Dodaj do ulubionych

starostwo powiatowe

26.12.06, 12:56
czy, może mi ktoś powiedzieć, kto zdradził PiS w Radzie Powiatu Leżajskiego ?
Obserwuj wątek
    • san5 Re: starostwo powiatowe 26.12.06, 15:24
      Policzyłem i istotnie na podstawie zdobytych mandatów nieznaczne zwycięstwo w
      powiecie leżajskim osiągnął blok PiS, pokonując blok PO 10:9 (liczba mandatów).
      A jednak powiatem rządzi PO, które ze swojego bloku wyborczego nominowało
      starostę, wicestarostę oraz wiceprzewodniczącego rady i skutecznie
      przeprowadziło głosowania nad proponowanymi osobami. Sądzę, że bez zabiegów
      posła Rynasiewicza z PO, przeprowadzonych przede wszystkim poza samą radą,
      złamanie powyborczego status quo byłoby niemozliwe.
      Odpowiedź na pytanie, kto wyparł się środowiska politycznego z którego startował
      do wyborów nie jest już taka trudna, wystarczy skonstatować who is who w radzie
      tudzież w zarządzie, by poznać przynajmniej część prawdy. Przewodniczącym rady
      jest Jan Kula, startował z bloku PiS (lista PiS z Nowej Sarzyny),
      wiceprzewodniczącą rady - Elżbieta Wojtera, blok PiS (lista Nasz Powiat z
      Leżajska), członkiem zarządu powiatu został Lucjan Czenczek, który startował z
      bloku PiS (lista PiS z Nowej Sarzyny).
    • lezajsknatak Re: starostwo powiatowe 26.12.06, 17:01
      PiS-u w Leżajsku i powiecie leżajskim nie ma, nie ma żadnej struktury, a
      te osoby z listy PIS to ludzie z łapanki i przebierańcy którzy byli już
      wszędzie, w LPR i różnych komitetach wyborczych podkreślając swoją
      apolityczność.
      W Powiecie nie rządzi PO, jest póki co zgoda ludzi którzy przynajmniej
      na razie deklarują współprace, nie było żadnej zdrady tylko czysta kalkulacja
      polityczna poza układem pozostali radni z gminy Leżajsk ludzie Tołpy z gwiazdą
      radnym Leśkiem z którego już na pierwszej sesji był ubaw jak straszył radnych
      że jak PIS w powiecie nie będzie rządził to powiat nie dostanie żadnych
      pieniędzy – wywód intelektualnie „genialny”,
      PIS pokazał Podkarpaciu gdzie ma dobro i rozwój województwa, ordynarne,
      po kryjomu dokonane zablokowanie rozszerzenia granic Rzeszowa, i jak fundusze
      finansowe załatwił, nie ma pieniędzy na strategiczne dla województwa
      inwestycje: autostrada A4, droga ekspresowa S19, lotnisko – a mamy 11 posłów
      PIS z województwa to są ZDRAJCY, okłamali w bezczelny sposób wyborców i
      zdradzili województwo, wystarczy popaczyć co jeden poseł PIS, Gosiewski robi
      dla Świętokrzyskiego, a co naszych 11-stu PIS-owskich miernych, zakłamanych
      posłów zrobiło dla Podkarpacia.
      Wracając na nasze śmieci:
      PIS jako PIS w gminach powiatu leżajskiego też nie rządzi ( poza gminą
      leżajsk ale to osobny temet i nie warto go rozpoczynać bo to sobie ludzie
      zgotowali ten los z Tołpą) w Grodzisku PIS-owski Krajewski przegrał z kretesem
      i rade i wójta, w Kuryłówce Kogut podobnie, w Nowej Sarzynie Kida przepadł a
      wcześniej Kostek w radzie mają przewodniczącego, w mieście Leżajsk PIS-u nie
      ma, chyba żeby przyjąć że ludzie Stefańskiego to taki ukryty\symatyzujący z PIS-
      em radni (Stefański też luż był wszędzie AWS, Nasza Mała Ojczyzna, Platforma
      Obywatelska, a ostatnio bezpartyjny KWW Moje Miasto)
      do rady powiatu gwiazdy pseudo PIS-u, numery jeden nie weszły,
      czyli "święty" z Akcji Katolickiej Kryla który w ulotkach wyborczych już
      ogłosił że będzie Starostą Leżajskim przegrał wybory w Grodzisku, w gminie
      Leżajsk kolejna gwiazda PIS-u Wylaź - przegrał i teraz z wójtem Tołpą będzie
      się bujał limuzyną za 118 tyś i doprowadzał będzie Browar Leżajski do
      zamknięcia forsując w zaparte park przemysłowy w obecnej formie i lokalizacji w
      strefie ochronnej wód miasta Leżajsk, Przychojca, Starego Miasta i browaru.
      No i największa gwiazda samorządowa szczególnie ostatniego roku KOZIKOWSI (
      oficjalnie nie PIS tylko Forum .. zblokowane z PIS) - osoba , używając skrótu
      myślowego " niezdolna intelektualnie do kierowania samochodem a co dopiero
      starostwem" nie dostał się, przeżywał to strasznie prawie się chłop załamał.
      zmian wybory w powiecie nie przyniosły żadnych, układ klesi ma się
      dobrze, Kryla dalej przy naszym powiatowym korytku, za parę miesięcy wraz ze
      swoją prawą ręką czyli panią Wyczarską doprowadzi do kryzysu w radzie powiatu i
      w urzędzie i pewnie starostę Żołynię wywiezie, Żołynia mimo swoich wielkich
      planów nic nie zrobi bo jak będzie mógł coś zrobić jak sekretarz powiatu i p.o.
      naczelnika organizacyjno-prawnego będą działać przeciwko i paraliżować
      działanie urzędu, bo zmian żadnych Żołynia w urzędzie nie dokonał a
      współpracować z osobami które działały i dalej działają przeciwko nie da się
      nic zrobić, i niebawem Żołynia się o tym przekona boleśnie .
      Spokój w powiecie to cisza przed burzą – za parę miesięcy państwo
      wspomnicie moje słowa.
      PIS jako PIS zdradził wyborców szczególnie tu na Podkarpaciu i mam
      nadzieję że część wyborców przeżyj na oczy.
      pozdrawiam
      • lezajsk1 Re: starostwo powiatowe 27.12.06, 11:22
        Temat STAROSTWA lezajsknatak rozpracował chyba perfekcyjnie.Mam wrażenie, że
        tkwi w środku urzędu i raczej nie jako sprzątaczka. Podpisuję się pod tym
        obydwoma rękami. Z tym, że dla mnie (i chyba większości rozgarniętych
        mieszkańców powiatu) najbardziej istotną sprawą jest, że pan Kozikowski
        (człowiek, którego działalność ośmieszała powiat) już jest poza grą. Również
        jestem pełen obaw co do dalszego losu zarządu w kontekście osób, które
        pozostały z poprzedniego układu i będą (albo już robią) krecią robotę. Jedynym
        pocieszeniem jest to, że pan Żołynia i cały Zarząd chyba aż tak naiwni nie są,
        żeby ten stan rzeczy utrzymywać dłużej niż to jest konieczne (okresy
        wypowiedzeń chyba są 3-miesięczne). Bądźmy dobrej myśli. Wszystkiego dobrego w
        Nowym Roku wszystkim forumowiczom, którzy na tym forum się produkują!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka