Dodaj do ulubionych

Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 00:02
Nie wiem kto zastapi pana Koberskiego w ratuszu, ale mnie się bardzo podobały,
był zawsze blisko ludzi i ich problemów, w dodatku bardzo dobry lekarz. Bardzo
go doceniam i żałuję że go już nie ma :/
Obserwuj wątek
    • Gość: Irys Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 00:04
      fajny to był chłop, hehe, sławił ten PSL w tym rzeszowie, oj sławił... naprawdę
      dobry facet :)
      • Gość: jak_LuTnE Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 00:07
        KOBRA niech żyje, niech żyje.... dużo zdrowia panie Marku. Teraz Ferenc i
        PiSzzzzzz ?
        • Gość: adam22 teraz PiS! teraz nie będzie nic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 00:13
          Moim zdaniem to jak blokują rozwój naszego miasta to po co miałby Prezydent
          Ferenc brać do siebie tych ludzi, w końcu same ma problemy z nimi, zresztą ile
          razy nie dało się dogadać z nimi w zeszłej kadencji... a Szumny wygląda jak by
          wyszedł w transformatora z prądem :> no zobaczymy, a Pan Marek Koberski mnie
          leczył, miły był, jestem cały. No szkoda!
    • Gość: Matizz Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 00:15
      Kobra trzymaj sie kawał chłopa dobrego z ciebie było;)
      • Gość: ludowiec Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 00:19
        To jest spora niespodzianka, ciekawe cy było powodem odwołania Pana Marka, że
        Winiarskiego odwołają to było wiadome od dawna, ale Pan Marek był fachowcem w
        swojej dziedzinie, jest lekarzem, to naprawdę super człowiek, żeby rzeszów na
        tym nie stracił tylko.
      • Gość: pacjent Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.nat.rsk.pl 29.12.06, 10:58
        szkoda doktora, dobry był z niego wiceprezydent, ale łaska Ferenca na czerwonym
        koniu jeździ!
    • Gość: nocNiK Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 01:11
      A Bury zrobił miejsce dla Ferenca, a Ferenc długo jednak się nie namyślał.
      Morał: stracił Koberski, a też go lubiłem...
    • Gość: Obserwator Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.icm.edu.pl 29.12.06, 01:47
      Decyzja idiotyczna. Nie wiem który z panów zajmie się lepiej sprawami socjalnymi
      i służbą zdrowia w Rzeszowie od niego. To był jedyny człowiek w UR, który miał
      twarz i był blisko ludzi. Nie ważne czy to był włóczęga czy osoba biedna. Zawsze
      pomagał i nie wstydził się podać rękę. To co zrobił Ferenc jest porażką. Ciekaw
      jestem ile Urząd i Prezydent Ferenc na tym straci, a straci na pewno wiele.
      • Gość: MAN Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 02:26
        na tym stracą tylko ludzie, bo to o nich Pan Marek Koberski dbał... a ja
        głosowałem na Ferenca bo go Koberski popierał, parodia...
        • Gość: Goździkowa Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 29.12.06, 06:27
          Stalinowskie czystki to było coś. a tu tylko wietrzenie kadr!!!
          • Gość: Rzeszowiak Re: Czystki partyjne IP: *.nat.rsk.pl 29.12.06, 07:33
            Koberski był dobrym wiceprezydentem. Teraz dopiero widać prawdziwa twarz
            prezydenta. Trzeba przecież zrobic miejsce w ratuszu dla partyjnych kolegów,
            np. berobotnego Latawca.
            • Gość: Rzeszowiak Re: Czystki partyjne IP: *.nat.rsk.pl 29.12.06, 08:08
              Dlaczego pod artykułem nie ma linki: Dodaj swoją opinię?
              • Gość: Dorota Re: Czystki partyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 11:36
                Prawdopodobnie człowiek z PSL zrobi miejsce dla Latawca lub dyrektora z Szpitala
                Miejskiego w Rzeszowie.
                • Gość: Pacjent Re: Czystki partyjne IP: *.nat.rsk.pl 29.12.06, 12:31
                  Dziwne jest tłumaczenie Ferenca, przeciez gdyby Koberski nie przyjmował 1 raz w
                  tygodniu i to po południu pacjentów, stracił by kontakt z zawodem. Urzednikiem
                  sie bywa, lekarzem sie jest
                  • regionalista Re: Czystki partyjne 29.12.06, 13:26
                    Znający dobrze arkana polityki Ferenc, tym razem popełnił podwójny błąd:
                    merytoryczny i polityczny. Trudno mu będzie znaleźć człowieka tak oddanego i
                    lojalnego jak Koberski. Prezydent powinien też szukać wsparcia poza SLD, a nie
                    iść na konflikt z PSL. Ale za błędy się płaci!
                    • Gość: Pacjent Re: Czystki partyjne IP: *.nat.rsk.pl 29.12.06, 15:07
                      Ferenc bedzie wreszcie rządził wraz z towarzyszami. To dobrze dla przyszłych
                      wyborów.
                      • Gość: Franek Re: Latawiec taki fachowiec bez speccjalizacji.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 19:15
                        Co to za fachowiec co nie był w stanie zrobić sspecjalizacji. Czy jest dobrym
                        fachowcem moga ocenić ludzie z branży. Latawiec miał swoje 5 minut w polityce.
                        Lekarze powinni pracowac a nie administować. A Latawiec niech lepiej zajmie się
                        specjalizacją bo może stracić prawo wykonywania zawodu.
                        • Gość: Pacjent Re: Latawiec taki fachowiec bez speccjalizacji... IP: *.nat.rsk.pl 29.12.06, 20:20
                          Czy Ferenca nie stać na zgodne z prawdą wyjaśnienie sprawy? Gazecie mówił, że
                          wyrzuca Koberskiego, bo ten nie może całkowicie poświęcić się urzędowi. Przez
                          cztery lata Ferencowi nie przeszkadzało, że Koberski jedno popołudnie przyjmuje
                          pacjentów w przychodni, teraz to jest powód wyrzucenia lekarza. Ale w
                          rzeszowskiej telewizji Ferenc twierdzi, że umówił się z Koberskim na cztery
                          lata pracy i właśnie ten okres minął. To juz łagodniejsza wersja wyrzucenia.
                          Panie Ferenc, nie lepiej powiedzieć: potrzebuję miejsca dla partyjnego kolegi.
                          • Gość: clara Re: Latawiec taki fachowiec bez speccjalizacji... IP: *.166.unknown.vectranet.pl 29.12.06, 21:30
                            teraz mam taka pare na wice prezydentów Gren ten specjalista od sex shopow mamy
                            drugie Las Vegas i Niewczas ona dobra by byla do bicia jak Tadziu miałby nerwy
                            moglby sobie pare razy uderzyc a interesanci mieliby sie na bacznosci no innych
                            nie widze co Wy Na to.................
    • mateusz.maciejczyk Oj, tego odwołania to sie mało kto spodziewał. 29.12.06, 21:38
      Rozumiem, że nikt nie jest ideałem. Ale to co robił p. Marek Koberski piastując
      swój urząd mówi samo za siebie. Takiego człowieka to ze świeczką szukać. A
      tłumaczenie, że nie wywiązywał się ze swoich zadań czy był lekarzem jest
      bezsensowne.

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że nie znam osoby której by nie pomógł.
      Opinie na forum zresztą mówią same za siebie.

Panie Ferenc, kto zajął się rewitalizacją Warzywnej i Szpitala Miejskiego? Kto
      udzielał się pomocą na rzecz ludzi? Kto dbał o interesy osób potrzebujących
      (świadczenia socjalne etc.)?
      No właśnie, były wiceprezydent Marek Koberski.

To, ze prezydent Ferenc stracił zaufanego współpracownika już wiadomo. Nie wiem
      czy znajdzie drugiego takiego. Ale p. Ferenc stracił o wiele więcej. Wielu
      ludzi, którzy popierali p. Marka poszli zagłosować na ówczesnego włodarza miasta
      z tego powodu, że zespół jaki tworzyli z byłym wiceprezydentem po prostu działał
      bez zarzutów. A teraz? Teraz to ucierpią mieszkańcy, osoby potrzebujące i
      prezydent Tadeusz Ferenc.
      • Gość: Obiektywny Ferenc gospodarz, lecz cyniczny gracz! IP: *.rzeszow.mm.pl 29.12.06, 22:05
        Nie jestem zwolennikiem Koberskiego, chociaż mówiąc szczerze, nic do niego nie
        mam. Ta cała polityka w wykonaniu rzeszowskim, nic mnie nie obchodzi! A jednak
        chcę zwrócić uwagę na jedną zasadniczą sprawę: - na postępowanie Ferenca,
        któremu najwyraźniej bije sodowa do głowy! Koberski dał mu nie tylko jednego
        radnego, lecz sporo głosów, będąc przewodniczącym pro-Ferencowego
        Komitetu "Rzeszów Razem". Podobnie jak Winiarski był kandydatem pro-Ferencowego
        bloku "Nasz Rzeszów". Obydwaj przegrali wybory, ale obydwaj wykonali zadanie,
        gdyż ich kandydat został prezydentem już w I turze! Wierzę Ferencowi, że
        obydwaj powinni odejść, bo być może mają sporo negatywnych cech. Lecz Ferenc na
        pewno okazał się kolejny raz szują. Gdyby zapowiedział rezygnację z obu
        wiceprezydentów przed wyborami, byłoby to uczciwe. Ale on czekał do wygranej i
        na zasadzie Murzyn zrobił swojem... wyrzucił na zbity pysk, popieranych przez
        siebie ludzi, przez 4 lata! Ferenc to bezwzględny i cyniczny gracz, aczkolwiek
        dobry gospodarz. A popieranie takich ludzi, jak Grenia, nie pozostawia złudzeń,
        jakim człowiekiem jest Tadeusz Ferenc. Może to jednak dobrze, że człowiek bez
        poczucia lojalności, rządzi łajdakami, bo na pewno nie rządzi mieszkańcami
        Rzeszowa! Chociaż nie wiem, naprawdę nie wiem, czy to dobre...
      • Gość: dzielnicowy Re: Oj, tego odwołania to sie mało kto spodziewał IP: *.171.41.117.crowley.pl 29.12.06, 22:13
        czyżby Ferenc uwierzy we własną gwiazdę i będzie rządził Rzeszowem do śmierci?
      • Gość: agata Re: Oj, tego odwołania to sie mało kto spodziewał IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.06, 19:41
        Koberski niczego nie dokonał, wystrarczy popatrzeć na wrunki pracy w przychodniach
        miejskich .To warunki z wczesnego socjalizmu, gdzie brak podstawowego wyposażenia,
        a nawet ciepłej wody w toaletach. Jak taki dobry lekarz - to powinien pracować w
        przychodni i leczyc ludzi a nie marnować się w administracji.
    • Gość: G. Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:08
      właśnie estem po TVP aktualności i az mnie zaskoczyło.Ze tak można, bez
      skrępowania i bez odrobiny jakiś zahamowań.
      Normalny i porządny człowiek chce współpracować z szefem którego szanuje. A
      więc co ?
      • Gość: Ewelina Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.nat.rsk.pl 30.12.06, 08:43
        Cynizm Ferenca jest porażający.
        • mateusz.maciejczyk tylko kto na tym ucierpi? 05.01.07, 23:46
          mieszkańcy.
          Miejmy nadzieję, że p. Latawiec będzie dobrym wice chociaz jak to powiadają
          nadzieja matką...
          • Gość: zygota Re: tylko kto na tym ucierpi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 18:52
            jakto kto? my ucierpimy, już widze jakiegoś byle kogoś zamiast Pana Marka, wstyd
            Panie FERENC!
            • n00b31 Re: tylko kto na tym ucierpi? 11.01.07, 08:49
              ziom!! no co ty!! a co takiego koberski zrobił?? moja mamuśka jest pielęgniarką
              i od niej wiem że koberski nic nie zrobił!!
    • Gość: Ja :/ IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 30.12.06, 11:38
      no to tyle :/
      • Gość: lola nie lubie już Ferenca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 15:00
        a ja na niego głosowałem ehhh, szkoda Koberskiego, bo bardzo wiele osób
        głosowało odemnie na Ferenca przez wzgląd na Marka Koberskiego
        • Gość: Ewelina Re: nie lubie już Ferenca IP: *.nat.rsk.pl 30.12.06, 16:22
          Murzyn zrobił swoje, Murzyn może odejść. Cynizm Ferenca jest porażający.
          • Gość: Ja Re: nie lubie już Ferenca IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 30.12.06, 17:39
            i co zrobic? jak prezydent i tak ma nas daleko
            • Gość: karol Re: nie lubie już Ferenca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:18
              ja nadal w głowę zachodze, dlaczego można mieć pretensję do człowieka, że
              ludziom pomaga, ja mieszkaniec Rzeszowa to raczej wole mieć prezydenta lekarza,
              co jest blisko ludzi niż człowieka, który tylko siedzi na swoim fotelu i nic nie
              robi! Głupota centralna, Panie Ferenc, to tłumaczenie się z tego co zrobił Pan...
            • Gość: clara veritas Re: nie lubie już Ferenca IP: *.166.unknown.vectranet.pl 30.12.06, 18:24
              ale prezydentowi trzeba pomoc , no bo biedaczek znow zle wybierze, ja proponuje
              panią Martę Niewczas bo "ładna" jest, "mądra" , tak "pieknie sie wysławia" to
              czysta promocja naszego miasta sport by sie ozywił....... reklama juz jest na
              hali Podpromia AKADEMIA KARATE, druga osoba to nasz Kaziu Greń specalista od
              handlu marchewkami, pierwszy wlasciel sex shopow w Rzeszowie , teraz wielkie
              panisko a jaki "elokwentny" i mamy juz małe Las Vegas.....
              do boju Tadziu do boju szable w dlon
    • Gość: xyz Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.06, 19:31
      dziwię się tym wypowiedziom ,które bronią M.Koberskiego- jaki to z niego "fajny
      chłop". Wiceprezydentem nie może być tak mierny " fachowiec".Jedynym celem było
      utrzymanie sie na stanowisku , bo to bardzo dobre pieniądze. Zgadzam sie z tym ,
      że lekarz powinien leczyć , a nie administrować.
      • mateusz.maciejczyk Zanim pan coś napisze 30.12.06, 23:26
        proponuję porozmawiać z ludźmi którzy skorzystali w jakikolwiek sposób na pracy
        byłego wice czy z udzielonej przez niego pomocy. A potem mówić, czy był
        fachowcem czy też nie. Bo to co było zrobione kiedy był w Urzędzie widać
        (podlegała mu służba zdrowia, socjal i ochrona zdrowia). Miał też super pomysły
        jeżeli chodzi o rekreację i promocję tego regionu. Tylko, że teraz nie będą one
        zrealizowane. I zapewniam, że celem nie było utrzymanie się na stanowisku. Jako
        jeden z dobrych lekarzy z takimi specjalizacjami jakie posiada w weekend w
        Anglii zarobiłby tyle co na stanowisku wiceprezydenckim w miesiąc. Nie wierzysz
        możesz sprawdzić :>
        I zadam Ci pytanie, kto powinien administrować w takim razie tymi działami?:>
    • Gość: Mieszkaniec Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.krak.tke.pl 30.12.06, 20:19
      Może Koberski miał już dość współpracy ze sklerotykiem i despotą i złożył
      dymisję i został odwołany ???????
      • Gość: Pacjent Re: Skrajna niewdzięczność Ferenca IP: *.nat.rsk.pl 30.12.06, 20:34
        Skrajna niedzięczność Ferenca wobec Koberskiego sprawia, że inaczej patrzę
        teraz na prezydenta.
        Wygrał wybory, ale stracił sympatię wielu Rzeszowian.
        • Gość: kris Re: Skrajna niewdzięczność Ferenca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 21:05
          TOWARZYSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁACZCIE SIĘ!
          • Gość: ulpian Re: Skrajna niewdzięczność Ferenca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 22:59
            jak ktoś nie widział co robił Pan Koberski to może mieć różne zdanie, ale to nie
            chodzi o to, że był fajny, ale też był... ale o to, że to był fachowiec na
            odpowiednim miejscu, dla mnie to był Rzeszów i admnistracja Tadeusza Ferenca, na
            którą głosowałem, na takich ludzi między innymi jak Koberski, ale Fernc pokazał
            prawdziwe oblicze i co mu zrobicie? nic...
            • Gość: lampas To Koberski nie jest już prezydentem???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 01:48
              Właśnie wróciłem z wyjazdu świątecznego do rzeszowa na sylwestra i czytam forum.
              Nie wiem co się przez ten czas działo w Rzeszowie, ale to miasto głupieje, to
              kogo Ferenc znajdzie za Koberskiego? ...chyba sam się tam posadzi
              • Gość: Mateusz Re: Ferenc gospodarz, lecz cyniczny gracz IP: *.nat.rsk.pl 31.12.06, 09:29
                Znalazł partyjnego kolegę, Latawca.
                • Gość: Obiektywny Re: Ferenc, a środki masowego rażenia... IP: *.rzeszow.mm.pl 31.12.06, 10:14
                  Bez robienia z siebie mędrca, sądzą, że większość z dyskutantów popełnia
                  zasadniczy błąd, wdająć się w dyskusję, co do fachowości Koberskiego. Ferenc,
                  jako prezydent odpowiedzialny za losy miasta, miał i ma nadal prawo dobierać
                  sobie współpracowników. Dla jednych Koberski będzie dobrym "chłopem", który
                  jako lekarz jest blisko ludzi. Dla innych jest karierowiczem i powinien jako
                  lekarz TYLKO leczyć ludzi! Nikt tu nie dojdzie końca, jak tam jest
                  naprawdę... Mnie chodzi o coś innego. Tadeusz Ferenc okazał się cynicznym
                  graczem, najpierw wykorzystując Winiarskiego i Koberskiego do prowadzenia
                  kampanii na swoją rzecz, a później ich zwalniając. W poprzedniej kampanii
                  wykorzystał wiele społecznych organizacji, jak Zwiążek Emerytów i Rencistów,
                  ZLP, czy NOT ( używając w ulotkach agitacyjnych, logo tych organizacji). Po
                  wygranych wyborach wszystkich ich olał dokładnie!... Ferenc nie kupił "Super
                  Nowości", "Wyborczej", czy "Nowin". Rzecznikiem prasowym mianował
                  dziennikarzynę z 'Super Nowości", a ciągle dba o dobre relacje z tzw środkami
                  masowego rażenia, kupując poszczególnyh dziennkarzy. To oni wygrali mu wybory
                  już w I turze!...Jest dobrym gospodarzem, dbającym o wygląd miasta. To fakt!
                  Zasłużenie zbiera za to pozytywne recenzje. Ale przypomnijcie mi jeden
                  negatywny artykuł, audycję - już nie o samym Ferencu, lecz o władzach
                  miasta?... Ferenc jest ciągle lukrowany i to jest fenomen sprzedajnych środków
                  masowego przekazu w tym mieście! Chcecie konkretów? Dziennikarze wszelkiego
                  rażenia w mieście, wchodzą OBOWIĄZKOWO w skład przeróżnych komisji:
                  kulturalnej, sportowej, ekonomicznej, zdrowotnej, et cetera - przyznających
                  Nagrody Miasta Rzeszowa w wielu dziedzinach. Jak później krytykować coś, co się
                  samemu wybrało?! Na tym między innymi polega fenomen i spryt Tadeusza Ferenca!
                  Więc czapki z głów przed burakiem z Drabinianki, oby nam wiecznie
                  panował!!!
                  • Gość: jova Re: Ferenc, a środki masowego rażenia... IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.07, 20:55
                    Jeśli chce sie wygrać - tak właśnie nalezy postepować. Kampanię wyborczą
                    p.Ferenc rozpoczął w chwili wygrania poprzednich wyborów , a nie teraz w 2006 r.
                    Cztery lata sam ciężko pracował, ale i ludzi gonił do roboty niemiłosiernie - i
                    efekt widzimy dzisiaj. Ponownie jest prezydentem . A więc czapki z głów panowie.
                    Niestety w dzisiejszych czasach w polityce trzeba być bezgranicznie pracowitym
                    i bezwzględnym.Mało kogo na to stać.Co do powołań nowych zastępców - to niestety
                    "pudło ", "klapa" - kompletne !!! Obym sie mylił!!!!!!!!!!!

• Gość: Nieobiektywny Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.krak.tke.pl 31.12.06, 11:40
      Panie Obiektywny napisałpan dużo to niech mo pan wejdzie do d.... bez mydła
      • Gość: Obiektywny Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.rzeszow.mm.pl 31.12.06, 15:08
        Powinien Pan nazywać się Analfabeta...Niby komu wchodzę bez mydła?
        Ferencowi???? Naucz się Pan czytać, ale w Pana przypadku, będzie to bardzo
        trudne...Współczuję!
        • Gość: Waldek Re: Czy Latawiec to fachowiec, karierowicz partyjn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 15:59
          Latawiec w niczym sie nie wykazał, lekarz bez specjalizacji- fachowiec czy
          nieudacznik medyczny, a może karierowicz polityczny. Czy na Podkarpaciu nie ma
          innych wykształconych specjalistów od spraw lecznictwa.
          • Gość: eulalia Re: Czy Latawiec to fachowiec, karierowicz partyj IP: 82.177.97.* 31.12.06, 16:02
            Pan Deptuła od krów
            • Gość: ludo Re: Czy Latawiec to fachowiec, karierowicz partyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 16:21
              tak medialnego gościa "od krów" jak Deptuła to ciężko znaleść, zobaczymy co
              teraz PiS pokaże, bo Pani Marta Półtorak już zrezygnowała z mandatu, żeby nie
              odlądać cyrku la PiS...
            • Gość: Brat mniejszy Re: Czy Latawiec to fachowiec, karierowicz partyj IP: *.nat.rsk.pl 31.12.06, 16:32
              Eulalio, wychodzi z ciebie mieszczańska głupota.
              Deptuła to lekarz medycyny weterynaryjnej.
              Przyjmując twoją metode, można napisać, że urolog to lekarz od moczu.
              • Gość: mieciu Re: Czy Latawiec to fachowiec, karierowicz partyj IP: *.166.unknown.vectranet.pl 31.12.06, 17:13
                ja stawiam na karateczkę od siedmiu bolesci martunie Nietenczas baba z niej jak
                chłop bedzie walic jak ktos podskoczy i ten ładny kaziu Gren specjalista od
                warzywek i sex shopow takich ludzi potrzeba w ratuszu "przebojowych" ,
                "szlachetnych" , "uczciwych" ( no nie kaziu i martunia )pasowalibyscie do
                naszego Nikodema Dyzmy zwanego tadziem ferencjo.... i niedlugo mamy Las Rzeszów
                od las vegas
                • Gość: Nowy Rok Re: Czy Latawiec to fachowiec, karierowicz partyj IP: *.nat.rsk.pl 01.01.07, 01:32
                  Zaczyna się Nowy Czerwony Rok w Rzeszowie
                  • Gość: nowy Re: Czy Latawiec to fachowiec, karierowicz partyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 07:03
                    NOWY CZERWONY ROK w Rzeszowie już trwa na dobre :))) dzisiaj ratusz, jutro
                    rzeszów, a po jutrze caly świat będzie czerwony ;) hej!
                    • Gość: Obiektywny Re: Czy Latawiec to fachowiec, karierowicz partyj IP: *.rzeszow.mm.pl 01.01.07, 09:02
                      Nie sądzę, aby podział Rzeszowa na CZERWONYCH I NP. BŁĘKITNY, był
                      najszczęśliwszy...Tym bardziej, że tzw. błękitna prawica jest w Rzeszowie
                      doszczętnie skompromitowana. Zamiast różnic ideologicznych należałoby
                      doszukiwać się podobieństw charakterów. Latawiec to taki sam zarozumialec jak
                      Ferenc, nie pamiętający o nikim, gdy posiądzie władzę. Do tego dochodzi
                      Niewczas, Greń. A więc wszystko w myśl zasady: - Pokaż mi swoich przyjaciół i
                      współpracowników - a powiem Ci kim jesteś!...
                • Gość: wizjoner Re: Czy Latawiec to fachowiec, karierowicz partyj IP: 89.188.192.* 01.01.07, 12:58
                  Szanowny Mieciu za kazdym razem zmieniasz swoj nick ale IP pozostaje takie
                  samo... Czytam te bzdury co wypisujesz i mam wrażenie ze masz albo miales cos
                  wspolnego z Rada Miasta.Może byleś Radnym? A co do pani Marty to jest to osoba
                  ktora osiągnęla w sporcie wszystko dzięki swojej pracy, a nie dzięki ukladom.
                  Dlatego cenię każdego sportowca bez względu na uprawianą dyscyplinę sportową,
                  bo w sporcie trzeba nie tylko pokazac charakter, ale wylac litry potu żeby do
                  czegoś dojść.Co do Grenia się nie wypowiadam.
                  • Gość: nauczycielka nie znam pani Marty,ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.07, 15:25
                    zawsze "podziwiam" osoby, które pracują na kilku etatach, mając rodzinę, dziecko.
                    Sama jestem tylko nauczycielką (to tez jedno z licznych zajęc pani Marty),
                    pracuje "tylko" 18 godzin, ale z trudem po przygotowaniu się do lekcji,
                    sprawdzeniu klasówek, wypełnieniu wszelkiej szkolnej biurokracji znajduje czas
                    na spacer ze swoim dzieckiem, czytanie książek,chodzenie do teatru, bo wszak
                    mam jeszcze etat domowy:gotowanie, pranie sprzatanie. I męczy mnie pytanie: czy
                    ja jestem taka niezorganizowana na jednej państwowej posadce, czy inni mając ich
                    kilka tak różnorodnych, po prostu wykorzystuja je tylko do tego zeby "ZUS
                    leciał", a własny interes przy tym nakęcał.
                    • Gość: ludowiec ja to podziwiałem Pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 16:35
                      a podziwiałem go za to właśnie, że potrafił robić wiele rzeczy na raz i do
                      wszystkiego przykładał się w sposób profesjonalny
                      • Gość: Obiektywny Re: ja to podziwiałem Pana Marka IP: *.rzeszow.mm.pl 01.01.07, 16:43
                        Nie jestem Szanownym Mieciem, ani też nie zmieniam nicky?...Nie przychodzi Ci
                        do głowy to, że tak, jak Ty możesz mieć i masz prawo do własnego sądu o
                        Ferencu, Greniu, czy konkretnie co do Niewczas - inni mogą mieć odmienne zdanie
                        na ich temat... Nigdy nie byłem też nawet blisko Rady Miasta. A po Co mi to
                        potrzebne do szczęścia?... Ten syf można widzieć gołym okiem po efektach ich
                        pracy i zachowań..
                        • Gość: Mateusz Re: Cynizm Ferenca IP: *.nat.rsk.pl 01.01.07, 22:33
                          Ferenc twierdzi, że umówił się z Koberskim na 4 lata. Czy powiedział mu przed
                          wyborami, że nie będzie wiceprezydentem? Gdyby powiedział, to Koberski nie
                          organizowałby ugrupowania Rzeszów Razem, które popierało Ferenca. Oto jak
                          wychodzi cynizm prezydenta. Dla partyjnego kolegi, wyrzuca wiceprezydenta,
                          który dobrze sprawował swoją funkcję.
                          • Gość: ja Re: Cynizm Ferenca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 01:23
                            zgadzam się :)
                            • Gość: Obiektywny Re: Cynizm Ferenca IP: *.rzeszow.mm.pl 02.01.07, 10:03
                              Zarówno Mateusz, jak również Gość ja - mają słuszną rację! Nikt nie jest
                              przyspawany do żłoba władzy i Ferenc w każdej chwili miał prawo odwołać
                              Winiarskiego, czy Koberskiego. Chociaż szkoda, że nie dostrzegł ich słabej
                              pracy i nie poczuł braku zaufania podczas ich 4 letniej kadencji... Chodzi o
                              sposób rezygnacji z ich dalszych usług po spełnieniu roli, dzięki której Ferenc
                              ponownie został prezydentem. To charakteryzuje tego człowieka i jego cynizm
                              oraz podłość są bezdyskysujne! Proponuję więc zamknąć ten temnat, bo nawet
                              biorąc pod uwagę zasługi Ferenca w dbaniu o zewnętrzny wizerunek miasta - nie
                              zasługuje on na tak wielką reklamę oraz promocję swojego, w sumie nędznego
                              wizerunku...Jeżeli ktoś powie, że tego wymaga od Ferenca polityka, niech nie
                              próbuje przekonywać innych co do nieskazitelności jego osoby. Byłoby to
                              śmieszne i wręcz groteskowe!...
                              • Gość: Obserwator Re: Cynizm Ferenca IP: *.icm.edu.pl 02.01.07, 14:25
                                Popieram
                                • Gość: Anonimus nie szluszne odwolanie IP: 84.38.160.* 03.01.07, 01:24
                                  Moim zdaniem Nik nie bedzie wstanie zastapic na tym stanowisku Pana Marka
                                  Kobersiego.Wielka szkoda bo ucierpia na tym zwykli ludzie...
                                  • Gość: luk Re: nie szluszne odwolanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 18:58
                                    Zgadzam sie i popieram PAna Koberskioego
    • Gość: Loczek Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 18:59
      Zgadzam sie i popieram Pana Koberskiego
      • Gość: justi Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.dnet.pl 03.01.07, 20:37
        Marek Koberski to swietny wachowiec.Wielka szkoda ze tak sie stalo:( Ogromna
        strata dla miasta..
        • Gość: minio Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 21:39
          Popatrzcie jak dużym szacunkiem tylko wśród nas forumowiczów cieszy się Pan
          Marek, a co dopiero w Rzeszowie, straszna szkoda, ale mam nadzieję, że Pan Marek
          jeszcze nie powiedział ostatniego słowa, bo to świetny człowiek.
          • unzigi bo to porządny facet jest, a prezydent teraz 03.01.07, 21:47
            bedzie załował swojej decyzji. Podejrzewam, ze p. Latawiec poza przynaleznościa
            do SLD jest gorszym fachowcem. Nie bez przyczyny ktos doczepił do niego łatkę
            "karierowicz"
            • Gość: marcin Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 13:01
              widac, że Ferenc bardziej ceni swych towarzyszy partyjnych niz ludzi którzy
              służą Miastu
              • unzigi Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza 04.01.07, 14:43
                i co mozna zrobic w takim wypadku? podziekowac w nastepnych wyborach takim
                ludziom...
                • Gość: młody Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.nat.rsk.pl 04.01.07, 15:01
                  i postawić na ludzi oddanych miastu. Czy Latawcowi z Łańcuta będzie zależeć na
                  Rzeszowie?
                  • Gość: Obserwator Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.icm.edu.pl 04.01.07, 18:35
                    Jeżeli chodzi o wybór Ferenca, to raczej widać że nie zależy mu na ludziach
                    oddanych miastu. Nie ma co nad tym dyskutować. Nominacja Latawca to potwierdziła.
    • Gość: xyz Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.rzeszow.mm.pl 04.01.07, 22:39
      sami fachowcy w ocenianiu innych którzy sami nie mają pojęcia o czym piszą i
      kogo oceniają nawet przeciwnicy nie mogli znaleźć nic na Latawca jako dyr nfz a
      szukali długo wiec chyba poradzi sobie może nawet lepiej niż eks- wice.Ale tak
      źle mogą pisać tylko koledzy po fachu czyli lek med na etatach w szpitalach
      powiatowych przez których przemawia zazdrość,dorośli ludzie to żenujące tak
      bardzo nie potrafić pogodzić się z sukcesem kogoś
      • Gość: xxx Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.19.165.38.osk.enformatic.pl 04.01.07, 23:04
        Żałosne są komentarze tego typu (że nikt nic nie znalazł to juz jest ok
        czlowiek), a jednak nasz prezydent wbrew wszystkiemu co zrobil pan Koberski (tez
        nie umiejac znalezc sensownego powodu) odwołał byłego wice. Podejrzewam, ze
        ludzie piszacy na tym forum to nie sa sami lekarze i raczej nie zazdroszcza panu
        Latawcowi (nie ma czego, przynajmniej jak dla mnie). Oni patrza obiektywnie na
        to co sie stalo. Wykonal dobra robote, przysluzyl sie Ferencowi i mieszkancom
        nie raz (wybory 2006, remonty szpitali, swiadczenia socjalne i inne) a jednak go
        zwolniono. To jest zadziwiajace :) a komentarze tylko potwierdzaja ze sluzyl
        mieszkańcom.
        • Gość: ja2 Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 23:53
          a ja bym bardzo chętnie podziałał pod skrzydłami pana Koberskiego, żeby pokazać,
          że nie zostawia się ludzi na lodzie, którzy są na właściwym miejscu...
    • Gość: not Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza IP: *.rzeszow.mm.pl 04.01.07, 23:28
      i żałosne jest również pisanie że opinie tutaj zamieszczone są obiektywne należy
      zaglądnąć do słownika aby przypomnieć sobie co oznacza obiektywnie
      • vi_nci Re: Odwołanie Marka Koberskiego z ratusza 05.01.07, 16:45
        Sa obiektywne wystarczy popatrzec ile roznych osob wypowiadzialo sie na ten
        temat.Jaki widac mieszkancy miasta sa wdzieczni za pomoc i popieraja Pana Marka
        Koberskiego.
        • Gość: sofija to meska sprawa IP: *.166.unknown.vectranet.pl 05.01.07, 17:40
          mowią ze miał babe na boku ioto zazdrosny był tadziu moze tez w niej sie
          podkochiwał ach te chłopaki tylkoim du.py w głowie to znaczy zdrowe sa i to jest
          najwazniejsze
          • Gość: LL Re: to meska sprawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 17:50
            Pani chyba cos sie pomylilo. sama uzywa teori spiskowej niczym sam Andrzej L...
            Nie stety takie rzeczy to tylko w SAMOOBRONIE.
            • Gość: Obserwator juz administrator wspomniał IP: *.icm.edu.pl 05.01.07, 22:54
              jakie mogą być konsekwencje tego typu wypowiedzi miła pani
              • Gość: re Re: juz administrator wspomniał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 18:52
                Wolicki za Winiarskiego! a Latawiec z Koberskiego... cyrk
                • Gość: giciorek Nowi zastępcy Ferenca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:14
                  mamy nowych wiceprezydentów i powiem tylko tyle, że 1000 razy wolałbym, żeby
                  Koberski był nadal na wice, bo tamci to czysty interes partyjny, nie wspominając
                  o zmianie mojego nastawienia do Ferenca na gorszą
                  • Gość: Stary Re: Nowi zastępcy Ferenca IP: *.nat.rsk.pl 10.01.07, 20:57
                    Za duzo w tym wszystkim działań partyjnych, za mało doceniania ludzi takich jak
                    Koberski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka