich autobusach
        jadacych jeden za drugim mowisz, co do argumentu ze wiele osob ma samochod itd,
        po raz:nie wszyscy maja, po 2 nie wszyscy jezdza autami po spozyciu, po 3 na
        osiedlu mieszka w cholere mlodych osob, po 4 mieszka tu od groma studentow, po
        5, nie kazdego stac zeby placic co wieczor takie pieniadze za taksowke!
        chyba ze chcesz utworzyc fundusz, z ktorego bedziesz takim ludziom placic za
        taksi?dlaczego inne osiedla moga miec linie nocna u siebie a my nie?to jest
        bodaj 4-5 kursow w ciagu nocy!
        • des4 Re: Linia Nocna Na Zalesie! 21.11.06, 10:09
          Mówię o autobusach jadących w ciągu dnia. Niepełnoletnie dzieciaki nie muszą po
          23 siedzieć w knajpach e centrum Rzeszowa, a koszt taksówki podzielony na 3-4
          osoby jest porównywalny z biletem autobusowym. A skoro studentów stać na nocne
          balety, to niech i parę zlotych na taksówkę zaoszczędzą....

Zapomnialeś też że autobusy to nie tylko kursy do miasta ale i z miasta,
          ktorymi nocą beda przyjeżdzać na Zalesie "młode osoby" spragnione "rozrywek",
          wystarczą mi już wrzaski pijanych "młodych osób" dobiegające z ogródków
          działkowych lub "młode osoby" demolujące plac zabaw dla dzieci przy Ziemowita.
          Po co mam się narażać na dodatkowy import gównarzerii z innych cześci miasta...?

• Gość: Zimowit Re: Linia Nocna Na Zalesie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:15
            ziemowita?mieszkam tu od kilkunastu lat i jeszcze o takiej ulicy nie
            slyszalem,czlowieku, ochlon troszke, daj pozyc innym, to ze mieszkasz tu od roku
            nie znaczy ze pozjadales wszystkie rozumy, postaraj sie zrozumiec tez innych, i
            jesli cos bezposrednio Ciebie nie dotyczy, nie uprzykrzaj innym zycia, wiele
            osob chce tej linii wiec nie siej niepotrzebnego fermentu!
            • des4 Re: Linia Nocna Na Zalesie! 21.11.06, 10:25
              Gość portalu: Zimowit napisał(a):

> ziemowita?mieszkam tu od kilkunastu lat i jeszcze o takiej ulicy nie
              > slyszalem,

To współczuję, sprawdź sobie jak się nazywa pierwsza przecznica Łukasiewicza w
              prawo jadąc od sikorskiego, mama z domu tak daleko nie wypuszczała...?

czlowieku, ochlon troszke, daj pozyc innym, to ze mieszkasz tu od rok
              > u
              > nie znaczy ze pozjadales wszystkie rozumy, postaraj sie zrozumiec tez innych,

No widzisz, rok, a lepiej znam okolicę od ciebie....

i
              > jesli cos bezposrednio Ciebie nie dotyczy, nie uprzykrzaj innym zycia, wiele
              > osob chce tej linii wiec nie siej niepotrzebnego fermentu!

Wiele osób też nie chce takiej linii, twoja opinia przeciw mojej...
              • des4 Re: Linia Nocna Na Zalesie! 21.11.06, 10:30
                Oczywiście poprawna nazwa brzmi "Zimowit" jednak potocznie mówi
                się "zimowita", "ziemowita"....
                • Gość: Zimowit Re: Linia Nocna Na Zalesie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:20
                  hah zanim zaczniesz pouczac kogokolwiek sam sie poucz:) ziemowita, potoczna
                  nazwa hah;)1 slysze.szacuneczek!
                  • des4 Re: Linia Nocna Na Zalesie! 21.11.06, 11:27
                    Aha, to teraz spieramy się nie tylę o istnienie ulicy tylko o jej poprawną
                    nazwę???

Jak ktoś wyżej napisał, stać na dyskotekę, to stać i na taksowkę. Jeśli nie to
                    rączki pod kołderkę i spać po dobranocce....
                    • Gość: Zimowit Re: Linia Nocna Na Zalesie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:35
                      ja sie o nic czlowieku nie spieram, tylko wysmiewam Twoja wiedze o tym osiedlu,
                      na temat ktorego masz tak wiele do powiedzenia!mieszkajac tu tyle lat, jeszcze
                      nigdy nie slyszalem z ust mieszkancow zeby ktokolwiek uzywal nazwy ziemowit,
                      moze ktos z baranowki czy nm tak, ale nie "tutejszy", wiec zanim zaczniesz
                      kogokolwiek pouczac zastanow sie pare razy nad tym co chcesz przekazac i czy
                      masz racje!
                      co do dyskotek, hmmm czy to musi byc jedyny cel?dlaczego jako mieszkaniec tego
                      osiedla, mieszkaniec miasta, placacy podatki, mam byc poszkodowany, nie moc
                      dotrzec do swojego domu z 2 kranca miasta linia nocna, ktora i tak jest juz
                      "przestarzala", praktycznie nie modyfikowano jej trasy!
                      • des4 Re: Linia Nocna Na Zalesie! 21.11.06, 11:46
                        Gość portalu: Zimowit napisał(a):

> ja sie o nic czlowieku nie spieram, tylko wysmiewam Twoja wiedze o tym
                        osiedlu,
                        > na temat ktorego masz tak wiele do powiedzenia!mieszkajac tu tyle lat, jeszcze
                        > nigdy nie slyszalem z ust mieszkancow zeby ktokolwiek uzywal nazwy ziemowit,

Jak już pisalem, widocznie mama nie puszczała dalej niż na sąsiednią uliczkę.
                        Ja słyszę codziennie. zamawiając taksówkę też proszę o kurs na osiedle Zimowita
                        i o dziwo tam trafiam...

> moze ktos z baranowki czy nm tak, ale nie "tutejszy", wiec zanim zaczniesz
                        > kogokolwiek pouczac zastanow sie pare razy nad tym co chcesz przekazac i czy
                        > masz racje!

Nie wiem kim jestem więc nie bądź smieszny...

> co do dyskotek, hmmm czy to musi byc jedyny cel?dlaczego jako mieszkaniec tego
                        > osiedla, mieszkaniec miasta, placacy podatki, mam byc poszkodowany, nie moc
                        > dotrzec do swojego domu z 2 kranca miasta linia nocna, ktora i tak jest juz
                        > "przestarzala", praktycznie nie modyfikowano jej trasy!

Bo Rzeszów to nie Kraków czy Warszawa. Piechotą na ziemowita z centrum można
                        dojść w nicała godzinę, taksówka kosztuje 15 zł nocna taryfa..
                        • Gość: Zimowit Re: Linia Nocna Na Zalesie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:55
                          Dziad gadal do obrazu, a obraz ani razu
                          chlopie ile razy trzeba Ci pisac ze nie ma takiego osiedla jak ziemowit i nie ma
                          tez takiej ulicy!
                          nazwa osiedla nie pochodzi od imienia tylko od kwiatka!ktory nota bene rosnie w
                          okolicach katedry!
                          • des4 Re: Linia Nocna Na Zalesie! 21.11.06, 12:05
                            No to jest ulica zimowit, a to że ludzie wymawiają to tak lub tak jest dla
                            ciebie zbrodnią. Pewnie mieszkają tu mniej niż rok, hehe....
    • Gość: MC Re: Linia Nocna Na Zalesie! IP: 195.136.36.* 21.11.06, 10:33
      Hehe na dyskotekie sie chce jechac cio?:)))texe brac i jush!!
      • huskyman Re: Linia Nocna Na Zalesie! 21.11.06, 16:17
        Albo marsz na nozkach ;) ruch to zdrowie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka