Gość: Ubawiona ^^ IP: *.pl 22.04.07, 18:33 To moze teraz brat odda 10 zl i skresla go z listy dluznikow xD. Swoja droga socjologia - zenua xD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gygy Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.rzeszow.mm.pl 22.04.07, 20:32 hehe Resoviaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rura rzeczywiscie pajac który próbował z tego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:22 ugrupowania "załapac się " z czołowego miejsca do Europarlamentu iz czołowego miejsca do Sejmiku .Nie udało sie .No to sie zachował jak pajac i nawet nie potrafił wytrwać do konca tego spędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geronimo prawdziwych chłopów poznaje sie nie jak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:26 zaczynają , a jak ....konczą.Czy to nie były szef " czerwonych " niejaki Miller , tak mówił ? Wychodzi na to ze Mart. jest ...impotentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Kto sponsoruje kampanie młodego SLD- owca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:42 Nic sie w polityce nie dzieje bez przypadku. Młody SLD owiec jest potrzebny rzeszowskim biznesmenom do zaklepania i legalizacji inwestytcji. Teraz powinien zrezygnowac z zasiadania w radzie miasta Rzeszowa/złożyć rezygnacje jeszcze przed posiedzeniem wtorkowej rady miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdhg W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.rzeszow.mm.pl 22.04.07, 21:52 A co robił tam Tow. Ferenc??? Przeciez startował na prezydenta jako niezależny????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sld Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 17:26 Ot oszust kłamca demagog.A ludziska myślały że to taki uczciwy niezależny kandydat na prezydenta .No i macie niezależnego aparatczika,który w żywe oczy kłamie,a wy mu wierzycie.Taż łon ino dla mieszkańców Rzeszówka chce dobrze,dla niego tylko sld jest siłom przewodniom narodu.Brawo łgać dalej a ciemnota niech słucha.Sami tego chcieliście to macie.Ferenc na szefa SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awz3 Kamiński- Będziemy bliżej ludzi ( i ch kasy !!! ) IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 22.04.07, 22:00 Partyjka karierowiczów i aferzystów !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sld W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.ipt.aol.com 22.04.07, 22:00 Gratuluje!!! to niech teraz wpadnie do D..... na harcianke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Teraz Martens pusci farbę o układach w SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 22:12 Teraz Martens ujawni jakie działaja uklady biznesowo-polityczne na Podkarpaciu. Facet ma wiedzę, a jak trzeba będzie to opowie jak na podkarpaciu działał układ SLD, Stow. Ordynacka i jak interesy robili baroni na Podkarpaciu wraz z lokalnym biznesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafel Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 22:14 zamienił stryjek siekierkę na kijek. DNO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ouimet W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.dsl.bell.ca 23.04.07, 06:54 he,he,he... zmienila sie sakiewka na tantiemy bedace wplywac.Kijek i siekierka nadal "wspolpracuja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: 91.150.165.* 23.04.07, 07:03 czyli Resovia umacnia wpływy w Rzeszowie, ciekawe kibol na ogół prawicowej Resovii ( przynajmniej kibicowskiej)szefem lewicowej partii,ale KAżDY TO POWIE ,RESOVIA RZąDZI W RZESZOWIE !!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.wsiz.rzeszow.pl 23.04.07, 09:18 :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjj W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.tktelekom.pl 23.04.07, 08:31 Najlepiej gdyby Marek Jurek przewodził SLD na podkarpaciu,jest teraz wolny, zna problemy tego regionu, był przecież posłem, ma program - BORCJA BORCJA BORCJA a to nas pociągnie do przodu przyciągnie inwestorów. Zastępcą mógłby być niejaki Wrzodak też stąd a Zbyrowska sekretarzem. Ale składzik - co nie i wszyscy tutejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
markoc4 Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa 23.04.07, 08:53 Widzę, że PISuary na tym forum się reaktywują. Gdyby pozostał na na czele SLD Martens mówilibyście, że beton rządzi, został młody też Wam nie pasuje. To jest "żenua", te Wasze opinie, brak słów. Do dzisiaj nie możecie przełknąć porażki o prezydenturę w Rzeszowie, boli Was, że tow. (jak to Wy piszecie) Ferenc jest prezydentem Rzeszowa. Całe szczęście, że to on jest prezydentem a nie Wasz kandydat, który "zarządzałby" Rzeszowem tak jak hutnik Cholewiński zarządza województwem. Miliardy euro są na inwestycje, ale nie: Wasza władza wszystko robi, żeby Podkarpacie nadal było Polską "c", no bo u ludzi mieszkających w zacofanym infrastrukturalnie regionie łatwiej pozyskiwać głosy w wyborach. A później mamy przedstawicieli województwa typu: Szlachta, Ożóg, Daszyk, Ursus-Wrzodak itp. itd. którzy daleko w d..... mają dobro Podkarpacia, dla nich najważniejsze jest dobro ugrupowań do których należą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 23.04.07, 09:31 Jako człowiek kompromisu rozsądzę was. Jesteście siebie warci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfalt Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 08:22 A ty trawisz tego prezydenta?Taż to stary beton nadal nic dla miasta nie robi swoich giczałów musi pilnować bo wnet o własnuch siłach nie wejdzie po schodach a ty mówisz że inni nic nie robią dla Rzeszowa.A ty nieudaczniku co robisz? Klakier to ty jesteś ale z myśleniem cieniutko oj cieniutko.Ucz się chłopie,bo nauka to potęgi klucz.No to masz zadanie do wykonania ,ajak się nauczysz to do ratusza pędżi melduj dalej.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Te młode wilki SLD są bliżej idei Marksa i Lenina IP: *.devs.futuro.pl 23.04.07, 09:14 niż stare betony PZPR-owskie. Są dużo bardziej ...radykalni. Już by lecieli z giwerami na Pałac Zimowy gdyby go tylko ktoś im go wskazał. Mają proste myślenie jak wystrzał z Aurory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawcca Re: Te młode wilki SLD są bliżej idei Marksa i Le IP: *.wsiz.rzeszow.pl 23.04.07, 09:18 Precz z socjalizmem, to już testowano na Białorusi, Kubie itd. Liczy się tylko liberalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
markoc4 Re: Te młode wilki SLD są bliżej idei Marksa i Le 23.04.07, 09:37 Gratuluję "prawicy" liberalnych kadr !!!....Ożóg, Szlachta, Zając, Cholewiński, Jaworski, Kłeczek, Wrzodak, Daszyk, Draus.........;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z0nk Kariera Dyzmy, czyli jak pial sie do wladzy Tomasz IP: *.allowmeout.com 23.04.07, 12:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z0nk Kariera Dyzmy, czyli jak pial sie do wladzy Tomasz IP: *.allowmeout.com 23.04.07, 12:30 To juz jest kpina. Ukonczylo takie cos II Liceum, zyskalo poparcie chuliganow i pseudokibicow kilka lat temu. Kim byl a kim jest Tomasz K ? Byl kibolem to fakt, bo na pewno nie kibicem. Zwykly kibic nie ma nic wspolnego z bojowkami. Niestety baron SLD, Radny Miasta Rzeszowa mial i to wiele. W koncu sam bral udzial w \"wypadach\" czy \"ustawkach\" nie raz. Zawsze byl arogancki, bojowo nastawiony. Liceum bylo tego dowodem. Liczyla sie tylko jego racja. Warto rowniez przypomniec sobie jak wygladaly wybory chwile temu w mlodziezowce sld, kiedy to o miejsce przewodniczacego walczylo kilka osob. Dlaczego niektore z tych osob wycofaly sie? Czuly sie zagrozone? Zastraszano ich? Pozniej przyszly wybory uzyskal niespelna 450 glosow i tym samym dostajac sie do rady. Teraz zaczepil sie w komitecie swojego partyjnego przyjaciela, a prezydenta miasta Rzeszowa na 1 miejscu - zgarniajac tym samym ponad 2 tysiace glosow. Co takigo zrobil dla Rzeszowa by liczyc na taka przychylnosc mieszkancow? Nic. Wystartowal z dobrego komitetu na 1 miejscu. Kim jest teraz? Teraz szefuje jednemu z klubow w Radzie Miasta - ma wyksztalcenie wyzsze (socjolog). Zarzad wybral go, jak czytamy zamiast Martensa. Ostatnio dowiedzielismy sie o zwiazku przyzcynowo skutowym z lokalnym biznesmenem. Wtedy razem ze swoim kolega Fijolkiem byli w euforii, gdy zaoferowano im budowe gmachu ratusza w zamian za oddanie dzialki w centrum miasta. Mozna sadzic, ze gdyby nie opinie internautow i poirytowanych mieszkancow zapewne ta dzialka bylaby juz niebawem wlasnoscia wspomnianego pana. Co on takiego zrobil on dla Rzeszowa? Wybudowal kilka straganow bo jak mozna nazwac inaczej jego domy handlowe? Z ktorych 2 dzialaja do dzisiaj nielegalnie. Jeszcze za rzadow tych \"mlodych wilkow\" w radzie miasta. Ale to nie przeszkadzalo Tomaszowi w podjeciu i przychylnosci jego decyzji czy sumienia (jezeli takowe w ogole ma). Jest to czlowiek ktory widzi najdalej koniec swojego nosa i zapewne nie dzialal nigdy na rzecz mieszkancow a tym bardziej na rzecz Rzeszowa. Zastanawia mnie po dzis dzien kto wybiera takich ludzi? I dlaczego media nie sprawdzaja oraz w jakis sposob nie naglasniaja tego co robia/robili kandydaci na radnych czy tez sami radni. Co dalej Tomaszu? Parlament? Senat? A moze odpuscisz sobie i zaczniesz zajmowac sie tym z czym sobie dasz rade nie szkodzac innym? To byloby dopiero wyzwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek no to ładnie, o tych sprawach to ja nie wiedzialem IP: *.icm.edu.pl 23.04.07, 13:59 n/c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubawiona ^^ Re: Kariera Dyzmy, czyli jak pial sie do wladzy T IP: *.pl 23.04.07, 14:09 Co to mieli w Wisloku znalezc? Hmmmm..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek a co mieli? IP: *.icm.edu.pl 23.04.07, 15:15 Proszę dokończyć, chętnie dowiem się czegoś nowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: Kariera Dyzmy, czyli jak pial sie do wladzy T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:07 Nie przesadzajcie z tym, że był "kibolem". Osobiście pamiętam go z wyjazdów Resovii, ale to raczej było w latach 90-tych i raczej był zwykłym wyjazdowiczem jakich wielu a nie żadnym chuliganem co szuka tylko pretekstu do awanturki:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z0nk w takim razie raczej masz problemy z pamiecia IP: *.allowmeout.com 24.04.07, 15:48 Ja tez go pamietam, wspomnialem o tym. Razem chodzilismy do liceum, bylem w jakims stopniu powiazany z SLD. Daruj sobie wiec te klamstwa, bo wiem co raz wydarzylo sie pod liceum, szkoda ze nie bylo wtedy kamer bylby wtedy niezbity dowod dla takich pieskow co teraz go na kazdym kroku bronia. O dziwo, osoby z tamtych lat nie mowia o tym glosno boja sie? I nie w latach 90-tych tylko koncem tych lat. Smiem rowniez twierdzic ze byl takim co szuka pretekstu do awanturki np. polmetek. Najbardziej zniechecily mnie tarcia wewnatrz mlodziezowki, kiedy to chcial dostac sie tak bardzo na szczyty. O tym moze powiedziec wiecej osoba z Tarnowa, ktora czasem tutaj zaglada. Z ktorej strony by na niego nie popatrzyl nie mozna znalezc przyzwoitej cechy. Jest za to wiele takich ktore zblizaja go do \"kolegow leszka milera\". Coz, chce sie dorobic to dziala. Jak wyscig szczurow...., jak wyscig szczurow - totalne zero moralnosci w glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubawiona ^^ Re: w takim razie raczej masz problemy z pamiecia IP: *.pl 24.04.07, 15:59 To i tak niewiele opisales xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z0nk Re: w takim razie raczej masz problemy z pamiecia IP: *.allowmeout.com 24.04.07, 16:19 Dlaczego ja mam ujawniac wiecej? Wiem, ze na tym forum siedzi conajmniej 8 osob ktore znam, a wiedza tyle co ja a nawet wiecej. Nawet administratorzy gazeta.pl maja zwiazek z nim wiec dlaczego niby ja mam wszystko opisywac? Nie jest zastanawiacym faktem, dlaczego posty ktore sa niekorzystne dla nich cenzuruja albo usuwaja? Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: w takim razie raczej masz problemy z pamiecia 24.04.07, 16:24 Prosze Pana to jest pomówienie... Kamiński jest mi obcą osobą jakbys chcial juz wiedziec, wiec nie szukaj sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z0nk Re: w takim razie raczej masz problemy z pamiecia IP: *.allowmeout.com 24.04.07, 16:44 To nie jest pomowienie tylko fakty. Moze panu sie wydaje, ze tak nie jest. Tutaj chociazby drugi administrator byl zwiazany z sld. Na forum jest takich osob znacznie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: w takim razie raczej masz problemy z pamiecia 24.04.07, 21:05 Wiem, kto jest na forum nawet za dobrze. Na przyszłość prosze precyzować swoje wypowiedzi jeśli m.in mogą się odnosić do mojej osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: w takim razie raczej masz problemy z pamiecia IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 26.04.07, 20:10 Fakt, Huskyman zna kazdego :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: w takim razie raczej masz problemy z pamiecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 17:22 Wcale nie kłamie i go nie bronie bo znamy sie słabo i tylko z meczów. Pod koniec lat 90-tych nie jeździlem chwilowo więc nie wiem co on tam wyprawiał ale z meczy z lat 95,96,97 z tego co pamiętam to niczym specjalnym sie nie wyróżniał. Moje zdanie ówczesne o nim jest negatywne z powodu tego, że był powiązany dość blisko z byłym prezesem Resovii Kidackim, który wsród kibicow Malty uważany jest za kawał gnoja i złodzieja. To tyle ode mnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieZnaszDniaAniG.. Re: Kariera Dyzmy, czyli jak pial sie do wladzy T IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 15:34 Baranówka 4 typie z Sld nie znasz dania ani godz.. Choc to twoje osiedle nie nawidza cie na nim Tomeczku K. Poddaj sie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Kariera Dyzmy, czyli jak pial sie do wladzy T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 14:29 Zawsze myślałem, ze on jest z KRN-u a nie B4. Widocznie bylem w błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomuch jeden od michnika drugi od szalika IP: *.dnet.pl 23.04.07, 16:35 a tak na marginesie resovia to klub o korzeniach narodowych ps. ciekawe jak obecnie kibole reaguja na ludzi popierajacych pedałow ciekawe . Z tego co media podawały ostatnio w krakowie jest równowaga zachowana, lewactwo i pederaści po jednej stronie barykady stoją . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał panie antykomuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 16:44 pisz pan RESOVIA z duzej litery bo złamiemy ci reke.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: panie antykomuch IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 23.04.07, 18:17 och już jakies grozby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldtimer Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.krak.tke.pl 23.04.07, 20:41 Kto to jest Kamiński? Co zdziałał poza byciem radnym? Kto go popiera? Tzw. odnowa w SLD to młode wilczki żądne władzy bez poparcia. "dzieci" Olejniczaka nie mają szans i poparcia. Nigdy więcej SLD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.icm.edu.pl 24.04.07, 00:42 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPQR Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.intertele.pl 24.04.07, 00:45 Po co się tak gorączkujecie w sprawie Tomasza Kamińskiego. Dajcie mu szanse, a rozliczajcie dopiero na końcu. Piszecie tu o Resovii i macie rację - wiele razy był na kibicowskim szlaku. Wiele się na tych meczach działo ale każdy ma jakąś rysę na swoim życiorysie. W SLD idzie młodość i chwała im za to, może wreszcie oni coś zmienią na lepsze w Polsce, a jak nie zmienią to i tak będzie w Polsce wszystko na takim żenującym poziomie jak do tej pory więc nic nie ryzykujemy, a możemy wiele my Polacy zyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.icm.edu.pl 24.04.07, 01:09 Dobre zalozenie: jak nie zmienia to i tak bedzie wszystko na takim samym poziomie. Tak to mawiali chlopcy z ZOMO scigajac nas. Trzeba spojrzec troche dalej, sa ludzie bardziej odpowiedni na to stanowisko zarowno w zarzadzie SLD jak i do Rady Miasta. Nie zmarnowaliby oni nastepnej kadencji tylko po to by "sprawdzic swoje mozliwosci". To nie jest szkolne boisko by sie sprawdzac. To gra a wygrana badz przegrana sa losy wszystkich mieszkancow. Tomasz Kaminski swoja szanse otrzymal 2 kadencje temu i nie widac aby ja wykorzystal. Co zrobil jako radny procz pobierania diety i zrobieniu niezlej kampanii w tych wyborach? NIC. Ja nie chce ryzykowac, ciekaw jestem czy ktos o zdrowych zmyslach by chcial. I nie co moga Polacy zyskac tylko co moga mieszkancy Rzeszowa zyskac chyba, że pan radny na Prezdenta RP startuje. Nie mam zamiaru tego ekspilowac, kto chcial zrozumiec zrozumial, kto nie chce nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
macpherson Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa 24.04.07, 09:14 Taka przeszłość i wspomniane podejrzane szykany dla konkurentów na samym początku dyskwalifikują taką osobę moralnie w oczach wyborców. Ponadto kto wie, czy w przyszłości nie zaowocuje to jakimiś skandalami związanymi z nowa twarzą SLD w województwie. Taki szef może być grabarzem niedawnego sukcesu lewicy w Rzeszowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPQR Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.intertele.pl 24.04.07, 11:58 ale jesteś pesymistycznie nastawiony. Weź większy luz, dystans do tego co się będzie działo bo jak tak czytam to forum i widze samych mędrców jak to powinien wyglądać Rzeszów to zbiera mnie na wymioty. Mieszkamy w małym miasteczku które nigdy nie dorówna np. do Krakowa i nie róbmy z tego miasta jakiejś metropolii. Cieszmy się życiem bo jest krótkie, cieszmy się słońcem, dobrym jedzeniem, muzyką cieszmy się, tym, że tyle pięknych kobiet mieszka w naszym mieście, a wszystko inne zostawmy losowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observ W SLD Kamiński IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 24.04.07, 12:15 Jest młodym działaczem i należy mu dać szansę. Forumowe pieski ujadają jak zawsze i w każdej sprawie. Taka ich rola.Natomiast pan Tomasz gromadzi niezbędne doświadczenie i zdobywa wiedzę. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
macpherson Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa 24.04.07, 13:19 Oto, jak SLD dba o powstawanie społeczeństwa obywatelskiego. Żałosne to. Uważam, że ta partia nie ma prawa nazywać się lewicową. A nowemu prezesowi warto bacznie się przyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: W SLD Kamiński skonczy tak jak Dzierzakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 22:41 Młody radny skończy w niełasce tak jak skonczyła Dzierżakowa. Rzeszów jest małym miastem i ludzie widza i słysza co sie dzieje i przyjdzie taki moment, ze ujawnią to co sie dzieje w ukladach biznesowo-politycznych. Nie warto dzaiłac wbrew woli ludu, bo skończy sie zabawa w przywódctwo wczesniej niz mysli. Warto się zastanowić zanim sie podejmuje decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dinn Re: W SLD Kamiński skonczy tak jak Dzierzakowa IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 09.05.07, 17:01 Jasne że widza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.19.165.38.osk.enformatic.pl 25.04.07, 15:17 no to fajne akcje gosc robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pis Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.centertel.pl 15.05.07, 22:28 zero za zero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martens Re: W SLD Kamiński zamiast Martensa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:02 kaminsnski go wykonczczl Odpowiedz Link Zgłoś