Dodaj do ulubionych

Ceny mieszkań

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:36
Postaanowiłam kupic mieszkanie no i zaczełam interesować sie cenami. Zdawałam sobie sprawę , że nie jest tanio , ale żeby tak.... Cena metra w budynku , w którym ostatecznie cos można kupić to około 5,5 tys złotych + 30000 zł za miejsce parkingowe. Ludzie ,policzcie sobie ilie trzeba dac za 50 metrów Kogo na to stać ????? Bo mnie nie!!!!!!!!!!!!!1
Obserwuj wątek
    • Gość: mnie tez nie Re: Ceny mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:37
      a kumpel kupil mieszkanie i na pietrze tylko on sie wprowadzil, reszta kupiona
      przez developerow na dalszy handel

paranoja :)
    • mateusz.maciejczyk Gdzie takie ceny? 08.03.07, 16:01
      Rzeszów? W nowym budownictwie? Czy u jakiegoś "handlarza"? Bo oni to potrafią
      ceną zaszkować ;-P a z podaną przez panią tak jest :) Kilka tygodni temu 64m^2 w
      starym budownictwie oscylowało w granicach 150K
      • Gość: mk Re: Gdzie takie ceny? IP: 81.104.176.* 08.03.07, 19:28
        mysle ze powinni przeczytac ten watek ci co tak krytykuja dziewczyne ktora
        stwierdza ze za 800zl w polsce nie bedzie pracowac i woli zaczynac od zmywaka w
        anglii:) od kredytu 260tys rata miesieczna to okolo 1300zl wiec latwo sobie
        skalkulowac ile trzeba zarabiac w rzeszowie (we 2) aby zyc na poziomie zalozyc
        rodzine itd. przeciez mieszkanie to podstawa. ceny mieszkan gonia czolowke a
        pensje kilkakrotnie nizsze. galicja.
        • olias Re: Gdzie takie ceny? 08.03.07, 20:40
          jak kto miał problemy z matematyką to niech krytykuje, Oczywiście że dziś aby
          mieć mieszkanie to tak naprawdę - wyjazd i praca na Wyspach.
    • olias Re: Ceny mieszkań 08.03.07, 20:38
      a gdzie ma być to mieszkadło?
      Rzeszów, obecnie startujące Staromieście Ogrody - 3 400 zł za m kw. Blok z
      cegły, dwa piętra + poddasze, przy czym poddasze taniej, właściwie to chyba
      bardzo korzystnie taniej. 20 tyś za parking pod blokiem. Pod - znaczy w
      piwnicy. Pierwszy blok ma być oddany w IV kw 2008. To ma być osiedle na 6 tyś
      ludzi. Z całą infrastruturą. Obok ma być Casta, ale oddzielona pasem drzew.
      • Gość: POTWIERDZAM Re: Ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 00:03
        dokladnie , byłem w spoldzielni która buduje .

cena w rzeszowie teraz to max 3300-3500 !! ( nie wiem skad te 5500 HAHAHAHA )

• Gość: Lenka Re: Ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 10:58
          Wiem, że ceny w Spółdzielniach sa niższe bo tam sie nie zdziera ile można i zdecydowanie wolałabym w Spóldzielni tylko spróbuj tam kupic mieszkanie... zaklepane na pare lat. Ja mówię , o cenach w mieszkaniach które mozna kupić... a chcesz wiedziec gdzie 5,5 tys. no to spytaj w tym małym budynku, który budowany jest przy Lenartowicz... albo zapytaj ile beda kosztowały mieszkania w nowym wieżowcu przy Hetmańskiej. Ja tez bym wolała usmiac sie z tych cen :):):)
          • Gość: ociec Re: Ceny mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:16
            nowy blok na Różanej, 4.600 zł za metr
            nowe bloczki/bliźniaki na Grabskiego/Kwiatkowskiego, 4.000 zł za metr
            nowy blok na Hetmańskiej, 4.000 zł za metr

porażające!!!
      • Gość: Nowa Re: Ceny mieszkań IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 09.03.07, 11:36
        "Obok ma być Casta"
        Śmiać mi się chce bo właśnie tam kupiłam domek i wcale nie zaliczam i nie
        zamierzam zaliczać się do casty. Jak badałam 4 miesiące temu rynek rzeszowski to
        okazało się, ze lepiej kupić dom niż mieszkanie (3600 za m) bo jest po prostu
        tańszy. A do tego do oferowanych mieszkań można dokupić garaż, do którego aby
        się dostać trzeba wyjść na zewnątrz. Co za frajda jak pada deszcz?. Dawno się
        już nie spotkałam z takim nieprzemyślanym rozwiązaniem.
        • Gość: pati Re: Ceny mieszkań IP: 84.38.160.* 09.03.07, 13:21
          Casta - centrum handlowe,a nie kasta.
          • Gość: Nowa Re: Ceny mieszkań IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 09.03.07, 15:39
            A to przepraszam :-)))))
            • Gość: Jacek Re: Ceny mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 16:31
              Osobiście nie kupowałbym mieszkania spółdzielczego.
              Wolę mieszkania wspólnotowe, gdzie ponoszę rzeczywiste koszty utrzymania własnego "M". Ale takich w Rzeszowie szukać na próżno.
              A ostatnio widziałem za Realem nowe osiedle z blokami spółdzielczymi i mnie poraziła architektura.. oczywiście to kwestia gustu i ja mam "nieodpowiedni" gust co do tych budynków.. koszmarne budynki - owszem nowe ale tak jakby zwykle klocki zostały tylko troszkę "szarpnięte".. Pewnie moja negatywna opinia o tych budynkach wynika też z faktu że za dużo piękniejszych budynków naoglądały się moje oczy..
              • Gość: prawda Re: Ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 18:29
                prawda - poziom architektury jest ... zenujacy .

poprostu jest duze zainteresowanie - i buduja byle co - jak najszybciej - zeby
                zarobic ! a Ludzie i tak kupia

czemu w blokach nawet 3-4 pietrowych NIEMA WINDY :O + odrazu zjazd do garazy (
                przeciez to normalne ! )

porazka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka