Dodaj do ulubionych

Żłobki w Rzeszowie

28.05.03, 11:18
Witam wszystkie mamy z Rzeszowa i okolic.
Bardzo proszę Was o radę. Poszukuje dobrego złobka dla mojej 19 miesiecznej
córci. Czy któras z Was mogłaby mi polecic jakiś "cudowny" żłobek??
Czekam z niecierpliwością
Dorota mama Darci

Obserwuj wątek
    • klaudiabak Re: Żłobki w Rzeszowie 07.07.03, 13:42
      cześć. moja córeczka chodzi od maja do żłobka nr 9 na podwisłoczu. jestem z
      niego zadowolona. Gdzie ty mieszkasz? zorientuj się czy w okolicy nie ma żłobka

• d.bz Re: Żłobki w Rzeszowie 07.07.03, 15:50
        Cześć
        Cisze sie że ktos sie w koncu odezwał:))
        Juz myślałam że Rzeszowianek nie ma :))
        Ja mieszkam w Mogielnicy , gmina Boguchwała, a pracuje na Warszawskiej.
        Zdecydowałam sie na żłobek przy ulicy Pięknej, bo w miare blisko miejsca pracy.
        Mała idzie od sierpnia. Niestety nie mam praktycznie żadnych informacji na
        temat tego jak tam jest i takie tam.
        Troszkę sie stresuje, no ale nie mam innego wyjścia .
        Mam nadzieje ż e nie będzie tak źle jak w moich wyobrazeniaCH.
        POZDROWIENIA
        DOROTA
        • habina Re: Żłobki w Rzeszowie 08.07.03, 08:33
          Mój chrześniak chodzi do żłobka
          na ulicy Pułaskiego, wszyscy są
          bardzo zadowoleni, on też. Cieszy
          się jak idzie.
          Nie stresuj się, musisz tylko na początku
          pobyć trochę z dzieckiem w żłobku, przynajmniej
          z godzinkę, potem zostaw małą z dziećmi
          na chwilkę samą. Moja kuzynka powoli przystosowywała
          Dominika w ten właśnie sposób. Powoli powoli będzie
          się przyzwyczajać. Nie martw się zaaklimatyzuje się
          na pewno. :)
          • d.bz Re: Żłobki w Rzeszowie 09.07.03, 12:40
            Cześć
            Dziekuje za dobre słowa::))
            Ale chyba to normalne jak sie ma jedno dzieciątko. Dmucha się na nie i chucha:))
            Mysle jednak że mała się przystosuje. Pocieszam sie tylko tym że bardzo lubi
            dzieci i w końcu będzie miała towarzyszów do zabaw.
            Pozdrowienia
            Dorota
            • agnjed Re: Żłobki w Rzeszowie 02.07.04, 16:51
              Hej, czy któraś z Was słyszała coś o żłobku na Dąbrowskiego zaraz obok kościoła
              studenckiego? Z zewnątrz wygląda ciekawie, ale chciałabym się dowiedzieć czegoś
              bliższego.
              • anfi74 Re: Żłobki w Rzeszowie 02.07.04, 21:54
                Moja córeczka chodzi tam od końca ubiegłego roku. Z ręką na sercu - jest
                świetny. Mała chodzi do najstarszej grupy od początku, dlatego nie wiem, jak
                sytuacja się ma w młodszych grupach. Myślę, że podobnie. Kierowniczka ustala,
                po wstępnej rozmowie na temat charakteru dziecka, ile dziecko będzie początkowo
                spędzało czasu w żłobku. Moja mała zaczynała od pół godzinki. Potem czas się
                wydłuża. Panie w grupie są bardzo wyrozumiałe i jeśli dziecko
                wymaga "szczególnego" traktowania, to na pewno to uszanują. Tak było u nas -
                mała chodziła z własną butlą i maskotką, co utrudniało jej zabawę, bo dosłownie
                nie wypuszczała ich z rąk. Nigdy nie powiedzą rodzicowi złego słowa na dziecko,
                nawet jeśli wyszło na jaw jakieś złe zachowanie malucha, to wg. nich dziecko
                wcale nie zawiniło, to normalne u dzieci i nie trzeba się tym przejmować itp.
                Na koniec jeszcze napiszę, że jestem pewna, że przystosowanie się mojej małej
                do żłobka (po trzech trudnych m-cach) to wyłącznie zasługa pań z tego żłobka.
                Pozdrawiam
                • agnjed Re: Żłobki w Rzeszowie 06.07.04, 12:16
                  Dzięki anfi za odpowiedź. Dopiero dzisiaj zaglądnęłam na forum regionalne, bo
                  prawdę mówiąc tak mało się tu dzieje, że nie liczyłam na szybką odpowiedź.
                  Bardzo się cieszę, że masz tak dobrą opinię o tym żłobku, bo mieszkam niedaleko
                  stąd. Możesz jeszcze napisać, ile miała twoja córeczka, jak ją wysłałaś po raz
                  pierwszy?
                  • anfi74 Re: Żłobki w Rzeszowie 06.07.04, 18:08
                    Miała dwa latka i miesiąc. Poszła jako mały dzikusek, bojący się obcych,
                    unikający kontaktu z dzieciakami. Teraz jest znacznie lepiej, wprawdzie nadal
                    nie należy do śmiałych dzieci, ale różnica jest duża. Pozdrawiam, Ania.
              • agacz2905 Re: Żłobki w Rzeszowie 11.07.04, 21:51
                O żłobku koło kościoła Saletynów słyszałam same dobre rzeczy i mogę go polecić.
                Od 1 września 2003 chodzi tam mój syn - miał 2 lata i 7 miesięcy jako
                debiutant, więc naturalnie jest w najstarszej grupie. Moja córka też tam
                prędzej czy później chyba trafi, ale póki co - jej czas jeszcze nie nadszedł.
                Pozdr.
                Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka