Gość: ada IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 01.12.06, 07:08 teraz czekajmy aż poszerzą rejtana. Tydzień temu mimo, ze sa tylko 2 pasy młody kierowca wjechał w matkę z dzieckiem!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: śmierć na pasach ! IP: *.globaltechnology.pl 01.12.06, 19:49 Koszmarrr! strach wchodzic na pasy, większość kierowców ma je za nic!Sama mam małe dziecko i musze z nim przebiegać przez pasy bo nikt nie raczy zatrzymac się i poczekać aż przejdę.Co się tam stało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddy Re: śmierć na pasach ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 20:27 W innych krajach zajmuje sie tym policja. Ale u nas policja ma inne priorytety. Musi czatowac na kierowcow z suszarka w reku, zeby sciagnac nadmiar gotowki z rynku. Stale widze chlopakow na wylotowej na Warszawe, jak z bolesnym, zrozumialym zreszta napieciem wpatruja sie w nadjezdzajace pojazdy, widzac w kazdym potencjalnego nosiciela kolejnej dawki walorow pienieznych. Nasza dzielna policja czuwa. W tej sytuacji nie dziwi fakt, ze na troske o bezpieczenstwo pieszych brakuje sil i srodkow. W koncu dla kazdego jasne jest, ze lapanie kierowcow na radar jest czynnoscia duzo bardziej efektywna i wymierna. Mam zwyczaj zatrzymywania sie przed pasami, omijajacych mnie w takiej sytuacji spotykam mniej wiecej co drugi dzien. Jeszcze nie widzialem, zeby policjant zareagowal. Ostatnio zatrzymuje sie rzadziej. Moze ratuje komus zycie... BTW gratulacje dla reportera, ktory poprzestal na odnotowaniu faktu, nie lamiac sobie glowy nad przyczynami. Paddy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Re: śmierć na pasach ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 23:25 W Rzeszowie rządzą samochody i ich wiejscy kierowcy wiadomo to nie od dziś... udogodnienia dla ruchu samochodowego postępują, a pieszy sterczy na światłach po 5 minut... spróbuje przejść jak pusto to superpolicjant rzeszowski zza rogu zaraz capnie i mandatem 50 zł przyłoży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walec Drogowy Re: śmierć na pasach ! IP: *.rzeszow.mm.pl 01.12.06, 23:36 Są miasta przyjazne dla ludzi... W Rzeszowie Prezydent Ferenc otwarcie (i z samozadowoleniem) mówi, że nasze miasto jest przyjazne kierowcom (na pewno nie rowerów). Wypadki traktuje się jak nieunikniony koszt w systemie transportu. Jakże to dalekie od współczesności... Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: śmierć na pasach ! 01.12.06, 23:55 Za przeproszeniem albo nie jesteś z Rzeszowa, albo z domu nie wychodzisz i gazet nie czytasz. Nie zauważyłeś jak wiele ścieżek rowerowych powstało za Ferenca? i jakiej są one jakości? Szkoda... Zgoda że dosyć nieszczęśliwym rozwiązaniem są trzy pasy do przejścia. Z drugiej strony czy są lepsze? Wybudować 3/4 kładki? Podziemne przejścia? Ale myślę że to bardziej kwestia pokazania się w tamtych miejscach Policji. Zresztą nieźle by się obłowili patrząc na taryfikator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woźnica Re: Olewanie znaków IP: *.res.pl 02.12.06, 07:46 Jadący od E`Leclerc notorycznie zawracają na światłach na których jest zakaz zawracania i analogicznie jadący (klienci Media Markt)w przeciwnym kierunku mimo znaku obowiązek jazdy na wprost skręcają w prawo do sklepu.Tam fotokamera zarobiła by najwięcej i najszybciej kolosalne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Olewanie znaków IP: *.pul.tke.pl 02.12.06, 10:10 Spróbujcie przejść na pasach na Krakowskiej. K.u.r.w.i.c.a bierze. Bydło zmotoryzowane pruje tamtędy jak autostradą. Jak nawet jakiś kierowca zlituje się nad pieszymi, to bydlak z drugiego pasa potrafi wyskoczyć i prawie że rojzechać przechodzących. Raz widziałem gnoja, co nie dość, że o mało w jakieś babcie nie wjechał, to jeszcze ryja darł. Ze dwa razy stała tam policja i czesała buractwo, ale przydałoby się częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walec Drogowy Re: śmierć na pasach ! IP: *.rzeszow.mm.pl 02.12.06, 11:32 Jestem z Rzeszowa i nie za przeproszeniem tylko z własnego wyboru. W swoim poście (i wielu innych) staram się tylko zwrócić uwagę, że ważne jest nie tylko ile się robi ale też (a moim zdaniem przede wszyskim) jak się robi. O jakości rozwiązań - w tym ścieżek rowerowych - mam własne, odrębne zdanie. I żeby nie było wątpliwości - korzystam z nich codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: śmierć na pasach ! 02.12.06, 13:02 W takim razie podziel się też tym z nami... bo piszesz jedynie że jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: śmierć na pasach ! IP: 81.15.189.* 06.12.06, 20:50 Słuchajcie:jechałam wieczorem spod marketu w Krasnym 60/h.Kompletnie nie widać piszych przechodzących pasami.Reflektory swiecą w oczy z naprzeciwka a przejście nie jest oświetlone.To chyba bedzie jedno z tragiczniejszych przejść.Uważajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: śmierć na pasach ! IP: *.centertel.pl 05.12.06, 15:50 Przepuszczanie pieszych na pasach jest bardzo dużym ryzykiem na 100% kierowców 50% nie zatrzyma się pieszy musi uważać i stare zasady rozglądania sie przed wejściem na pasy muszą wrócić do łask.Jesze wieksze niebezpieczeństwo grozi pieszym na drodze trzypasowej.Czas pomyśleć o przejściach podziemnych na ulicy Rejtana , Piłsudskiego Cieplinskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piesza z dzieckiem Re: śmierć na pasach ! IP: 217.96.23.* 05.12.06, 11:58 Kierowcy często traktują zieloną strzałkę jak zielone światło, skręcają nawet nie zwalniając (np. z Armii Krajowej na Rejtana kolło stacji paliw przy L'Eclerc). Bardzo trzeba także uważać na pasach na Powstańców, z Granicznej wjeżdżają, gdy pieszy ma już zielone. Trzeba mieć oczy wkoło głowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Progi zwalniające przed przejściami na Ciepliń... IP: *.devs.futuro.pl 06.12.06, 10:49 ...skiego, nie za wysokie ale uniemożliwiające jazdę z prędkością większą niż 40-50km/h, może fotoradary przed przejściami? W ostateczności radiowóz w okolicy przystanku przy liceum Prezentek zamiast na Warszawskiej gdzie przed Miłocinem jest ostatnia szansa na wyprzedzenie TIR-ów (nastepna dopiero na obwodnicy Głogowa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MQ Re: Progi zwalniające przed przejściami na Ciepli IP: 195.136.36.* 06.12.06, 12:52 raz mnie tam jebneli na tym przejsciu jak mialem 74.100 poszla sie pasc.chamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddy Re: Progi zwalniające przed przejściami na Ciepli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 14:21 Wiedzialem wczoraj misiow jak sie czaili z radarem na dojazdowej na lotnisko tuz przed przylotem samolotu z Londynu. To naprawde w trosce o nasze dobro i porzadek na drogach? Czy moze w przewidywaniu, ze wypasione fury ze swiezo zarobiona zawartoscia w funtach stana sie latwym celem i wspomoga uboga policyjna kase...? Paddy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koks Re: Progi zwalniające przed przejściami na Ciepli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 18:15 Znam kilku Smerfów i wiem - dlatego pozwolę Ci odpowiedzieć,bo jesteś w błędzie. Stoją na wylotówkach bo to są punkty tzw. blokadowe i przy okazji robią swoje. Druga sprawa policja ani grosika nie ma z mandatów,jak zapłacisz mandat jak ja to zobaczysz na jakie konto wpłacasz. Jakby mieli z tego jakąś prowizję to nie żebraliby u Wojewody o benzynę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddy Re: Progi zwalniające przed przejściami na Ciepli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 18:44 Znam kilku Smerfów i wiem - dlatego pozwolę Ci odpowiedzieć,bo jesteś w błędzie. Stoją na wylotówkach bo to są punkty tzw. blokadowe i przy okazji robią swoje. -Tym razem nie stali na wylotowce, tylko przed dojazdem do portu lotniczego. Maja robic swoje, to znaczy dbac o bezpieczenstwo, na przyklad patrolujac miasto i nie dopuszczjac do omijania na pasach-patrz temat glowny watku-a nie czyhac na wracajacych z pracy w GB. Druga sprawa policja ani grosika nie ma z mandatów,jak zapłacisz mandat jak ja to zobaczysz na jakie konto wpłacasz. -Nie rozsmieszaj mnie, chlopie. Naprawde chcieli na konto?? Paddy Odpowiedz Link Zgłoś